Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bilo bi lepo da ako ostanu na 2.5" formatu hardova omoguće 2 komada u RAID0. Lako će se popuniti a brzina nije na odmet. Ili neke hibride da uposle.

Sudeci po VGLeaks dijagramima PS4 ima SATA2 kontroler [tj nema nista od 550MB/s SSD brzina].

SSD je izuzetno brz i na SATA2, ne moze da se poredi sa HDD-om.

Ali posto su im cena i kapacitet bili prioritet, nista od toga.

Jasno je to meni, ali pored te količine RAMa (koji je extra brz) hard će biti tako gadno usko grlo. I na PS3 je hard žestoko spor. Čak i kada se stavi 7200rpm model (vidno je ubrzanje) hard je usko grlo.

Hibrid bi tu odlično došao do izražaja. I brzina i kapacitet. A i malo da proguraju tehnologiju.

Bice usko grlo, ali uz dobru implementaciju streaminga to moze biti podnosljivo.

Samo da bude skidanje otpakovanih igara. Sada skinuti igru od 15gb znači instalacija od pola sata da sledi. 🙁

Aman za šta će tačno hard disk da bude usko grlo...? Oni obećavaju da će sve da bude instantno, brzo, odzivno, da će da se butuje OS ultrabrzo i tako dalje. Za šta će hard disk da bude usko grlo, učitavanje slika u fotošop? Usko grlo može da bude samo kod učitavanja nivoa, ali opet, tu ionako radi disk, tako da...

Samo da bude skidanje otpakovanih igara. Sada skinuti igru od 15gb znači instalacija od pola sata da sledi. 🙁

Najavili su da će sve igre biti tako formirane da ćeš moći da skidaš igru i da počneš da igraš pre nego što se skine. To znači da će igra bidi podeljena tako da se skidaju prvo potrebni delovi da se pokrene sa prvim nivoom ili šta već i takoše to znači da će se igra raspakuje i instalira u tolu skidanja.

Da, segmentirani download je odlicna ideja. Blizzard to koristi odavno, i cak sam to iskoristio par puta. SC2 moze da se upali i igra MP posle ~200 skinutih megabajta.

Aman za šta će tačno hard disk da bude usko grlo...? Oni obećavaju da će sve da bude instantno, brzo, odzivno, da će da se butuje OS ultrabrzo i tako dalje. Za šta će hard disk da bude usko grlo, učitavanje slika u fotošop? Usko grlo može da bude samo kod učitavanja nivoa, ali opet, tu ionako radi disk, tako da...

Da, učitavanje nivoa. SSD na PCu malo razmazi publiku, jelte. A sumnjam da će keširati poslednji nivo u onolikim gigabajtima RAMa.

Ne hejtujem, ljudi, već samo želim još bolje igračko iskustvo od postojeće konzole.

A to nije uvek ni povezano sa samom konzolom ili hardverom, vec jednostavno ne mozes da prekines intro, iz njima znanih razloga. Takodje kad izlazis iz nekog demo-a, u vecini slucajeva moras da odgledas filmic koji hajpuje full verziju igre, a prekidas ga samo ako skroz izadjes iz igre. Nadam se da ce prestati s tim de*ilizmima.

Da, to. Recimo da te jednom nateraju da vidiš i da posle dozvole preskakanje. Eto da znaš kome sve idu pare od igre. 🙂

Al' najjachi je ovaj sto hoce Raid :d:d:d

I sata 2 je sasvim dovoljno za ono za čega bi se eventualno koristio SSD na konzolama. Igrao sam se ja malo sa SSD-om i na PS3 i recimo GT5 je jednostavno leteo na SSD-u, što se tiče učitavanja i slično.

Nego citam tako po googlu i nadjem par tekstova o tome kako ms ismeva prezentaciju konzole bez pokazivanja iste... Ja ne bih isao tako daleko ali stvarno kakav im je to fazon? Moja jedina ideja je da jos nemaju zavrsni dizajn?.. ili su napravili cloak opciju (ko zna japanac je to)...

Nego citam tako po googlu i nadjem par tekstova o tome kako ms ismeva prezentaciju konzole bez pokazivanja iste... Ja ne bih isao tako daleko ali stvarno kakav im je to fazon? Moja jedina ideja je da jos nemaju zavrsni dizajn?.. ili su napravili cloak opciju (ko zna japanac je to)...

Cist PR bullshiting jer se osecaju ugrozeni. Sony je radio isto kada su kasnili sa PS3-om godinu dana. Rekli su "nextgen doesent start untill we say it start", sto je naravno budalestina. MS je bio napravio prednost od ~7 miliona konzola pre nego sto je prodat jedan PS3, i ceo svet je video kakve prednosti donosi nextgen [Oblivion ~6 meseci pre PS3 premijere].

A na PCu ti ne stvara odzelj kad ni jedna igra nece da proradi iz prve ili kad se Win zaglupi 🙂

Ja sa originalnim igrama i originalnim winom baš takve probleme i nisam sretao 🙂

Zanimljivo. Original Windows 7 proffesional, original Saints Row 2 (steam) i original Kingdoms of Amalaur (na disku) ne rade ni pod razno.

kako god... cemu sad rage na win...nisam ocekivao da ce sony prvi prikazati konzolu, ali za mene kao ljubitelja industrijskog dizajna ovo je uvreda, a i za prave ljubitelje sony-a verovatno.

Pa sta predstavljaju PS4 kada nisu predstavili PS4. Cela prezentacija je pointless bez konzole.

... ponekada mi se smeje u suzama od poruka koje čitam. Čovek bi pomislio da bi ste svi kolektivno doživeli ekstazu da su izašli na binu, poakazali kutiju na kojoj piše PS4 i rasterali sve kući

Pa sta predstavljaju PS4 kada nisu predstavili PS4. Cela prezentacija je pointless bez konzole.

pa mozda nije gotova? sudeci po tome da vecina developera nije imala predstavu da ce imati 8gb rama dovoljno govori koliko je spremna (ocigledan je razlog zasto kriju detalje). mene uopste ne bi iznenadilo da imaju jos promena do izlaska, sta vise, iznenadicu se ako ih ne bude bilo 🙂

cela ova prezentacija je bila pointless tj. ajmo 2 sata da pricamo potpuno nebitne stvari (osim ociglednog, tj zvanice potvrde da ps4 izlazi). ocigledno je da sony nece da napravi gresku kao sa ps3.

... ponekada mi se smeje u suzama od poruka koje čitam. Čovek bi pomislio da bi ste svi kolektivno doživeli ekstazu da su izašli na binu, poakazali kutiju na kojoj piše PS4 i rasterali sve kući

A tebi je ekstra sto su "predstavili" konzolu bez same konzole? 🙂
Vrlo je glupo zakazivati neku mega prezentaciju trtljati 2 sata o gluposima a ne predstaviti finalni proizvod (koji btw ocigledno nemaju jos!? Thus, cemu prezentacija?).
A da ono...isprskao bih monitor da sam video proizvod. Lol.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno