Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Security onda...

Mora 24 samo prvi put, ili kad vadis novu kad istekne stara.. a posle kad uplacujes kintu normalno mozes da koristis cim dodjes gajbi.

@alfaunits
Nije nista bitno. Mislio sam da vidim kakve su cene mobilnih telefona i da li mi se isplati ako bih narucio telefon preko nekog njihovog sajta, posto su LG i Samsung kod njih domaci proizvodi, pa cak i da me nasi oderu za carinu i porez mozda bih se isplatilo, ali...
Nisam znao da ne rade direktnu prodaju na strana trzista.

To je najgora roba koju mozes da porucis direktno odande :) (ne mislim da je kvalitet los, naprotiv, ali cena njihove robe na njihovom trzistu je veca nego kod nas - zvanicno, a za nezvanicno treba ziveti tamo)

Znaci nista bez nekog posrednika koji moze to tamo da kupi, cisto me zanimalo informativno, posto nemam nikoga tamo, onda cu definitivno nesto pazariti kod nas. Hvala ti na informacijama :).

Pozdrav svima,

Procitao sam bar 50ak stranica ove teme i sve je jasno ko dan, ali opet imam jedno pitanje na koje nisam nasao odgovor. Isao bih sutra u banku Intesu da narucim Visa Internet karticu pa me zanima za koliko dana bude gotova? (Znam pre kada sam se zanimao o oko toga i imao neku karticu u RBV da sam cekao vise od 3-4 nedelje).
I posto planiram kupovinu preko ebay-a da li ima leka protiv konverzije EUR-DOLARI, citao sam negde na netu da je neko stavljao samo dolare na devizni od kartice a sklanjao eure na obican devizni dok ne prodje transakcija i onda mu je "uspevalo". Sad ne znam da li je to tacno? Hvala unapred.

Ja sam prosle godine na tu karticu cekao oko nedelju dana cini mi se, mozda koji dan vise

Pozdrav svima,

Procitao sam bar 50ak stranica ove teme i sve je jasno ko dan, ali opet imam jedno pitanje na koje nisam nasao odgovor. Isao bih sutra u banku Intesu da narucim Visa Internet karticu pa me zanima za koliko dana bude gotova? (Znam pre kada sam se zanimao o oko toga i imao neku karticu u RBV da sam cekao vise od 3-4 nedelje).
I posto planiram kupovinu preko ebay-a da li ima leka protiv konverzije EUR-DOLARI, citao sam negde na netu da je neko stavljao samo dolare na devizni od kartice a sklanjao eure na obican devizni dok ne prodje transakcija i onda mu je "uspevalo". Sad ne znam da li je to tacno? Hvala unapred.
Nema potrebe za time, Intesa konverzije radi po VISA kursnoj listi koja u osnovi ima dolar, tako da je kurs konverzije verovatno najpovoljniji mogući po korisnika.
Sa većinom običnih debitnih/kreditnih kartica biste imali fin dodatni trošak (banka bi vam "prodala" devize po prodajnom kursu - okvirno 2 do 2.5% preko srednjeg NBS kako biste platili robu).
Obračunska valuta na Intesa kartici je evro, za sve što plaćate u evrima nemate nikakvu konverziju ni dodatni trošak. VISA-in kurs možete videti na Internetu, sve je potpuno transparentno.

Evo odgovora od B&H:
Hello , my name is Motty H:

Thank you for contacting the E-Mail Sales Department at B&H Photo Video and Pro Audio.
We don't accept pay pal for payment however we accept credit card or wire transfer for payment
Please let us know if there is anything else we can assist you with.

Thank you, we appreciate your business.

Na sajtu B&H vidim da moze da se koristi PP. Medjutim zbunjuje me ova druga recenica:"We accept PayPal payments (via our website only) provided that the shipping address is a PayPal confirmed address. PayPal is accepted for U.S., Canada & UK customers only.". Jel to znaci da prihvataju samo PP iz ove tri zemlje? Da li neko ima iskustva sa kupovinom sa B&H ?
Ne treba ti PP za njih. Najnormalnije plati karticom, u pitanju je ozbiljna kompanija, nema takoreci nikakvog rizika. Do skora su slali i USPS-om ali nakon promena u regulaciji slanja litijumskih baterija u Srbiju salju samo UPS-om, sto i nije tako lose jer UPS ne naplacuje spediciju fizickim licima. Plus ako je foto oprema u pitanju carina je 1%, tako da kompenzujes razliku u ceni isporuke i ne moras da brines o postaru.

Poslednja izmena:
Imam i ja pitanje u vezi ove konverzije valuta, ja planiram da stavim na karticu US dolare, ako placam robu cija je cena u dolarima, onda ne bih trebao da imam nikakve dodatne troskove? Mozda smaram, ali nisam znao za ovu foru sa konverzijom valuta, pa ako moze neko ukratko to da mi pojasni. Inace pitao sam sluzbenicu u intesa banci, rekla mi je da na ovoj kartici mozes istovremeno da drzis vise valuta, npr 50 evra i 50 dolara...

Eto dobili PayPal i nakon nedelju dana carina krenula da lupa carine proizvolno i na posiljke daleko manje od 50e!
Sve vise ljudi se zali izgleda je igranka krenula danas :(

Pod hitno na tv ovo da ide...deb*lcici su bili i pre pp, a ovo sad nema smisla nikakvog.

Meni danas stigle ploče, 15 funti, bez carine, sve regularno...

Meni stigla baterija za macbook pro na carinu, čekam da vidim šta će da bude.
Inače, cifra je 50$, free shipping, 1 kom., samo za mene...

@zeljko
Koliko manje? :S Gde se zale? Moze link ako je negde po forumu jer trebam sutra naruciti karticu pa da vidim jel vredi.

Poslednja izmena:
E stvarno dajte ko je vec regularno dobio robu placenu PP-om nek napise da li je imao ili nije losa iskustvan sa carinom.

@zeljko
Koliko manje? :S Gde se zale? Moze link ako je negde po forumu jer trebam sutra naruciti karticu pa da vidim jel vredi.

Imas ovde gde se govori o carini topic-u a imas i par njih na elitesecurity, znaci od danas je nesto promenjeno
Inace i ja sam dobio jednu posiljku ali je ona bila na carini u utorak dok je ova ocarinjena na carini bila u cetvrtak

Moje lično iskustvo, zavisi od slučaja do slučaja. Kupio sam ukupno 28 predmeta preko Ebay-a, 29. je na putu. Manje stvari, nema carine. Ako procene po njihovom da oderu onda deru. Iz mog iskustva na neke stvari gde sam očekivao carinu, nije je bilo i suprotno.
Šta preferirate da kupite? :D:)

ebay.JPG

Poslednja izmena:
Pre ce biti da je to nasumicno po sistemu : eci , peci ,pec :d

Naravno osima ako nije bas ocigledno da je preko 50 e ...

Iam 74 kupljena predmeta na eBay, nijedna carina.

Preko 100 sa zavvi i amazon, nijedna carina.

Ti si u NS, to je druga drzava, shvati. BG ima Evicu, lopove, stoku koja lomi pakete.
Imam 500 kupovina na ebay-u, bar 10% je doslo osteceno, 10% je ukradeno ili sta vec. Carina je najvece leglo korupcije posle pravosudja u Srbiji.

Nisam kupio nista vrednije od 50 evra.

Ti si u NS, to je druga drzava, shvati. BG ima Evicu, lopove, stoku koja lomi pakete.
Imam 500 kupovina na ebay-u, bar 10% je doslo osteceno, 10% je ukradeno ili sta vec. Carina je najvece leglo korupcije posle pravosudja u Srbiji.

Nisam kupio nista vrednije od 50 evra.

Ma da kako ne, NS ima MICU UBICU, ima ~120kg djubre jedno cim je vidite znate o cemu se radi samo se mrsti i nabreciva, jos neznam kako se zove ali samo nek nastavi tako pa cemo saznati

Looks like this? :d

Sally_Jabba.jpg

i ja cekam paket, nadam se da ce sutra:

20.04.2013 06:23:40 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
20.04.2013 10:37:15 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
22.04.2013 11:42:47 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema

Ha, vidi vremena...

19.04.2013 07:15:27 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
19.04.2013 08:13:43 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu

19.04.2013 11:03:14 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu