Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Moraces da krenes ranije, od sutra najavljuju 40c sto znaci da ce biti 45c.

Nemoj, molim te, k'o penzioneri. "Ako je u aprilu 30, biće 90 u julu!" K'o onaj koji čeka asfaltiranje puta 300 godina. :D Htedoh da objasnim, ali više puta obrisah poruku, nema svrhe. Za "klima generaciju", reći ću samo da znoj nije signal da je "nepodnošljivo", nego je normalna pojava, pogotovo leti. Kao sladoled i lubenica. Prognoza koju sam ja čuo kaže 36 i verujem da će toliko i da bude. Ali neka bude i 40, nikakav problem. Stavim kapu, ponesem malo vode i to je to.

Elem, ako neko hoće da se pridruži, neka ostavi poruku.

Da, da, kao penzioneri :d meni pricas da sam penzioner a nisi vozio danima ''zbog mogucih pljuskova'' :d

Brate, cim najave 40c znaj da ce biti pakao i realno daleko preko 40c a merenja se vrse u onim belim drvenim kucicama na metar ipo iznad travnate povrsine.. sad ti izmeri koliko tih njihovih 40c iznosi na asfaltu ;) uostalom pored temperature problem ce biti i sparno vreme.

Nemoj, molim te, k'o penzioneri. "Ako je u aprilu 30, biće 90 u julu!" K'o onaj koji čeka asfaltiranje puta 300 godina. :D Htedoh da objasnim, ali više puta obrisah poruku, nema svrhe. Za "klima generaciju", reći ću samo da znoj nije signal da je "nepodnošljivo", nego je normalna pojava, pogotovo leti. Kao sladoled i lubenica. Prognoza koju sam ja čuo kaže 36 i verujem da će toliko i da bude. Ali neka bude i 40, nikakav problem. Stavim kapu, ponesem malo vode i to je to.

Elem, ako neko hoće da se pridruži, neka ostavi poruku.

To je optimizam, to se ceni, i ja bih posao sa tobom samo sto nisam iz BGD. :(

Avala?
Da li je neko raspoložen sutra za Avalu? Nisam vozio već desetak dana zbog ovih stalnih najava pljuskova, pa moram malo da se razmrdam. Idem standardnom rutom sa Labudovog brda u Resnik, pa Pinosava i Avala. Verovatno isti put nazad. Krenuo bih oko 10, možda nešto ranije. Ko dolazi sa drugih strana, možemo da se nađemo i u Resniku, Pinosavi ili pre glavni uspon, nije bitno.

Ja cu ici u nedelju na Avalu, sutra radim ***. Btw kupio sam nov bajs Capriolo Spyder Matrix pa da se pohvalim :d U nedelju cu ici sigurno jer jedva cekam da isprobam nov bajs malo po offroadu :) (znaci offroad :d )
Kome odgovara nedelja nek se javi :) Takodje bih krenuo malo ranije, do oko 9, najkasnije do 10 sati.

@mare
Iz kog si dela grada i kojim putem si mislio da ideš? Možda bih se pridružio i u nedelju. Samo meni je 9 ipak rano, a oko 10 je taman.

@hsv
Bicikl se ne zove čamac, jer ima drugačiju namenu. Kao što i bicikl sa motorom više nije bicikl. A ako je u paklu 40 stepeni, dolazim u iskušenje da rešim čovečanstvo nekih budala i da celu večnost uživam. To je kao one gluposti na TV sa "tropskim" temperaturama, a niko od njih nije nikad bio u tropima, niti ume da ih pokaže na globusu. (inače, problem sa tropima nije u temperaturi, nego u ogromnoj vlažnosti) Nego, treba narodu skrenuti pažnju sa svega što se dešava i radi u državi. Mada mi stvarno nije jasno kako se toliko ljudi primilo, kao na one latino, a sad i turske serije. Poražavajuće. Gledah zilion puta prognozu na, recimo, BBC World i koliko god da su isticali visoke temperature, nikad nisam čuo da je neko od njih pomenuo "pakleno", "tropski", "nepodnošljivo", "ne može da se diše", "ne mrdajte iz kuća", "samo glasajte, od razmišljanja je još toplije", "umrećete", "Sunce je krivo za sve" i ostale bisere ovdašnjih medija. U stvari, znam samo još jednu zemlju koja tako narodu ispira mozak pompeznim "vestima" - Amerika i stalne pretnje od nekih terorista, samo što iz mikrotalasne ne iskaču. E, tako je ovde sa lepim vremenom. Nemojte slučajno da izlazite kad je lepo vreme, mogli biste da se zamislite ko je kriv što ne možete na more... (mnogi više nemaju ni za sladoled)

Btw, mislim da se merenja vrše na 2 metra visine.

@mare
Iz kog si dela grada i kojim putem si mislio da ideš? Možda bih se pridružio i u nedelju. Samo meni je 9 ipak rano, a oko 10 je taman.

Ja sam sa Petlovog. Uglavnom idem do Kijeva, pa kroz Resnik tamo onaj putic pored kukuruza sto izlazi na Insitut za vodoprivredu (sad videh na mapi kako se to zove :) ).
Mogli bi kroz Pinosavu, nisam prolazio pored Pariguza 100 godina :) Na okretnici se nadjemo oko 10 najkasnije, ako hoces (*** ne znam sta da radim ujutru kad ustanem :) )

Na okretnici se nadjemo oko 10 najkasnije

Bre, Mare, al' si nedorečen - na kojoj okretnici? :) Ja idem niz XI krajiške skroz dole (do kraja Mahmuta Bušatlije), pa preko Kružnog puta nastavljam samo dole, preko pruge (Kijevo). Onda odmah desno, uz potok ili šta je već, do samog Resnika (izlazi se blizu železničke stanice i okretnice buseva 47, 503, 504). To je offroad deo. Odatle idem gore do osnovne škole (raskrsnica 13. oktobra i Delova), pa desno ka Pinosavi, a moguće je da može i nešto ranije da se preseče desno, probaću danas. Dakle, gde si to mislio da se nađemo? :) Sa Igorom sam se našao na raskrsnici XI krajiške i Oplenačke (tačnije, našli se kod Orašca, ali nije bitno).

Btw, ne znam zašto svi za taj put Resnik-Pinosava stalno komentarišu da je "pored jezera Pariguz", kad se sa njega jezero ni ne nazire? :) Čak nema ni putokaza nikakvog. Za jezero, kad se od osnovne škole krene desno, mora da se ide prva levo, pa prva desno. Ali se stiže samo DO jezera. Onaj put koji je ucrtan na Guglovim mapama, pored jezera, ka Pinosavi, ne postoji. Ili je u pitanju neki mravlji putić koji ja nisam primetio.

Dobro je što niste krenuli na Avalu danas, ja se vratio iz jutarnje vožnje oko 9 sati i već je bilo vruće, a već negde oko 6-pola 7 osećala se pored reke vlažnost vazduha koja je povećavala osećaj toplote.

Poslednja izmena od urednika:
@mare

@hsv
Bicikl se ne zove čamac, jer ima drugačiju namenu. Kao što i bicikl sa motorom više nije bicikl. A ako je u paklu 40 stepeni, dolazim u iskušenje da rešim čovečanstvo nekih budala i da celu večnost uživam. To je kao one gluposti na TV sa "tropskim" temperaturama, a niko od njih nije nikad bio u tropima, niti ume da ih pokaže na globusu. (inače, problem sa tropima nije u temperaturi, nego u ogromnoj vlažnosti) Nego, treba narodu skrenuti pažnju sa svega što se dešava i radi u državi. Mada mi stvarno nije jasno kako se toliko ljudi primilo, kao na one latino, a sad i turske serije. Poražavajuće. Gledah zilion puta prognozu na, recimo, BBC World i koliko god da su isticali visoke temperature, nikad nisam čuo da je neko od njih pomenuo "pakleno", "tropski", "nepodnošljivo", "ne može da se diše", "ne mrdajte iz kuća", "samo glasajte, od razmišljanja je još toplije", "umrećete", "Sunce je krivo za sve" i ostale bisere ovdašnjih medija. U stvari, znam samo još jednu zemlju koja tako narodu ispira mozak pompeznim "vestima" - Amerika i stalne pretnje od nekih terorista, samo što iz mikrotalasne ne iskaču. E, tako je ovde sa lepim vremenom. Nemojte slučajno da izlazite kad je lepo vreme, mogli biste da se zamislite ko je kriv što ne možete na more... (mnogi više nemaju ni za sladoled)

Btw, mislim da se merenja vrše na 2 metra visine.

:D brate ode ti u stratosferu..

Promenili su sinoc prognozu za danas i skinuli za 4 stepena, dakel 36c. ali uz povecanu vlaznost sto svakako nisu bas najbolji uslovi za penjanje na planinu pa makar to bilo to vase brdo od Avale :p

A ovo za plasenje i zatupljivanje ''naroda''.. slazem se al mi nije jasno kako ne kapiras da nece da objave koliko tacno ima stepeni c jer vanredno stanje kosta mnogo ;)

Ah, te temperaturne teorije zavere... :D:D:D
Prolazim često pored HMZ u Košutnjaku, imaš na ulazu stalno aktuelne podatke. Da ih pitaš, verovatno bi te odveli i da vidiš termometar. Inače, možeš uvek da uporediš i sa termometrom u kolima. Meni je auto u garaži i, mada je garaža na suncu, auto meri vrlo blizu zvanične temperature (dok se i on ne zagreje). Btw, ja rekoh da je moja prognoza od početka bila 36. ;)

Avala
Elem, ja bejah do Avale (krenuh oko 10:15). I, da se ne lažemo, crkoh. :D Ne od "vrućine", naravno. U suštini, dva su problema bila. Prvo, kad si sâm nema šta da ti odvrati misli od pentranja. Drugo, bez ikakvog razloga, udario sam jači tempo u Pinosavi, uz Treću novu i tu propisno crk'o. Uz to je dobrim delom puta duvao neki čeoni vetar. Od podnožja do česme na vrhu brzinomer mi izmeri oko 4,5 km, a uspon je trajao 35 minuta (par puta sam morao da stanem). Dakle, jedva preko 9 km/h prosek. A kako sam blizu vrha išao 11, pre toga je bila tragedija.

Btw, na vrhu naiđoše neki klinci biciklisti (baš iz klubova). Naravno, niko od njih nije umeo ni zdravo da kaže. Istini za volju, imali su tek 17-18 godina, možda ih još niko nije naučio. Prvo ih ignorisah i krenuh lagano da odmorim, kad oni počeše da se lože i zuje pored mene na drumašima. Naravno, nisu ni pomislili da voze prečicom (razrovanom) do tornja, nego išli okolo. I taman sam mislio da ih pustim i odmorim (rekoh da crkoh), ali kod tornja me jedan skoro udario kad je proleteo. I onda odlučih da krenem za njima, onako crknut (noge mi se tresle od umora), bez okretanja pedala, samo da vidim kako voze. Naravno, oni su se upinjali pedalirajući skoro stalno, ali sam ih stigao već posle nekoliko krivina. Mogao i da ih obiđem, ali nisam imao želju da se trkam, pa sam prikočio. Na kraju su dvojica malo odmakla (20ak metara), a jednog sam mogao da obiđem, ali je on par puta odlučio da me iseče. I to tako bezobrazno i suludo da bismo obojica poginuli da nisam kočio. Bio sam iza njega, ali dovoljno blizu da je mogao i da me vidi i da me čuje, što znači da je to radio namerno. Ah, kompleksi...

Na kraju sam zaključio da ti koji treniraju biciklizam i ne znaju da voze. Drže oni ravnotežu i imaju snage, ali u krivinama su svi bili očajni, prosto ne umeju da uđu u krivinu i prekasno ispravljaju bajk, pa imaju lošu putanju, što ih dodatno usporava. Verovatno su im i kočnice problem, jer su slabije i od mojih proklizavajućih diskova. SPD dodatno onemogućava nalaženje najboljeg položaja u krivinama. Sve u svemu, ostadoh razočaran. I biciklima i biciklistima. Ipak sam očekivao da me oderu ili da mi ne bude tako lako da ih stignem. Šta bi bilo da sam i ja vrteo pedale između krivina? Sad mi je jasno zašto su u Pro turu najbolji oni koji su stigli iz MTB-a i zašto komentatori stalno ističu kako je veliki problem strmi silazak sa planina. Ljudi jednostavno ne umeju da prolaze (oštrije) krivine. Da nisam doživeo, ne bih verovao.

Zaključak je na osnovu vožnje tik iza njih ceo spust sa Avale. Da nisu vrteli pedale između krivina zaključio bih samo da su se zezali. Ali, da se tako zaleću poed mene (i drugih), da se upinju u vrtenju pedala nizbrdo, a onda toliko loše i sporo prolaze krivine... Čudno. Ja sam običan, tipčan rekreativac. Pritom sam bio na MTB-u (manji točkovi) i nisam vrteo pedale (osim onaj deo uzbrdo, naravno). I opet sam ih lako stigao.

No, naglasio sam da je to moj zaključak, svako može da izvuče svoj.

Naravno, ne treba generalizovati, to jeste greška u mom zaključku. Još sam bio pod utiskom iznenađenja. :) Stvarno sam očekivao da odmaknu i da ih i ne vidim do podnožja. Očekivao sam više. :)

Bre, Mare, al' si nedorečen - na kojoj okretnici? :) Ja idem niz XI krajiške skroz dole (do kraja Mahmuta Bušatlije), pa preko Kružnog puta nastavljam samo dole, preko pruge (Kijevo). Onda odmah desno, uz potok ili šta je već, do samog Resnika (izlazi se blizu železničke stanice i okretnice buseva 47, 503, 504). To je offroad deo. Odatle idem gore do osnovne škole (raskrsnica 13. oktobra i Delova), pa desno ka Pinosavi, a moguće je da može i nešto ranije da se preseče desno, probaću danas. Dakle, gde si to mislio da se nađemo? :) Sa Igorom sam se našao na raskrsnici XI krajiške i Oplenačke (tačnije, našli se kod Orašca, ali nije bitno).

Btw, ne znam zašto svi za taj put Resnik-Pinosava stalno komentarišu da je "pored jezera Pariguz", kad se sa njega jezero ni ne nazire? :) Čak nema ni putokaza nikakvog. Za jezero, kad se od osnovne škole krene desno, mora da se ide prva levo, pa prva desno. Ali se stiže samo DO jezera. Onaj put koji je ucrtan na Guglovim mapama, pored jezera, ka Pinosavi, ne postoji. Ili je u pitanju neki mravlji putić koji ja nisam primetio.
Mislio sam na okretnicu 56,59, ja sam tu u komsiluku. Mozemo da se nadjemo gde god hoces, ti izaberi :) Mogli bi tim tvojim puticem, odgovara mi.

Ja bih da se ne penjemo skroz gore na Avalu asfaltom, nego da skrenemo desno pored puta posle nekih 2 km da uhvatimo offroad, pa posle da guramo bajseve ako treba i tako to. Ti verovatno znas te putice, vidim na yt da si vozio svuda. :)

@marepbc
Ma nađemo se na raskrsnici XI krajiške i Oplenačke ili XI krajiške i Rasinske, tako je jednostavnije. :) Reci gde ti više odgovara.
Može u 10? Ili hoćeš da pomerimo na 09:45? :)

Ja bih da se ne penjemo skroz gore na Avalu asfaltom, nego da skrenemo desno pored puta posle nekih 2 km da uhvatimo offroad, pa posle da guramo bajseve ako treba i tako to. Ti verovatno znas te putice, vidim na yt da si vozio svuda. :)

Ah-kah.. hm-uh.. mislim ono.. pa da, ja jesam vozio svuda ..kah-ah.. hljrp.. uh-hm.. :D Znam da sam video negde neko skretanje s puta, beše i tabla, pisalo nešto kao "nisi lud da ideš ovud'". :D Nije mi jasno da li ti to misliš da ideš offroad UZBRDO? Pazi, ja sam čovek otvorenog uma, nemam ništa protiv da probamo i to, ali budi siguran da ćemo brzo da pređemo na guranje. :)

acid_picdump_47.jpg

Caniću, koliko ti imaš kilograma sa sve bajsem, a koliko oni? Ujedno, sa specijalkom je više puta teže skretanje nego sa mtb-om. ;)

Masa puta ubrzanje...

PS: Bio sam i ja na Avali jutros sa društvom sa Cikloberze. Negde oko 10 do 9 smo bili u podnožju Avale, na vrhu 20 minuta kasnije. Doduše, ja sam išao lagano do gore, oko 12-13km/h i opet sam bio najsporiji. :p

Posle spust u Ripanj, pa preko Glumčevog brda u Sremčicu, Železnik i Adu. Uništila me sparina, od Ade do kuće sam jedva disao, iako nisam bio nešto preterano umoran. Plus, ovi specijalci zapeli k'o sivonje, na ravnom nema ispod 30km/h, nizbrzo od 40-60km/h. Yebale ih specijalke. :D Nisam smeo da popustim inače sam mogao da ostanem sam na vetru.

P.P.S: ***a, nisam video da ste i vi (Ivan i Canić) išli do Avale, jer bih vas svakako pozvao da vozimo zajedno.

Poslednja izmena:
Caniću, koliko ti imaš kilograma sa sve bajsem, a koliko oni?

Ja lepo pričam ne može gel protiv bureka. :D (ovo ću da stavim kao tagline)

Šta da ti kažem, svraćaj češće na forum, pa ćeš znati kad se vozamo. ;) Evo, idemo Mare i ja sutra opet, valjda krećemo oko 10 s Labudovo-Petlovog brda. Ako si zainteresovan, baci mi broj na PP, pa te obavestim čim ja saznam. :)

"Excuses do not concearn me, admiral" što reče moj dobar prijatelj Dart Vejder. ;)
Ništa, vidimo se neki drugi put. Ako neko želi/može da se pridruži, znate i kad i gde.

P.P.S: ***a, nisam video da ste i vi (Ivan i Canić) išli do Avale, jer bih vas svakako pozvao da vozimo zajedno.

Nisam ja išao na Avalu nego u grad, biciklističkom stazom (odatle slika) do 25 maja, pa krivudao centrom. Daću vam preporuku za hranu, jedan sendvič iz pekare Toma na Trgu republike je dovoljan za ručak a kamoli za doručak, ima meso, jaja, sir, paradajz, zelenu salatu, ********* (a kifla je sa zrnevljem), tako da možete da živite na njima. :D

Vratismo se Cane, Mare i ja sa Avale po najgorem suncu. Sa platoa pored Spomenika neznanom junaku opazismo dole na nekom putu start ili cilj neke biciklističke strke (stajao je luk na naduvavanje na putu).

Ostala nam i kreativna razlika u mišljenjima - ja se vozio po predivnom vremenu, Ivan po paklu, a Mare negde između. :D
Ivanu bilo svega dosta, Mare hteo još da se vozika po Resniku, a ja bejah negde između (samo htedoh da se omastim u bureku). :D

U stvari, malo smo kasnili u polasku, išli baš lagano, a onda napravili i podužu pauzu u podnožju Avale. Pa nazad krenusmo tek oko 12:30.
A za tu biciklističku "strku" ;) i dalje nismo sigurni. Samo se nekako nazreo onaj polukružni "baner" sa natpisom Salcano, a stotinak metara pre toga dvojica biciklista rekreativaca. Moglo je da bude bilo šta. Proverio sam fotku, definitivno se ne zna.
Btw, nikad više vikendom na Avalu. I juče i danas gomila automobila na sve strane.

Po onome što sam pročitao, neko od komšija ga je verovatno marnuo. Verovatno će pokušati da ga iznese (ako već nije) iz stana ove ili narednih noći, pa ako ste voljni za sačekušu. :)

Poslednja izmena:
Mislis, ako je drugarica kod koje je spavala te noci voljna da pravi sacekusu komsijama...

Ja cenim da to zajednicko skladiste nije ni bilo osigurano (ako jeste, onda preslabim lancem), tako da je mogao da udje bilo ko.

Ako nije bilo osigurano, onda je zaista mogao ući bilo ko. Ako jeste, onda je neko od komšija kad je ulazio u tu zajedničku prostoriju. Možda je čak neko od komšija dojavio lopovu... sve je moguće.

Ako ta drugarica ima na raspolaganju naredne 3 noći (22-06h), neka ih provede prekoputa zgrade osmatrajući istu. Kao u filmovima. :)

Ipak je bio u pitanju gelender, znaci bilo ko je mogao da ga ukrade :(

Nazad
Vrh Dno