Šta je novo?

HTPC - konfiguracije, rešenja, saveti...

Super stvarcica, pitanje je koliko, i da li će biti kod nas

I jos problem doterati to ovamo...sto znaci da cena znacajno raste, 300+

Da li neko zna kako da iz XBMC-a (mac verzija - pretpostavljam da je isto i na PC-u) pristupim NFS share-u na NAS4Free serveru...?
Kada otkucam nfs://xxx.xxx.xxx.xxx/mnt/data/ jednostavno ne vidi share-ovane podatke, a kada isto to uradim direktno iz Finder-a (ekvivalent windows explorer-i), prikaze mi sve share-ovane podatke koji se nalaze na NAS serveru.

Ozbiljno razmisljam da uzmem sledecu konf:
FM1 A75 Gigabyte GA-A75M-UD2H
A8-3850 2.9GHz 4MB
Patriot 4GB 1600MHz DDR3
320GB 7200 3,5" ili 120GB 2,5" (postojeci...dok ne skupim pare za neki ssd)
Silverstone ML03B (ovde mi je najveca dilema, koje napajanje uzeti, jer ne moze svako da pasuje, a treba mi tiha varijanta, kao i da stane BOX cooler, ili mozda neka alternativa?)
I bilo bi dobro da najdem neki IR receiver (imam logitech harmony one daljinac, pa bih mogao da ga iskoristim)

Sta ce ti taj quad core? Tu mozes da pristedis i da uzmes neki SSD (Kingston V200 128GB je bio 8400 din).

Da budem siguran da će na duže vreme da tera sve bez problema.
A sta bi mi preporučio?

Ako je masina samo za muziku/filmove onda je dovoljan dual core.
Doduse ja preferiram zasebnu grafiku, jer je (po meni) bitnija od procesora.
Ja recimo imam AMD E-350 i nVidia GT520 i sve odlicno radi.

Hmm, ne znam ni sam.
Jel ima uopste kod nas da se nadje neki IR usb (jer ga ploca nema), koji bi radio sa harmony one daljincem?

Ja imam g620 i 1080p tera bez ikakvih problema.

Ako je masina samo za muziku/filmove onda je dovoljan dual core.
Doduse ja preferiram zasebnu grafiku, jer je (po meni) bitnija od procesora.
Ja recimo imam AMD E-350 i nVidia GT520 i sve odlicno radi.

Garson, kada kazes da sve odlicno radi, znaci da ti pusta 1080p bez ikakvih problema?
Ja u NAS serveru imam tu plocu, sto znaci da bih trebao samo da dokupim tu video kartu (jel ta tvoja sasvim dovoljna? ko je proizvodjac?)
Smorio me Nas4Free, pa mozda razbucam taj nas, kupim neki komercijalan, a HW pretvorim u HTPC ;)

nVidia gt520 bilo koja(pasivna zbog buke) i pusta 1080p bez problema.

Mislim i da je sam E-350 dovoljan za 1080p, tj njegova integrusa (iskreno nisam probao).
Inace ja imam pasivno hladjen ASUS GT520, ne samo da radi 1080p (sto samo po sebi nije previse zahtevno) vec radi 1080p uz CoreAVC dekoder i madVR renderer. :)
Pre GT520 sam imao ASUS G210 i sa njom je takodje sve radilo. :)

E-350 ti je overkill za NAS4Free, ja isti teram na single-core Atomu (1.6Ghz). ;)

Zar ne bi trebalo uskoro da se pojave novi modeli tih ploca sa novim procesorima?

@garson
ti bese isto imas MSI E-350, i to koristis za HTPC....reci mi da li si ostavio onaj cooler na procesoru sto je dosao sa plocom, ili si stavio neki drugi koji se manje cuje....?
Hteo bih da nemam buku uopste.
Btw, resio sam da te poslusam, HTPC cu da napravim od sledecih komponenti:
MSI E-350
4GB RAM
60 GB SSD SATA3 60GB Kingston V+200
VGA GeForce GT520 Asus 1GB/DDR3
Seasonic S12 380W
Silverstone Grandia GD05B (ili cu za sada da zadrzim Fractal Design Mini Tower Core 1000 - mada mi se to ne svidja jer ne lici na audio komponentu, ali stedi pare :) )

Poslednja izmena:
Kuler premosti na 5v i sve ce raditi kako treba ako je iole provetreno kuciste a cuti ga neces.

@garson
ti bese isto imas MSI E-350, i to koristis za HTPC....reci mi da li si ostavio onaj cooler na procesoru sto je dosao sa plocom, ili si stavio neki drugi koji se manje cuje....?
Hteo bih da nemam buku uopste.
Btw, resio sam da te poslusam, HTPC cu da napravim od sledecih komponenti:
MSI E-350
4GB RAM
60 GB SSD SATA3 60GB Kingston V+200
VGA GeForce GT520 Asus 1GB/DDR3
Seasonic S12 380W
Silverstone Grandia GD05B (ili cu za sada da zadrzim Fractal Design Mini Tower Core 1000 - mada mi se to ne svidja jer ne lici na audio komponentu, ali stedi pare :) )
Nemam MSI vec ASUS E-350.

Kuler premosti na 5v i sve ce raditi kako treba ako je iole provetreno kuciste a cuti ga neces.

Trenutno imam fractal design mini tower, ali planiram da kupim silverstone grandia GD05B...e sada, premostio bih ja kada bih znao sta trebam da uradim :)
Da ne kazem da se razumem u to, kao marica :D

Ali ima to valjda na gugletu...

Ne moraš ništa da premostiš, dovoljno je da u BIOS-u smanjiš brzinu obrtaja ventilatora. Mislim da može da se smanji na 50%.

Obrati pažnju samo da će ti se procesor dosta više grejati ako ostaviš onaj mali ventilator koji dolazi sa pločom. Odnosno, uradi to na svoju odgovornost.

I na 50% se taj procesor cuje dosta, a temperaturu taj cpu trpi do 90C kako pise na amd portalu..nema frke nikakve na 5v ako radi sad posle vrucina onih koje su bile.

Dajte neki predlog, koji cooler uzeti, jer mi je stvarno bitno da se cuje sto manje, izem ti to, ako cujem kako bruji ventilator.

Nazad
Vrh Dno