Šta je novo?

Windows 8

Ima zigova meni ma verziji rtm enterprise n pise u desnom donjem uglu 9200 belim slovima, i zasto intel ssd toolbox ne radi na 8ci?

Imao sam i ja takav watermark na pro verziji dok je nisam aktiviro tada je nestao... Ne znam jedino kako se ponaša ovaj enterprise trial od 90 dana....

Instalirao sam ga pre par dana na Zenbook.
Brinuo me je workflow, posto mi je to masina koju koristim za posao izmedju ostalog, ali sam resio da "rizikujem" i moram da priznam da sam prijatno iznenadjen.

Onima koji nisu koristili OSX Lion ce ovo doci kao sok, ali je meni ocigledan pokusaj (rekao bih uspesan), Microsoft-a da napravi nesto "na tu foru".
Ja sam se sa Lion-om mucio prvih nedelju dana, a onda sam shvatio da sam u njemu produktivniji jer se ne bavim samim sistemom, vec onim sto bih trebao da radim na racunaru.
Ista prica je i sa Win8.

Citajuci utiske, rekao bih da ljudi 99% vremena provode u start meniju.
Realno, koliko vam je zaista neophodan start meni?
Metro je zamisljen kao launcher i to radi odlicno. Nesto poput Launchpad-a, samo po meni sa vise funkcija (zivi tile-ovi).
Sve sto koristim od programa i alata ce samo prvi put biti potrebno postaviti na mesto, a nakon toga mi je daleko lakse da pritisnem windows taster i pokrenem ga nego da ga jurim po start meniju. Naravno, tu je i quicklaunch sa taskbara.
Desktop je i dalje tu, kao i desktop programi, a metro aplikacije su nesto sto moze da bude korisno, ali niste prinudjeni da ih koristite.
Super mi je opcija da dockujem npr. Messenger u levo "parce", a da koristim browser na vecem delu ekrana (npr. metro chrome).
Gestures koji su predvidjeni za touchscreen rade perfektno i na touchpadu i ubrzavaju rad pri switchovanju aplikacija.

Znam da se sve ovo vecini nece dopasti, delom zbog privikavanja na novi koncept, a delom i jer nekome zaista nece odgovarati, ali meni "lezi".
Mislim da je korak u dobrom smeru sto se tice funkcionalnosti, a sam sistem je svakako brzi i zivahniji od sedmice.

Poslednja izmena:
Kako da izvučem u ovaj novi Metro start meni prečicu na neki fajl na disku?

Kako da izvučem u ovaj novi Metro start meni prečicu na neki fajl na disku?

Misliš na desni klik > Pin to start?

Inače, ima li leka za ovo - klipovi na YT-u (pogotovo u HD-u) žestoko seckaju u Chromu, dok u IE sve radi najnormalnije..

U pitanju je 9200 Pro.

Misliš na desni klik > Pin to start?

Inače, ima li leka za ovo - klipovi na YT-u (pogotovo u HD-u) žestoko seckaju u Chromu, dok u IE sve radi najnormalnije..

U pitanju je 9200 Pro.

Metro chrome ili desktop? Posto je metro chrome neupotrebljiv.

Brzo radi ovaj W8.

Jedino, baguje mi FF. Čak sam isključio hardversku akceleraciju, konfiguracija iz potpisa, secka dok skroluje. Ne znam da li je do ATI drajvera ili do FFa...

^ odluci se da li je 9200pro ili nVidia :p
Probaj da iskljucis hardware acceleration.

Da li neko koristi original Dreamspark verziju 8ice? Da li ima onih zigova win8 RTM ili je sve cisto. Da ne instaliram bezveze sad pa za 10 dana da sve menjam kada bude zvanicno izasao win...

Nema, ja sam instalirao pre dve-tri nedelje.

Je l' ima neko problem sa pristupom drajvovima preko mreže sa W7 na W8? Nisu shared folderi već adminstrative shares, pristupam im preko IPa, tj. \\10.10.10.2\d$, zatraži mi username i password i onda kaže da ne može da pristupi tom folderu. Probao sam sa dva admin naloga i neće

Btw. samo da napomenem da ne želim da koristim HomeGroup i da šerujem foldere, već da jednostavno pristupam preko SMB.

EDIT:

Rešeno:

http://forums.whirlpool.net.au/archive/1954698

Poslednja izmena:
Pokki Start Menu.
img-slide5.jpg
Search for Windows 8 apps, programs, control panels, and files.
Add your favorite apps, sites, files and folders for quick access.
Boot to the desktop and skip the Windows 8 Start Screen.
Disable Windows 8 hot corners on the desktop and more.
Get free apps and games from the included Pokki App Store.

https://www.pokki.com/windows-8-start-menu

Ovako:

Imam problem da vratim staru aktivaciju za win 8.Kad je izasla ova verzija-RTM,ja sam je medju prvima aktivirao,ono cim su se pojavili oni serveri za aktivaciju (ne secam se naziva).Posle sam se iz nekih razloga vratio na win 7,a sad ponovo na win 8.Sacuvao sam onaj fajl -store- iz sys 32-spp po ovom uputstvu:

http://www.chris123nt.com/2012/08/10/windows-8-tip-how-to-back-up-activation/

Sve uradim kako treba,jedino kad odem u safe mod i kad ukucam -net stop sppsvc-meni napise

The softvare protection service is not started

A ovaj u uputstvu kaze da bi trebalo da napise da je vec stopirano ili tako nesto.Dali je neko od vas radio to,vracanje stare aktivacije po ovom uputstvu?Ili ima neki drugi nacin?

^ odluci se da li je 9200pro ili nVidia :p
Probaj da iskljucis hardware acceleration.

Izvini na nesporazumu, mislio sam na RTM build kad sam napisao 9200, a ne na graficku.

Probao sam i to, ista stvar. Nema veze, najzad da IE ima neku drugu ulogu, sem skidanja drugih browsera ;)

Ovako:

Imam problem da vratim staru aktivaciju za win 8.Kad je izasla ova verzija-RTM,ja sam je medju prvima aktivirao,ono cim su se pojavili oni serveri za aktivaciju (ne secam se naziva).Posle sam se iz nekih razloga vratio na win 7,a sad ponovo na win 8.Sacuvao sam onaj fajl -store- iz sys 32-spp po ovom uputstvu:

http://www.chris123nt.com/2012/08/10/windows-8-tip-how-to-back-up-activation/

Sve uradim kako treba,jedino kad odem u safe mod i kad ukucam -net stop sppsvc-meni napise

The softvare protection service is not started

A ovaj u uputstvu kaze da bi trebalo da napise da je vec stopirano ili tako nesto.Dali je neko od vas radio to,vracanje stare aktivacije po ovom uputstvu?Ili ima neki drugi nacin?

Ja sam napravio back up aktivacije i jedne i druge imam ih dvije tj. via skype i preko studentskog ključa sa "Advanced Tokens Manager v3.5 BETA 2", sa ranijim verzijama nije radilo na osmici, sada ne znam da li ima i novija verzija, ali sa ovom mi radi, radi i jedan i drugi back up nisam išao tako ručno. :)

Odlicno radi, njega sam i instalirao.

Mislio sam: Ne znam kako se ponaša sa tim watermarkom dolje desno znam da ga pro verzija ima do aktivacije, ali nedugo nakon što se aktivira nestane. :)

Poslednja izmena:
Jel ce moci update sa Win 7 Ultimate narodne verzije na win 8 ?

Imao sam i ja takav watermark na pro verziji dok je nisam aktiviro tada je nestao... Ne znam jedino kako se ponaša ovaj enterprise trial od 90 dana....

Taj Enterprise od 90 dana sam i ja instalirao i uspešno aktivirao ali mi i dalje u donjem desnom uglu odbrojava Trial period :(.
Ima li rešenja ili da sačekam zvanični Enterprise pa onda opet reinstal... ?

Koliko vidim možeš 3 puta rearmati po 90 dana sa slmgr /rearm u CMD sa admin ovlastima.

Znači ono 89 dan napraviš rearm. :)

Koliko vidim možeš 3 puta rearmati po 90 dana sa slmgr /rearm u CMD sa admin ovlastima.

Znači ono 89 dan napraviš rearm. :)

Super. Hvala ti na odgovoru, ali ću ipak sačekati 26-27.10 kada izađe Retail verzija pa ću se onda bakćati sa time.
Probao sam, zadovoljan sam, Metro UI mi odgovara, brzo radi (sve je stvar navike i prilagođavanja) win8 kao os i ...

Mada sam imao problem.
Naime, jednog jutra sam uključio komp i win mi je prijavio serious error and could not recovery pa mi se shebalo sve i nisam uspeo da ga repariram i batalio sam do izlaska Retail verzije... Šta se u pozadini desilo stvarno ne mogu objaniti sebi :(

thx

I ja sam stavio RTM juce, pre toga sam samo Developers Preview verziju koristio i fino su sredili final verziju, iskreno mi se Metro veoma svidja i na desktop racunaru, nedostatak start menija ni ne primecujem jer iskreno osim za gasenje/restart kompa u start meni nisam zalazio.

Samo jedno pitanje na koje je sigurno vec odgovoreno al ajde Im lazy :) Kako brze ugasiti/resetovati ? Malo je smor uvek se izlogovati pa tek odatle ici na power dugme :)

Ako mene pitas najbrze je da pozoves desni bar drzanjem misa u donjem desnom uglu, stisnes settings (zupcanik) i power.

Niko od mojih korisnika koje sam licencirao u OVS varijanti, a imam ih preko 1000,
nije cak ni skinuo zvanicnu verziju Win8 pro. Za one koji nisu upuceni za korisnike u
kolicinskom licenciranju, svaki OS, Office ili server stize ranije 2 meseca.
Pitanje?

Da li je neko probao da spoji 2 data diska u jedan, opcije u Win 8 ?
Ako jeste, kakvi su utisci ?

Na sta mislis tacno ja sam imao jedan ssd i hd istovremeno al sam se vratio na win 7 dok intel ne apdejtuje intell ssd tool box zbog trim opcije

Poslednja izmena od urednika:
Pozdrav, uzeo sam novi sistemski disk i hocu da probam osmicu, skinuo sam za zvanichnog sajta iso fajl pa me zanima da li ce ta verzija moci da se update-uje na konachnu kada se ona pojavi ili neko moze da mi preporuchi neku trenutno bolju verziju. Hvala.

Nazad
Vrh Dno