Šta je novo?

Asus Transformer TF300T - jeftinija alternativa Prime-u

Ako misliš na crni kvadratić u Quick Settings-u, tu se prikazuje stavka po potrebi - npr, ako pokreneš Google Maps, tu će se prikazati status gps-a...

Samo da se pohvalim: tablet mi je pune tri nedelje na servisu...

Imam problem,od apdejta google now mi ne prikazuje kartice,pise kartice su blokirane za vas domen,administrator moze da ih ukljuci,sve vreme mi je tablet ukljucen na engleski jezik? Do cega je problem

Onaj problem sa trošenjem baterije u sleep je nestao - ne znam ni sam kako (taman kad sam instalirao Battery stats da vidim šta vuče), ali, mogu reći (nakon nekih 2 nedelje), da sam imao bar 5-6 random restarta, na 4.1 je možda bilo toliko za godinu dana, ovo je baš glupavo. Danas, 10 min posle namernog restarta, gledao sam neki film, tablet je bio na doku, baterija 30/75% dock/tablet i samo najednom asus slova, totalno čudno... Nije mi jasno, kako mogu umesto da poprave, stalno nešto da pokvare. Osim ovoga imao sam i problem sa wifijem. Kući uvek uključen, ikonica wifija (plava) pretvori se u sivu (samo kontura), pogledam telefon, sve ok, samo tablet neće. Uključim isključim wifi na tabletu. U trenutku plavo, posle par sec sivo... Restartujem tablet, opet isto, na trenutak dođe pa ode. Restartujem wifi na ruteru, ništa. Nakon 15-20 min čačkanja. Zaklopim tablet na dok (bio je sve vreme na doku otvoren), otklopim, posle toga sve ok sa wifijem, (kao da sam zavrnuo antenu koja je bila odvrnuta), ali sam imao taj restart koji sam prvi naveo. I šta sad da čovek kaže. Mogu jedino da se tešim što sam uzeo pre godinu dana, koliko vidim iz postova, što ih više proizvode, sve su gori i gori (i hadver i softver), umesto da je obrnuto.

Onaj problem sa trošenjem baterije u sleep je nestao - ne znam ni sam kako (taman kad sam instalirao Battery stats da vidim šta vuče), ali, mogu reći (nakon nekih 2 nedelje), da sam imao bar 5-6 random restarta, na 4.1 je možda bilo toliko za godinu dana, ovo je baš glupavo. Danas, 10 min posle namernog restarta, gledao sam neki film, tablet je bio na doku, baterija 30/75% dock/tablet i samo najednom asus slova, totalno čudno... Nije mi jasno, kako mogu umesto da poprave, stalno nešto da pokvare. Osim ovoga imao sam i problem sa wifijem. Kući uvek uključen, ikonica wifija (plava) pretvori se u sivu (samo kontura), pogledam telefon, sve ok, samo tablet neće. Uključim isključim wifi na tabletu. U trenutku plavo, posle par sec sivo... Restartujem tablet, opet isto, na trenutak dođe pa ode. Restartujem wifi na ruteru, ništa. Nakon 15-20 min čačkanja. Zaklopim tablet na dok (bio je sve vreme na doku otvoren), otklopim, posle toga sve ok sa wifijem, (kao da sam zavrnuo antenu koja je bila odvrnuta), ali sam imao taj restart koji sam prvi naveo. I šta sad da čovek kaže. Mogu jedino da se tešim što sam uzeo pre godinu dana, koliko vidim iz postova, što ih više proizvode, sve su gori i gori (i hadver i softver), umesto da je obrnuto.
Upravo

Bekapovao sam aplikacije i ono što mi treba, uradio wipe data, vratio aplikacije, pa ću videti kako se ponaša (uradio sam zbog random restartovanja i trošenja baterije u sleep).

Hm... već drugi put u toku dva dana mi se tablet restartuje u toku update-a aplikacija na Play-u, što se nikad pre nije dešavalo... eto i prvih problema...

Juče mi je stigao tablet sa popravke (sećate se, u pitanju je bio problem sa tačom - a zamenjena je i matična ploča). Želim da pohvalim momke iz ovlašćenog servisa. Naime, vratili su mi utegnut i sređen tablet kakav nije bio ni u početku kao nov. Smetalo mi je ugibanje i krckanje sa desne strane tableta - sada je sve veoma čvrsto.
Jedino što mogu da primetim, a nisam siguran da je ranije postojalo, to je blago probijanje svetla sa gornje strane na crnoj pozadini...
Kao što je neko pre mene u ovoj temi rekao "sa tim mogu da živim"...
OTA udate mi još nije stigao, čitao sam da je još neko imao takav problem nakon zamene matične ploče. Postoji li rešenje (onaj link ka download sekciji sa prethodnih strana ne radi)?

