Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Demiose ja nisam pisao ništa na tvoju ideju jer nemam nešto pametno da kažem, ali evo: za mene je vodeno hladjenje neistražena teritorija sa dosta truda i potencijalnim problemčićima. Jeste odlično za leto (ako se hladi i naponska sekcija karte) i definitivno bi i meni dobro došla tako neka varijanta pošto je u stanu i do 31 leti bez klime (imam klimu :D), ali bi mene lično mrzelo da se petljam sa tim, pre bih smanjio takt za 50MHz po karti i manje zarađivao nego ulagao dosta u dodatno "specijalno" hladjenje :). Ali ja sam malo lenj po tom pitanju, ti ako imaš volje i vremena samo napred, vodeno je za leto (a i kasnije što da ne) odlično rešenje.

i meni smrdi do cojonesa da ce da se desi neka katastrofa....nego zashto me uglavnom, sem seizmosa, iskuliraste za pitanje? :D

Nije to uopste lose razmisljanje,ali...4x120(wb+dostava)+2rad+dobra pumpa+tihi ventovi+rez=~800e....hoce li te karte ici na 1300 to je malo lutrija.Jedino sto masinu mozes onda drzati pored kreveta :).I sto bi kao geek zadovoljio sebe maximalno....I say go for it!!! (Ovo zadnje nema cenu) :D

200 evra da da za vodeno hladjenje za graficku koja bezmalo vredi tih 200? Mislim, WTF?!

nije bash 200e...150e po karti, a 30% veci oc nego ovako, ja svoje drizm da ih ne cimam na 1000 ovako, da ne vrishte i ne greju se.....
suma sumarum, mozda 50-100e izadje vishe water setup, al eto, mnogo elegantnije, tishe, hladnije, dgotrajnije reshenje koje i malko mozda troshi manje struje...

~1300-1400e izadje takav setup za 2800mhash

slichno kao i 2 setupa na vazduhu sa po 3 grafe.

kad ih chistish, nema cimanja, izduvash samo radiajtor, za leto milina, ne treba klima...a jednom u dve godine mozda vodeni sistem ako ima potrebe

Poslednja izmena:
i meni smrdi do cojonesa da ce da se desi neka katastrofa....nego zashto me uglavnom, sem seizmosa, iskuliraste za pitanje? :D

Ne verujemo da ti trazis misljenje od nas. :d
Uglavnom je bilo obrnuto, pa te niko nije shvatio za ozbiljno. ;)
Naravno voda je zakon, kao sto i ti i vecina zna, ali zato kosta.
Posto je posao u pitanju, a dolaze polako topliji dani i masine se moraju ohladiti pogotovo na tim klokovima, ja sam za.
Do sada je bilo da se svaki ulozeni dinar u BTC vecini isplatio, tako da je rizik prisutan, ali nije to sneg pa da se plasis da ce se istopiti i neces moci snjim nista kasnije. ;)

Ne znam, ja bih pre za tih 6-700 evra napravio jos jednu dedicated masinu sa 2x7950, da daju lepo 1000 mhash/s, ako treba i malcice ih usporis da se nista ne cuje i cao zdravo! Donosi 100e mesecno, a jednog dana ces u svakom slucaju lakse prodati jednu 7950 nego water block za nju.

Uuuuu da. Tesko se prodaje wb pogotovo ako nije univerzalni. +1 za stormov predlog.

Ne znam, ja bih pre za tih 6-700 evra napravio jos jednu dedicated masinu sa 2x7950, da daju lepo 1000 mhash/s, ako treba i malcice ih usporis da se nista ne cuje i cao zdravo! Donosi 100e mesecno, a jednog dana ces u svakom slucaju lakse prodati jednu 7950 nego water block za nju.

+1
Nisam znao Demios da toliko kosta "voda"
Bolje + 2x7950 :)

Jeste , ali ostajes na vristanju kulera, leti ce biti prava stvar :)

Risim je angazovao inzinjere da mu projektuju vodeni blok. Mocice kod njega da se kupi ceo sistem sa ugradnjom.

Isto treba uzeti u obzir da 7950/70/štagod značajno više troši kada se nasvira na 1150+, na 1250MHz (mislim da 1300 na duže i nije baš pametno a i nije sigurica da će raditi) recimo sa visokim naponom pretpostavljam da troši 50-70W više od 1050MHz recimo... A sigurno i da nije lako prodati posle WB, možda ima smisla ako bi se koristilo bar godinu dana tako pa da isplati sebe donekle ;)

@mige - stvarno? Pa jel ima on uopšte karte iz serije 7, čini mi se da uglavnom fura iz 5-e i 6-e serije...Možda radi neke univerzalne za sve karte..

Poslednja izmena:
I jedan i drugi predlog imaju svo je prednosti.
Vecina stranih rudara u svoje masine ne stavlja vodu, jer im je "skupo" i idu na kupovinu grafickih i prosirivanje MH/s.
Uglavnom idu na neke alternativne metode hladjenja, vidjali ste vec na netu kako su pojedinci to resili.

Ja prodao svoje novcice. Ovo je cena koju ne mogu da odbijem nikako. A pored toga ovo mi ne mirise na dobro. Preveliki je ovo skok, sve mi se cini da ce biti pada. A i ako ne bude nije mi zao uopste.

Ako i malo zele da bitcoin bude krstena valuta, ne bi trebalo da dozvole dodje do nekog ogromnog pada na 5-7$ ...

...a da ne bude ode coin na 65-70$, pa onda kazemo kad padne na 45 onda cemo kupovati :D..

imam i to u vidu, ali, prodaja ce biti samo i iskljuchivo u sluchaju da rsnu LTC, BTC, Namecoin i dr, odnosno ako ta skalamerija zaista ne bude imala ama bash nikakvu funkciju u tom smislu.
a poshto verujem da se to nece desiti ili ne bash uskoro, kad i ako se desi, ja cu na prodaju imati kombo gpu sa wb-om, + air hladjenjem koje nije radilo puno ili uopshte i imacu moozda bolju prodju nego
izdrndane karte koje su kopale na vazduhu ~godnu dana.
moja logika je da ce duze trajati karta chak i tako nasvirana ukoliko joj ni jedna komponenta ne predje 55-60c, negoli karte na 1000-1100 klokovima na 70-75c za gpu i josh 10-15c gore za vrm.

juche probah po prvi put frozerku 7950 v2 sa naravno 7970 pcb om, i radila je u 3d-u relax 1250 sa samo 1.193v i to onako odokativno, mozda je moglo i bolje...menjao sam se sa delevicem za gigu, on je
uspeo sa 1.25v na 1300 da mu radi 3d....pa ako moze na vazduhu i u 3du da radi, ima na vodi da progleda i sa nizim naponima jer za kopanje treba 3-4 voltage koraka manje, nego za 3D.

ove moje sada po slobodnoj proceni dve 7950 sa ostatkom mashine troshe 380w iz utichnice...tj eto plafon 170-180w po komadu, na vodi @ ~1.234v teshko da ce preci 250w.
takodjer, chitao sam da iako su isti napon i klok, ako joj spustish temperaturu, manje trosh istruje....tako da...po meni, to ima smisla.....
prodavati 4 grafike sa blokovima ili 6 izdrndanih grafika bez wb-a kad i ako sve rsne...nece biti neka spec razlika .....
imajte u vidu da ce serija 7 biti aktuelna josh do barem kraja godine, a kako se videlo, serija 8 nece biti toliko wow, pa da ce seriji 7 toliko pasti cena odosno da ce biti neisplativa za rudarenje.
uostalom pogledajte seriju 5 i 6 kako se lepo drze i dan danas....

Poslednja izmena:
@demios: sa kojom plocom planiras da uparis dve 7950?
Ja se opasno razmisljam o ovome, uzeo bih neki jeftin i intel i jos treba da vidim neku odgovarajucu plocu za crossfire. Ne znam da li je mozda all amd kombinacija bolja?

ne planiram da ih uparujem, vec su uparene :D, a planiram 4x na jednu plochu i na vodeno.
cpu je skoro pa nebitan...bilo koji dualac ce da radi posao...u BAMTU ne treba nikako, ali za win treba malo cpu snage, pogotovo za guiminer

Одг: BITCOIN: kako, shta, gde...i druga pitanja/odgovori.

Lele.. pa zar ti te dve vec ne donose 100eur mesecno? :)

Osecam da ako bih i ja krenuo sa tim i stvarno bude neka pristojna zarada da bi od sobe za krstko vreme napravio mining centar :D

Poslednja izmena:
e ljudi instalirao sam diablo da probam, da li je ovo dobro? kako da znam koliki mi je mhash? u guimineru mi je oko 228 bio

sad mi pokazuje HW error:1

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    126.6 KB · Pregleda: 96
Poslednja izmena:
Na osnovu vaseg iskustva jel mogu dve 7950 na def. naponu da se kace na TT 630W napajanje bez problema ili bi moralo nesto krshtenije da se uzima ?

Na osnovu vaseg iskustva jel mogu dve 7950 na def. naponu da se kace na TT 630W napajanje bez problema ili bi moralo nesto krshtenije da se uzima ?

Pogledaj 'moja masina', na tom kompu umesto 6850 imam 2x7950, thermaltake toughpower 675w xt, sve radi kao zmaj, kartice su na def klokovima, napajanje je prijatno toplo na dodir.

ja imam TT630W smart i na njemu imam 7950 + 5850 i sve radi bez problema, LADNO. ako je za uporedbu na drugom imam TT730W smart i 3X5850:d.

Mislim da neces imati problema. Za to ti treba ~450w realne snage a ovo napajanje moze isporuciti barem ~530W.

Napravio sam drugu kombinaciju u medjuvremenu, TT 630W cu da stavim na masinu sa 4x5770 a sa te masine cu Chieftec 1000W da premestim na novu konfu sa tri 7950.

Obrni okreni - bice rotacije komponenti a opet ce sve moci da se gura bez problema i da obezbedimo dodatnih 1.5GHash

U BG ne postoji ni jedna 7850 koja nije rezervisana, celo popodne vrtim telefone, rudari napravili deficit. :smash:

Vrh Dno