Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
cela ova prezentacija je bila pointless tj. ajmo 2 sata da pricamo potpuno nebitne stvari (osim ociglednog, tj zvanice potvrde da ps4 izlazi). ocigledno je da sony nece da napravi gresku kao sa ps3.

[Miki je napisao(la):
]A tebi je ekstra sto su "predstavili" konzolu bez same konzole? 🙂
Vrlo je glupo zakazivati neku mega prezentaciju trtljati 2 sata o gluposima a ne predstaviti finalni proizvod (koji btw ocigledno nemaju jos!? Thus, cemu prezentacija?).
A da ono...isprskao bih monitor da sam video proizvod. Lol.
Vas dvojica ocigledno zaboravljate da ova prezentacija nije bila namenjena igracima, vec novinarima, developerima i potencijalnim investitorima. Takav je bio svaki PS Meeting.

A ja do sada bio u zabludi da je najbitnije šta i kako će mo da igramo na konzolama. hvala vam što sme prosvetlili, o veliki gurui... :wc:

A na PCu ti ne stvara odzelj kad ni jedna igra nece da proradi iz prve ili kad se Win zaglupi 🙂

Mitovi zesci.. Pre neki dan CS:GO nije hteo da me primi na server gde je bila moja ekipa, ali mislim da mi se ruter nesto zabagovao jer mi je i Ping bio oko 300, 400. Tad sam udario rukom u tastaturu posle godina pauze 🙂
Kad bi krenuo da brojim koliko se puta zabola igra na PS3, (BC2, BF3, U1/2 i jos par) ne znam gde bi stao 🙂 I tu nema Task menadzer da pomogne vec shut down na divljaka, a lem koji stvara Ylod obozava takvo gasenje 😀

Poslednja izmena:
Pa gde može bez fejsa. Bre, i kada spavam imam kameru koja me snima i postuje na fejs 😛

Mitovi zesci.. Pre neki dan CS:GO nije hteo da me primi na server gde je bila moja ekipa, ali mislim da mi se ruter nesto zabagovao jer mi je i Ping bio oko 300, 400. Tad sam udario rukom u tastaturu posle godina pauze 🙂
Kad bi krenuo da brojim koliko se puta zabola igra na PS3, (BC2, BF3, U1/2 i jos par) ne znam gde bi stao 🙂 I tu nema Task menadzer da pomogne vec shut down na divljaka, a lem koji stvara Ylod obozava takvo gasenje 😀

Cekaj, ti se stvarno pravdas Drajveru na njegov poznati komentar o Win/pc gejmingu? 😀

A kakve veze ima metod gasenja konzole sa YLoD-om? 🙂 Ili si ti sam zakljucio postojanje odredjene korelacije? 🙂 To je isto kao ono sto ne sme da se bootuje konzola sa diskom u driveu? 🙂

Kakve veze ima? Totalni shutdown konzole kad je najvise zagrejana.. Skoro pa iste posledice kao kad ti nestane struje u sred igranja, takav je shok.. a YLOD se koliko znam stvara od grejanja i hladjenja tog lema.

Poslednja izmena:
A tebi je ekstra sto su "predstavili" konzolu bez same konzole? 🙂
Vrlo je glupo zakazivati neku mega prezentaciju trtljati 2 sata o gluposima a ne predstaviti finalni proizvod (koji btw ocigledno nemaju jos!? Thus, cemu prezentacija?).
A da ono...isprskao bih monitor da sam video proizvod. Lol.

kako god... cemu sad rage na win...nisam ocekivao da ce sony prvi prikazati konzolu, ali za mene kao ljubitelja industrijskog dizajna ovo je uvreda, a i za prave ljubitelje sony-a verovatno.

Mda, vidi se da pratite igračku industriju. Nikada do sada godinu i kusur pre zvaničnog launcha (nešto manje od godinu razmaka za USA i Japan gde izlazi za božić, malo više od godinu razmaka za Evropu jer kapiram da ovde neće pre aprila 2014.) niko nije prikazao konzolu. Napravili ljudi prezentaciju, pokazali kako rade određeni buildovi na aktuelnoj verziji hardvera, pokazali kontroler, najavili neke mogućnosti vezane za online, distribuciju i to je to. Inače, najdetaljnija prezentacija do sada u odnosu na vremenski razmak. A kako se bude približavao termin izlaska, viđaćemo svašta, pretpostavljam dosta toga već na E3.

Kakve veze ima? Totalni shutdown konzole kad je najvise zagrejana.. Skoro pa iste posledice kao kad ti nestane struje u sred igranja, takav je shok.. a YLOD se koliko znam stvara od grejanja i hladjenja tog lema.

A koja je razlika izmedju force reseta, koji opet bootuje u XMB, i izlaska iz igre u XMB po pitanju temperature? Jesi razmisljao o tome?

Kakvo bootovanje u XMB, moras da ugasis konzolu kad se tako zabode igra. Da samo izadje u XMB ne bi bio problem.

Ugasis i upalis konzolu posle 2 sekunde. To smanjenje temperature od 0.002c ce sigurno da ti napravi YLoD.

Ma Risbo je antiprotivan jer zna da ce opet da mu se vrti u glavi od KZ4 :d

@ ragnarok

Ti ozbiljno sad kontriras da takvo paljenje i gasenje konzole nema nikakvog stetnog dejstva? 🙂 Pogotovo na ove pipave tehnologije i lemove kakve su sad.. Sve se bre ugasi divljacki, kao da usred igranja neceg na kompu ugasis na power dugme i odma upalis, najbolje da nema negativne posledice..

Ja sam to mom kompu radio godinama i godinama i nista mu nije bilo. 🙂

Zasto si to radio? 🙂 Ocigledno da ove nove gay komponente bas i nisu za to, tako da cesto zabadanje igara samo ubrzava ylod/rrod i ostale skracenice, jer je jedino resenje gasenje konzole.

A sto svi toliko napadni i spremni na fajt (ne mislim na to oko gasenja nego oko izgleda konzole), ok nisu je prikazali i meni je to glupo. Ja obozavam industrijski dizajn (za to se i skolujem) obozavam ps2 dizajn, sony trinitron tv dizajn itd... Niste ni svesni (ni priblizno) koliko sam izgled utice na svest kupca, pricajmo normalno i bez prskanja po ekranu i tako toga...

@ ragnarok

Kazem ranije verovatno nista, ali sad vise nije tako izdrzljiv hardver, pogotovo sa ociglednom dizajn manom kakvu imaju trenutne konzole. I sigurno ga nisi gasio na dugme kucista dok mu je procesor na velikom zauzecu.

Je l' ti kapiras da od trenutka kad je procesor na punom zauzecu do trenutka kada je on u idle modu potpuno ohladjen treba da prodje jedno 10 minuta. Gasenje iz XMB-a minut-dva posle izlaska iz igre ti nece pomoci da se resis YLoD-a. Ja i PC i PS3 i X360 gasim ili iz igara direktno ili par sekundi posle izlaska iz istih i rade mi svi uredjaji i dalje.

A lvalitet hardware nema veze sa ovim, ja sam uvek kupovao jeftine PC-eve. Jos jedna tvoja pretpostavka.

@ Boris

Ti si trenutno jedini covek na svetu kome su prve asocijacije na PS4 i igre koje stizu (a moze i na konzole uopste): lem, gasenje,hard reset, blokiranje, zaledjene flase, tanjir i ventilator 😀. Jos si pod utiskom te tragedije, kad se sve malo slegne, razmisli trezvenije, pa vidi sta ti odgovara 😀.

Moj savet za sledeci put: ako kupis konzolu, ne misli o tim glupostima, ako crkne-crkne, kao i sve. A ne verujem da ce biti tih problema, sad imaju to iskustvo na kraju krajeva. Igraj k'o covek, ne zamlacuj se tim stvarima. Sad je to ~PC arhitektura unutra, nek ti to uliva poverenje 🙂

Konzole su za 99,99999% ljudi upravo suprotna prica od te tvoje, sinonim za igranje bez tih *******cija, a kod tebe ispadose najproblematicnije moguce sprave za igranje.

Poslednja izmena:
@ ragnarok

I dalje si hardcore fanboy (iako sam mislio da je vecina to prerasla) pa je rasprava i uzaludna, da, nema nikakve stete, evo sad cu da bindujem na desni klik misa da mi gasi/pali komp, cisto iz zabave (kao refresh) kad vec nije stetno.. I kojih 10 minuta, meni iz BF3 dok izadjem koji zagreje cpu na nekih 59, do Idle temperature ~35, 36 treba manje od minut.

@ ivan

Nije nego sam se nadovezao na driver-ovo lupetanje i sad ovo.. *** 🙂 A i nije da nisam, onaj zvuk ventilatora konzole me i dalje proganja u snovima 😀

Poslednja izmena:
***, meni prodavac rece da kada izadjem iz igre, sacekam par minuta i tek onda gasim.
Moj Falcon se jos drzi :d.

Pa izgleda da jesam, ali ne bih da preteramo za *******cijom Borisa, ipak nam je drug sa bencha 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno