Šta je novo?

ZTE Skate

A kako ti se svidja telefon? :D

Bitno da ste vi njega procackali... :D

ma daaaaaaaaaj

pa telefon :D

e jesam lud...

al stvarno ne razmišljam šta pišem :D

nego... treba da biram između ovog i havajca g300. onaj ima bolji proc, grafička ista. ovaj ima veći ekran i mogu da ga uzmem odmah povoljno, a havajca samo na oglasima za 150 evra i to kodirani na vip. aha važi... tako da uzima se skate. ja se iskreno nadam da ću uspeti da rešim problem male interne memorije...

inače, donji fizički tasteri za menu, back i home su po meni skroz normalni, možda se posle dužeg korišćenja razdrndaju, ne znam. dalje, kamera zadovoljava moj kriterijum. treba paziti na uslove slikanja, ali nije toliko loša kao što ste ovde pisali, pomisliće neko kako je neupotrebljiva. ekran je najveći adut ovog telefona isto kao što je glavni adut svake žene polni organ- mozak. dakle, vredi kupovine samo zbog ekrana. plastikaner jeste, ali je ovaj primerak što sam ja gledao bio skroz utegnut i odavao je utisak dobrog aparata. eto...

i da.... jedino sto bih ja onako ozbiljnije zamerio ovom telefonu je debljina... tendencija stanjivanja uredjaja naustrb performansi nije zaobisla ni zte... pa dobro majkumu sto ga ne nacinise pola cm debljim, dobilo bi se mesta da duplo vecu bateriju ako nista drugo. povecali bi cenu za 10e, al bi imao telefon koji drzi bateriju deset dana. ali neeeee..... mora da bude kao list papira :s

i da.... jedino sto bih ja onako ozbiljnije zamerio ovom telefonu je debljina... tendencija stanjivanja uredjaja naustrb performansi nije zaobisla ni zte... pa dobro majkumu sto ga ne nacinise pola cm debljim, dobilo bi se mesta da duplo vecu bateriju ako nista drugo. povecali bi cenu za 10e, al bi imao telefon koji drzi bateriju deset dana. ali neeeee..... mora da bude kao list papira :s

Jeste 20 dana.... A telefon uopste nije tanak... po meni je taman.

pa zamisli da je deblji za pola cm. tu bi mogle da stanu 4 ove baterije koje su sada u njemu. ako se fon drži konstantno na gsm i osvetljenje na minimum može da izgura oko 2 i po dana pa to x4 i eto 10 dana :D

dobro 10 dana je mnogo, ali svejedno mogla bi primetno veća baterija da se stavi. a i nešto drugo... svejedno, tanko je mnogo...

Koliko mu je otporan ekran na grebanje? Da li mu je potrebna folija ili ne? Moj inače se nosi u futroli, tako da je koliko toliko zaštićen od grebanja.

ja foliju stavljam na svaki ekran, bio on gorilla ili žirafa glass, on je SHINY... staviš mat foliju i ne gledaš sebe u ekranu... koliko toliko... a skate... mislim da ćeš ga lako ogrebati, nema zaštitu

pa stvarno... ja ne znam šta toliko ljudi potenciraju taj gorilla glas... ja sam imao telefone sa gorilla glass i opet sam na njima imao foliju...

aj na ručnom satu neizgrebivo staklo, safir i ti fazoni to razumem, al na mobilnom... kad ga budu napravili da bude mat i neizgrebivo onda kul

Koliko vidim nema za njega folija (bar ja na nju nisam naišao), tako da li pasuje sa nekog drugog telefona na Skate?

Ja sam sebi kupio foliju ovde na benchu u oglasima, a nedavno sam video na nekom drugom forumu da neko prodaje, proguglaj...

pa napraviš da se ne vidi i sa ovom :D polazilo mi je za rukom da je namestim tako da se ne primećuje da je ima, jednom kad sam se baš potrudio za ipod touch

Ovaj lik valja silikonske futrole i folije za skate.

nemoj ovako javno da postavljaš link ka oglasu. kad smo već kod toga, zvao sam ga danas, i nema više futrola, izgleda prodao sve. ja sam danas kupio 2 ovakve od jednog ok čoveka po finoj ceni, ako nekom treba info gde da ih nađe u bg-u, nek mi pusti pm.

Sto ste tice folije meni je lakse i jeftinije bilo da iseckam sam od velike folije za tab, a sto s tice futrole imam ovakvu crnu kao sto je neko spomenuo u prethodnim post-ovima,dobro lezi u ruci.
Hteo bih da pokrenem neko blago glasanje ili konverzaciju u vezi ROM-ova.

Koji je po vama dobar rom:
1: Naziv roma, verzija androida;
2: Konkretno-trajanje baterija,koristivost,rad kamere,wifi,gps,signali,cujnost,odziv i brzina prilikom koriscenja..
3: Sta ne valja, sta ne radi, da li ce biti resenja, da li ima resenja, sta vam smeta;

Dakle ovo nije radi reklame nekog ROM-a ili kuvara ili slicno,ovo je da se upoznaju korisnici koji posecuju ovaj forum i ovu tematiku sa ZTE Skate mogucnostima i varijantama sa kojima tel moze da se pospesi.

Unapred hvala.

ja foliju uvek kupim vecu, po mogucstvu za 17" laptop, posto se tako najvise isplati, pa seckam za sve uredjaje koje imam...

slazem se za rom-ove, mislim da ce to dosta pomoci ljudima koji se tek upoznaju sa ovim telefonom da ne tumaraju i traze pravi rom, ako je neko vec isprobao neki koji radi dobro.

ja cu se najverovatnije u pocetku zadrzati na stock telenorovom romu kad uzmem telefon jer ne bih bas da rizikujem gubitak garancije, a i ako nesto ne bude radilo kako valja, ne znam da li je do roma ili do aparata... posle kad se uverim da sve radi ok, ide skate u rernu :)

ja bih zamolio da ljudi iznesu svoje utiske o igrama, kako rade na ovom fonu? koje rade, koje ne? ako neko moze da mi baci neki link za arm v6 igre bio bih zahvalan :)

Ice Armor III+, odlican, stabilan, brz

Foliju sam skinuo odmah po kupovini ovog telefona,ali razumem i one koji zele da koriste foliju.Ali evo 3-4 meseca je tel.kod mene,padao mi je nekolko puta ,plastika je malo ostecena,ali display i staklo nema ni jednu ogrebotinu.Nije tako osetljivo.

Kada su romovi u pitanju ,trenutno koristim android [ICS] [CM9] [4.0.4] ColdFusionX ,i prezadovoljan sam .Ima dva problema(nisu mala) ali meni ne smeta za sada .|Youtube hq secka(radi kada je lq) i problemi sa kemarom(nista strasno).Probao sam mnogo romova za sada i moram reci (ako izuzmem ovo sto sam nabrojao) da je ovaj najbolji.Najbrzi je , a i baterija mi traje dosta duze(nekih 30%) nego na npr. atomic mode-u .Kad se rese jos ovi problemi u narednom peroidu ,nece imati potrebe za drugim romom.

Da li je neko možda primetio da ima problema sa pregrevanjem nakon čega usledi restartovanje ili slično što je karakteristično za HTC modele( većina koji su nam dostupni)? A opet ovaj Skate se čini da može od njega da ispadne dobar svakodnevni pomoćnik....

ta folija koja dolazi uz aparat nije ista kao one lepe koje sam stavljas.... u mnogo slucajeva ako lepo namestis foliju ne mozes ni primetiti da je tu....

inace vidim da je u ovom ice armor romu omoguceno da se programi instaliraju na sd karticu, i to mi se jako svidja. ako na njemu sve radi kako valja, onda cu da ga probam jednom prilikom....

inace na jednom forumu sam procitao da aplikacija ucam pravi malo bolje slike nego fabricka, pa ko zeli moze da proba...

Sto se tice ROM-ova ja sam probao tri:
-Telenorov stock - za stock rom je super. Brz je stabilan, solidan battery life.
-Atomic mod final 2.3.x - nebi ga preporucio nikome. Covek ga je nazvao final a ladno nekoliko njih su se javili da im neradi mikrofon ( ! ) , nekoliko njih su se javili da im neradi proximity sensor izmedju njih sam bio i ja. Uz to kad sam imao taj rom ladno mi komp nije prepoznavao ADB interface iako je u telefonu bilo checkirano USB debugging... sve u svemu raspad... a uz to nevolim non CM bazirane romove.
-Sad koristim mokeeOS ( Android on steroids ) Android 2.3.7. Rom je baziran na CM7 i ima unique settings i unique status bar i izgleda brutalno a imash sve precice u status baru. Launcher je LP. Brz je, extra stabilan i ima super battery life. Mogu sa njim da izguran dan i po a sa istim koriscenjem telefona na SGA koji ima isti hardware mi je baterija izdrzala jedva dan.

E i ljudi jel moze neko da okaci slike sa ovog phona slikane nocu sa blicom da vidim da li je ta fleka shto ja imam na slikama koje sam postavio stranu - dve unazad samo do mog phona, do roma ili nesto slicno. Posto mi lik na modaco forumu kaze da je to "normalno" i da je uzrok nekvalitetna kamera.

Da li je neko možda primetio da ima problema sa pregrevanjem nakon čega usledi restartovanje ili slično što je karakteristično za HTC modele( većina koji su nam dostupni)? A opet ovaj Skate se čini da može od njega da ispadne dobar svakodnevni pomoćnik....

Imao sam ja jednom taj ''problem'' i to juce bukvalno :). Ne znam zbog cega je to bilo ,nisam nista drugacije radio nego u poslednja tri meseca.U tim trenucima mi se nije restartovao kao kod tebe. Danas je sve u redu.

Vrh Dno