Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Je li ovo normalno?!?
uploadfromtaptalk1364591831806.jpg

Poslednja izmena:
Ima li neka aplikacija koja će obogatiti sistemski konteksni meni "share" tako da doda "Copy text to" i sl...?
Kada naiđem na neki text pa želim nekome da pošaljem ali ne samo link, već celu stranu / text + slike / samo text...

Evo pretrazujem po Benchu i Xda sta je najbolje za brisanje bloatware koji dolazi uz stock rom, pa procitah ovde da neke aplikacije brisu iz system foldera a neke iz data/data, pa sam se skroz pogubio.
Kojom aplikacijom cu se resiti jednom za svagda aplikacija poput Facebook-a i svih njegovih extenzija, kineskih tastatura, Fun&download, Moxiera, i ostalih aplikacija?

1.Razumeo sam da je Titanium backup adekvatan za to. Da li ima pristojnu alternativu, kao npr. Root App Delete (uninstaller) https://play.google.com/store/apps/details?id=zsj.android.uninstall
2. Da li mogu da ovo uradim iz ES file explorera? Kada iz app managera u ES file exploreru probam da uninstaliram neku od ovih aplikacija kaze mi uninstall failed. ES-u je uredno prijavljen u superuser aplikaciji.
3. Da li prostim brisanjem .apk file-a iz ES file explorera iz sistemskog foldera dobijam "rucni uninstall" ili ne?

ICS 4.0.4. Telefon je rootovan naravno. Da li ima uticaja to sto su mi neke od aplikacija koje pokusavam da obrisem disableovane?

Odavno sam koristio Titanum Backup i tada je bilo odredjenih problema sa njim i romom koji sam tada imao. Mislio sam da postoji adkvatna alternativa koja ce da uradi samo uninstall, ali ok.
Ako neko ima pri ruci Titanium Backup pro apk, narodnu verziju moze PM
Unapred hvala

ROM toolbox pro na akciji, $2.99. jel je koristi ko, valja li? po opisu menja gomilu drugih aplikacija...

Jedna od najboljih aplikacija uz TB meni, mislim čak odradjuje i posao TB-a, mada ga ne koristim za to ;)

To ti dodje kao Swiss knife :D

koliko vidim gde god je pitanje TB ili RT, 90% kaže RT :) kao sve što radi TB + gomila stvari :)

inače i beautiful widgets na akciji, $1.69

Meni je ovo prosto navika, zato koristim oba inače RT all the way :)

Spominjalo se na prethodnim stranama, bilo je i linkova. Hteo bih provereni app za diktiranje na srpskom (speech to text) ali da bude vezan za tastaturu i ne samo za SMS. Koristim Google Voice za eng. na tastaturi i radi sjajno (gde god da pisem). Bitno je da taster bude na tastaturi a ne zasebna aplikacija, da bih mogao svuda da koristim. Vidi sliku tastature, donji levi taster ima oznaku mikrofona. Tu bih da mogu da pricam i na srpskom i na engleskom i da to lepo radi. :)

uqy7eja3.jpg

Postoji li pandan za srpski jezik? Hvala! ;)

Poslednja izmena:
Network.Location.Locator.... kako ugasiti prokletinju koja jede batt bez obzira na sve.... Disable-ovao sam gMaps i sve sto ima veze sa lokacijama ali dzaba.

Za 3h otislo 20% bat na Note2...

A da ti nije možda uključen device tracking u security? Sećam se da je Samsung imao tako nešto...

^
I G+ pogledaj podešavanja..

Verovatno koristis dosta programa koji koriste locator, pa ti rade u pozadini, gledaj da ih iskljucis.

Problem je izgleda do samsung push service aplikacije... ili tako nesto.To sam disableovao pa cu da testiram.

Mape su disabled kao i location services...

Jeste to je problem bio sa starijom verzijom...možeš da probaš da je updateuješ ili možeš i da je obrišeš jer nije potrebna

Pa iskreno, ničemu :D Trebalo bi da te obaveštava o valjda novim verzijama programa koje si instalirala sa Samsung Appsa i da ti gurne po neku reklamu s vremena na vreme :D

ROM toolbox pro na akciji, $2.99. jel je koristi ko, valja li? po opisu menja gomilu drugih aplikacija...

evo sam sebi da odgovorim, aktuelna verzija je očajna što se tiče app managera :) valjda će popraviti pošto vidim da kaže da je to skroz nov kod

Zelim da probam citanje stripova na tabletu. Moze li savet koja aplikacija (postojeci reader, npr. Aldiko?) i primer/sugestija nekoliko stripova (free), sve sa linkovima? Hvala. :)

Probaj Mango, on ti je online manga reader.

Glupa aplikacija accuweather koja pokazuje i vreme i vremensku prognozu nece da pomeri sat unapred :D Restartovao sam telefon, refresovao X puta, brisao i dodavao Beograd i nista. Za neke druge gradove koje imam promenio je vreme, za BG nije. Ukljucio sam opciju da me locira i onda lepo prepozna i vreme i mesto, a kad dodam BG rucno, nista.

Da odustanem ili ima neka caka?

Vrh Dno