Me like.
Pretpostavljam da neće previše silovati s tim cutscenama, već ovo sad prikazuju radi showcase-a.
Ovo će na PC-u izgledati još bolje.
Mnogo mi se sviđa što protagonista nije mutavko kao u većini drugih FPS-ova.
Moje neko očekivanje je da će ubacivati ovako neke polu-nivoe sekvence-kvestiće, kao s ovom kućom ili kad ideš doci po pečurke i sl, kako bi malo dodali na nekoj naraciji-cinematičnosti i malo obogatili odnose između likova, ali ne verujem da će toliko da ubiju sendboksičnost igre... barem se nadam. Mislim da im je sandbox koncept glavna tačka prodaje, koja ih čini različitim od COD tipa pucačina, tako da ne bi trebalo da se previše igraju s tim, već samo malo da našteluju dinamiku celokupnog iskustva s gejmplejem.
Postoji dosta sendbox naslova koji u nedostatku dobre naracije i s obiljem repetitivnih zadataka pomalo postaju dosadni i teško se čovek nakani da završi igru. Just Cause 2, Red Faction Guerrilla, Dead Rising 2, Prototype, The Saboteur su meni bili naslovi koji su svi manje-više ok (dobro, dead rising 2 mi je bio baš loš), ali nisam imao želju da ih privedem kraju i pre ili kasnije je pao uninstall.
Po meni je AC serijal objasnio kako se pravi sandbox igra sa dobrom naracijom, koja te tera da istražiš što više toga, a priča te prosto vuče da završiš igru.
Mafia 2 je takođe veoma dobar posao odradila po tom pitanju, ali s jednom solidnom manom. Hronični nedostatak dodatnih misija i opcionog sadržaja je u solidnoj meri ubio slobodu u igri. Tako lep, živ i prostran svet, sjajna naracija, a tako malo prilika da se isti do detalja istraži i iskusi. Sjajna mapa, a samo deo nje ti se pruža da istražiš u potpunosti.
Mafia 2 se odigravala tokom dužeg vremenskog perioda kao i AC serijal i tu je bilo dosta prostora za dodatan sadržaj, dok ovde postoji verovatno ta neka trka s vremenom, jer ovaj treba da spase ribu itd, tako da ne znam koliko bi slobodnog prostora ostalo za istraživanje natenane. Još uvek se malo toga zna u vezi priče, pa se nadam da će to sve imati neki smisao i da će sačuvati nekako slobodu i nelinearnost.
Nadam se samo da neće napraviti grešku sličnu mafiji 2 (koja je i pored toga meni bila sjajna igra, samo sam se razočarao što mi je mnogo kratko trajala).
Jedva čekam i nadam se da će da pronađu pravi balans naracije i slobode u gejmpleju i konačno ubodu u metu.
Na kraju mi se sve nekako čini kako pokušavaju da idu na kartu ispravljanja svega što je falilo u dvojci, s dodatkom tropskog šmeka keca, ali sa nekom ozbiljnijom i plauzabilnijom pričom.
Slažem se i s Bojsijem, kec se igrao samo zbog gejmpleja, ali mislim da u današnje vreme ne bi sebi mogli da dozvole da izbace AAA igru sa takvom pričom, jer se standardi brzo menjaju, pa mi tako sve ovo deluje kao logičan korak od strane developera.
Samo da PC verzija bude dobro odrađena, tj da može da se podešava FOV, količina recoila ili bar on-off itd itd. kako bi iskustvo bilo pravo pisijevsko.
Videćemo šta će dalje da nam pokažu...