Šta je novo?

HTPC - konfiguracije, rešenja, saveti...

Ja sam stavio 12-icu umesto tog malog od 4 cm, ili koliko je već, i smanjio brzinu u BIOS-u i za mene je to više nego tiho.

Hajde uslikaj da vidim gde sta stoji, skinuo si ovaj mali vent ili kako ?

Nece covek da okaci pisljivu sliku da vidimo, kao da je to neki veliki posao, sve skupa 2min...

Ma meni samo bitno da znam sta da kupim i kako se montira...da li je to cooler za cpu, ili je obicna 12-ica pa nekako skarabudzena.

To i mene zanima, kako je namestio, cekamo ga da okaci fotke..

Sta je problem skinuti taj mali ventilator i staviti 12icu da duva preko hladnjaka?

Zavisi od kucista kakvo je to jest njegove stranice i koliko je kuciste komotno.

Koliko se secam neko je busio stranicu kucista zbog ventilatora ako ne bas @ljubanve.
Treba uzeti tanku 12icu mada je i 8/9 po meni sasvim dovoljno sto se tice hladjenja, a ne pravi nikakvu buku ako se podesi na 5V.

Ali, kako se to kaci na procesor? Tj, kako se pricvrsti, jer je 12ica mnogo veća. Šta uzeti od 12, noctua?

Moze 12 bilo koji ili tipa AC, pa jedino na stranicu pricvrstiti da duva onako preko hladnjaka a onaj mali vent skinuti..

Ja bih to radije stavio na sam hladnjak umesto kacenja na stranicu. U zavisnosti od kucista eventualno videti kako da se pricvrsti (ako nije polozeno kuciste).

I ja bih to pre stavio na hladnjak...nekako mi je sigurnije da ce biti dobro hladjenje.

Tesko je 12icu staviti direktno na hladnjak, mozda 9ku ili 8icu..

Zasto? :) Radio sam to vise puta.
Doduse taj hladnjak jeste mali, tako da bi i 8ica ili 9tka radila posao.

Pa kako da metnem 12icu kad je onaj cpu alu hladnjak bas malen, jedino da se drzi na jednom srafu jednog coska od venta :)

Pa kako da metnem 12icu kad je onaj cpu alu hladnjak bas malen, jedino da se drzi na jednom srafu jednog coska od venta :)

Pa nisam rekao da treba da se srafi, pogotovu ne na mesto predvidjeno za stock vent. 12ica treba samo da duva preko hladnjaka a kako ce se postaviti/pricvrstiti je stvar improvizacije. :)

Mislim da je efikasnije na stranicu nego na hladnjak.

zavisi koliko je hladnjak udaljen, nekad je bolje ovo sto garson rece da duva direktno po hladnjaku a okaciti ga proizvoljno , samo da bude tik uz hladnjak.

Pa to i jeste glavni problem, kako ga staviti da bude tik uz hladnjak, ako nemas mogucnost za tako nesto....ipak sa necim moras da ga pricvrstis.

Gumice za tegle, ili pak neke kvalitetnije da ne dodje do pucanje usled povisenih temperatura :d Imas u principu razne nacine za pricvrscivanje , kuler ne bi trebao da lezi direktno na alu hladnjaku vec ne bi bilo lose staviti izmedju neko parce gume itd...

Ovo je prava stvar, samo da je malo jeftiniji (i da ga ima kod nas).

H55_Samuel17.jpg

Ako ploca stoji vodoravno nema potrebe da se pricvrscuje.

zavisi koliko je hladnjak udaljen, nekad je bolje ovo sto garson rece da duva direktno po hladnjaku a okaciti ga proizvoljno , samo da bude tik uz hladnjak.

Zavisi od kucista, ako je nisko i ima malo mesta onda bolje na stranicu. Ako je visoko onda blize samom hladnjaku.

Kako mislis na stranicu ako je nisko? Ako je prenisko, tj nema 2.5cm izmedju hladnjaka i "poklopca" kucista onda ne moze stati. Ako ima toliko prostora onda kao sto sam rekao samo se stavi/nasloni da duva u hladnjak.

Nisam bio na forumu par dana, izvinite.

Kao što reče Kimi ja sam bušio stranicu kućišta i kačio sam slike, možete pogledati par mojih postova ovde, tu ima slika.

U suštini samo sam naslonio ventilator na zadnji panel sa jedne strane i na hladnjak sa druge. Posle sam dodao i jedan šraf sa strane koji je nabio ventilator do hard diska tako da se ventilator ne može pomeriti i kada bi promućkali kućište. Možda je neka tiha osmica bila bolje rešenje ali nisam našao ništa slično a imao sam i problema da osmicu zbog debljine stavim u kućište. Sve to ima napisano u mojim postovima iz februara.

Rekoh da sam hlađenjem zadovoljan i nije loše što se ovako hladi i onaj čip pored koji isto ima "alu rebarca" kao i hard disk i napajanje. Sve je hladno na dodir. Probao sam i neke druge varijante, merio temperature, budžio i sa ovim sam na kraju bio najviše zadovoljan.

Ljubanve, ne vidi se na slikama ali pretpostavljam da si skinuo mali stock cpu kuler ?

Da, skinuo sam mali ventilator a ostavio sam aluminijumski hladnjak.

dajte neku preporuku za tihu graficku kartu za HTPC, gledam full HD filmove i igram PES 2013 na 40", koristio do juce Asus 4670 koja je iznenadno crkla, a i nije bila tiha

Nazad
Vrh Dno