Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Што да скидам језик који не постоји? И која је то Гуглова фора? Зашто нема српског језика?

Ja se uopste ne cudim. Nisam ni ocekivao. Kao i google voice search, tek je dosao kasnije nas jezik. Verovatno ima jako malo nasih koji rade u Google-u.

Ja sam hteo da skinem ali kada sam video da je preko 150 megabajt, odustao sam. Lakse mi je da upalim net pa da pogledam.

Imas opciju iz same aplikacije Translate, offline package

*** kad se sjetim u skoli listanje rijecnika da prevedes nesto. Dok nadjes treba ti 5 minuta. Koje je to smaranje bilo, jedna rijec sa A, druga sa W :banghead:

Poslednja izmena:
Imam jedan battery super-drain. Neka pijavica mi isisa 44% baterije u toku noci. Izgleda da je kriv Wifi i DHCP, ali ne razumem sta je u pitanju. Ima li neko ideju?

Prilozi

• BetterBatteryStats-2013-03-28_072159695.txt
    10 KB · Pregleda: 1,222
Imam jedan battery super-drain. Neka pijavica mi isisa 44% baterije u toku noci. Izgleda da je kriv Wifi i DHCP, ali ne razumem sta je u pitanju. Ima li neko ideju?

Probaj da dodelis static ip telefonu. Ja sam imao ne toliko veliki drain, mada sam to odradio i smanjio se rx_wlan_wake, mada zechs je u S2 temi rekao da je to nebuloza. Da li je ili nije, meni je pomoglo, pa probaj i ti.

SwiftKey trosi net

Da li neko zna sta to SwiftKey radi u pozadini, pa mi se u data usage uvek nalazi pri vrhu. Recimo jutros u 8h krenuo na posao i upalio tel, evo sad je skoro 10h, a on je potrosio 3mb (background data) 0mb (foreground) ?
Ne znam da li da mu cekiram 'restrict background data' ?

Poslednja izmena:
Probaj da dodelis static ip telefonu. Ja sam imao ne toliko veliki drain, mada sam to odradio i smanjio se rx_wlan_wake, mada zechs je u S2 temi rekao da je to nebuloza. Da li je ili nije, meni je pomoglo, pa probaj i ti.

Video sam kada si to spomenuo. Ali kada sam flashovao ROM, sve je bilo ok. Trajanje baterije veoma dobro. Ali eto, počelo ovo da zeza. Videću da dodelim statičku IP, mada mi to ne pije vodu kada nisam kod kuće.

Fast Dormancy sam isključio kroz build.prop, ali sam već prepravljao bazu. Nije toliki problem kao ovaj Wifi.

Poslednja izmena:

*** kad se sjetim u skoli listanje rijecnika da prevedes nesto. Dok nadjes treba ti 5 minuta. Koje je to smaranje bilo, jedna rijec sa A, druga sa W :banghead:

a sta mislis kako je tek bilo nama koji smo studirali jezike? :d

BTW, moram da popljujem Viber: desavalo mi se redovno u zadnjih 3-4 mjeseca da aktiviram google now voice search, shazaam i soundhound, i jednostavno nista, kao da mikrofona nemam. Takodje, snimam video klip, i tek posle skontam da tona nema na snimku :mad::mad::mad: Resetujem tel, i sve OK... I probam sad sistemom eliminacije, da vidim da me ne zeza neka aplikacija, prvo killujem Viber, i ono, prvo pa musko! Smece pravi problem! Sto je najjace, ajde da ostavi mic zauzet jer sam prethodno koristio voice over viber, nego voice skoro nikad i ne koristim :wall:

Poslednja izmena:

Stoji da ti je bluetooth bio uključen pola sata...a za taj rx_wake, koji model rutera imaš kod kuće ? (čitam da se neki ruteri ne vole sa nekim telefonima pa prouzrokuju te probleme) U suštini probaj prvo da povećaš DHCP lease time u podešavanjima rutera na max, a probaj i to sa statičkom IP adresom, mada ja nemam tih problema tako da i dalje ne vidim to kao rešenje..

Još jedna stvar, da li imaš IPTV u kući ili si u zoni gde ima dosta multicast saobraćaja...ja imam na ruteru podešavanje "filter multicast" probaj to da uključiš ako možeš..

Od ranog jutra napadi na mene u raznim temama :D

Ja samo prenosim ono sto si ti rekao :D

Poslednja izmena:
Stoji da ti je bluetooth bio uključen pola sata...

Video sam da piše, ali nije bio uključen. Ostavio sam telefon u idle tokom noći.

a za taj rx_wake, koji model rutera imaš kod kuće ? (čitam da se neki ruteri ne vole sa nekim telefonima pa prouzrokuju te probleme) U suštini probaj prvo da povećaš DHCP lease time u podešavanjima rutera na max, a probaj i to sa statičkom IP adresom, mada ja nemam tih problema tako da i dalje ne vidim to kao rešenje..

Imam Belkin N300 ruter, uzet pre koji mesec. Stavio sam statičku, a DHCP lease time mi je već na Forever. Duže od toga nema. :D

Još jedna stvar, da li imaš IPTV u kući ili si u zoni gde ima dosta multicast saobraćaja...ja imam na ruteru podešavanje "filter multicast" probaj to da uključiš ako možeš..

Nemam IPTV, ali ima dosta WIFI mreža u okolini. Nema te opcije.

Probaj i wireshark program na laptopu ili na telefonu, ima ga za Android..

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1364101

Nisam znao da ga ima za Android... Šta tačno da gledam u Wiresharku?

Poslednja izmena:

Nemam, verzija je 2.5.3

Video sam da piše, ali nije bio uključen. Ostavio sam telefon u idle tokom noći.

Imam Belkin N300 ruter, uzet pre koji mesec. Stavio sam statičku, a DHCP lease time mi je već na Forever. Duže od toga nema. :D

Nemam IPTV, ali ima dosta WIFI mreža u okolini. Nema te opcije.

Nisam znao da ga ima za Android... Šta tačno da gledam u Wiresharku?

Pa trebalo bi da gledaš ARP pakete...neki programi ih šalju poput tog softvera za Cannon skener (u toj temi na xda), a oni mogu da budu uzrok konstantne wifi aktivnosti na telefonu..probaj ako te ne mrzi

Probaj i da namestiš samo AES enkripciju u WPA2 podešavanjima..nekima i to pomaže

Neko je ovde pomenuo da neki njegov drugar koristi Spotify tako sto ga placa pa me zanima kako da odradim to.

Probaj i da namestiš samo AES enkripciju u WPA2 podešavanjima..nekima i to pomaže

Već jeste na AES. Ali sam sada stavio na čist WPA2-PSK, pre je bio WPA-PSK+WPA2-PSK i uključio sam neki Protected Mode. Izgleda da je to Filter Multicast kod Belkina (iz opisa funkcije).

Fast Dormancy sam uspešno isključio preko editovanja baze, sada se više ne javlja u BBS-u.

Poslednja izmena:
Već jeste na AES. Ali sam sada stavio na čist WPA2-PSK, pre je bio WPA-PSK+WPA2-PSK i uključio sam neki Protected Mode. Izgleda da je to Filter Multicast kod Belkina (iz opisa funkcije).

Fast Dormancy sam uspešno isključio preko editovanja baze, sada se više ne javlja u BBS-u.

Izgleda da je problem rešen. Mada ne znam šta ga je tačno rešilo jer sam uradio ovo gore navedeno i stavio sam statičku IP adresu. Videću, možda budem isključio statički IP čisto da testiram da li je do toga. U svakom slučaju, sada skine manje od 10% preko noći, što mi je u granicama prihvatljivosti.

Tasker nije skup za svoje mogućnosti. Kome koristi, odlična prilika.

Cek, a zasto ti uopte ostaje ukljucen WiFi preko noci?

Navika, nema nekog posebnog razloga. Pošto mi je uvek uključen WiFi kada sam kod kuće, primetio sam da mi baterija brzo nestaje. A ovo je bio način da otkrijem uzrok i način da ga rešim.

Nazad
Vrh Dno