Šta je novo?

Verat ADSL - Iskustva

Rešen problem u međuvremenu. Telekom je sa njihove strane isekao protok na 5/1 zbog toga što parica nije mogla da ga podrži, Verat kaže da nije imao ništa sa time.

Promenili su mi paket na 5/1, stornirali račun i poslali novi u roku od 5 minuta od kako sam (konačno) uspeo da se čujem sa gospođom iz prodaje.
Inače rekli su mi da su se taman spremali da me kontaktiraju sa informacijama o problemu i ponudom za promenu paketa (kada sam ja njih pozvao nakon 10 dana i 30 pokušaja)

Zašto je Telekom odobrio tehničke mogućnosti i potpisivanje ugovora sa Veratom za 10/1 a onda isti dan isekao protok na 5/1 mi nikako nije jasno. Takođe, koliko bi dugo ja placao 10/1 a koristio 5/1 je isto pitanje na koje bi voleo da imam odgovor.

Sada da vidimo kako radi ovaj ne tako povoljni 5/1 (za 1490 din + 12m ugovorne obaveze)...

"ADSL paket 10 Mb/s po ceni od samo 1790 dinara mesečno

Dragi korisnici, uživajte u neograničenom pristupu internetu po izuzetnoj ceni čitavih godinu dana!
"

Nakon godinu dana idu stare cene? NPR. 8mbps downlaod 3200dindzi !?!?

Do sada su uvek zadrzavali akcijsku cenu i nakon isteka ugovorne obaveze za korisnike koji koriste akciju, sve u svemu nakon godinu dana možeš da uzmeš MIK i da odeš gde je povoljnije.

Iz tvoje tastature u bozje usi :D

Ali da li si siguran 100%?

Govorim iz iskustva,kod Verata sam tri godine i ovo mi je treća akcija sa prelaskom na veći paket.Sa istekom ugovora uvek mi je ostajala stara cena.

Sjajno, onda odoh i ja na vece brzine, ja sam sa njima jos od vremena ISDN-a pa bi rastanak zbog istekle akcije bio isuvise emotivan :)

I meni su rekli da i nakon isteka ugovorne obaveze OSTAJE ugovorena cena. Naravno, ako se pojavi druga povoljnija akcija, mozes da predjes na nju... Znaci 100% je tako, jer mi je licno rekla njihova sluzbenica prilikom potpisivanja ugovora.

http://www.verat.net/sr/adsl/

Sada u ponudi imaju samo dva ADSL paketa:
5/1Mbps - 1550 dinara
10/1Mbps - 1890 dinara

Ovo im je sada standardna ponuda paketa.

I moglo je se ocekivati s obzirom na Telekomovu ponudu paketa.Malo su podigli cenu u odnosu na akciju koja je zavrsena,ja 10/1 placam 1790,00.

Ja sam na onoj staroj 8/1 za 1590 a istekao mi ugovor...trenutno ne znam ni na šta bih prešao :)

Ja sam od prosle godine na 16mbit i placam 2400rsd. Verovatno cu menjati provajdera...samo jos neznam kod koga potpisati ugovor...

Istice mi BOX, opasno sam zagrejan na verat, vidim da im je i tehnicka podrska zaista podrska...Paket od 10 mbt je ubedljivo najpovoljniji i ugovor na godinu, u lelekomu za 10ku traze 24 mesena i 1900 din...Kako li ce raditi nemam pojma, do sada moj box i 6mbt je torente skidao brinom od 7...bas sam zadovoljan internetom, dal da menjam provajdera a?
Sta vi mislite?

Ne menjaj telekom monopolisti su i sve ionako preko njih ide, ja sam uzeo orion telekomom paket i linija je gurala 10 samo 3 dana posle toga je veza misteriozno pala na maximim 6mbit stabilno te sam morao da raskinem ugovor

Ma dobar je verat, jedini razlog zašto sam otišao od njega jeste optika Targo, da sam na tvom mestu prešao bih kod njih, podrška je odlična i retko kada su postojali problemi sa mrežom.

I ja imam Verat vec vise od jednu godinu i sve je ok...
Mene samo nervira sto je rok placanja racuna do 10. u mesecu za trenutni mesec i ne kao kod svih ostalih do 20. u mesecu...

Vec sam pisao, ali ajde jos jedan put:

Imao sam ADSL kod Telekoma, PTT-a, Beotela, sada imam Verat i njima sam najmanje zadovoljan. Efetivna brzina je manja (5.1Mbps prema 5.3-5.4 kod ostalih) bar jednom mesecno imam neki prekid. Daleko je od neke katastrofe ali kod ADSL-a su ionako sitne razlike u pitanju.

Poslednja izmena:
Ja sam koristio akcijski 6Mbit, sad imam 10Mbit, i radi u granicama očekivanja... 8.5/0.85Mbps realno sto je bas ono sto na ADSL-u možeš realno da dobiješ.

Evo kako radi 10M Verat:
2758863156.png

Poslednja izmena:
Bio na PTT-u, malo na Telekomu, pa na Veratu (ADSL) i oseti se nesto manji protok, al nista bitno. Nema puno usporavanja tokom "spica" i kod mene je veza bila stabilna. Presao sam sada kod Targo Telekom-a i tek sada sam osetio pravo ubrzanje....

Verujem da ti Targo nije dostupan, pa ako ti nisu bitni procenti usporenja (u odnosu na Telekom), i ako ti cena kod Verata odgovara, neces puno biti nezadovoljan :)

Ja sam na 300 metara od "centrale" i imam najbolju mogucu centralu (moja zgrada), zivim u novoj zgradi sa novim instalacijama, u samom stanu imam vrhunske kablove i uticnice (mislim na LAN 10cat)...Samo ako lelekom nece da me ispostuje ja sam 100% ispravan. Idem 22og da zavrsimo sve sa lelekomom i uzmem MIK...Odlucio sam se za Verat definitivno..za 1800 dinara nigde nema 10MBT/s ali ako bude i 9 mbt/s raskidam ugovor...

Nemoj onda ni da prelazis,gubis vreme.

Biće i manje od 9Mbps nema nikakve veze što imaš dobru instalaciju.

Biće nešto preko 8.5Mbps download i oko 0.85Mbps upload.

Jednostavno imaš određene slojeve u komunikaciji preko ADSL-a između tebe i provajdera, i u konfiguraciji (PPPoE/LLC) ADSL-a koju koristi Telekom Srbija, kroz ADSL liniju se prenosi nešto više podataka nego što su podaci korisni za tvoj računar. Od ukupne količine podataka koja prođe kroz tvoju ADSL liniju (10Mbps) korinsno za tvoj kompjuter je oko 85% (8.5Mbps).

Inače upravo zbog toga provajderi ADSL pakete reklamiraju sa onom oznakom "do", tako da niko nije rekao da ćeš imati 10Mbps već "do 10Mbps", u šta spada i 8.5Mbps, tako da su oni svoj ugovor napisali baš tako da ti ne bi mogao da se žališ.

Inače za ovakvu situaciju je kriv isključivo Telekom Srbija, jer ne želi ni korisnicima ni drugim provajderima da poveća brzinu ADSL porta za tij 15% kako bi imali realno korisnog protoka onoliko kolika je nominalna brzina paketa.

Meni brzina nije mnogo bitna (nije problem ako je brz internet :) ), vise mi je bitna stabilnost.
Kod Verata stabilnost ne postoji.
Nisam imao net 40 sati i Verat je prebacio krivicu na Telekom, iako su ljudi iz Telekoma dosli, proverili vezu i sve je bilo u redu.
Dakle, Verat nesto mucka, a nece da prizna.
Ne svidja mi se sto na koriscenje dobijes korisceni ruter, koji je bio u nekoj zadimljenoj prostoriji, lepi se i smrdi...
Mnogo toga mi se kod Verata ne svidja i zao mi je sto sam njih odabrao.
Sada da me neko pita, nikome ne bih preporucio Verat.

Kod lelekoma ADSL od 6mbt/s daje 7 cak i 8MBT/s (nvidia sajt ili adobe npr.) i za godinu dana nisam imao NI JEDAN prekid, sve radi savrseno, jedino mi se ne svidjaju cene...i taj ugovor na dve godine...to je bas qrvinska fora...

Ovo sa ADSL-om od 6Mbps koji radi 7Mbps je samo zato što imaš IPTV pored tog ADSL-a, pa su ti liniju (ADSL rate) stavili na 12Mbps, IPTV ti troši oko 3Mbit (ako nije HDTV), i imaš još oko 7-8Mbps slobodno na liniji.

Da ne bi mogao da povučeš 12Mbps (realnih oko 10) oni ti softverski ograničavaju protok na 6Mbps, ali im očigledno taj softver baš i ne radi kako treba, pa "probija".

Inače, možeš da otvoriš konfiguraciju tvog rutrera na http://192.168.1.1/ (user telekom, pass telekom) i da pogledaš da ti je linija stvarno setovana na 10 do 12Mbps, i onda apsolutno ova moja priča o overhedadu ne stoji. Inače odjavi IPTV pa probaj kako će da ti radi 6Mbps.

Istice mi BOX, opasno sam zagrejan na verat, vidim da im je i tehnicka podrska zaista podrska...Paket od 10 mbt je ubedljivo najpovoljniji i ugovor na godinu, u lelekomu za 10ku traze 24 mesena i 1900 din...Kako li ce raditi nemam pojma, do sada moj box i 6mbt je torente skidao brinom od 7...bas sam zadovoljan internetom, dal da menjam provajdera a?
Sta vi mislite?
Mislim da ni ti sam ne znas sta hoces, jer si dole napisao da nisi imao ni jedan problem sa Telekomom i da umesto 6mbps cesto imas 7, pa i 8, a ovde ti ne odgovara 8,5 realnih u paketu od 10mbps. Savet, ostani na BOXu i mani se corava posla. Velike su sanse da ce jedino sto ces dobiti veci ukupan racun za usluge koje koristis bez ikakvog specijalnog benefita, a uz potencijalne probleme.
Meni je najveca greska sto sam prvi put ugasio Telekom adsl i presao kod Verata, pa kasnije YUBCa, jer to vise nikada nije radilo onako kako je prvi put, a sve zbog neke minimalne ustede.(koju ovde neces ni imati jer je na boxu ovih 6mbps jeftino za adsl)

Vrh Dno