Šta je novo?

Alcatel OT-997

Jel to provereno u ranije su imali situaciju da ne rade po par dana ali se uvek vrate.

Vojkane, mozes li mi reci koji screenshoot koristis? Ja sam bio skinuo neki ali je prikazivao cudne boje, kao kod Jaze.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.icecoldapps.screenshotultimate

radi i bez roota. kad ga pokreneš odeš tamo u capture methods i klikneš na auto, on isproba koje metode sve rade kod tebe (root i no root) i ispiše na kraju kojoj koliko vremena treba za hvatanje shota i da li se i koje boje menjaju u nekoj. kad izabereš neku od ponuđenih, on sam podesi te zamenjene boje (a možeš i ručno to sve da nameštaš).

Jel zna neko da li ovaj telefon ima u prodaju u telenoru? Video sam jedan oglas, a lik koji prodaje kaze da je zakljucan na telenor. Bio sam na njihovom sajtu, nema ga u ponudi?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.icecoldapps.screenshotultimate

radi i bez roota. kad ga pokreneš odeš tamo u capture methods i klikneš na auto, on isproba koje metode sve rade kod tebe (root i no root) i ispiše na kraju kojoj koliko vremena treba za hvatanje shota i da li se i koje boje menjaju u nekoj. kad izabereš neku od ponuđenih, on sam podesi te zamenjene boje (a možeš i ručno to sve da nameštaš).

Hvala puno. Skinuo i podesio i radi.

Prilozi

• 2012_12_16_23.49.43.png
    2012_12_16_23.49.43.png
    575.9 KB · Pregleda: 232
Jel to provereno u ranije su imali situaciju da ne rade po par dana ali se uvek vrate.

Provereno, evo sta su objavili na fb strani:
Rapid Serbia Forum danas prestaje sa radom.

Hvala svima onima koji su zajedno uložili hiljade sati rada u jedan od najvećih internet projekata u Srbiji.

Pet godina postojanja i pola miliona članova je nešto čime svi možemo da se ponosimo.

Ostanite vredni i dobri kao do sada.

Veliki pozdrav

Imas i ovde na benchu temu vezanu za to

Evo i ja imao malo vremena pa poslusao Vojkana i skinuo Screenshot Ultimate,i namestio sve da me nekritikujete vise.Radi sve savrseno.

2012_12_17_9.27.35.png2012_12_17_9.28.22.png2012_12_17_9.50.2.png

Ајде неко нека окачи screen on time.

Zastoj neke aplikacije i programi ne mogu da se iskljuce, vec ostaju da rade i tako opterecuju memoriju. Probao sam preko task menadzera da ih killujem ali nista. Neka pomoc?

Prilozi

• 2012_12_17_10.29.12.png
    2012_12_17_10.29.12.png
    155.3 KB · Pregleda: 159
  • 2012_12_17_10.28.34.png
    2012_12_17_10.28.34.png
    120.6 KB · Pregleda: 129
  • 2012_12_17_10.27.56.png
    2012_12_17_10.27.56.png
    150.3 KB · Pregleda: 130
Neke aplikacije i ako iskljucis preko task managera,one se posle nekog vremena same ukljucuje.

Android sistem,kada primeti da mu ponestaje memorije za normalan rad,sam ce ugasiti nepotrebne aplikacije.

Jedino resenje ti je uninstall istih,ili ako ti je telefon rutovan,preko programa titanium backup da ih ''zamrzens''

Btw,sto ti toliko malo slobodno ram memorije 158???:shock:

Poslednja izmena:
Zastoj neke aplikacije i programi ne mogu da se iskljuce, vec ostaju da rade i tako opterecuju memoriju. Probao sam preko task menadzera da ih killujem ali nista. Neka pomoc?

Sta si ti sve instalirao druze kad ti je slobodno samo 195 mb , meni je uvek slobodno izmedju 350 i 500 Mb.

Jazo,

Ovaj go widget,go power master,go taks manager,i mozda go sms,sa jos raznoraznim dodacima u sklopu te aplikacije prosto ''jedu'' (ubijaju) ram memoriju

Provereno, evo sta su objavili na fb strani:
Rapid Serbia Forum danas prestaje sa radom.

Hvala svima onima koji su zajedno uložili hiljade sati rada u jedan od najvećih internet projekata u Srbiji.

Pet godina postojanja i pola miliona članova je nešto čime svi možemo da se ponosimo.

Ostanite vredni i dobri kao do sada.

Veliki pozdrav

Imas i ovde na benchu temu vezanu za to

A šta je ovo?
http://www.rapid-serbia.com/index.php
Nisam odavno bio na na tom sajtu, ali ne mogu da uđem sa mojim starim podacima.

Poslednja izmena:
I meni je do juce uvece uvek bilo oko 500mb slobodno a sada samo do 200. Ne znam o cemu se radi. Od igrica imam instalirano Asphalt6, rail rush, assassins creed, pinball, cut the rope, rope escape, tap play, solitare. Od aplikacija skinuo sam Go Launcher i one njegove dodatke:go task manager, go power master, go store, go weather, go widgets, go themes.
Druge aplikacije koje imam: adobe reader, androlib wallpaper, antivirus, b92, barcode scanner, bench forum, biowallet, blic, bs player, camera 360, cartoon camera, chrome, converter, facebook, fancy widgets(ovo koristim za vremensku prognozu), fantasy camera 360(dodatak), firefox, gmail, go clock widget, google play store, google play usluge, google+, IGO PRIMO, instagram, kurir, layar, officeSuite, onetouch radio, osmatrac aplikacija, parking manijak, picSay preloaded, plan plus, ringdroid, rugby league live, screenshoot ultimate, skype, viber, snowfall, stanje na putevima, super league, talking tom2, tasks, total commander, twitter, winamp, yahoo mail, youtube, google mape, oi kupovina, prikaz ulice.

To bi bilo sve sto imam. Da li neke od ovih aplikacija prave problem? Da li nije mozda od ovih silnih GO dodataka za launcher? Neke od ovih aplikacija su mi na memoriji telefona, a neke na kartici. Da li treba da ih sve prebacim na SD karticu?

To je tamo neki ''novi sajt'',kao sto mozes da vidis da ima razlike u nazivu ovog sajta,kao i u nazivu sajta rapidserbia koji je postojao.

Stoga ti i ''ulazni podaci'' ne rade od pre,jer je rec o drugom sajtu,slicnog imena,ali ne i istog ;)

Pretpostavio sam da je ovo neki novi sajt ali važno je da namena ostaje ista ;)

Sigurno je do tih dodata GO za launcher.

Mnogo si ih ubacio.

Drugar ima wildfire s,slobodno mu je bilo negde oko 250 mb,kada je ubacivao te dodatke,memorija mu je spala na smesnih 70 mb.

Jeste da lepo to izgleda sve,ali ''jede'' memoriju samo tako ;)

Pobrisi te dodatke,restart telefona,pa vidi rezultate ;)

Poslednja izmena:
I meni je do juce uvece uvek bilo oko 500mb slobodno a sada samo do 200. Ne znam o cemu se radi. Od igrica imam instalirano Asphalt6, rail rush, assassins creed, pinball, cut the rope, rope escape, tap play, solitare. Od aplikacija skinuo sam Go Launcher i one njegove dodatke:go task manager, go power master, go store, go weather, go widgets, go themes.
Druge aplikacije koje imam: adobe reader, androlib wallpaper, antivirus, b92, barcode scanner, bench forum, biowallet, blic, bs player, camera 360, cartoon camera, chrome, converter, facebook, fancy widgets(ovo koristim za vremensku prognozu), fantasy camera 360(dodatak), firefox, gmail, go clock widget, google play store, google play usluge, google+, IGO PRIMO, instagram, kurir, layar, officeSuite, onetouch radio, osmatrac aplikacija, parking manijak, picSay preloaded, plan plus, ringdroid, rugby league live, screenshoot ultimate, skype, viber, snowfall, stanje na putevima, super league, talking tom2, tasks, total commander, twitter, winamp, yahoo mail, youtube, google mape, oi kupovina, prikaz ulice.

