Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Posto je vreme = novac moras neke pare da mu das pa ce tacno vreme da ti prikazuje...

:D

Zelim da probam citanje stripova na tabletu. Moze li savet koja aplikacija (postojeci reader, npr. Aldiko?) i primer/sugestija nekoliko stripova (free), sve sa linkovima? Hvala. :)

Pročitao sam na stotine stripova na tabletu, zapravo ga najviše i koristim za stripove. Aldiko ne može da ti otvara stripove ako su u cbr ili cbz formatu (a skoro svi stripovi jesu u tim formatima). Treba ti neki poseban program za čitanje stripova. Probao sam nekoliko takvih programa i Perfect Viewer je najbolji (po mom mišljanju). https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rookiestudio.perfectviewer&hl=en
Veoma je stabilan, brži od ostalih, ima dosta opcija za podešavanje itd. Besplatan je i nema reklame. Može da otvara i pdf ako mu se ubaci plugin.

Što se stripova tiče, naći ćeš ih lako na netu. Samo traži cbr ili cbz fajlove i tu su.

EDIT: Vidim da se ljudi na Google Play-u u poslednjim komentarima nešto žale da im se Perfect Viewer zatvara sam od sebe nakon što su ubacili najnoviji apdejt. Ja nemam tih problema, ali nisam ga apdejtovao u poslednjih mesec dana. Ako i postoji takav bag, srediće ga developeri. Jednom je bio bag sa lošim praćenjem progresa (do koje strane je čitalac stao u kojoj epizodi) i taj bag su sredili za samo nekoliko dana.

Poslednja izmena:
Takođe je solidan i ComicRack...ja ga koristim i nemam neku zamerku :)

Comic reader mobi je bolji za stripove, a moon + reader pro je najbolji univerzalni program za citanje (po meni) ;)

comic reader mobi mi na nexus 7 nije radio kako treba. cini mi se da nije hteo u portrait ili landscape

Meni Challenger Comics Viewer radi odlično na N7. Nije toliko popularan kao ostali koje ste naveli ali je za mene savršen. Veoma je brz i čita JPG, PNG, PDF, CBZ/ZIP i CBR/RAR fajlove.

Poslednja izmena:
Sto se tice ranije pominjanih virusa na Androidu, najjednostavniji i risk-free nacin za proveru aplikacija koje ne poticu sa marketa jeste instaliranje AV aplikacije (Avast ili neka druga) u Blue Stacks, pa onda probno instaliranje sumnjive aplikacije u Blue Stacks.

Ili jednostavno, ne instalirati aplikacije koje nisu sa marketa.

Drugo, većina loših aplikacija na androidu kupe podatke i osim toga ne rade ništa samom aparatu, pa ta logika u blue stacks-u ne pije vodu.

Da li postoji nacin da iz postojeceg backup fajl koji sam uradio preko CWM-a, izvucem nekako sms poruke? :)
Flesnuo JB, a zaboravio da prethodno uradim backup, a ne radi mi se sad ponovo restore starog image-a samo zbog poruka.

Ne postoji.
Osim ako uradiš backup, pa restore starog, backup poruka, pa restore novog. Pa restore poruka.
I gotov si za manje od pola sata :)

a ima li nacin da se uradi bekap svih poruka sa vajbera? :p

Zasto AdAway trazi #full permissions to all device features and storage, kad mu je potreban samo pristup host fajlova, sto se nalazi u /system ??

Eh sad "zasto", pa jedno 90% aplikacija trazi daleko veci pristup nego sto im je potrebno za vrsenje osnovne funkcije!

^ Nista novo nisi reko, to se zna, medjutim jedno je veci pristup, drugo je potpun pristup. TitaniumBackup mi nije trazio potpuni pristup, a AdAway trazi.

Pa niko te ne tera da koristiš adaway, koristi nešto onda drugo...

I dalje ne mogu da provalim kako da backupujem call list sa titaniumom...

Koristi li ko speed test app? Posto na istom ruteru sa laptopom izvlacim 44Mbps/40Mbps dok na mobu 5/9?!?

I dalje ne mogu da provalim kako da backupujem call list sa titaniumom...

U samoj aplikaciji TB:
"dugme" Menu -> Backup data to XML -> Call log -> izabereš gdje želiš da ti sačuva backup (Save file locally, Dropbox, Gmail, ...)

Prilozi

• uploadfromtaptalk1364821921884.jpg
    uploadfromtaptalk1364821921884.jpg
    49.5 KB · Pregleda: 356
Koristim ja speed test, normalno radi, kako na kompu izvuce 16, tako i na telefonu, doduse nekad bude 15.3 ili tako nesto.

Sto se tice call liste imas tamo call log zutim slovima i to backupujes... A sto ti je inace vazan call log? Mislim ono, ja to nikad nisam backupovao, jednostavno kontakti su mi vazni.

Pa.nekad mi je bitno da imam ko me kad zvao, ili koga sam zvao sad posto stalno zovem oglase za polovna kola

Ne postoji.
Osim ako uradiš backup, pa restore starog, backup poruka, pa restore novog. Pa restore poruka.
I gotov si za manje od pola sata :)

Titanium Backup može da extract-uje aplikacije & data iz CWM backup-a.

Jel zna neko gde mogu da nabavim food lovers aplikaciju? Treba mi bas, a nikako da je nadjem

Al' sam naseo na eye tracking:)
Sve se becim oci da mi ispadnu:)

Nazad
Vrh Dno