Šta je novo?

Nokia Lumia 920 and 820

Nema sta, ova Lumia 920 je vrhunski telefon, u rangu HOX-a i GS3, ostaje samo da vidimo kakav je Win8 u praksi i da li će imati ona ograničenja koja je imao WP7.5
Najviše me zanima da li će moći da se ubacuju "narodne" aplikacije, kao i da li će Srbija biti na listi zemalja iz koje je moguće kupiti nešto iz njihovog Store-a.

Evo objasnjenja za video, mozda je malo grubo ali u pravu je covek:

RETARDS!!!!

it's a camera man.

The add shows 2 people riding a bike...1 guy and 1 girl.

the video demos show the difference when the OIS is on and off (that video is from the lumia 920. The guy riding the bike is recording the girl on the bike)

the camera man is recording both of them riding bikes. IN NO WAY, SHAPE OR FORM did they say that segment of the clip is recorded with the Lumia 920.

Gledam malo sad... ipak ce moj sledeci biti neka nova Xperia. Ne znam, svaka cast Nokiji, odlicni su ovo modeli - ali mi jos uvek ne odgovara WP. Mozda nekad...

^upravo to, nekako od svih Android modela jedino Sony mogu bas direktno da uporedim sa ovim WP8 Nokiama jer novi Sony modeli imaju perfektne ekrane, solidna kucista (mnogo bolja nego kod Samsunga), odlicne kamere i kamkodere (losije od Pure View ali daleko bolje od HTC-a, LG da ne pominjem)..

Sad je problem za Nokiu sto ce cenovno biti u klasi najskupljih Androida, ajde da su kamera, kamkoder i zvuk velika prednost u odnosu na LG i HTC (sve osim zvuka u plejeru) ali kako li ce Nokia da se izbori sa Sony modelima koji jos apsolutno u svemu pariraju, kamere malo zaostaju ali su ipak u pitanju Android modeli..

Poslednja izmena:
I W8 ce imati svoje "fanove" i korisnike, ja mislim da ce ih biti sve vise i vise. Po komentarima svi su odusevljeni sa 920.
Sto se mene tice mogli su jos jedan telefon da predstave, mislim 4.5" je odlicno ali sada kada Win podrzava HD mogli su neki telefon od 4.7-4.8" da predstave, uz kameru od 12mpx recimo eto da malo pariraju ostalima. I ovo je i vise nego ok ali eto kazem mogli su...

Nemam nista protiv WP8 dok ne vidim kako radi i koja su ogranicenja ;) Ali jednostavno moraju da igraju po ''bada taktici'' sa nizim cenama od Android konkurencije inace..

Evo objasnjenja za video, mozda je malo grubo ali u pravu je covek:

RETARDS!!!!

it's a camera man.

The add shows 2 people riding a bike...1 guy and 1 girl.

the video demos show the difference when the OIS is on and off (that video is from the lumia 920. The guy riding the bike is recording the girl on the bike)

the camera man is recording both of them riding bikes. IN NO WAY, SHAPE OR FORM did they say that segment of the clip is recorded with the Lumia 920.

ma da, a sta kamerman drzi na 0:48(skrajni malo pogled u donju stranu)? i one slike na kraju su toliko ocito sa strobovima...

I W8 ce imati svoje "fanove" i korisnike, ja mislim da ce ih biti sve vise i vise. Po komentarima svi su odusevljeni sa 920.
Sto se mene tice mogli su jos jedan telefon da predstave, mislim 4.5" je odlicno ali sada kada Win podrzava HD mogli su neki telefon od 4.7-4.8" da predstave, uz kameru od 12mpx recimo eto da malo pariraju ostalima. I ovo je i vise nego ok ali eto kazem mogli su...

Mnogima je 4,8" previše, znam dečka koji nije uzeo GS3 samo zbog veličine. 4,5" nije ni premalo ni previše za udobno korišćenje.

Ja bih vise voleo da 920 ima manji ekran. Dok sam koristio Galaxy S2 i njegovih 4.3" mi je bilo malo poveliko, nekako mi je 4" sweet spot. Mene je telefon odusevio, dizajn je stvarno odlican. Vec dugo koristim WP7 a WP8 moze biti samo bolji. Nadam se samo da su moci da ga priustim kada se konacno pojavi kod nas, mada ce sigurno u pocetku cena biti astronomska, a mislim da ce ovaj model dugo i da drzi cenu. 820 mi isto skroz dobro izgleda, imace sigurno svojih kupaca

A kada sam u 808 PV temi pisao da lickaju rezultate napadali ste me kao ose :d

Ovo je mozda i marketinski trik, ovako ce da bude jos veci hajp a mozda kamkoder stvarno snima ovako dobro..

Poslednja izmena:
Telefoni su stvarno odlicni ali cemu ovo? Zasto ne predstaviti stvari kakve jesu? Da li je moguce da nisu obratili paznju? Na internetu je retko sta ostalo skireveno.
Totalno sam razocaran, ne znam ni sta da mislim.

A kada sam u 808 PV temi pisao da lickaju rezultate napadali ste me kao ose :d

Ovo je mozda i marketinski trik, ovako ce da bude jos veci hajp a mozda kamkoder stvarno snima ovako dobro..

sta su to lickali kad je 808 u pitanju? Ispostavilo se da je mnogo bolji nego sto ste vi hejteri ocekivali da bude :) Ali nisam bas siguran da ce takva situacija biti sa ovom lumiom.

Ahahaha, kakva propast sa ovim snimkom, u odrazu se tačno vidi da je ne snima lik sa drugog bajsa, već kamerman u kombiju. Windows screw'd MS :D

:d

gsmarena_001.jpg

http://www.gsmarena.com/nokia_fakes_lumia_920_pureview_video_issues_an_apology_for_it-news-4765.php

Kao što neko reče: " sve kompanije manje-više lažu". Ovi su uhvaćeni, dok drugi nisu. Ipak je to marketing.

Poslednja izmena:

Nisam neki ekspert za kamere ali sam poprilicno siguran da broj MPX ne znaci automatski i bolji kvalitet slika/video koji se snima.

Meni se telefoni dopadaju oba, i 820 i 920, i 99% sam siguran da je jedan od ta dva moj naredni telefon. Nikada nisam bio ljubitelj, pa cak ni postovalac Nokia uredjaja(Samsung FTW) ali me generalno odbija kompletan Android ekosistem a iPhone mi zaista ne "lezi". Apsolutno i totalno subjektivno.

Nisam jos uvek siguran dal' 820 ili 920... mislim da ce to zavisiti od cene 920, zaista nisam u fazonu da dajem 500+ evra za telefon. To je vec cenovni rang iPad-a i po svemu sudeci novog Microsoft Surface tableta...

Ne znam koji im je k bio sa tom reklamom, pogotovo sto sam upravo pogledao barem 10 video klipova na YT, gde su demonstrirali novu "pureview" kameru i sve sto su tvrdili je bilo docarano. Stabilizacija, low-light slike u poredjenju sa npr SGS3, nebo i zemlja.
Ali one aplikacije koje je MS napravio za manipulaciju slikama, sto dolaze sa WP8, su fenomenalne.
Kao i Nokia app za mesta... vrh.

^nema to neke veze, pogledaj npr SGS III u beloj boji, izgleda kao kineska igracka sa buvljaka a kamera deluje da je tu tek da postoji a SGS III pravi najbolje fotografije posle 808/n8 i u rangu je sa IP4s i jos par modela.
Ja sam pre neki dan procitao da ce skuplji wp8 modeli imati Pure View a jeftiniji modeli ne..

Sad sve zavisi od os-a, vidim da dizajnom i bojama ciljaju na mladje korisnike, ako os bude zatvoren i ogranicen kao wp7 i ne bude ni malo napredovao nemaju sta da traze pored ovolike konkurencije..

Ljudi, s3 i 4s imaju identičan modul kamere potpuno, prestanite da se tripujete više :) Gledao sam juče live stream predstavljanja 920, samo ću Vam reći da je kamera pokidala.

^a sta ja to tripujem ne razumem sta si hteo da kazes, jesi procitao uopste sta sam napisao? U svakom slucaju Ip4s ima bolji kamkoder od s3, zbog bolje stabilizacije.

^a sta ja to tripujem ne razumem sta si hteo da kazes, jesi procitao uopste sta sam napisao? U svakom slucaju Ip4s ima bolji kamkoder od s3, zbog bolje stabilizacije.

Nisam rekao za tebe već u globalu. Nebitno, da se ne nastavljamo, samo da lepše napišem. Iphone 4s i S3 imaju isti, potpuno identičan chip kamere. Sonijev senzor je u pitanju. To sam napisao jer ljudi su izmislili da neko od njih dvoje ima bolju kameru, eto, ništa više.

Inače one apps koje je Nokia predstavila juče su mi bile na prvi pogled ono: pffff, ali mogu Vam reći da će naći odličnu primenu. Inače da, ne bih uzeo windows phone pa da ne znam šta :D Imao sam još kad ja izašao OMNIU 7, i sve je to cool, radi vrh izgleda dobro, ali isto tako i smori za 7 dana. Kako zbog jednostavnosti i manjka aplikacija, tako i zbog preterano zaključanog sistema. *****ali su i Apple.

Bolje fotke pravi 4s dok je kamkoder malchice bolji na s3

U globalu 4s ima malo bolju kameru ali i kamkoder, pre svega zbog stabilizacije.
Iphone 4s i S3 imaju isti, potpuno identičan chip kamere.

Kakve to veze ima, daj isti senzor LG-u ili HTC-u pa ces da dobijes krs fotografije (LG) i 1080p sa 18 fps u proseku :d, i softver je bitan.

Od PureView na 808 koji je zaista bio nesto inovativno, novo i drugacije napravili su samo jedan marketinski trik! 920 nema nikakve veze sa PureView, nocno slikanje je poboljsano i video stabilizacija je odlicna, na tome im skidam kapu.
Ali Damian je kada je 808 predstavljena pricao kako je sve u mpx-a i kako zbog 41mpx slika moze da se rasiri do 100% bez gubitka na kvalitetu, kao i da slika od 8mpx koristi 38mpx to i jeste PureView... nazvati 920 PureView je marketing... katastrofalan marketing.
Odjednom Damian okrece pricu i na twitteru pise kako nije sve u mpx-a i kako je nebitno da li je kamera 8 ili 41mpx?? sami su rekli da je 808 zbog kamere od 41mpx smartphone sa najboljim rezultatima a sada tvrde da je to 920?
A objavljuju 2 slike u 600x400 rezoluciji.

http://conversations.nokia.com/2012/09/05/taking-pureview-to-the-next-level/
http://conversations.nokia.com/2012/09/06/an-apology-is-due/

FAKE!

Samo jedno razjašnjenje i razdvajanje: u Lumijama je PureView Phase II. Osim prvog dela imena, nema ništa zajedničko sa PV koja je u N808. Kod N808 je poenta u oversamplingu, dok je u Lumia 920 u stabilizaciji slike. Dve odvojene sfere.

Svejedno, ne verujem da ovo moze da se priblizi 808.

Svejedno, ovo im baš nije trebalo, koja komika :d Ne verujem da će da se operu od ovoga ikada.

Pa to kazem, probali su da obmanu i prevare potencijalne kupce. Mislim svi to rade ali Nokia je provaljena!

Nazad
Vrh Dno