PCBeast
OC Guru
- Učlanjen(a)
- 30.11.2006
- Poena
- 585
Moja oprema
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Nije bilo nikakve provokacije ako si mislio da je imaSamo mislim da se pojavljivanje na trzistu sa zakasnjenjem ne moze bas smatrati udarcem
![]()
Jedino sto moze da nVidija donese je pad cena koji se vec javlja kod AMDa, sto je svakako sjajno za nas krajnju gomilu.
Kao sto si video i sam ja sam i sam rekao da kasnjenje nije dobro apsolutno tako da se u ovom delu slazemo bez kompromisa.
Ne bih bas rekao da se przim na sitnice, posto je kasnjenje sa izbacivanjem kartice iz odredjenog segmenta uvek uzimano kao argument protiv AMDa
pa rekoh aj i ja da malo vama bacim zisku![]()
Ako je ziska od tebe ako je
Ja sam samo naglasio da ako takva karta bude u svim parametrima konkurentna samim tim dobice na "popularnosti" i uticace koliko toliko na prodaju recimo 7700 kartica jos ako uzmemo u obzir
i psiholoski uticaj (znamo svi da je 7770 rebrend) ,cini mi se da ce Kepler imati malo bolju prodju obzirom da je doziveo veliku popularnost.
Moracu da se ogradim,ovo nije moje vidjenje,zelje,cestitke i pozdravi
Svakako ono sto je bilo do sad ne moze se promeniti a u tom lezi to njihovo kasnjenje .
Po dostupnosti kartica na trzistu (barem koliko ja znam) AMD nema nekih problema, jer svako malo neko izbaci od partnera neki custom model. E sad
ako se varam, ok moja greska
Kao sto ti rece necemo da se lazemo![]()
AMD nema problema sa dostupnoscu jer se male kolicine kartica uvoze (mnoge od njih stoje na rafovima i dalje ) dok 670/680 recimo idu kao alva u velikim kolicinama.
Stvar je u kapacitetu koji TSMC ne moze da postigne i o tome sam pricao,kasnije je inffo izbacen i na net.
Naravno da postoji i procenat skarta ali to je sasvim normalno zar ne?
Sto se tice low segmenta,imas gde god hoces da uzmes one kartice kao i mobile segment koji je zastupljen i svugde se nude masine u kombinaciji Ivy&Kepler-generalno popularnija platforma.
Naravno da necemo da se lazemo