Da li si siguran da samo Telekom može da proveri tehničke mogućnosti, tj. kapacitet parice? Pošto sam ja u (snimljenom) razgovoru sa operatom Telekom tehničke podrške nekoliko puta pitao upravo to, i on je konstantno ponavljao da to proverava Verat i da oni sa tim nemaju apsolutno ništa, pošto je Verat zakupio tu infrastrukturu.
Verat ne mogu da dobijem ni na jedan broj telefona (centrala, prodaja, tehn. podrška), iako vec nekoliko dana često pokušavam.
Zanimalo me je kako drugi ljudi rešavaju ovakve probleme u ovakvim okolnostima?
Da li je neophodno da izađem sa posla i da odem lično do njih, pa da insistiram da oni pozovu tehničku podršku iz njihove kancelarije?
Da li da šaljem mailove inako na njih ne očekujem odgovor (ranija iskustva sa hosting podrškom)?
Da li je sve ovo (smanjivanje brzine u fazonu "ma neće oni to da primete", potpuna nedostupnost telefonom i neodgovaranje na mailove) reprezentativni uzorak Veratovog odnosa prema korisnicima?
Da li je neophodno da izađem sa posla i da odem lično do njih, pa da insistiram da oni pozovu tehničku podršku iz njihove kancelarije?
Da li da šaljem mailove inako na njih ne očekujem odgovor (ranija iskustva sa hosting podrškom)?
Da li je sve ovo (smanjivanje brzine u fazonu "ma neće oni to da primete", potpuna nedostupnost telefonom i neodgovaranje na mailove) reprezentativni uzorak Veratovog odnosa prema korisnicima?
:smash:- Odakle Veratu pravo da meni smanji brzinu?
Verat to ni ne zna. Imas tehnicki problem i treba da prijavis tehnickoj.bez da mene o bilo čemu obavesti,
Ovo ide posle provere koju sprovodi tehnika. I za divno cudo, momak zna svoj posao i odmah je izvrsio detekciju kvara! Za pohvalu.da mi ponudi da smanjim ugovor, ili da plaćam manje?
Spomenuo sam gore da imam prethodna (loša) iskustva sa hosting podrškom u odgovaranju na mailove i rešavanju problema sa njihove strane.Sad mi nije jasno prvo kažeš da li treba da šalješ mail, pa onda ne odgovaraju na mail poruke, malo kontradiktorno?
Verat ti nije smanjio brzinu vec tvoj modem. Veruj mi da ni dok su na radnom mestu ne razmisljaju o tebi, radi se o vise hiljada modema.
Verat to ni ne zna. Imas tehnicki problem i treba da prijavis tehnickoj.
Zaposleni iz tehničke podrške me je sproveo kroz proveru maksimalnog protoka kroz infrastrukturu koja do mene dolazi (podaci koji se nalaze na dnu prve strane na ADSL ruteru), i kada sam mu rekao da je maksimalni download 9860 Kb/s, on je rekao da vidi da je problem u parici koja ne može da podnese toliki protok i da se ruter izgleda "zbunio" zbog toga. Takođe mi je rekao da vidi da je podnet zahtev da se meni smanji brzina iz tih razloga.
Prema najavi Telekoma Srbija, dana 02.04.2013. godine sa početkom u 22:00 do 04:00h 03.04.2013. godine može doći će do prekida i otežanog odvijanja internet saobraćaja.
Hvala na razumevanju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari