Šta je novo?

[TPS] Dead Space 3

Први део је имао онај проблем са малим лагом миша, што додатно отежава играње, и подиже атмосферу. Кад ти искоче пар комада, а мораш брзо да реагујеш и да их погодиш у неки зглоб, са све тим лагом, треба мало вежбе и рутине.

Kupis Xbox gamepad za 30e i problem resen.

Ja sam malo probao da igram sa logitech rumblepad 2 i ono, OK je, ali malo je tesko, bar za mene, ipak je kombinacija tast+misa na PC-u zakon, dobro je za sportske simulacije, ali za pucacine a a. ;)

^Pa i nije bas. Treba malo neka promena, ja sam se u drugom delu vec malo zamorio od onih istih lokacija i scenarija. A i koliko vidim ostali su ti horor elementi iz prethodnih nastavaka

Poslednja izmena:
+1

Ipak je ovo treći deo, a ne ekspanzija, tako da pozdravljam i promene, samo da valjaju na kraju.

Na kraju drugog dela sam se tako ponadao da ću da smaknem i nekog human protivnika, ali prc. Ovde sam se nadao malo zanimljivijim okršajima sa vojnicima, ali izgleda da je to mrka kapa, AI užasan, iako je taj demo verovatno igran na easy. Vojnici samo stoje, promašuju te i čekaju da ih slistiš. Možda se to i dopegla malo i bude ličilo na nešto na kraju.

Nadam se da će samo lepo da izbalansiraju horor i akcione elemente, kako bi igra zadržala stari šmek i tenziju, a opet dobila neki novi vetar u leđa. Ali što jes jes, podseća dosta na lost planet, što ne mora nužno da bude loša stvar uopšte.

Ništa ne bih sudio pre nego što lično promrdam Klarkića po snegu...

Obozavam ovu igru, atmosfera i grafika u svakom delu je fino odradjena.

UUUU trejler obecava! Igrao keca i devojku, i jedva cekam trojku :D! nice

drugi deo je bio malo mlak, nadam se da ce ovaj biti vise hc, kao prvi
sprawl je oduzeo napetost, nadam se da su i oni to primetili (koliko vidim jesu:))
takodje bih isakov glas ukinuo, bolji je bio kao mutavi mutantorezac hhh

Ja ocekujem da Dead Space 3 za nijansu bude bolji od predhodna dva dela, to ce biti sasvim dovoljno. :)

Nisam mogao igrati ni prvi ni drugi deo, lik stoji levo na ekranu, a kao ide pravo, lepo sam se pogubio i posle 15 minuta ustao od kompa i poceo hodajuci da "zanosim" u levo, e reko koji trip. Bezveze polozaj lika 100%. Sto lepo ne ostave mogucnost da se to bira levo, desni ili u sredini (kako i treba da bude), pa da moze da se igra. Uzas jedan.

Poslednja izmena:
A zasto je nemoguce? Pa ne mora uvek da vazi pravilo za igre koje imaju vise nastavaka, da samo prvi ili drugi deo valjaju, a ostali koji se eventualno kasnije pojave nisu dorasli predhodnim. Ima i toga u pojedinim serijalima naravno, ali kada je Dead Space u pitanju mislim da ovo pravilo ne vazi. Dead Space 3 samo nastavlja avanturu Isaka iz prvog dela, i sve je tu kao pre, oruzja, odelo, necromorphi, atmosfera, violence and gore i td.
I po cemu se onda razlikuje od predhodnika?

Kao sto Isak rece na kraju trilera: "It's happening again, everyone die around me".;)

Poslednja izmena:
pa realno retko koji nastavak je bio dostojan originala, ali mislim da je ds2 jedan od njih
visceral su majstori horora

I dobro, po cemu je ondak drugi deo losiji od prvog? Jer samo zato sto je onaj prvi a ovaj drugi, pa je faktor "vec vidjeno" ucinio svoje ili sta?

recimo, svaki nastavak ima isti ako ne i tezi zadatak od originala, upravo zbog vec vidjeno faktora...ds2 je koristio aliens recept, sto je bio, po meni, pogodak...neki ljudi su mu zamerili nedostatak napetih scena iz prvog dela (od kojih se isti maltene u potpunosti sastojao)

sada se nadam povratku na prvi deo, samo jos brutalnije (alien3) :)

I dobro, po cemu je ondak drugi deo losiji od prvog? Jer samo zato sto je onaj prvi a ovaj drugi, pa je faktor "vec vidjeno" ucinio svoje ili sta?

drugi deo uopšte nije bio strašan kao prvi, i mnogo je više arkadno i akcijski orijentisan. u prvom delu se osećala i težina odela, i težina nišanjenja, non-stop panika, strah i neizvesnost, dok je drugi bio grafički ispeglaniji, a isac agilniji. u trećem delu, po onome što se moglo videti iz trailera, mnogo će više biti "press X to avoid giant debris" cinematic delova za mediocre publiku i biće baš roštiljanja golemog, još sam negde pročitao jutros, da će modifikacije oružja dozvoljavati da nasadiš oružje na oružje (wtf??) ali dobro, ti vidiš sve ružičasto, ja sivo i to je to

Poslednja izmena:
drugi deo uopšte nije bio strašan kao prvi, i mnogo je više arkadno i akcijski orijentisan. u prvom delu se osećala i težina odela, i težina nišanjenja, non-stop panika, strah i neizvesnost, dok je drugi bio grafički ispeglaniji, a isac agilniji. u trećem delu, po onome što se moglo videti iz trailera, mnogo će više biti "press X to avoid giant debris" cinematic delova za mediocre publiku i biće baš roštiljanja golemog, još sam negde pročitao jutros, da će modifikacije oružja dozvoljavati da nasadiš oružje na oružje (wtf??) ali dobro, ti vidiš sve ružičasto, ja sivo i to je to

Jedino po cemu se 2 razlikuje od 1 je malo jaca "napucanost akcijom" i nista vise.
Atmosfera u igri je ista kao u prvom delu i nema ama bas nikakve razlike. Sto se tice nekog horror feelinga, pa normalno je da mi koji smo igrali uglavnom znamo sta nas ceka (gomila necromorpha koji iskacu sa svih strana iz mracnih coskova, zidova, sa plafona) jer smo to vec videli u prvom delu igre. Ovo je samo nastavak svega toga i logicno je da nemamo isti osecaj jer smo to vec jednom prosli.
Takodje, i ponasanje samog lika u igri, pa sta sad, jer Isak ponovo treba da se cudi i panici sta ga je snaslo i sta se to dogadja ne bi li stvorio osecaj panike i nezivesnosti, da se hvata za glavu zbog pakla u kome se nasao, a to je vec jednom doziveo. Zato su ga u 2 devovi i napravili samopuzdanijeg i hrabrijeg resenog da se bori do kraja, i to im je odlican i logican potez koji nikako ne umanjuje osecaj horror atmosfere.
Sto se tice ovih mehanickih detalja tipa nisanjenja i tako to, 1 jeste bio malo sporiji.
Uglavnom, glavni elemenati koji su ovu igru cinili dobrom horror zabavom su na mestu, kako u prvom tako i u drugom delu, a verujem da ce tako biti i u trojci.

Prvi deo je bio mnogo atmosfericniji nego prvi. Tacka.

pa sta sad, jer Isak ponovo treba da se cudi i panici sta ga je snaslo

Covek koji ne zna da razlikuje uzrocni od upitne skracenice ne treba da iznosi svoja misljenja dok se malo ne podseti gramatike. :d

Svidja mi se ovaj poslednji trejler, jedva cekam :d

A covek koji ne zna ni sta hoce da napise ne bi trebalo da posecuje ovaj forum. :d:d:D

Pusti ga, klasican hater. Ne mora da igra ako mu se ne svidja.
Ovo deluje odlicno sa trailera.
Samo ne kapiram dal ce coop imati zasebnu kampanju ili ce biti nesto kao u Resident 5?

A covek koji ne zna ni sta hoce da napise ne bi trebalo da posecuje ovaj forum. :d:d:D

haha whata mistake`ah to make`ah :d

Najs. Iako igra atmosferom moze samo da bude deja vu prethodnika, opet se trude da je ucine raznovrsnijom i mislim da ce na kraju ovo biti odlicna igra.

Vrh Dno