Poslednja izmena:
Moja preporuka, ne stavljaj abdejt dok ne izdaju neki noviji od ovog, s ovim nešto nije u redu. Evo, bez obzira na wipe data reseta neki dan, sinoć gledam film i na 35% baterije, crn ekran zatim restart iz čista mira. A nije pogrešno očitavanje ili tako nešto, evo i sad radim na njemu ima 17%...

meni otkad imam ovu poslednju verziju androida brljavi samo tako. bateriju od tastature mi potrosi u slip modu za dve noci.( u tri navrata sam ga napunio skroz i nista nisam radio sem sto sam ga povremeno ukljucivao da vidim stanje baterije. i nekad bude dobro da bi recimo tri sata kasnije video da je baterija od docka otisla za 30% u slip modu. za bateriju od tableta nisam primetio da bas tako proguta. nemam predstavu sta radi ali cu verovatno uraditi factory reset i koristiti pocetnu verziju dok ne bude neka bolja jer ovo ne valja. nesto guta a nemam pojma sta i sto uglavnom guta bateriju docka. sa prethodnom verzijom nisam primetio tako nesto

Da to su i moje glavne primedbe, curenje baterije u sleep i random restarti. A što se tiče fatory reset što kažeš, ja sam uradio wipe data, ali to samo vrati na čistu zadnju abdejtovanu verziju i ubrzo se opet javljaju isti simptomi. Jel ima neka fora da se vrati na prettodnu - 4.1.2 verziju?

Da to su i moje glavne primedbe, curenje baterije u sleep i random restarti. A što se tiče fatory reset što kažeš, ja sam uradio wipe data, ali to samo vrati na čistu zadnju abdejtovanu verziju i ubrzo se opet javljaju isti simptomi. Jel ima neka fora da se vrati na prettodnu - 4.1.2 verziju?
Jok, a bilo bi lepo da postoji opcija za downgrade, sa te strane mi google uopste nije jasan..

Restarti ne bi smeli nikako da se dogadjaju, uglavnom je to znak da je memorija losa i pravi probleme. Ja sam imao iste probleme, servis i sada radi odlicno posle zamenjene maticne ploce. Znaci nikako ne sme da se restartuje sam od sebe ... nije to problem androida, aplikacija ili bilo cega drugog, vec falicne memorije.

Restarti ne bi smeli nikako da se dogadjaju, uglavnom je to znak da je memorija losa i pravi probleme. Ja sam imao iste probleme, servis i sada radi odlicno posle zamenjene maticne ploce. Znaci nikako ne sme da se restartuje sam od sebe ... nije to problem androida, aplikacija ili bilo cega drugog, vec falicne memorije.

Koje memorije ?

Ma kakva falična memorija, u godinu dana možda se dva puta dogodilo, otkada sam naneo abdejt na 4.2 bar 5 puta u nedelju dana, problem je što se netestirani (ili vrlo malo) sistemi izbacuju jedna za drugom verzijom i uvek je to sistem nešto poprave, nešto pokvare... sve je to neko jeftino programiranje, i krpanje rupa usput, bilo je tako i sa windowsima, ali brale otkada ima win 7 već koliko godina unazad, ništa ne moram da krpam, abdejtujem, popraljam, sve radi savršeno od prvog dana do danas.

Poslednja izmena:
Imam problem,od apdejta google now mi ne prikazuje kartice,pise kartice su blokirane za vas domen,administrator moze da ih ukljuci,sve vreme mi je tablet ukljucen na engleski jezik? Do cega je problem

DDa li ima resenja?

Proverite podesavanja za lokacije u google maps. Proverite wifi sleep policy.
Ja nisam primetio curenje baterije jer od klinaca ne mogu da dodjem do t-pada.

Pa meni posle wipe data (bekapovao sam sve aplikacije, pa vratio posle) nema više problema sa trošenjem baterije, inače je za 15 sati u sleepu znalo da ode i do 40%, baš sam bio poludeo... Trošio je 2-3%/h, nisam uspeo da otkrijem šta je trošilo. Battery status je pokazivao system idle da troši oko 15%, mislim na šta? A, evo kako sad izgleda, sve ok...samo da srede i ovu glupost sa restartima!

Ja sam primetio da je veca potrosnje baterije u sleep mode ako je upaljen 3g non stop, dok na wifi je to mnogo manje

Morao sam malo da se našalim. Naravno da ne treba otvarati hrpu topica za istu stvar, nisam to ni mislio. Pričali smo o povećanoj potrošnji baterije u sleepu, koja ni blizu nema veze ni sa wifijem ni sa 3g. A 3g svakako vuče više energije nego wifi, pogotovo ako je signal slab, srki brale...

Hm... već drugi put u toku dva dana mi se tablet restartuje u toku update-a aplikacija na Play-u, što se nikad pre nije dešavalo... eto i prvih problema...

Da ispravim sam sebe, ovo ipak nije bio issue Transformera, već do nekakvog konflikta između HD Widgets i 4.2. Androida.

Interesanta stvar i ja imam HD Widgets instaliran (zbog vremenske prognoze), još jedan restart i leteće dole, pa da vidim..., bilo bi bolje da je tako neka glupost nego u sistemu.

Tačnije, jeste problem u sistemu, ali se javlja na svim uređajima koji prikazuju lock screen widgets. Piše i na description stranici HD Widgets.

Koje su razlike izmedju modela sa sledecim oznakama: ASUS
TF300T-1E025A
TF300T-1Q042A
MemoPad ME301T-1G009A

Nazad
Vrh Dno