To bi bilo sve sto imam. Da li neke od ovih aplikacija prave problem? Da li nije mozda od ovih silnih GO dodataka za launcher? Neke od ovih aplikacija su mi na memoriji telefona, a neke na kartici. Da li treba da ih sve prebacim na SD karticu?

Go luncher i Go dodaci kao sto rece kutijagreha jedu memoriju , ako ti nisu potrebni pobrisi sve to.

Izbrisao sam ove dodatke, ostavio GO launcher, restartovao mob i sad pokazuje preko 500mb slobodno memorije.

Jos nesto, da li da sve aplikacije prebacim na SD karticu? Mislim na sve one koje mogu da se prebace jer imaju neke koje ne mogu.

Eto vidis ;)

Prebaci na sd karticu,kako bi rasteretio internu memoriju

I vodi racuna da widget ti stoji na memoriji telefona ;)

Ja ne znam kako neko moze da drzi taj go launcher, to je za mene pojam odvratnosti, nefunkcionalnosti I konfuzije. Na stranu sto izjede gomilu rama...

Viber

Zdravo narode.

U petak sam nakon čitanja vaših postova munjevitom akcijom nabavio ovaj telefon u MTSu svojoj lepšoj plovni. Iskrice u njenim očima nakon otpakivanja ne umem dočarati rečima ...

Elem, telefon je odličan! Korisničko iskustvo je sjajno i mislio sam da se to može dobiti jedino sa telefonima najviše klase. Svaka čast za ovaj telefon Alcatel-u.

E sad jedno pitanje. Kako kod vas radi Viber? Lično sa Viberm nisam zadovoljan. Bilo da je wifi bilo da je 3G zvuk kasni, secka i nekad je i izmenjen (sintetizovan) :(
Skype radi perfektno i bez greške.
Ja više volim Viber pa mi je bilo malo krivo kada smo saznali da nećemo moći da ga koristimo.Inače njen predhodni telefon je bio HTC Wildfire na kome takođe zeza
Viber tako da izgleda nemamo sreće po tom pitanju.

Poslednja izmena:
Evo uspeo sam da instaliram Igo, ali ne prikazuje ceo ekran zbog sof.dugmica. sredjen je sys.txt.

Prilozi

• 2012_12_17_12.57.11.png
    2012_12_17_12.57.11.png
    75.2 KB · Pregleda: 208
  • 2012_12_17_12.57.29.png
    2012_12_17_12.57.29.png
    83.4 KB · Pregleda: 191
Evo i ja imao malo vremena pa poslusao Vojkana i skinuo Screenshot Ultimate,i namestio sve da me nekritikujete vise.Radi sve savrseno.
imaš taj circle battery widget 2x1 veličinu, da ti ne stoji tako asimetrično nego na sredini reda :d

Pitanje za sve: Do sada nikada nisam koristio android platformu, 27 decembra mi istice ugovor u mts-u, danas sam bio kod njih,i posto mi je prodavacica skolska drugarica, sklonila mi je jedan jedini koji je stigao alcatel 997, tako da imam 10 dana da se predomislim.Interesuje me po vasem misljenju , posto zakljucujem ugovor na dve godine, hoce li ovaj telefon zadoviljiti sve potrebe koje trziste namece u tom periodu.Mene najvise interesuje internet, skajp, pomalo igrice , sve u svemu nemam neke posebne prohteve.Da li je ovo dobra kupovina? I jos nesto : kada uzmem ovaj telefon, da li su u njemu vec instalirani opera, skajp, igrice, media plejeri, navigacija ili sve to moram da instaliram?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno