Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni se smucilo da objasnjavam pravila novim kupcima i da se natezem sa njima i na kraju odustanu od kupovine i ja gubim vreme na ponovne licitacije, pa mi jos lupe negativnu posle par meseci iz osvete, pa objasnjavaj limundo timu itd. Ali to vise govori o nama kao narodu, nego o limundu.

Snimi poruku od dileje koji se popismanio-obrati paznju na vreme slanja-igrala se deca u pola 2 ujutru

Poslato03. Apr. 2013 01:17 Ja se stvarno izvinjavam samo da vas zamolim da na neki nacin ukinete moju ponudu jer mi se mala ćerka igrala na laptopu i slucajno dala ponudu.... Stvarno se izvinjavam hvala unapred

Otkad su za registraciju ukinuli slanje slike licne karte,nastala je poplava raznih zaebanata i dileja koji se samo zezaju
Sad za registraciju treba samo jmbg,koji se moze naci gde hoces-primera biracki spiskovi

Poslednja izmena:
Kako mrzim kad neki prodavci kad nisu zadovljni visinom ponuda prekinu aukciju dan pred sam kraj (suspendovan im nalog).
3 puta mi se to desava u zadnje 2 nedelje.

:) :) :) A, a ti misliš da se oni samosuspenduju, da ne bi jedan predmet prodali po ceni koja im ne odgovara... ?

Kako mrzim kad neki prodavci kad nisu zadovljni visinom ponuda prekinu aukciju dan pred sam kraj (suspendovan im nalog).
3 puta mi se to desava u zadnje 2 nedelje.

nemogu prekinuti ako ima ponuda, jedino da im Limundo zatvori nalog zbog neke "teske" nepravilnosti, suspenduje se nalog jedino kad je u minusu

Pa u tome je stvar sto tu nepravilnost naprave jer nisu zadovoljni ponudama.
Steta je jedino sto ima je na kratko valjda suspendovan nalog...........i onda jovo nanovo

Ma daj bre, dal stvarno veruješ u ovo što si napisao? Da će neko da se kocka da li će da mu suspenduju ili isključenalog ... postoje bolji načini .....

Ma daj bre, dal stvarno veruješ u ovo što si napisao? Da će neko da se kocka da li će da mu suspenduju ili isključenalog ... postoje bolji načini .....

Covece evo ti link jedne aukcije ciji je clan suspendovan danas. Nadmetao sam se nekoliko dana za taj ipod.
http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-Oprema/Apple/iPod-classic-6th-gen-160gb/11480737/mes_1

Ne znam razlog suspenzije samo znam da je 2 dana pre isteka aukcije nalog suspendovan

Zanimljiva teorija, :D ali slazem se da nema veze sa tobom. A da malo pohvalim kupce, danas sam imao lepa iskustva sa vise njih, nadam se da ce se to cesce desavati. :)

Čoveče, nema to veze sa TOBOM!!!

Naravno da nema veze samnom. Ali kad ti se to desi 3 puta u zadnje 2 nedelje za stvari koje se nadmeces zar nije logicno da pomislim da su namerno na neki nacin naterali da ih suspendju da predmet ne bi otisao po nizoj ceni od zeljene.

Ne brini druze, da nisu zeleli da odu po slabijoj ceni pre bi duplirali nalog nego da se samosuspenduju. :)

Limundo na korak do smrti!!!:D Imamo Paypal i Ebay sada za kupovinu još da nam dozvole i da nam ležu pare na PayPal pad da krenemo i da prodajemo na Ebay. I da jednom za svagda raskrstimo sa limundom.

Kupovina polovnih stvari je uvijek rizik tako da ko hoce da mu nesto radi bez problema nek kupuje novo i gotovo. Kad kupujes polovno treba da znas da svjesno ides na rizik. Jedna stvar je kad kupis stvar i ona u startu ne radi, tj kad ti neko uvali neispravnu. E tu si prevaren a ako si u situaciji kao sto je imao zmajns sa kupcem tu nema nikakve dileme. Zmaj je 100% upravu. Ako je radila po preuzimanju i jos 7 dana kasnije a tek onda otkazala onda to nije ni najmanje do prodavca. Isti taj netbook je mogao da radi i jos 5 god a i da crkne kao sto je ovaj poslije 7 dana. Ako ti proizvodjac ne daje garanciju da ce objekat kupoprodaje da radi nakon isteka garantnog roka ne vidim zasto bi prodavac. Zato se i dogovara neka radna garancija od par dana cisto da se uvjeris da sve radi. A ovaj lik je sto se vidi na osnovu date pozitivne ocjene i uvjerio. Ne nego je njemu poslije 7 dana nesto otkazalo i dosao je tu da place kao djevojcica. Dajte molim vas, pa odrasli smo ljudi i treba tako i da se ponasamo a ne kao klinci. A i ko garantuje prodavcu da kupac nije kriv za kvar!? Problem ja u samoj filozofiji nasih ljudi koji hoce za male pare da dobiju mnogo a kad se ta politika pokaze kao losa onda im djavo kriv...
Kao sto vecina rece, ko hoce novo sa garancijom nek plati punu cenu.
Ko hoce nesto upola cene, da bude bolje od novog i da mu neko za to garantuje da ce raditi koliko i novo (i pritom ocekuje i obezbedjen servis) nek kupuje pesak i kamenje, a ne tehnicku robu...

PP nema šanse da nam ODMAH da i prijem para, a to je ono čemu se ljudi nadaju. Da mogu konačno svoju pamet i robu da "izvoze", a da im amer ne otkaže posao samo zato što nemaju PP... tu se slažem sa tobom, da kad imaš PP, da "ulivaš" neko poverenje...

Upravo ovome sam se i nadao, da neki proizvod (ili usluga) iz Srbije moze da se naplati PayPalom.
Mada nije mi jasno kako ce kod nas da rese papirologiju u slucaju prijema uplate na firmin PayPal nalog (tj. transfer sa PP na racun)...?

I vidim ovde se pise da je AKS jeftiniji od post expresa, otkad to? Kod post-a je minimalna postarina 150(180 ako ide do 12h) a kod AKSa 240(270 ako nije dokumentacija) koliko ja znam.

Posalji nesto PostExpressom i AKSom sa otkupom od npr 5000din pa uporedi troskove...

Upravo ovome sam se i nadao, da neki proizvod (ili usluga) iz Srbije moze da se naplati PayPalom.

Ali, na žalost, bio sam u pravu, i ko zna koliko će se čekati na to.

Posalji nesto PostExpressom i AKSom sa otkupom od npr 5000din pa uporedi troskove...

Slao sam ... više puta ...

evo ti do 5 kg sa otkupom 5000:

POST EKSPRES

Cena po masi: 300 dinara
+ po vrednosti: 50 dinara
+ prenos otkupne pošiljke: 22 dinara
UKUPNA POŠTARINA: 372 dinara

Poštarina koju plaća primalac na ime prenosa novca (otkupnine):
+ provizija za uplatu: 50 dinara
DODATNA POŠTARINA: 50 dinara

UKUPNO 422 dinara

a AKS:

420 dinara + 50 povraćaj para = 470 .... opet skuplji AKS...

A sa PE mi pare odmah sutra na računu, i njihova usluga i AKS uslluga su nebo i zemlja.

Poslednja izmena:
Post express je dobar za bez otkupnine i do 5000din, sve iznad toga raste provizija

Raste, jer raste i vrednost i osiguranje, samim tim imaš obezbedjeno da će ti i šteta biti nadoknadjena ako se paket izgubi ili slično ... ne znam jesi li čitao iskustva korisnika AKSa i BEXa u tim slučajevima ?

A tek je posebna priča što nešto sa otkupom od 10-15 000 dinara NIKADA nebih poslao AKSom ... :)

Zar PE isplacuje vrednost koja pise na paketu, zar ne isplacuju svi samo 10 postarina (mozda je i pisano ali ko ce da pregleda skoro 130 strana)?

Isplaćuju 10 poštarina ako nije upisana vrednost. Ako napišeš vrednost 30 000, i platiš 1 posto od toga, tj. 300 dinara preko cene slanja, onda u slučaju gubitka dobijaš 30 000 .... zato i služi "vrednost" na paketu. Maksimalna vrednost je 50 000 dinara koju dozvojavaju da se upiše.
E, sad, ko goć da rizikuje, on ne piše ...

Ali zato, kad ide na otkup, onda mora, jer idu sistemom "ako ti šalješ da ti onaj plati 30 000, onda mora da ima toliku i vrednost, onda ćeš i da platiš u skladu sa tim!" ... što i ima logike ... otkup ne može da bude veći od vrednosti, (odnosno može malo, kroz kallkulaciju,neku, čitao sam kod njih na sajktu) a vrednost može da bude veća od otkupa.

Poslednja izmena:
Ako je upisana vrednost dobijaš taj iznos + desetostruku poštarinu

Za slučaj gubitka ili potpunog oštećenja Post express pošiljke sa označenom vrednošću, korisniku pripada iznos označen na pošiljci uvećan za naplaćenu poštarinu po vrednosti i desetostruki iznos plaćene poštarine za prenos te pošiljke.

http://www.postexpress.rs/struktura/lat/kontakt/najcesca-pitanja.asp

A sa PE mi pare odmah sutra na računu, i njihova usluga i AKS uslluga su nebo i zemlja.
I privatno i poslovno imam odlicno iskustvo sa AKSom, radim(o) sa njima od kada su nastali.
Ono sto sam primetio je da kupcu skuplje izadje (bunili su se) kad saljem PEom nego AKSom.
Takodje, najcesce moram da idem u postu jer postara mrzi da proveri ima li koga kod kuce pa ostavi izvestaj ili ga donese sa par dana kasnjenja.
Sa AKS kurirom sve mogu da se dogovorim i ako sam u gradu nadjemo su negde ako mi je hitno.

I privatno i poslovno imam odlicno iskustvo sa AKSom, radim(o) sa njima od kada su nastali.
Ono sto sam primetio je da kupcu skuplje izadje (bunili su se) kad saljem PEom nego AKSom.
Takodje, najcesce moram da idem u postu jer postara mrzi da proveri ima li koga kod kuce pa ostavi izvestaj ili ga donese sa par dana kasnjenja.

Da, zato sto imaju mnogo nekih skrivenih troskova, secam se iskustva jednog forumasa gde je za kuciste kompa, od par kila i mislim da je bilo 19 000 otkupnine, morao da plati prevoz+osiguranje+povracaj otkupa nesto tipa 1400 dinara!!! Gde je tu 1% osiguranja, 190 dinara, povracaj novca posiljaocu je bese 40 dinara, koliko je to onda prevoz 3-4 kile lima, 1200 dinara???

@MagicMaster
"I gledano dugoročno, opet je to loše, jer se pare odlivaju, a ne okreću i ne uvećavaju ... ali sve je to pitanje za druge forume i tematike"

Kakvo crno odlivanje para? Znači ako neko kupi od uvoznika umesto od prve ruke to bi bilo odlivanje para?
Pa zar nije bolje naš krajnji kupac sačuva za sebe uvozničku proviziju i potroši je u srbiji umesto da vlasnik firme koja uvozi te pare potoši na havajima.

Poslednja izmena:
@MagicMaster

Kakvo crno odlivanje para? Znači ako neko kupi od uvoznika umesto od prve ruke to bi bilo odlivanje para?
Pa zar nije bolje naš krajnji kupac sačuva za sebe uvozničku proviziju i potroši je u srbiji umesto da vlasnik firme koja uvozi te pare potoši na havajima.
Lepo receno!

Slao sam AKS-om i robu sa otkupom od 200 000 din i nikad problem. Cena slanja max 800din.

Sa AKS kurirom sve mogu da se dogovorim i ako sam u gradu nadjemo su negde ako mi je hitno.
Pobogu, pa ne nosi postar pakete post expresa???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno