Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja nesto nisam primetio da je covek likovao ili izrazio zadovoljstvo zbog toga?

Druze, ja sam na strani Djape-a, jesi ti dobro procitao poruku od ovog clana, pa ne vidis ironiju gde pise o prodavcu mobilnog koji je dva puta proglasen prodavcem meseca? Ako ne vidis ironiju, onda je ovo neki tvoj ortak :)

Druze, slazem se sa tobom, samo sve to vodi u propast LIMUNDA. Nema logike da se ljudi sa svim pozitivnim ocenama izbacuju. Ako covek ima 500 ocena, on ih je dobio od 500 razlicitih ljudi i to je za respekt, ako su svi zadovoljni. Da ne pricam o suspendovanim clanovima sa nekoliko hiljada pozitivnih ocena. To je po Limundu, verovatno bilo vestacki dizanje cena od nekoliko hiljada ljudi, pa izbacuju clanove :)
Ja ne znam koliko dokaza treba ljudima i da li se svi prave slepi i ludi, kada im smetaju jeftini prodavci, pozitivni i vrhunski prodavci, a niko ne spominje negativce. A svi clanovi koji su izbaceni sa naglaskom na "vestacki dizanje cena" su visegodisnji clanovi, bez ikakvog prava na tom sajtu. Ja znam da am sitna riba za njih i da su mnogo jaki, zato opet kazem, kada bi se otvorio neki forum za anti limundo, siguran sam o mnogim temama i losim pricama o LIMUNDU. Kada su mene izbacili, cekao sam 15 dana za povratak provizije na moj racun. Nije bila neka para, ali zasto da cekam? Da "nabijam" Limundu kamatu na racun? Ja, pa puta ko zna koliko takvih ljudi, pa puta 365 dana u godini, ciste pare lopovskoj druzini...Niti oru, niti kopaju :) Sto ih ne pljujete tada?

Cekaj on se iskljucivo bavio prodajom mobilnih telefona. Koliko je Limundo dobio od njegovih provizija ako ima 500 pozitivnih?

Pogledajte ovo:

http://www.limundo.com/kupovina/Tel...I9300-Galaxy-S3-nekorisceno-bele-boje/6459510

Jos je "Top Prodavac" za septembar. Pa to sto radi je za zatvor, a oni ga proglase za top prodavca :)

Taman mislim da zavrsim, a vidim i ovo: prodavac za zatvor??? Glupo je da ulazim u debatu za ovakav komentar, ali zar ovo ne lici na lupetanje? Zaista nisam za debatu i nemoj clan da se oseti prozvanim, ali sta on vidi ovde sumnjivo, to niko ne zna

Popio sam i ja zabranu zato sto sam se svadjao sa doticnim prodavcem, zato sto mi je trazio da mu uplatim na racun pare a na uslove aukcije stavio da je licno preuzimanje. Od sad zvanicno odustajem od limunda...

Zar je jedini koji to trazi? On je barem sve ispunjavao. Sta reci kada kupis sto se meni vise puta desilo, gde u opisu pise da je sve super, moras da uplatis i onda dobijes krs. Progutas i ides dalje.

Cekaj on se iskljucivo bavio prodajom mobilnih telefona. Koliko je Limundo dobio od njegovih provizija ako ima 500 pozitivnih?
Pa sa obzirom da mnogo uzimaju, da jeskupa roba...mnogo, verovatno...Mozda im to smeta, LIMUNDU :)

I da naglasim: prodavca mobilnog ne poznajem, niti sam kupovao od njega, idem samo zdravom logikom, ako covek ima toliko pozitivnih ocena od toliko razlicitih kupaca, za mene sigurno nije "lopov, lazov i da je za zatvor". Na zalost, ovakvih primera je zaista puno. To nece nikada da se promeni. Pa i ja sam na isti nacin izbacen, doduse, nisam bio prodavac meseca, ali sam imao sve pozitivne ocenei clan vise od godinu dana i nisam imao vise naloga, niti su mi bili potrebni za robu koju sam ja prodavao

Poslednja izmena:
Ako je tebi Limundo reper i neophodan da bi prodao neku stvar, onda samo napred, ali nemoj posle da se žališ.
Što se mene tiče ja svoje stvari prodajem/kupujem, pored ovog, na još par foruma:
- macserbia.org/forum (Apple)
- hi-files.com/forum (Hi-Fi audio)
- kupujemprodajem.com - samo ukoliko nešto baš ne mogu da nađem nigde, inače ga izbegavam

Hvala za ove informacije.

Razlog zašto je isključen leži u negativnoj oceni.

Prodavac posle 13 dana nije nasao vremena za licno preuzimanje! Tokom aukcije je podizao cenu sa njegovog laznog naloga "guzonjaa", posto je cena bila niska! Ipak nije savrsen limundovac! NEGATIVNA

http://www.limundo.com/Clan/guzonjaa

Ako su ga navatali da se logovao sa iste IP adrese, onda je dupli nalog, i tu šamaraju, radi oćuvanja "obraza" ....

Apropo 500 i više ocena...
Šta ćemo sa činjenicom da jedan korisnik može da "zalepi" po nekoliko +/- feedback-ova?
Po toj logici i ja mogu da budem top seller bez ikakvih problema, jel tako?
Ovo je po meni osnovni problem koji apsolutno ne daje nikakav kredibilitet nekom prodavcu, za razliku od eBay-a gde ovako nešto nema šanse da se desi, tako da prodavci koji imaju ratio blizu 100% i pri tome par hiljada feedback-ova sa punim pravom mogu da se smatraju pouzdanima.
Obaška što eBay "pokriva" svaku kupovinu do 100$, što je još jedan osiguravajući faktor, dok Limundo gleda samo koliko će para da nagrabulja i boli ih uvo za prevarene kupce.
Da su hteli da kopiraju eBay (što bi po meni bilo za svaku pohvalu), trebali su da se u potpunosti ugledaju na njih. Ovako, pokupili su par fazona, ali ih prilagodili srpskom načinu poslovanja i zato imamo ovo što imamo.
Definitivno stojim iza onoga što sam nekoliko puta izjavio - LIMUNDO NIKAD!!!!

p.s. na eBay-u sam od 2009., imam nekoliko stotina feedback-ova, 100% positive ratio i samo jednom sam imao problem sa prodavcem koji je na kraju rešen od strane eBay-a kada sam pokrenuo dispute zbog očiglednog pokušaja prevare od strane prodavca. Prodavca su banovali, a meni isplatili novac i usput mi se izvinili zbog neprijatnosti:)

Poslednja izmena:
Možeš da imaš više ocena, ali se samo jedna od istog kupca/prodavca vidi pored zagrade.

To su tzv. jedinstvene ocene, i baš zbog toga su i tako formulisane.

Heavybear je imao 349 jedinstvenih, a 454 ukupno ... znači da mu je 100tinak ljudi dalo po 2 ocene, ili je 1 čovek dao 100 ocena. Ali ipak ima 349 posebnih ... znači minimum je 348 ljudi dalo po jednu ocenu, što nije malo ...

pa el ne čitaš?

Taj je član od marta, i aukcije se završile u martu. Verovatno je licitirao kao lud, pravila nije ni čitao, i čovek mu je za sve te aukcije u junu podelio negativne zbog povraćaja provzije. Odnosno 3 čoveka, ali samo ovaj jedan lik ima na 5 strana samo njegove negativne ....

Mnogo ljudi još shvata to kao zezanje .... eno sveža tema u kafeu kod njih pita član sa 0 ocena da li mora da mu proda predmet, ako nije zadovoljan cenom koju je predmet postigao ... :) :)

Niko ništa ne čita, učlane se , i idemo, juriš ...

Ma razumem ja da ovde (kao i svuda u svetu) ima gomila nepismenih, ali mi nije jasno kako je Limundo uopšte omogućio da neko može da nalupeta par stotina negativnih??
Ovako nešto je trebalo u startu onemogućiti, kao što na eBayu ne možeš tek tako da lepiš nekome feedback-ove kako ti se ćefne.
Samo ovo je dovoljno da mi ne padne na pamet da trgujem na Limundu, ne trebaju mi ostali njihovi "biseri".

Ne razumem te, pa dobio je ocenu koju je zaslužio? Kupio, čovek ga čekao, nije platio, dobio negativno ....

Šta tu ima čudno ?

Možeš da imaš više ocena, ali se samo jedna od istog kupca/prodavca vidi pored zagrade.

To su tzv. jedinstvene ocene, i baš zbog toga su i tako formulisane.

Heavybear je imao 349 jedinstvenih, a 454 ukupno ... znači da mu je 100tinak ljudi dalo po 2 ocene, ili je 1 čovek dao 100 ocena. Ali ipak ima 349 posebnih ... znači minimum je 348 ljudi dalo po jednu ocenu, što nije malo ...

Ja sam mu dao vise ocena jer sam kupio vise mobilnih telefona. Stvarno je imao fenomenalne cene. Pazi platio sam samsung galaxy tab 7 plus 25000 dinara i to pre nekoliko meseci. Gde bi mogao da nadjes tako jeftino. Coveko se izgleda isplatilo da prodaje po niskim cenama, ali me ovi sa limunda nerviraju, jer su pravi paceri.

Ma razumem ja da ovde (kao i svuda u svetu) ima gomila nepismenih, ali mi nije jasno kako je Limundo uopšte omogućio da neko može da nalupeta par stotina negativnih??
Ovako nešto je trebalo u startu onemogućiti, kao što na eBayu ne možeš tek tako da lepiš nekome feedback-ove kako ti se ćefne.
Samo ovo je dovoljno da mi ne padne na pamet da trgujem na Limundu, ne trebaju mi ostali njihovi "biseri".

Zato sto je moj zakljucak da sami stvaraju te prevare. Kada naleti neki dobar prodavac on njima postaje opastnost.

Od istog prodavca

http://www.limundo.com/Clan/leptir90/SpisakAukcija

Čovek prodaje markice.

Vidiš da i sad ima gomilu aukcija.

Ovaj dođe i krene redom da daje ponude .... roka roka roak .... nov, tek se učlanio, nema blage veze ...

Pobedi na svima. Ovaj čovek ga čeka, nada se svojim parama, ovaj ga laže, maže, i ovom na kraju dopizdi i za svaku mu da negativnu. Gde je tu i šta čudno?

Ti bi mu oprostio? Ja ne bih. I provizija je tu ... pa ti sabiraj.

Zato se i sada vode plemike da se novim članovima ograničini licitiranje na 5 ili 10 predmeta, baš zbog takvih ******a.

Ok, ima logike, nisam razmišljao u tom pravcu...;)

Što bi im bio opasnost neko ko im plaća masne provizije?

Meni je jedan prijatelj to objasnio da ima veze sa porezom. Takodje da dosta njih sa limunda valja neku robu. Konkurencija.

Iskreno ni meni nije jasno zasto ukinuti nekog ko im donosi masnu proviziju. Ja sam bio iskljucivo kupac. Ocigledno da se gazda najmanje pita.

Ma porez, pusti porez .... što veći porez platiš, veću si i zaradu napravio. Prosta progresija ...

Tako mi najviše idu na Q kad počnu neki , "jao, moram da platim PDV za 3 meseca 350 000!" .... Odlično, super ... ja big voleo kad bih morao da platim PDV milion za tri meseca. Znači da sam napravio razliku 4 miliona za ta tri meseca ....

I onda sam došao do zaključka, ili ljudi i dan današnji ne kapiraju kako radi i kako se računa PDV, ili ih knjigovođe debelo šamaraju :) :) :)

Razlog zašto je isključen leži u negativnoj oceni.

http://www.limundo.com/Clan/guzonjaa

Ako su ga navatali da se logovao sa iste IP adrese, onda je dupli nalog, i tu šamaraju, radi oćuvanja "obraza" ....

Vidi, to sto si sda do kao primer, koliko vidim, taj clan guzonjaa je izbacen 19.11.2012., a oni izbacuju clana posle tacno mesec dana??? Toliko im treba da savataju istu IP adresu, dupli nalog ili sta? Sto ga nisu izbacili kada je izbacen i taj clan guzonjaa? Znaci, da nije bas tako, zar ne? Pogledajte, koliko je covek dobio ocena od kada je izbacen taj guzonjaa. Koliko od nas je imalo problema koji smo prodavali sa clanovima sa ocena? Ja licno, bar od 3 do 10 puta. "NISU razumeli pravila", "slucajno sam umesto 1000, ukucao 100000" i svakojakih gluposti sto sam se nacitao. Ako je taj nalog bio njegov, sto ga nisu izbacili? Sto su guzonju :) samo izbacili? Znaci, jos jedna laz LIMUNDA.
Drugo, ovaj sto je dobio preko 100 negativnih, nisam siguran, zar novi clanovi nemaju neka ogranicenja prilikom kupovine? Ja sam bio prodavac, pa ne znam. Drugo, da li niko ne vidi kada je krusic1 imao poslednju aktivnost na LIMUNDU? Datum je 01.12.2012., a kada je dobio poslednju negativnu ocenu? 11.06.2012??? On je znaci sa 130 negativnih ocena, bio clan jos 6 meseci? I to je opravdano od strane LIMUNDA? Nisu videli? 6 meseci clan sa toliko negativnih? Smesno? Zalosno!!!

Slazem se i sa MagicMasterom da je 348 kupaca ocenilo clana pozitivno, a svi su razliciti ljudi. Ima i jednu negativnu, ali od clana koji nije vise nista kupovao, a ima nula ocena? To nije sumnjivo? Opet kazem, heavy je jedan primer dobrog rada, a sta sa onim ljudima koji su imali preko 1000, pa i 3000 ocena od razlicitih ljudi, koje sam vec spomenuo? I oni muvaju? Samo ne muva clan sa 130 negativnih i clanstvom od jos 6 meseci. Ko ce da se kladi, da sam siguran da Limundo ima ko zna koliko ubacenih naloga? Sve ce da dolijaju jednog dana i smejacu se, posto ih mrzim iz dna duse i sve bih uradio da ih zatvore. KP sajt je bolji i normalniji, bio je nekada allegro, koji je imao tu zasticenu cenu, pa kao sto je neko rekao, niko nije muvao, niti imao potrebe za tim, a provizija je uvek mogla da se naplati i na tu cenu. Nece, kada zoves telefonom, javi se zenska ili musko, koji kazu, pisite na mail, zvanicno, a nikada ne dobijete odgovor. Smesno i neozbiljno. Gube dobre prodavce, vade se na pravilnik, koji sam siguran, da 80% namestaju u letu... Sta god im se ne svidi, kazu, nije po pravilniku, a jedino obrazlozenje je uvek: "imamo pravo da izbacimo clana bez objasnjavanja i razloga"??? Tragedija!!!!

Inace u tu proviziju je uracunat i PDV, a ne bi me cudilo da ga oni razdvoje. Izadje 3%, pa neka neko izracuna koliko para mlate. A sta rade? *****izam zvani LIMUNDO

Poslednja izmena:
Moje iskustvo na Limundu sa clanom heavybear (verovatno najpoznatiji lik koji valja mobilne tamo)... Lik je jezivo bezobrazan u komunikaciji... Osim toga, nije ispunio ono sto je sam napisao u oglasu (licno placanje i preuzimanje). Sve se svodilo na zavlacenje kako bih mu uplatio pare na racun prethodno, covek nije pristao ni na to da mu donesem pare na noge u grad u kom zivi. Veoma negativno iskustvo sa Limundom, ako se ovako ponasa neko ko ima 0 negativnih i preko 200 pozitivnih glasova, sta tek ocekivati od clanova sa losijim rejtingom...

