Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Nema pravila, sve zavisi od prodavca, i uvek piše u listingu da li ima trackinga ili ne. Tracking dodatno košta prodavca, zato neki ne stavljaju.

To me i buni za sve pise: Economy Int'l Postage
jedna ima tracking, dve nemaju
ako mi nikad nestigne kako prodavac moze dokazati da je poslao

Zato je i bitna istorija na ebayu, broj transakcija (i naravno feedbackova), a možda najbitnije od svega feedback ratio.
Bez trackinga sve je na poverenje, a ako se ebay uključi da moderiše čik pogodi kome će da veruje... Tebi sa npr. jednim pozitivnim feedbackom i mesec dana postojanja na ebayu ili prodavcu sa 10000+ feedbackova, positive ratio 98% i desetogodišnjim iskustvom prodaje?

Free je ako salju standardnom postom, a naplacuju ako hoces brzu varijantu. npr, economy, usps, fedex....
USPS moze da bude brza varijanta samo u SAD ako se dodatno plati (nacionalna pošta), ali ne i van SAD, tu je standardna. Economy nije brza varijanta. :)

Poslednja izmena:
B&H Photo prima nase kartice direktno. Usluga je odlicna i kupovao sam dosta od njih do pre godinu-dve kada su poceli da u Srbiju salju isljucivo UPS-om tako da mislim da se sad uglavnom ne isplati.
Koriste UPS i FedEx. Poslacu im e-mail cisto informativno da znam odprilike kolika je postarina. Samo se nadam da shiping nije bas skup. Inace me interesuje fotooprema.

Poslednja izmena:
Aj bas javi sta su ti odgovorili, i mene zanima BHphoto...

USPS moze da bude brza varijanta samo u SAD ako se dodatno plati (nacionalna pošta), ali ne i van SAD, tu je standardna. Economy nije brza varijanta. :)

Mozda sam lose formulisao. Prva recenica je opisna, a druga kao primer opcija koje se mogu videti.

Trebalo bi da je max. 50$ od firme ili 70$ od fizickog lica. Preko toga se naplacuje carina, posto smo u Srbistanu carinik je bog i batina tako da smo u njegovoj milosti na proceni...

Da li je moguce da se registrujem na Paypal sa dinarskim racunom pa se vrsi konverzija prilikom kupovine ili mora devizni? Sta je isplativije?

Trebalo bi da je max. 50$ od firme ili 70$ od fizickog lica. Preko toga se naplacuje carina, posto smo u Srbistanu carinik je bog i batina tako da smo u njegovoj milosti na proceni...
Odnos je 50/70 ali u evrima.

Pitanje jedno vezano za porez na paket ....

Ako je paket u dolarima recimo 150 $ jer se porez od tih 30% (20 porez + 10 carina) kada se naplati naplati u e ili $ ?

Mogu da potvrdim da checkout i na ebay.co.uk prolazi bez problema, iz prve! :)

Mora da su prionuli na popravku, garant je par stotina iz Srbije smaralo haha

Kad kupis od nekog prodavca sa ebaya, jel mu to dodje fizicko lice ili firma ?

Gledam da uzmem nesto 70$+40$postarina, ne znam da li ce to da carine ??? ako me budu drmnuli 20,30% carina sa pdvom onda mi se ne isplati.

Pa trebalo bi to da carine,mozda ti se posreci ali ako je taj predmet glomazan nece proci neopazeno .... Sve zavisi od tebe koliko ti je nesto potrebno,ako ti je stvarno potrebano nece te uopste interesovati ni ako je porez 60 % :)

Ne mogu da citam 153 strane, da li neko ima problem sa Deal extreme, naime evo vec treci dan pokusavam da kupim nesto i dobijem poruku Oops, an error occured. Please try again later. Paypal mi kaze sledece :I reviewed your account and I can see that it is a verified one and properly set-up to send payments. The payment attempts for [email protected] amounting to $9.87 USD were not completed due to intermittent connectivity issue on the merchant’s site. Please contact the seller and request for a PayPal invoice. Kinezi sa deal extreme mi kazu da sam jedini koji ima taj problem ? :) i savetuju me da ne idem preko paypal-a i da registrujem direktnu karticu kod njih. I tako se vrtim ukrug i sa paypal i sa dx.com.
Jel nekome prosao PayPal na dx.com?

Juce nije prosao pa sam narucio karticom direktno.
Sumnjam da se sta promenilo danas.

Meni ne prolazi danas. A video sam na dx forumu da ima par tema gde su ljudi prijavljivali da im se desava ta greska sa PayPal-om, i to pre vise od godinu dana.

Pa trebalo bi to da carine,mozda ti se posreci ali ako je taj predmet glomazan nece proci neopazeno .... Sve zavisi od tebe koliko ti je nesto potrebno,ako ti je stvarno potrebano nece te uopste interesovati ni ako je porez 60 % :)

Postoji proizvod koji nemogu da uzmem ovde ali mogu da uzmem slican za vise para, kako me nece interesovati da li je 60% :D Pa nista onda najbolje da kupim drzavi jos jednu indenticnu stvar i da im poklonim ako meni nesto treba ? :D

70$+40$ shipping, jos jednom da li zna neko da li ide carina na ovo ili ne ?? Hvala.

Koliko ja znam poštarina ne ulazi u vrednost robe a posto je bez carine dozvoljeno 70e to sto ti kupujes ne podleže carini

Ne ulazi ako ne podleže carini, ulazi ako podleže, 100 puta rečeno i objašnjeno.

Dzaba pricate, bezobraznima i "moje vreme je vrednije od vaseg, pa cu ja opet da pitam isto jer me mrzi da trazim, a vi opet pisite odgovor, curkice radnice" ne vredi pricati. I ovo sto pisem ce ignorisati i samo gledati gde ce sledeci post biti koji odgovara njihovom pitanju i u 90% slucajeva ni hvala nece reci.

Mislim da treba da postoji pravilo na forumu da ko pita:
- Da li se "x" carini?
- Da li mi priznaju "qq kk" za carinjenje i sl.
i slicna pitanja, milion puta postavljana, da dobije jedan mesecni IP ban. Pa neka trosi on malo vremena a ne ljudi koji se potrude da odgovore na njih.
Ako ne umete da pretrazujete, postavite pitanje kako se pretrazuju pitanja po forumima, da ne gubimo vreme kad i sledeci put ne umete da nadjete.

Da li neko zna neki sajt preko koga se moze narucivati roba iz Juzne Koreje?

Samo za Japan ili USA (i to preko distributera). Iz same Koreje da porucis bez nekoga tamo fizicki, zaboravi. Bukvalno. (tamo zivim dobar deo godine, nekad i vise, pa znam nazalost).
Ako ti treba nesto konkretno, bolje reci sta, mozda neko zna gde ima nekog distributera.

@alfaunits
Nije nista bitno. Mislio sam da vidim kakve su cene mobilnih telefona i da li mi se isplati ako bih narucio telefon preko nekog njihovog sajta, posto su LG i Samsung kod njih domaci proizvodi, pa cak i da me nasi oderu za carinu i porez mozda bih se isplatilo, ali...
Nisam znao da ne rade direktnu prodaju na strana trzista.

Uzeo karticu iz banke, stavio 10€ nek ima, neko rece da mora da ima bar 5€ a i zbog onih 1,5€ za validaciju, pokusao da je ubacim na PayPall ali dobijem"Error - This credit card has been denied by the bank that issued your credit card."???
U pitanju je Intesa interne kartica, odabrao sam Visa, upisao broj, i pod security code ono sto pise u zagradici pod "validation code" (jedini trocifreni broj na kartici), da li je greska u prijavi, ili u tome sto hocu relativno brzo po uplati da je registrujem, on je uneo odmah uplatu u kompjuter ali sta znam koliko treba da "legne" sve, ili je do njih?

Takodje je xxx puta rečeno da kad uzmeš karticu mora da prodje 24 sata za njenu aktivaciju ---

A njihov gorila mi rece da se javim na salter da mi je aktiviraju da mogu da je koristim, nikakvih 24h ne pomenu ni on a ni onaj sa saltera, sve mora da se potrazi na netu znaci...

Vrh Dno