Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Realno gledano, u trenutnoj generaciji konzola, PS3 ima najvise eskluziva.

Oni koji očekuju kvantni skok u pogledu grafike, treba da budu svesni da nije sve u snazi hardvera, framerate-u i ostalim tehnikalijama.

Pic related

triangle.png

Ta slika jeste interesantna i ukazuje na pravu stvar, ali je samo delimicno "tacna", jer je proj poligona i sve na tu temu samo deo "grafike" i kompletnog vizuelnog utiska. Igre i dalje mogu mnogo, mnogo bolje da izgledaju i to u sustinskom smislu, da desavanja na ekranu (samo uzimajuci u obzir stvari koje uticu na gejmplej) deluju kao nesto do sada nezamislivo. To je moguce, cak je vrlo pozeljno i u tom smislu slika "ne vazi", ali shvatam poentu.

Htedoh ja da priupitam jednu stvar ove igre sto sad izlaze za ps3 npr tomb raider,gow,gta5...hoce li one izaci i za ps4 ili ne? Moje misljenje je da je to potpuno *****no .

Pretpostavlja se da je GTA V pomeren kako bi odradili "port" za PS4/novi Xbox.

A sta ti je konkretno glupo, iz tvog pitanja (da li je uopste pitanje ili konstantacija) nejasno je sta hoces..

Mozda je njemu glupo ali je njima to isplativo. Ima jos vise igara da prodaju.

A sta ti je konkretno glupo, iz tvog pitanja (da li je uopste pitanje ili konstantacija) nejasno je sta hoces..

Pa pravo da ti kazem i jedno i drugo, ako npr gow izbace samo za ps3 onda ce produziti zivot konzoli i igru ce svi kupiti, ako je izbace i za ps3 i za ps4 niko je sad nece uzeti nego ce cekati da kupe ps4 za godinu dana i da na njemu odigraju gow npr. Ja licno ne bi uzimao 2 puta istu igru za razlicite konzole, mada znam da ce mnogi to uraditi.

Meni recimo nije ni malo glupo što će igru izbaciti za obe generacije, jer ću igru svakako preći na trojci (a neću je platiti, "if you know what I mean") i ako mi se svidi uzeću je kad nabavim PS4, opet da je obrnem al' na još na boljoj grafi. Ja to vidim samo kao plus.

Pa ok ne kazem nekom ce dobro doci, meni nece ja kupujem samo orginale.

Real life Cartman o PS4 :d

Ne znam zašto se posvećuje konstantno priča tom liku. On namerno troluje već par godina na taj način i zarađuje pare od pregleda. Od kada je skontao da to šuškanje i izigravanje da ima govornu manu, a može da priča normalno kad hoće, i *****isanje donosi pare, ne prestaje 🙂

Baš i ne, dosta ljudi ne zna, u tome je i fora.

Pa naravno da se zeza, najbolje da ćemo da tražimo argumentovano i činjenicama potkrepljeno mišljenje u amaterskim YouTube klipovima. 🙂 No, i dalje mi je smešno na koji način debeli doživljava PS4, iako znam da veštački rejdžuje. 😀

da ... čini se quad channel memorijski kontroler (256-bit) i nema eDRAM čipa.
"One thing we could have done is drop it down to 128-bit bus, which would drop the bandwidth to 88 gigabytes per second, and then have eDRAM on chip to bring the performance back up again," said Cerny. While that solution initially looked appealing to the team due to its ease of manufacturability, it was abandoned thanks to the complexity it would add for developers. "We did not want to create some kind of puzzle that the development community would have to solve in order to create their games. And so we stayed true to the philosophy of unified memory."

In fact, said Cerny, when he toured development studios asking what they wanted from the PlayStation 4, the "largest piece of feedback that we got is they wanted unified memory."

"I think you can appreciate how large our commitment to having a developer friendly architecture is in light of the fact that we could have made hardware with as much as a terabyte [Editor's note: 1000 gigabytes] of bandwidth to a small internal RAM, and still did not adopt that strategy," said Cerny. "I think that really shows our thinking the most clearly of anything."

Posle predstavljanja novog Xbox-a...

942351_10201339859924956_1255624824_n.jpg

Pa zar su mislili da ce dvaput da pre*ebu Sony na isti seljacki fazon :d U direktnoj konkurenciji Microsoft nikad nista nije uradio...

Poslednja izmena:
Znaci priznajes da im je prvi put uspelo 😉 ?

Ovo za akcije ne mora da se odnosi na MS-ovu konferenciju, posto je Sony vec duze vreme pod spekulatnskim pritiskom.

e156wTG.jpg

:d

Jel mu to pravi nalog, jer ima bas saljive twitove 🙂

Znaci priznajes da im je prvi put uspelo 😉 ?

Uspelo im je da naprave brend, ali standardno na najgori moguci nacin, zasto bi pravili najbolje igre i kvalitetne konzole kada moze lakse. I svuda se pominju neki brojevi vs PS3, i u to se racuna onaj shleper RRODovanih, kada bi se prikazao pravi broj ispravnih konzola, PS3 je daleko ispred, gde mu je i mesto...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno