Šta je novo?

Windows 8

A koju verziju windowsa da "uzmem"? Do sad sam koristio Win 7 Ultimate.
Pro ili Enterprise? Enterpris ima vise "dodatnih opcija" koje predpostavljam da nikad necu koristiti, i enterprise je pravljen za "office"?

A koju verziju windowsa da "uzmem"? Do sad sam koristio Win 7 Ultimate.
Pro ili Enterprise? Enterpris ima vise "dodatnih opcija" koje predpostavljam da nikad necu koristiti, i enterprise je pravljen za "office"?

Ultimate => Enterprise.

Ultimate => Enterprise.

Zapravio
win 7 Pro i win 7 ultimate - Win 8 Pro
win 7 enterprise - Win 8 Enterprise
Tako barem wikipedia kaze.
Windows 8 Pro succeeds Windows 7 Professional and Ultimate

A microsoft sam ne da update sa win 7 ultimate na win 8 enterprise vec na Pro, kao sto i win 7 enterprise moze samo na win 8 enteprise

Ae ako nekome nije frka neka mi pusti neki link za download win 8, po mogucstvu pro... Nije da sam lenj, ali gde god sam nailazio uvek mi traze da popunim onaj survay sr*nja, i poludeh od toga.. Sto je najgore i kad ispadnem ***** i krenem da resavam ono, ono i dalje nece...

Takodje mi treba link za .iso x64 pro trial verziju, snimio sam build 8400 sa m$ sajta i jeste brz ali je nestabilan.

pa nije aktiviran, iako mislis da jeste, ili je evaluation verzija.

Pa onda znaci da evaluation verzija za koju si dao link ne moze da se customizuje.

gorgilije ta verzija je jos u avgustu dodata na microsft sajtu hoce li biti neki noviji build u skorije vreme?

Darkodar-
Pa to ti je RTM verzija,to jest ova trenutna.

padawan-
Nemam pojma sa kojeg linka sam ja skinuo ovu moju verziju tamo u avgustu valjda.Ali skinuo sam RTM verziju i pise da je Version 6.2 Build 9200.Apdejtovana sa zadnjim updejtom.

Ja imam tu Enterprise Evaluation, isto skinuo u avgustu - sve radi, sve moze da se podesava. Ne znam sta je kod tebe problem

Kod mene na Pro verziji se normalno podesava, kod njega je problem losa aktivacija, iznova podigni virtualnu masinu i sredi to pa probaj, loa aktivacija pokarambasi metro ui to jest posive neke opcije za customizaciju..

Danas sam postao ponosni vlasnik Pro verzije i odmah sam počeo da se zabavljam sa njom.
Odlučio sam se za čistu instalaciju i za sada sve radi dobro i bez problema.
Najviše sam se brinuo oko Steam-a ali posle jednog kraćeg testa utvrdio sam da sve radi odlično.

A sada ono što me "muči", a to je Store.
Da li je uopšte počeo da funkcioniše? Ili je bolje pitanje, da li radi kod nas?
Pokušao sam da pronađem neke programičiće, ali stalno dobijam poruku "we cant find any apps in this category".
Da li je neko imao slično iskustvo?

Update: Store je u međuvremenu proradio i uspeo sam da preuzmem par "programčića" :)

Poslednja izmena:
Kako moze na divljaka da znaci legalno?

gde kod nas moze da se kupi pro verzija? Video sam da postoji upgrade, ja bi cistu verziju ako je moguce. Kod nas sam trazio i nigde nisam naso da se prodaje, dok na zapadu unajvece ga sve firme prodaju.

Ja sam sa sajta Microsofta za Srbiju preuzeo programče Windows8-UpgradeAssistant i preko njega sam odradio kupovinu, a posle toga i download.
Posle preuzimanja faljova od oko 2GB, dobio sam opciju da se izvrši upgrade mog Win7HomePremium sistema ili da se instalira preko nekog drugog medija (CD, USB).
Sve je plaćeno IntesaInternet karticom, a gde god je trebalo da se bira zemlja odabrao sam Srbiju, jer sam na Bench-u pročitao da je Srbija podržana u Win8.
Posledica svega je sveže instaliran Win8 Pro 64bit (preko USB-a) i 20GB manje na disku.
A šlag na torti su cene u Store-u iskazane u dinarima :d

Da li je kod vas prosao ovaj update:
Update for Windows 8 for x64-based Systems (KB2756872) Download size: 169.9 MB
Kod mene vec neko vreme pokusava da se instalira ali nakon restarta dobijam fail.

P.S. Ni mape vise ne rade, ne prikazuje nista kada zumiram, a znam da je sve radilo kako treba ranije.
Da li je i kod vas isto?

Ionako je bolji XBMC :)

Kod mene vec neko vreme pokusava da se instalira ali nakon restarta dobijam fail.

P.S. Ni mape vise ne rade, ne prikazuje nista kada zumiram, a znam da je sve radilo kako treba ranije.
Da li je i kod vas isto?

Ako moze pitanje? Sta ce tebi Win8, zar nisi Mac user?

Ako mi se svidja iOS, da li to znaci da sam obavezan da koristim i Mac? :)

Poslednja izmena:

Meni se instalirao. Nije bilo nikakvih problema.
Moguće je da su opterećeni serveri. Pokušaj restart, pa opet update. Ja sam tako pokrenuo Store.
Mape ne rade. Kaže da nije podržana regija. :(

Nazad
Vrh Dno