Šta je novo?

Alcatel OT-997

Ova cena za sony od 235e je za polovni telefon?
Da u pravu si sad sam i ja gledao to je cena za Xperiu P staru 15dana do mesec dana sa neke mreze,dok 997 i 997D nema u oglasima jer ih niko ne prodaje i to mnogo govori o ovom telefonu.Bolje ti je da uzmes 997 ili 997D potpuno nov i da ti budes prvi vlasnik a uz to je telefon sim free nego Xperiu P polovnu i sa neke mreze jer ako se nedaj boze nesto desi samo preko tog koje kupio telefon u toj mrezi mozes garanciju da ostvaris.

Hvala na savetima. Odluka je pala. Uzimam Xperia P. Nsao sam za 250e novu u prodavnici.
Mozda malo skecem od teme, ali da li aluminijsko kuciste telefona (eto na npr. kod xperie p) ometa signal ??

jer ako se nedaj boze nesto desi samo preko tog koje kupio telefon u toj mrezi mozes garanciju da ostvaris.

Ovo nije tačno!

Ustvari da pojasnimo za neke koje ne znaju... Kad vam se pokvari telefon, ne nosite kod operatera, nego nosite u ovlašćeni servis sa garantnim listom, onim blokcicem... Ima dosta njih koji su kupili preko firme telefone i nema fiskalnog, šta onda? Tako da odeš u ovlašćeni servis i dadeš telefon, oni poprave, napišu u knjižicu i to je to.

Mozda malo skecem od teme, ali da li aluminijsko kuciste telefona (eto na npr. kod xperie p) ometa signal ??

Ne. Signali (wifi, bluetooth, gps, gsm) su u plastičnom donjem delu kako sam razumeo.

Poslednja izmena:
Ovo nije tačno!

Ustvari da pojasnimo za neke koje ne znaju... Kad vam se pokvari telefon, ne nosite kod operatera, nego nosite u ovlašćeni servis sa garantnim listom, onim blokcicem... Ima dosta njih koji su kupili preko firme telefone i nema fiskalnog, šta onda? Tako da odeš u ovlašćeni servis i dadeš telefon, oni poprave, napišu u knjižicu i to je to.

Sta se desava ako je telefon uzet na ugovor i ne moze da se popravi, ko ti daje novi? Operater ili ovlasceni servis?

@zlaja u tom slučaju ti treba, ali ja ne znam kako se više isplati da ti daju novi telefon posle godinu ili nekoliko meseci pre isteka garancije nego da ti zamene mikrofon, ploču, zvučnik itd...

Mislim da se zamena telefona vrši samo u prvih nekoliko dana od kupovine, a posle toga samo popravke.

meni su rekli(mts) da ga isprobam prva 72h i ako nesto primetim da prijavim i menjaju telefon a posle servis

Ko zeli nova launcher prime 2.0, najnovija verzija izasla juce, neka se javi na pp. Mnogo je bolji od stock launchera...

Uzeo sam ovaj telefon pre 10 dana u gigatronu dva komada ista, meni i ženi. Posle izakanih dva LG KP 500 trebalo je zameniti telefone. Bežao sam od androida jel meni telefon treba iskljušivo za telefoniranje, povremeno za ubijanje dosade i to isključivo kad vodim decu kod lekara pa dok čekam u kolima ženu i decu da prekratim vreme. Odluka je ipak pala na android telefon. Pošto su mi trebala dva telefona, a na paket nisam nikako hteo da uzimam jer imam službenu karticu, uzeo sam u gigatronu ova dva telefona tj legalna sa normalnom garancijom od 24 meseca. Dva puta sam imao gorka iskustva sa raznim mobil shopovima tako da bežim kao đavo od krsta ot tih lažnih garancija.
Što se tiče baterije meni baterija traje oko dva dana uz konstantno korišćenje telefona i aplikacija, mojoj ženi baterija traje 5 dana tj punili smo ga samo jednom od kako smo ga kupili, nju to ne interesuje samo i isključivo razgovori.
Kamera mu je solidna tj. da imaš da uslikaš nešto na brzaka, dok za fotografije koje treba da mi ostanu kao uspomena nebih nikad koristio ni jedan mobilni sem digitalnog foto aparata. Navigaciju sam namestio uz pomoć foruma i radi solidno tj završava posao, precizna je kao i pravi navigacioni uređaj, ali ipak je meni za duža putovanja bolja prava navigacija, odlično je u tome što za nedaj bože u svakom trenutku imaš navigaciju u džepu.
Kod žene u telefon sam ubacio kingston 8GB karticu klasu 4, a kod mene transcendent 32GB klasu 10 i bitne razlike u brzini telefona nisam primetio sem kod prebacivanja podataka sa računara gde je klasa 10 mnogo brža.
Do sada nisam imao ni jedan android pa ne mogu da ga upoređujem sa drugim telefonom, kvalitat izrade mu je onako ok ništa posebno, stavio sam mu foliju na ekran i poručio sam one silikonske zaštite, da ga kolko tolko zaštitim. 3G internet ne koristim jer ga nemam, a i ne treba mi, uklavnom ga kačim na Wi-Fi. Od kako sam ga uzeo za lap top retko i sedam. Igrice takođe ne igram ubacio sam par igara čisto da probam i da imam da prekratim dosadu kad čekam negde. Telefon je za mene baš glomazan i velik i treba se navići na ovu ciglu od telefona, ali radi perfektno. Meni je i više nego odličan, i za sad sam prezadovoljan, jedino što mi ostaje da se priviknem na android.

Poslednja izmena:
Evo i mene sa utiscima,

telefon je odličan,pogotovo ako se uzme u obzir odnos cena i ono što se za tu cenu dobija.

Telefon gura bukvalno sve,maltretiram ga danima,nikada do sada nije ni štucnuo,za razliku od mog prethodnog telefona(xperia mini pro sk17i) koja se nije snalazila
baš najbolje kada se odjednom pokrene više aplikacija.
Čini mi se da je odaziv samog touchscreen-a bio bolji kod SE,ali nije ni ovde loše. Baterija,iako je ovaj ekran veći za više od jednog inča od SE,traje svakako duže,
mislim da je ovaj telefon u vrhu što se tiće autonomije kod android telefona. Svaka pohvala za Alcatel i kineski chipset. :)

E sad,ima jedan problem koji me mnogo muči,čini mi se da povremeno,kada se zagledam u ekran,pojavljuju se neke uzdužne linijice,ali veoma kratko...
To me baš nervira,ne znam da li sam lud,ali skoro sam ubeđen da se to dešava. Najviše ih primećujem na ikonicama na desktopu,npr na ikonici od benchmark foruma se poprilično vide,ali traju veoma kratko i veoma su sitne... Da li neko ima neki predlog za ovo,da li je neko to primetio?
Plašim se da bi me ovlašćeni servis oduvao da nisam normalan kada bi se žalio zbog ovoga...
Al to me baš obuzima... :)

Matori ja mislmi da nisi lud, tj znam da nisi, a to kako opisuješ je kvar koji se može videti i kod određenih kvarova grafičjih kartica na kompjuteru.

Svakako će se ispoljiti taj kvar u većem broju nego sad kako se bude expolatisao telefon.

E sad... uvek ima ono e asd... Serviseri imaju običaj da te oduvaju na foru "ima vlage u unutrašnjosti telefona".
Iz tog razloga ja ne bih čekao nego išao odmah na reklamaciju, ono u fazonu novo a ne radi, menjajte.

Arrow,

slažem se,ali to se vema retko dešava i ne može da se vidi ukoliko se ne zagledaš u telefon.
Kao da poigrava slika,veoma sitno.
Najčešće se dešava kada skrolujem desktopove,mada i ovako kada miruje primetim to...

Najgore mi je ako će da mi uzmu telefon da ga drže 15 dana i da mi posle kažu test ok...
Možda je do kvaliteta displeja a?
:(

Jel se do dešava duž ivica aplikacija i objekata, uglavnom sa desne strane ?

Uglavnom sa leve strane telefona,uglavnom tako uz ivicu aplikacije ili objekta...

Nisam primetio da se dešava i sa desne strane...

Ali sam npr primetio da kada ga budim na dugme da ga otključam,
kao da se to pojavi na trenutak preko celog desktopa,ali ne uvek...
:(

Posto sam rootovao telefon , a nisam nigde pametno imao da iskoristim root, jer je Alcatel vec dao dosta mogucnosti zbog kojih treba root :D .resih malo da se poigram sa -LCD DENSITY MODDER- I sa DPI-ima.
Na telefonu je DPI 240 ja sam ga stavio na 200DPI, tako meni izgeda najbolje.
Evo kako to izgleda, meni sesvidja a i sve se vidi , pa i IGO je cela.

DA VAS PODSETIM ZA OVO VAM TREBA ROOT,LCD DENSITY MODDER nece raditi bez root-a

2013_1_3_13.42.1.png2013_1_3_13.43.7.png2013_1_3_13.44.27.png2013_1_3_13.44.48.png2013_1_3_13.43.29.png

@Jaza Kako si sklonio onaj search bar na vrhu home screena?

@3Fun Promenniš launcher ili ideš na disable google search .

Disable google search.Alcatel je to omogucio bez roota,aplikacije koje ti netrebaju a nemozes da ih obrises diseblujes.

Koliko znam to je google omogucio, po default-u postoji ta opcija u Androidu (sigurno sa ICS-om). E sad mozda neki proizvodjaci ovo ignorisu :)

Ima search i google search. Disableovao sam search i sad stoji search bar ma kome piše google, a za search je nestala ikonica iz app drawera i ako hoću ponovo da je uključim ne znam kako!

Disable google search.Alcatel je to omogucio bez roota,aplikacije koje ti netrebaju a nemozes da ih obrises diseblujes.

Koliko znam to je google omogucio, po default-u postoji ta opcija u Androidu (sigurno sa ICS-om). E sad mozda neki proizvodjaci ovo ignorisu :)
U pravu si druže Google je to omogucio u Vanila ICS,ali većina proizvodjača to izbacuje,ali posto je na 997 vanila ICS samo sa promenjenim ikonicama,ostala je ta opcija.
@proxy25 . Settings-Applications-odaberes aplikaciju koju hoces i kliknes na nju,pojavice se ekran gde imas razne opcije,Disable je jedna od njih.

Ima search i google search. Disableovao sam search i sad stoji search bar ma kome piše google, a za search je nestala ikonica iz app drawera i ako hoću ponovo da je uključim ne znam kako!
Ideš na settings>apps>all>nađeš google search i klik na enable tako nađeš Google search bar i uradiš disable :D
Ali ako imaš stock launcher nećeš moći ništa da staviš na to mesto gde je bio search bar tako da je bolje da staviš neki drugi ja koristim NOVA

Poslednja izmena:
Ideš na settings>apps>all>nađeš google search i klik na enable tako nađeš Google search bar i uradiš disable :D

Ladno nisam skontao da kad uđeš u settings>apps pored downloaded/sd card/running ima i all:lupko:

Hvala!:)

U svakom slučaju taj prostor ne možeš da iskoristiš i kad nema tog search bara :(

p.s. Mislim da mi je upravo riknuo senzor za automatsko osvetljenje ekrana, drzi na najjačem sve vreme i kad prekrijem senzor :mad:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno