Šta je novo?

[TPS] Dead Space 3

Mrak, mrak, mrak, mrak, pao mi na oci. :D Tek je "nabavljam", jedva cekam da je probam. Sudeci po vasim komentarima, jos uvek je to onaj poznati Dead Space. :smoke:

Za igrače kojima je default FOV mali (mislim da je 75) :

U C:\Users\*vaš username*\AppData\Local\EA Games\Dead Space 3 se nalazi fajl system.txt, unutar koga nalazite komandu Window.FOVScale koja je, po defaultu 1.00000000. Stavite vrednost koju hoćete. Već oko 1.4 ili 1.5 se pojavljuje fisheye, pa nemojte preterivati. Meni je ok 1.30000000.

[video]http://www.ign.com/videos/2013/02/05/dead-space-3-video-review[/video]

^Bitno da im je svaki CoD 10/10. :-devil-:

Jel ima neko problema sa performansama u igri? Desava mi se cesto da igra uzasno secka i zamrzava uz ponavljanje zvuka (sound looping). Ovaj problem se ispoljavao vec na uvodnom cinematiku. Kad igra radi onda radi bez problema, 60-70 FPS pri maksimalnim detaljima, znaci sve klizi ko po loju, a onda se povremeno dogadja prethodno navedeni problem. Kontam da mi je masina stara, ali ne verujem da zbog toga pravi problem, gomila drugih igara radi skroz OK.

Imam ja upravo taj isti problem od samog pocetka.

igram chapter 4 i do sad nisam imao probleme, vidim da oboje imate starije kartice, pa mozda do toga :S:

Prva zamerka da je grafika bukvalno ista a cak tripujem nekako mutnija nego u dvojci povecao sve na max u full hd igram inace skoro sam obrnuo 2ku pa mogu da poredim. 1ca sam davno obrnuo, kretnja lika je nekako drugacija vidim da su hteli malo prirodnije pokrete da pravi ali po meni je korak na losije.
Isto sta uradise sa Bench stolom znaci izgubio sam se kada sam hteo da upgrejudjem oruzije, usvari ni sad mi nije jasno sta se tu desava.

Igra je zapravo ista kao prethodni delovi nisu puno experimentisali ni sa cim. Jos jedno razocarenje na kome su stvarno trebali da porade je kada pucas u noge onih kreatura sa prvim hicem nemas utisak kao da si ga uopste i pogodio a sa drugim npr. mu otkines nogu. to mi je glavna zamerka.

Nemoj neko da me shvati pogresno igra je dobra ali ocekivao sam vise ovako mi dodje ko neka expanzija za DS2 koju cu obrnuti nadam se da ce me iznenaditi sa nekom novom forom u igri.
Inace krenuo sam igru na HARD da igram i uopste nije naivno ginem non stop.

Da zaboravih da kazem da ko ovo igra na key i misu to nije to jednostavno igra je napravljena da se igra sa gamepadom ja je tako peglam od 1ca.

Poslednja izmena:
Mozda igra trazi 4 jezgra... pa zato secka. I samo da kazem da je grafika tanka...

Jel sa vsyncom prebacuje 30 fps ? Nema cap ili ima ?

Nemam vremena da eksperimentisem sa podesavanjima posto treba ici na spavanje, ali mislim da me post processing zeza. Stavio sam ga na OFF i nisam imao seckanja za 10 min koliko sam igrao. Sutra ce se proba detaljno.

forsiraj vsync iz drajvera, fps cap 60 i tripl bafer (koji nisam siguran da radi ali za svsl).
u igri vsync off
Velika je razlika i tu je npr pc bas u prednosti u odnosu na konzole

Poslednja izmena:
Za Radeon ne radi iz drajvera Vsync, ali zato RadeonPro radi odlicno, i ima opciju Dynamic Vsync (nesto slicno adaptive vsync-a kod nVidia-e).

Meni je BB repack i ne mogu isforsirati Vsync ili cap-irati ni sa čim. Vjerovatno je do verzije. I gdje je tebi ta Dynamic Vsync opcija?

Meni nista nije jasno sa onim upgredom oruzja i ostalog,kolko je to zamrseno, i sa je sa onim malim robotom-kad ga spustim na desni mis posle nema
sanse da ga ponovo vratim
I kako se otvaraju ona zuta zakljucana vrata,samo prolazim pored njih

Poslednja izmena:
Je l' pegla neko ovo na "impossible" tezini? :) Ja poceo, i sada vidim da nisam trebao. :D Uzasno brzo potrosim medpack-ove, municije imam taman toliko za trojicu, izleti mi njih 5, mogu da se slikam. Malo su losije odradili efekat kada gadjas sa line gun-om po nogama, sto je rekao kolega B-Ziger, moglo je to i bolje da se odradi. Cesto ni ne izvalis da si ga pogodio. Sto se tice kraftovanja, i weapon modifikacija, nije lose sto su to ubacili, mada na impossible tezini jako slabo nalazim resurse.

Poslednja izmena:
hard je sasvim dovoljan izazov :) meni je i tu tesko, al gura se nekako
impossible mi je za teske mazohiste :D svaka cast ako predjes na toj tezini

Mogu da zamislim kakav je new game+ i hardcore mod. :D

pretpostavljam da je HC mod kad jednom zagines to je to, moras da krenes igru ponovo

To bi valjalo snimiti pa okaciti na yt. :D

Vrh Dno