Šta je novo?

HTPC - konfiguracije, rešenja, saveti...

To je i overkill za tu primenu. ;) Debeo overkill.

Stim sto ja bas nisam zadovoljan sa ovim Xonar DX. Greje se ko sporet, power izlaz je katastrofalno napravljen - meni se odmah razglavio, low profile bracket je nestandardno visok, a i dalje se cuje krckanje hd-a na zvucnicima......

To je i overkill za tu primenu. ;) Debeo overkill.

hteo sam malo future proof masinu sastavim da ne moram se drndam za 2godine ponovo.

a jaci proc sam uzeo jer bih odpakivao hd filmove jer tracker na kome sam voli da pakuje u zip od 15mb
btw takodje bi bila i download masina?

ako moze negde da se skrati bez promena u radu za sta bi sluzio (filmovi,surf, download, muzika) slobodno predlog.

asus xonar dx je meni radio odlicno bez krckanja i tako toga power izlaz mi je jos uvek ok nije razglavljen

Poslednja izmena:
hteo sam malo future proof masinu sastavim da ne moram se drndam za 2godine ponovo.

a jaci proc sam uzeo jer bih odpakivao hd filmove jer tracker na kome sam voli da pakuje u zip od 15mb
btw takodje bi bila i download masina?

ako moze negde da se skrati bez promena u radu za sta bi sluzio (filmovi,surf, download, muzika) slobodno predlog.

asus xonar dx je meni radio odlicno bez krckanja i tako toga power izlaz mi je jos uvek ok nije razglavljen
Pa za 2 godine se nece mnogo promeniti sto se surfa, muzike, filmova i dl-a tice.

Mislim ok je ovo, al nije bas HTPC. ;)

@peja
uh, razmišljao sam i o tome, priznajem, no, cene za fm2 procesore i matične su ipak više u poređenju sa onima za fm1 procesore i ploče (nažalost, meni ne baš nebitna stavka), a imajući neka iskustva sa c60 procesorom i integrisanim Radeonom 6290 i samo 1 gb rama (bez problema pušta 1080p video), smatrao sam da će i ovaj fm1 Liano zadovoljiti potrebe koje sam naveo. Da li misliš da će u tom pogledu biti problema?
@majstor
hvala :)
edit: typo
Ma dosta je taj stari A6 ako baš ne možeš da dodaš za novu varijantu, samo bi meni bilo malo mrsko da kupujem sada već ipak matoru stvar.:p

Kikibgd, A6-5400K + neka jeftina FM2 ploča i 4GB DDR3 (na 1866-2133MHz) su puna kapa.

razmisljao sam o fm2 platformi ali nesto u zadnje vreme ne volim amd i njihovu politiku sa driverima?
pejo daj neki predlog za plocu?

trenutno ovo sto sam nabrojao da treba da kupim
i3 3225
asus p8h77m pro
2x4gb
3TB seagate
sve dodje oko 390 (+- 10eura)

Poslednja izmena:
ASROCK FM2A55M-DGS ili MSI FM2-A75MA-E35, to je od jeftinijih za sada.

Ljudi dajte predlog za kuciste gde moze da stane msi gtx670 pe, a da je pritom i lepo za oko jer zbog prostora moram da se odreknem nerado hafa x

1.Pa cini mi se da se tema zove htpc- konfiguracije, resenja,SAVETI
2.ako nemas savet pusti druge da ga daju

Sto te cudi to pejo, 'oce covek da zaigra ponekad pes, battlefield 3, novi crysis itd :p

1. I opet kakve veze ovo ima za HTPC?
2. A da ti procitas pravila foruma, pre nego sto ti dam koji kazneni poen za pogresan podforum? ;)
ako mislis da trba da mi das neki kazneni poen samo napred, zbog niza okolnosti prinudjen sam da od postojecih komponenti napravim htpc jer mi je to najjednostavnije resenje, ne ppostoji pravilo da htpc ne sme da ima jacu grafiku pa sam mislio samo da potrazim savet ili resenje od nekog ko zeli da na htpc moze pored gledanja filmova, slusanja muzike, neta i da odradi neki ozbiljniji posao, rendering a i neku noviju igricu da odigra
pozdrav

Pa zavisi koliko novca zelis da izdvojis, ali svakako neko full atx zbog temperature graficke.....sto ti onda bas i nece ustedeti prostora. Ja bi na tvom mestu batalio tu debelu grafiku, uzeo FM2 procesor sa manjim microATX kucistem, i ako ti je to nedovoljno grafike, onda dodao jos jednu za crossfire mod.

ne ppostoji pravilo da htpc ne sme da ima jacu grafiku...

Ja sam nekad bio za ovu varijantu ali sam ubrzo shvatio da sam pogrešio. Imao sam neke komponente koje sam iskoristio za pravljenje HTPC-a i zbog toga sam morao da napravim mnogo kompromisa.

Pretpostavljam da imaš ATX ploču i samim tim ti je izbor kućišta sveden na par komada ako želiš HTPC kućište. Takva kućišta su preskupa a opet nisu neki šampioni po pitanju hlađenja. Cela prednja maska je zatvorena, imaju osmice umesto 12-ca i mnogo su manja od desktop varijanti kućišta.

Ima dosta stvari zbog kojih ne bi trebao da radiš to što želiš i zato si dobio takav odgovor. Ako nemaš opciju da prodaš to što imaš pa da uzmeš nešto prikladnije za HTPC onda ti je moj savet da uzmeš neko jeftinije desktop kućište i da ga gurneš negde u ćošak.

Ako baš hoćeš HTPC kućište onda pogledaj Chieftec Hi-Fi seriju.

Poslednja izmena od urednika:
ako mislis da trba da mi das neki kazneni poen samo napred, zbog niza okolnosti prinudjen sam da od postojecih komponenti napravim htpc jer mi je to najjednostavnije resenje, ne ppostoji pravilo da htpc ne sme da ima jacu grafiku pa sam mislio samo da potrazim savet ili resenje od nekog ko zeli da na htpc moze pored gledanja filmova, slusanja muzike, neta i da odradi neki ozbiljniji posao, rendering a i neku noviju igricu da odigra
pozdrav
"pored gledanja filmova, slusanja muzike, neta i da odradi neki ozbiljniji posao, rendering a i neku noviju igricu da odigra"
Samim ovim ovo nije HTPC. Ako bismo ovako gledali, manje vise svaki racunar je HTPC, jer mnogi gledaju filmove, slusaju muziku, odigraju neku igru i sl. na svom "obicnom" racunaru.
Mislim da savet u vezi jacih grafickih karti treba da trazis po drugim temama, ne zato sto je ovo tema za HTPC, jer se tamo vise "bave" jacim grafickim kartama. ;)

Poslednja izmena:
Lepo izgleda, samo ja ne volem ovako debela kucista :)

O, dva debeljka :). Opet meni uz jednog debelog vise ide mrsavi :)

kazi mi jel ti ovaj AVR radi network streaming, i ako da kako to cudo radi i da li je lako brausovanje kroz foldere? Wifi?

@seizmos

Cenu tacnu jos uvek ne znam, okvirno oko 13.500rsd

@Majstor

Radi network streaming mada je kretanje kroz menije ocajno. Pusta naravno samo audio fajlove... Postoji app za iOS i Android (Onkyo Remote) u kojoj je to donekle olaksano https://play.google.com/store/apps/details?id=com.onkyo.onkyoRemote&hl=en

EDIT: Wireless networking available via optional UWF-1 Wi-Fi USB Dongle

Kao HTPC sam do sad koristio E-350 masinu, ali sam resio da komp iz potpisa prepakujem u neko HIFI look-a-like kuciste kako bih mogao i PES da pokrenem mada ne pamtim kada sam nesto i igrao :)

Poslednja izmena:
Ja razmisljam da predjem na Onkyo, samo stereo risiver sa streamingom.....al nikako da prezalim Loudness funkciju koju imam trenutno na Denonu, a Onkyo je uglavnom nema.

Sto se tice prepakivanja, to onda ispade obican PC sa lepsim kucistem. Ako hoces da spojis lepo i korisno onda bi i tebi preporucio FM2/FM1 platformu sa dodatnom pasivnom grafikom u CrossFire modu. Imaces jaku grafiku, a opet tisu, manju i kompaktniju makinu. Mada s obzirom da imas Sony, onda ti je grafika potpuno nepotrebna....i sam si rekao da ne pamtis kad si nesto odigrao, a za PES je valjda prigodnije da igras na Soniju

Off: Ja imam onkyo txnr609 i app za ipad. Ne znam, ali meni streaming nije očajan, ok je rad sa folderima,

Posle sto godina probao movie streaming u iceflims dodatku xbmc-a i vidim da radi, tj da je rapid povecao protok. Medjutim za masu novih filmova folderi su skroz prazni, a navi-x nesto baguje. Jel zna neko o cemu se radi?

ja kolko sam skapirao problem je nastao od kad su poceli da gase megaupload i sl sajtove. Pa je ice film ostao bez puno source-a.

Ja imam problem sa ice film sto kad ppustim film on pusta uglavnom kao move.mkv ili neko ultra skraceno ime. pa mi add-on za titlove stalno izbacuje da nema titla ...

jel ima neko resenje da ja ne znam ?:)

Vrh Dno