Ja sam kupio od njega, ali video sam da je pisalo licno, daleko je Ada, covek mi rekao da uplatim ako hocu da mi saljes, ja uplatio i posle 4 dana mi je stigao telefon, originalno, kako je i napisao, novo skroz, a i jeftino. Meni zao ovoga clana, imao je dobra roba i originalna. Meni samo nije jasno, kako ste vi imali takva iskustva, kada se sa njim pricalo normalno. Ako ste daleko, on salje. Moje iskustvo je dobro i vidim i ostalih clanova je bilo izuzetno, cim je imao toliko ocene

Ma porez, pusti porez .... što veći porez platiš, veću si i zaradu napravio. Prosta progresija ...

Tako mi najviše idu na Q kad počnu neki , "jao, moram da platim PDV za 3 meseca 350 000!" .... Odlično, super ... ja big voleo kad bih morao da platim PDV milion za tri meseca. Znači da sam napravio razliku 4 miliona za ta tri meseca ....

I onda sam došao do zaključka, ili ljudi i dan današnji ne kapiraju kako radi i kako se računa PDV, ili ih knjigovođe debelo šamaraju :) :) :)

Sta god da je svi kupci su izgubili dobrog prodavca. Procitao sam da se neki zale na njegovu aroganciju. I meni je bio u pocetku cudan, ali sam zagrizao sa ovim tabletom i posle toga stvarno nisam imao vise sumnje. Kupio sam dosta. Videcu sa njim da li ce da trguje van limunda, jer cene su bile neverovatno niske.

Ono sto meni nije jasno zasto je brdo ljudi iskljuceno koji su trgovali sa njim. Malo smo im provizije doneli. Glupost.

Jedva cekam da dobiju konkurenciju.

Mogu da primetim da im je prodaja mobilnih i tableta uopste bila opala dok se on nije pojavio. Sve su imali krs. Ni sada nije bolje.

Pazi, a slucaj ocigledne prevare gde je covek ojadio ljude za pare, jos uvek tapka u mestu. Kao nisu znali. Ma hajde. Sve je on to sam uradio.

Dali su učesnici diskusije upoznati sa tim da je Limundo DOO u većinskom vlasništvu stranog kapitala i to po sledećim procentualnim udelom:

Navedenih 5 investitora drži udeo u Limundu od 94,24%, a osnivači i idejni kreatori i pokretači celog projekta su ostali sa sledećim udelom u firmi:

Što bi neko rekao ostade samo ideja koja je realizovana, a projekat završio u većinskom stranom kapitalu, oni i dalje razvijaju Limundo i dodaju neke njima poznate opcije koje "navodno" korisnici sajta traže, ali to je daleko od neke puke istine, dobro ali šta da se radi tu smo gde smo i dalje ne može.

Ovo nisam znao. Pa sada mi je sve jasno.

Procitao sam da se neki zale na njegovu aroganciju. I meni je bio u pocetku cudan,

I ja sam nekome čudan, ja insisitram na porukama, SMSovima i mejlovima. Bilo kakav vid PISANE komunikacije koja ostavlja traga, da ne bude posle zabune .... i ubeđivanja ko je šta rekao.

Mnogo nezadovoljnih za ovaj sajt Limundo? Ja sam dobro kupio vise puta, ali jeste, neki od tih ljudi, nema vise na Limundo? Sada vidim, ali ne znam zasto tako? Pise zabranjen pristup, a ja imao dobru saradnju. Izgleda da se ne isplati na LIMUNO biti prodavac

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno