Šta je novo?

HTPC - konfiguracije, rešenja, saveti...

Gotovo resenja su uvek skuplja od sklapanih, logicno je. Ljudi koji nece o tome da razmisljaju puno, uzmu gotovo resenje i cao. :)

Za 240e koliko me je izasao q180 za mene nije bilo vredno lupati glavu o zid i vijati komponente od kojih su odvratna kucista najveca glavobolja.

Ovako sam dobio uredjaj koji je manji od rutera a lep i neprimetan u potpunosti. Xbmc radi odlicno, torenti isto uz eksterni usb 3 hard.

Samo smaraju driveri za grafičku ... Radeon 7450a, nema šanse da se instalira pod tim imenom već kao 6400.

Još samo mu ssd fali i mali atom oduševljava.

Evo na brzinu o ovom Ultra 2 Xtreamer-u . Stavio win XP na ssd , nisam nasao win 7 ili 8 ..mada se nisam mnogo ni potrudio,kasnije cu i njih da probam . Ubacen 1 Tb interni HDD sa 3D BR i na usb jedan externi od 3 Tb sa svime i svacime . Vezan kablom za ruter .

3D BR radi bez greske ma koliko " premotavao " , drndao.... pri tome torrent radio i skidao na externi. Pusta sve kao i PC .... pokrenuo flac u winampu i 1080 p rip u BS playeru ...radi bez problema . Cooler se necuje ,mada je box u ormaricu . Nije postavljen na orig stalak vec na skrojeno parce stiropora . Kontrolisem ga sa Logitech diNovo Mini .

Videcu da nadjem i win 7 pa da poteram ....

Koristim firefox i sve normalno..nema trzanja,seckanja.... napred,nazad ...

Prebacio sam se sa google chrome na internet explorer i u full screen 1080p je zauzeće cpu svega 15% bez seckanja a chrome zagusi cpu. ?!
Stavicu sad windows 8 da vidim kako radi.

Probacu i ja WIN 7 i 8 ..samo prvo da nadjem odakle da ga skinem...pardon : kupim :) .

Kako bese adresa sajta,nesto www.piratebay .... znam samo da nije .com :-D

Uuuu , pa ovo su ozbiljne frekvencije ... :type:

Da li se još nekom dešava da prilikom uključivanja titla u vlc ili mpchc dolazi do gubljenja frame-ova. 1080 dekoding radi amd 6450a ili 7450a pri čemu je gpu zauzet 80% a cpu zauzeće svega 10%, čim upalim prevod gpu skače na 95 i više.

Napomenuo bih da prilikom puštanja istog filma u xbmc ne dolazi do problema.

Pokušao sam da se igram sa podesavanjima za kvalitet prikaza titla i kvalitet videa ali uvek ista priča.

Odustao sam kad je rekao da mora da stavi ssd ako želi da napravi tihu gejmersku mašinu.
Ima nekih 5 ventilatora u kućištu i on se brine zbog harda...

Ne bih da zvučim kao da samo ke**am ali koja je poenta praviti ovakvu konfiguraciju na itx ploči?

1 jedini ventilator ima!

Odlična mašina i dobro smišljena i uklopljena, jedino mu zameram što nije izabrao neki kompaktni model grafičke poput Zotac GTX 660 Ti AMP

Prilozi

• zotac.jpg
    zotac.jpg
    88.6 KB · Pregleda: 102
Poslednja izmena:
Gaming miniITX machine, kakve veze ima sa HTPC? :)

Evo da se vratimo na temu...

Šta mislite da li će za godinu dve Android uređaji postati najbolji izbor za HTPC?

Konkretno, mislim na uređaje kao što su mk808 i slični mali i jeftini kompovi.

XBMC već sada radi OK na tim kutijicama od 40 € i verujem da će za godinu dana biti veoma upotrebljivi.

Nešto sam planirao da uzmem komponente i sklopim htpc sad u toku ovih praznika, ali s obzirom na moje potrebe vazano za njega nisam baš siguran šta je to najpametnije pazariti. Iz tog razloga se obraćam vama mudrima da me posavetujete :)
Ono za šta bi mi koristio taj komplet su sl. stvari: Gledanje TV programa, gledanje DivX, DVD, HD videa, zatim surf netom i poneka partija PES 6 :) Više-manje ono što vam svima treba kada je HTPC u pitanju !!!
E sad ovako, ono za šta ja smatram da u ovom trenutku komp bi trebalo da sadrži je sledeće: 4 GB DDR3 memorije, neki dual core minimum, ploča sa VGA, DVI, HDMI izlazima, ono što imam je kućište sa napajanje, HDD, TV, tastatura, miš .....
Ono za šta vas molim jeste savet za kupovinu ploče i procesora, svaki savet je dobrodošao :)

Uzmi bilo šta. :)

Ima par stvari na koje treba da obratiš pažnju kad sklapaš HTPC. Na primer tišina ti je jedna od bitnijih stvari kod HTPC-a. Veličina i izgled su isto bitni. Kontrola, da li ćeš koristiti daljinski ili bežični miš i tastaturu, koji program za puštanje videa itd.

To što ti planiraš se ne uklapa u ono što se u ovoj temi smatra idealnim za HTPC ali ako baš insistiraš na tome onda uzmi neki AMD APU ili razmisli o nekom mini ITX rešenju

Ja imam E350 Zacate i Nvidia GT520 i to je stvarno tiho, ali npr imam problem sa seckanjem videa..probao sa svim zivim codec-ima (MPC-HC player), dok kod drugih ista kombinacija radi bez problema. Jedino mi radi u XBMC bez seckanja, i ako ti je masina iskljucivo HTPC (nikakve igre i slicna cuda), onda je ovo sasvim dovoljno, ali napominjem, samo da te ne potera baksuz kao mene, pa da te zezaju codec-i, ali ako hoces nesto jace, pretpostavljam neki AMD FM2 i A8 CPU ce ti zavrsiti skoro sve sto ti treba.

Zato što 1080p sece kao da je frame po frame.
@ljubanve - ako imaš istu konf kao i ja, daj please podešavanja kako to kod tebe radi, patim se već duže vreme, i jedino mi radi xbmc

Poslednja izmena:
Kod tebe nesto nije u redu....e350 pusta 1080p kao od sale uz do 15-20% zauzece cpua pri dxva..

Ne znam šta da ti dam?!? Instaliraš win 7 instaliraš drajvere i instaliraš k lite codec pack i to je to.

Ako hoćeš možemo da se dogovorimo da se nakačiš preko Team Viewer-a pa gledaj šta te zanima.

Baš ću da probam večeras, instaliracu klite, koji sam btw instalirao zilion puta, i lav i madvr...

Lav i madvr ce ti seckati....to raditi nece.....samo na mpchc sa stock podesavanjima dxva radi kako treba....xbmc radi odlicno....ima jos par plejera na kojima radi dxva i ne secka nista...

Vrh Dno