Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Samo graficka a CPU sto slabiji . Bitno da ti racunar tj grafika daje sto vise MHash-a a da racunar sto manje struje potrosi ...

Hmm kontam, znaci neki intel pentium 22nm + 7950 bi bila ok kombinacija?

Ma da, uzmes neki najgrdji samo da radi, ja sam uzeo G550 i 7850 recimo, i napajanje samo vidi jel moze da izgura sve to

Ovaj guiminer je vec poceo da me izludjuje. Jel imao neko problem sa njim, izbacuje mi sledecu gresku "Verification failed, check hardware". Probao nekoliko verzija Drajvera, nekoliko verzija guiminera ali nece da krene nikako. :(

Evo probao i taj i 2 komada iz '11 godine. Nece. Nista, oboricu sistem i sve iznova, zao mi da ova jedna graficka na windows-u ne rudari. :)

Meni sa 19.02.2012 guiminer radi lepo na glavnoj masini, server BTC Guild, vec skoro 24h bez prekida. Na sekundarnoj radi 50miner (par dana bez prekida), isti pool je u pitanju - 2x7950 i 2x6850 daju ukupno oko 1400 mhash/s, sto iznosi 0.137 novcica na dan. Ja zadovoljan :)

Samo graficka a CPU sto slabiji . Bitno da ti racunar tj grafika daje sto vise MHash-a a da racunar sto manje struje potrosi ...

Ovo je samo delimicno tacno.Po mom iskustvu,pod win,ako imas 4x7950 sempron 145 procesor gusi mhs i dobija se 10% manje,znaci neki minimum je g550 ili bilo koji x2 ili neki od starih cpu ali ne oni iz nekadasnje najnize kategorije.Pod bamtom nema veze,moze i sempron

Da li se ispati u ove svrhe koristiti Intelove 4-jezgarne procesore sa integrisanom grafikom posto vidim da svi preporucuju neke nesrece od procesora i jake graficke.

Poslednja izmena od urednika:
Da li se ispati u ove svrhe koristiti Intelove 4-jezgarne procesore sa integrisanom grafikom posto vidim da svi preporucuju neke nesrece od procesore i jake graficke.

Izgleda nisi baš u toku... Potrebna je diskretna AMD grafička, što jača to bolje. Teorijski može sve što tera OpenCL (i Nvidija grafičke, pa čak i CPU), ali u praksi se jedino rudarenje sa AMD grafikama isplati jer su više puta pa do par reda veličina brže od Nvidije ili CPU-ova respektivno.

Poslednja izmena:
Nije se mnogo promenila situacija sto se tice broja resenih blokova. Od juce se drzi na malo preko 6 na sat sto je odlicno. Sto duze ovako bude manje ce nam skakati diff.

$40.5 i raste :D

imam jednu ideju.

shta velite koliko je ovo pametno?

turiti 4x7950 na safirku hidru i na vodene FC WB ove, nasvirati ih na 1300mhz ~700mhash = 2800mhash
4x grafe po ~275e, komplet hladjenje ~550-600e, potroshnja ~1KW....6 grafa po 180w izadje na slichno, mozda malo vishe.
meni 4 grafe daju da ih ne cimam 2150mhash...razlika je grafa i po npr u mhash, a 600e, ali zato mi ne treba josh jedan komplet mb, cpu ram itd
i mnogo elegantnije reshenje, ne trebaju dodatni ventialtori, extenderi......nema buke, nema grejanja tolko, ne cimaju se grafini ventovi...lakshe kad dodje leto...

mm???

ljudi gde da skinem cgminer?

probao sam btc guild, pored toga sto mi daje 10mhash manje svaki put kad ga pokrenem kompjuter mi zacici??? vratio sam se na 50btc, sad cu da probam onaj sa vise valuta

kako da se registrujem na namecoin i na devcoin? kako da dobijem onu adresu?

Poslednja izmena:
^^demios
Za leto i vrucine je to keva, jes da kosta ali je resenje maximalno dobro u svakom pogledu.

Iako u AB memorija na Gigabyte 7950 moze da se spusti na 850 MHz, izgleda da mi je to pravilo problem, kada sam je podigao na 1000 MHz, sve radi savrseno vec 30ak sati. Za razliku od 7950, na 6850 memorija moze da se spusti do 750 MHz, i tako radi bez problema. Mozda ce nekom ovo da znaci.

Prelazi $44 i ide ka $50. :p

BTW, Jel neko namestio BitParker na BAMT-u? I da li moze da radi i Litecoin?

Ale ale :)

^ dobro jutro :p... 44 -:shock:...

p.s. "rudarska je tuga pregolema, skoci cena a novcica nema" :D.

Poslednja izmena:
Rasce cena jos oho ho. Samo pametno.

Prosle godine nije Kim uleteo ogromnu lovu u btc. Sad je drugacije ;)

Isto tako mislim, pricali smo da bude bar 36 da opet pokrije skok diff-a :D:D
Djole neka ode na 100$ pa neka bude nerealno skroz. :beer:

Ode na 46$ + zvake...

Poslednja izmena:
Šta je ovo‚ hoće biti 39,2 i za €?! :trust: Neverovatno, mislili smo oko NG da ako dođe do 16-7€ biće korektno ali ovo je "previše" dobro. Nije nemoguće da će biti balon kao kad je sa ~30$ pao na oko par $, nisam tad radio samo sam čitao..

i meni smrdi do cojonesa da ce da se desi neka katastrofa....nego zashto me uglavnom, sem seizmosa, iskuliraste za pitanje? :D

i meni smrdi do cojonesa da ce da se desi neka katastrofa....nego zashto me uglavnom, sem seizmosa, iskuliraste za pitanje? :D

Od 20 $ smo prodavali novcic za novcic i sve mislili padace cena, posle opet malo stekanja pa smo na 30$ prodavali... Ni sam ne znam sta vise raditi ali ja sam blizu da se zareknem da ne prodajem vise NI JEDAN jedini BTC...

Da skinem ljagu sa mog imena :) ... ne kuliram te vec nisam imao nikad dodirne tacke sa vodenim hladjenjem :)

Vrh Dno