Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ljudi imam debeli ps3 kupljen 2006 cim je izasao i radi i dan danas bez ikakvih problema hvala bogu.

Whoa! Evo ga najzad i dobar directeed snimak Capcom-ovog DEEP DOWN PS4 demoa:
http://gamersyde.com/news_deep_down_trailer-13824_en.html

Ako imate HDTV, pogledajte ga na njemu cisto da vidite potencijalni izgled finalnog proizvoda. 🙂 Snimak je ocigledno realtime, prepun je malih gresaka, ditheringa, bug-ova pri DoF-u i slicnih realtime rendering artefakata.

E, ***, sad svi trebamo da kukamo kako su EI Nis kolorci iz 1979 trajali 20 godina i nisu se kvarili, a kostali su djavo i po....... ( ovo i jeste iz licnog iskustva :d )

Jednostavno, to je tehnika, moze se pokvari a moz' i da nece..... 😀

(btw, imao sam problema i sa PS1,2 i 3....)

Posmatrajte filozofski 🙂

Kvari se i laptop od 3 hiljade evra ukoliko se igraju igre na njemu u neadekvatnim uslovima ili ako nemate srece (a uslovi su okej), a to nema veze sa kvalitetom komponenti vec sa tehnickim resenjima. Sansa da se PC od 300 evra, koji radi u okviru mogucnosti napajanja, pokvari prilikom igranja igrice (koja je fina optimizovana) je mnogo manja nego sansa da se pokravi laptop koji sam prvi pomenuo. Iako laptop ima realno kvalitetnije komponente.

To je problem i sa konzolama, nacin na koji je hardverski reseno uklapanje komponenti. Videcemo da li je doslo do pomaka na tom planu, ako nije za ocekivati je da se desava ista stvar.

@ ragnarok

I dalje si hardcore fanboy (iako sam mislio da je vecina to prerasla) pa je rasprava i uzaludna, da, nema nikakve stete, evo sad cu da bindujem na desni klik misa da mi gasi/pali komp, cisto iz zabave (kao refresh) kad vec nije stetno.. I kojih 10 minuta, meni iz BF3 dok izadjem koji zagreje cpu na nekih 59, do Idle temperature ~35, 36 treba manje od minut.

@ ivan

Nije nego sam se nadovezao na driver-ovo lupetanje i sad ovo.. *** 🙂 A i nije da nisam, onaj zvuk ventilatora konzole me i dalje proganja u snovima 😀

"Rasprava" je uzaludna, jer ti blage veze nemas sa onim sto pricas i konstantno ponavljas neke stereotipe i neke tvoje pretpostavke koje nemaju uporiste u realnosti. Je l' jos i "formiras" bateriju na mobilnom? 😀

Najbolje da kada budes kupio PS4 da ga reballujes odmah i potopis u tecni azot, za svaki slucaj. 😀 Normalni deo gaming populacije ce jednostavno da ga igra bez opsesije sa temperaturama i slicnim stvarima.

Sa PSN+ može da crkne koznola kad hoće. Kupiš novu (ili staru u garanciji zameniš) i nastaviš gde si stao.

"Rasprava" je uzaludna, jer ti blage veze nemas sa onim sto pricas i konstantno ponavljas neke stereotipe i neke tvoje pretpostavke

Dobro bitno je da ti imas, skoro pa savetujes da svaki put kad odemo do klonje gasimo komp/konzolu na prekidac.
Samo sam odgovorio na drajverovu out of the ass izjavu da se na kompu stalno blokira, a upravo na ps3 sam doziveo najveci broj zabadanja od kad posedujem bilo kakav uredjaj..

Poslednja izmena:
^ Bedak je to sto si ti ostao tamo gde si bio i kad smo pricali pre 5 godina i nikako da ukapiras bar osnovno da se pomeris od pozitivne nule 🙂

Samo ti znash kakve veze ima zabadanje windowsa sa lemovima u PS3 🙂 Stvarno me zanima kako bi pricao da si 2006. kupio X360...

Poslednja izmena:
Evropski amazon je omogućio preorder za dva PS4 naslova, Diablo i Destiny... Nista strasno mislite, osim cene koja iznosi 79,99€!

Krenuli preorderi i na zavvi, cene igara £69.99 (~90€). 😀

Poslednja izmena:
Dizanje takta je lako, i verovatno je uradjeno posle ispitivanja koliko su yieldovi dobri i koliko novo hladjenje [koje je sigurno beef-ovano da bi hladilo 8gb zahtevnog rama [~40W]] moze da podrzi.

Ništa čudno oko cene igara. Na to sam upozoravao nekoliko stranica ranije (ili beše na onom topiku na kome smo pratili PS4 prezentaciju?) U svakom slučaju, uvek se nova generacija iskoristi da cene odu još malkice gore. Šteta. Ali šta je tu je.

Ove cene su samo porez na budale. Ima lkjudi koji su se toliko naložili da će odmah da naruče igre i konzole bez obzira na cenu. Naravno ima ljudi koji su spremi da im pruže tu uslugu i dobro im to naplate. Ništa novo.

A što se OCa tiče, ne znam koliko je to pametno. Ovo će vezahtevati jako hlađenje i sa odvojenom naponskom ciglom. Jače od onoga u PS3.

A mislite da ce cene da idu dole posle pojave konzole i prvih igara?
Ja nisam optimistican po tom pitanju🙂.

Nemoj da ste neozbiljni, ko ce da im kupuje igre za 90e..

Priča se o povećanju cena već godinama u industriji. I uvek je zaključak bio isti, a to je da bi to bio veoma pogrešan potez koji bi značajno smanjio prodaju. Šta mislite zašto pokušavaju sve ovo sa ******skim dodacima, mikrotransakcijama i sličnim glupostima iako znaju da će im se mnogo od toga obije o glavu. Traže šta će korisnici da prihvate.

Jaguaru je 1.6GHz stock. Nemojte da poredite razlicite arhitekture, Conroe sije Prescotta sa 50% manjim taktom. 🙂

Ma kakvo podizanje cene, to je samo za ove nestrpljive..

Jaguaru je 1.6GHz stock. Nemojte da poredite razlicite arhitekture, Conroe sije Prescotta sa 50% manjim taktom. 🙂

prvo, gde pise da mu je jaguaru to stock? jel ima negde zvanicna informacija ili si procitao na forumu negde?

drugo, za svaku arhitekturu imas siri raspon stock clockova.. ili su mozda [email protected] i [email protected] razlicite arhitekture 😀

trece, jes da nisam nesto pratio previse, ali za razliku od conroea, nisam stekao utisak da je jaguar pravljen da bude sampion brzine, vec da smanje potrosnju..

trece, nisam nesto mnogo pratio, ali jaguar i nije pravljen da bude sampion brzine vec mali potrosac? u tom slucaju, veliku ce razliku da mu pravi

Na NeoGAF-u sam procitao, nema nista zvanicno o clocku. Mada, Jaguar je naslednik Brazosa koji je imao slican raspon clockova.

Vezano za arhitekturu, hteo sam da pokazem da clock ne pokazuje performanse i to sto ima procesora koji rade na 3+ GHz ne znaci nista. Intelov procesor sa najvecim clockom je bio jedan Pentium Extreme Edition koji je bio na 3.8GHz, sto je bilo pre 7-8 godina, a otad nisu imali nijedan koji je bio na tom taktu.

I da, Jaguar je dizajniran za low-power usage. Zato nema smisla da nasviraju clock, sto i nema potrebe, jer je ovo dovoljno za game logiku, AI i slicno. Za fiziku, tu je GPGPU koji je ionako drasticno efikasniji.

Na NeoGAF-u sam procitao, nema nista zvanicno o clocku. Mada, Jaguar je naslednik Brazosa koji je imao slican raspon clockova.

uspeh da izguglam ovaj amd-ov slajd:
slide-1-728.jpg

ako je bobcat radio na 1.4/1.7 a jaguar ima ubrzanje >10%, prostom matematikom se dolazi do (max) clocka > 1.9ghz. znaci onih 2ghz nije nemoguce da je stock clock 😉

Vezano za arhitekturu, hteo sam da pokazem da clock ne pokazuje performanse i to sto ima procesora koji rade na 3+ GHz ne znaci nista. Intelov procesor sa najvecim clockom je bio jedan Pentium Extreme Edition koji je bio na 3.8GHz, sto je bilo pre 7-8 godina, a otad nisu imali nijedan koji je bio na tom taktu.

(skoro da) imaju 😉. novi i7 (ivy) ima turbo na oko 4 kolko se secam..

Ali opet clockne znaci nista. CPU sa 4 jezgra @ 4GHz ce imati slican TDP kao CPU sa 8 jezgara 2 @ GHz. Zato se max clock ne moze uzimati kao standard za sve CPU-ove, jer njihov takt drasticno zavisi od arhitekture.

Ali opet clockne znaci nista. CPU sa 4 jezgra @ 4GHz ce imati slican TDP kao CPU sa 8 jezgara 2 @ GHz.

pod pretpostavkom da rade na istom naponu 🙂. posto napon vise utice na tdp od frekvencije, a tesko da rade na istom naponu (na 2g i 4g), deluje da ipak nece biti slican 🙂

Zato se max clock ne moze uzimati kao standard za sve CPU-ove, jer njihov takt drasticno zavisi od arhitekture.

pa ko kaze da moze 🙂.

jedino sto sam rekao je da nije nista cudno ako jaguar u ps4 bude bio na 2ghz, jer nije to neka ne znam kakva velika cifra. cak su i mobilni telefoni dosli do tog clocka..

iskreno, posle onog "neplaniranog" prelaska sa 4gb na 8, ja ocekujem da ni tih 1.6ghz, ni onih 1.8tflopsa nije konacna vrednost. samo ce vreme pokazati.. 🙂

Presli su na ovu poznatu arhitekturu, ok. Sad me interesuje koji bi bio maksimum tog pristupa, dokle bi teoretski moglo da se ide, a da konzola ne kosta 1000e. Sta je najbolje sto su mogli da urade kad je vec APU u pitanju? Koji je teoretski maksimum cpu-a i gpu-a u tom pakovanju, sta su najvise mogli da ubace? Moze jedno objasnjenje za varijantu da ne bude preskupo, a jedno sta je maksimalno moguce, nevezano za cenu, teoretski.

I koliko bi bolje ili gore bilo da su isli na dedicated gpu? Ako sam dobro shvatio, predonst APU-a su maksimalno brze veze izmedju cpu-a, gpu-a i memorije. Koliko bi gore resenje bio odvojen, ali mnogo jaci gpu? Ili sve odvojeno, a mnogo jaci i cpu i gpu? Malo mi razjasnite sve ovo, ako moze. Hvala. 🙂.

Poslednja izmena:
Srećni vi što driver nije više moderator, sad bi ste ladili nedelju dana zato što overklokujete u konzolnom podforumu 😀

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno