e nisam mislio konkretno na ovaj slucaj (a ne znam ni koji je rok koji limudno trazi-ocekuje da bude garantni u ovoj situaciji).
Znam da se tvoj komentar nije odnosio konkretno/samo na ovaj kao sto je i moj bio opsti.
Koliko ja znam, Limundo nista ne garantuje, vec samo prodavac, u krajnjem slucaju, u trenutku kad Limundo nadoknadi gubitke bilo prodavcu ili kupcu onda moze da odlucuje o tome kolika treba da bude garancija za polovan predmet.
Inace, i ovde u oglasima se ljudi ogradjuju od slanja i ne daju bilo kakvu garanciju za slanje.
ali generalno ovde se sve svodi na rec VS rec (uz reputaciju koju neko ima)...
A sta ako neko ima snimak ispravnosti uredjaj, vadjenja iz masine, pakovanja i predavanja kuriru?
Izmedju ostalog, oni koji nisu sposobni da vode normalnu komunikaciju, psuju, vredjaju i sl kakvu reputaciju mogu imati...
ja generalno zato nikada nista ne kupujem ako licno ne mogu da probam(sto je naravno izvodljivo samo za ljude iz bgd i eventaulno NS i nisa npr...)
To moze u vecim gradovima, u Sa npr. skoro da nema trziste polovnih komponenata, sem kad se ponesto pojavi ovde, na KP ili Limundu, a najcesce pise Sa, a neko selo je u pitanju (na KP i Limundu).
Licno, kupio sam vise stvari u rangu 30-50€ (mislim na PC HW) preko KP, Limunda i Bencha i nikada nisam imao problema iako je slanje bilo u pitanju.
Na osnovu telefonske ili pisane komunikacije moze dosta da se zakljuci o prodavcu/kupcu, naravno uvek je moguce nekog lose proceniti ali to i jeste rizik kupovine polovnih stvari.
dakle nije ovo komentar na ovaj slucaj nego generalno kod slanja - tu prodavac malo zavisi od kupca (sem ako nije rekao da salje bez garancije ikakve i ako tako nesto limudno prihvata)

edit:iako kupac u ovom slucaju ovde izgleda max sumnjivo naravno.
Obe strane su u nezahvalnom polozaju, mada u slucaju uplate pa slanja kupac je u goroj situaciji jer moze dobiti spakovanu ciglu umesto onog sto je platio.
E sad, u slucaju, slanja pouzecem kupac moze da odustane pa prodavac mora da snosi troskove.
Moze i da mu se desi neki baksuz, kao ovaj iz price, i umesto da ga Limundo saslusa i podrzi, oni mu suspenduju nalog.
Zato ces mnogo vise losih stvari procitati/cuti o Limundu nego dobrih.