Brt androidi 1.5, 1.6 sve do neke verzije 2.3 nisu radili kako treba i nemoj da se lazemo.. Znaci bilo je milion bagova, od toga da mi ne radi market, da se primecuje lag u skrolovanju, lag u zumiranju, da negde jednostavno, zabode zamrzne se, restartuje, ali kad koristis to jednostavno i ne primecujes i nije ti bitno, ja lepo kazem, jeste android postao ozbiljan OS sa ICS-om, a jos vise sa JB, ali o ranijim verzijama ne vredi trositi reci..
Iskreno, nisam primetio da Cupcake "nije radio kako treba" iako je bio tek platforma u povoju - štaviše u odnosu na tadašni Symbian S60 5th raspad koji je stavljan na N97 i 5800 ovo je delovalo kao pravo otkrovenje
A što se tiče Gingerbreada, on je radio kao podmazan na mom sada bivšem Nexsusu - niti se šta usporavalo prilikom skrolovanja i browsinga, niti mi se bilo šta zapucavalo
Drugo, ne možeš da očekuješ da ICS radi kako treba na zastarelom Snapdragon procesoru kada je isti predviđen za rad na dual-core mašinama - kao što i novi WP 8 zahteva minimum dual core, tako isto je i sa novim verzijama Androida
Lepo je rekao čovek, a reći ću i ja - da je to toliko tragično kao što vi pominjete svi bi trčali da kupuju WP, a to se ne dešava, džaba tebi i najbolji OS kada je podrška i user base za njega nikakva, pogotovu u odnosu na Android (setiti se kako je prošao WebOS)
Ilustracije radi Nokia N8 sa zastarelom Symbian platformom (i verovatno poslednji Nokia telefon koji je bio veliki uspeh) je prodat u preko 4 miliona primeraka, a nova Lumia serija je jedva dogurala do 2 mil sveukupno (iako postoji više modela) što lepo oslikava koliko se Nokia ustvari srozala kao kompanija
Isto važi i za ostale proizvođače kao što su Samsung i HTC - stiče se utisak da izbacuju WP telefone tek reda radi, eto da se kaže da imaju i to u ponudi, kada se zna da im Android donosi glavni profit, iako, ruku na srce, HTC nije poslovao baš sjajno ove godine
BTW što se tiče baterije na WP, čisto da iznesem svoje zapažanje - iskren da budem nisam primetio ama baš nikakvu razliku u odnosu na Android - možda je potrošnja za nijansu bolja, ali to bi bilo to - ako telefon rabiš intenzivno, baterija takođe traje 24h :smoke: