@ ragnarok
I dalje si hardcore fanboy (iako sam mislio da je vecina to prerasla) pa je rasprava i uzaludna, da, nema nikakve stete, evo sad cu da bindujem na desni klik misa da mi gasi/pali komp, cisto iz zabave (kao refresh) kad vec nije stetno.. I kojih 10 minuta, meni iz BF3 dok izadjem koji zagreje cpu na nekih 59, do Idle temperature ~35, 36 treba manje od minut.
@ ivan
Nije nego sam se nadovezao na driver-ovo lupetanje i sad ovo.. *** 🙂 A i nije da nisam, onaj zvuk ventilatora konzole me i dalje proganja u snovima 😀
"Rasprava" je uzaludna, jer ti blage veze nemas sa onim sto pricas i konstantno ponavljas neke stereotipe i neke tvoje pretpostavke
A što se OCa tiče, ne znam koliko je to pametno.
Jaguaru je 1.6GHz stock. Nemojte da poredite razlicite arhitekture, Conroe sije Prescotta sa 50% manjim taktom. 🙂
Na NeoGAF-u sam procitao, nema nista zvanicno o clocku. Mada, Jaguar je naslednik Brazosa koji je imao slican raspon clockova.
Vezano za arhitekturu, hteo sam da pokazem da clock ne pokazuje performanse i to sto ima procesora koji rade na 3+ GHz ne znaci nista. Intelov procesor sa najvecim clockom je bio jedan Pentium Extreme Edition koji je bio na 3.8GHz, sto je bilo pre 7-8 godina, a otad nisu imali nijedan koji je bio na tom taktu.
Ali opet clockne znaci nista. CPU sa 4 jezgra @ 4GHz ce imati slican TDP kao CPU sa 8 jezgara 2 @ GHz.
Zato se max clock ne moze uzimati kao standard za sve CPU-ove, jer njihov takt drasticno zavisi od arhitekture.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari