Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na kraju sam uzeo ovu akciju adsl+iptv na 2 god. Sad trebam da idem po opremu ali... Od juce mi skida 650kb/s kao da imam click6(a imao sam 4/512) a modem je setovan na 10/1??? Koristio sam nekad speedup al kad sam podnosio zahtev iskljucili su ga(verovatno je to uzrok povecanja)... Da li ima sanse da mi radi iptv a da mi ostane ova brzina i ako bi ustvari trebala da bude 4/1 ?! Po parametrima i linija je pokvarena,sum je jako veliki i sad ocekujem da nista nece raditi kako treba a kao 4 dana su proveravali liniju...

Poslednja izmena:
Pretprošle sedmice više dana je bio prepolovljen protok pa su to popravili i onda je bio deklarisan protok, sve vreme je pristup netu bio OK. Prošle sedmice i danas protok opet prepolovljen a kada će opet biti deklarisan protok ne zna se. Naravno, očekujem da mi račun za ovaj mesec neće biti umanjen (to je kao da idem u prodavnicu uzmem pola vekne hleba a na kasi mi naplate iznos cele vekne). :(

Povezao sam iptv i i i ... Kad mi radi iptv tj kad je ukljucen radi kao da je paket click4 a kad je iskljucen pici na click6 :) Sve vreme je UP 1mb! Slika ne secka,sve radi kako valja...

2,5 - 3 km... Sve radi kako treba pa i bolje od toga :)

Ljudi, imam ADSL Click 4, i normalno je sve radilo ali mi u poslednje vreme puca net... msm ne nesto ozbiljno ali preko noci(posto ne gasim modem) pukne net i tek onda kada ga ja ugasim/upalim on ponovo dobije konekciju... Do cega li je? Do mene ili njih?

Vama barem radi... ja opet na komsijsi wireles :( pre 2 hg mi je puko net, ADSL state je DOWN i nema leba, naravno ni IPTV ne radi :(

I naravno, mentoli :) Morao sam da ih zovem, i na kraju ispade da su mi digli port, a potpisao sam ugovor pre 15 dana.... prikopcan sam ponovo... :)

Ajde da ja po prvi put pohvalim telekom.
Ortak koristi njihov ADSL već par godina i često mu se dešava da mu konekcija pukne na par sekundi/minuta. Naravno nebi to bio neki veliki problem, da ne igramo PES online i svaki takav prekid odmah prekida meč i obara rejting završenih utakmica.
Pošto je imao onaj prvi ruter koji su davali, a prošle godine je ponovo obnovio ugovor, tako da je i dalje pod ugovorom, ja ga nateram da ode i traži novi ruter, jer sam sumnjao da je možda u njemu problem. Otišli smo u poslovnicu Telekoma, 28.03. u 19h. Tamo smo uredno prijavili problem, na šta su oni rekli da će proveriti i javiti. 29.03. u 9h čovek ga je nazvao i rekao mu da spakuje svoj stari ruter i ispravljač (spliter su mu rekli da zadrži) i odmah mu dali novi wifi ruter (gde je u pakovanju bio i novi spliter) :D I evo povezali smo sve i šljaka bez problema.
Nisam verovao da ću od neme naše firme videti toliku ekspeditivnost.

Pozdrav :wave:

546817_3170966825554_1006991259_32919560_57943290_n.jpg

Morali bi da ubrzaju sto pre i to drasticno da bi se bar donekle priblizili konkurenciji. Juce smo ja i cetvorica mojih drugova izvrsili promenu kampanje na Box i potpisali ugovor na 6 meseci cime smo skratili ugovornu obavezu za 3 meseca. Po isteku ugovorne obaveze, sva petorica napustamo Lelekom i prelazimo na Kopernikus kao jedinu alternativu. Inace, sa 6Mbita download mi ide 640KB dok je kod Kopernikusa uz paket od 6Mbit brzina zakucana na 770KB sto je vec velika razlika koja postaje jos izrazenija na vecim brzinama. Ukoliko uskoro ne predju na VDSL ili optiku, ADSL ce koristiti samo drvosece u svojim zabacenim sumskim kolibama koji nemaju drugu alternativu :)

Ja na Vidikovcu ne mogu ni taj internet za drvosece da koristim jer sam dvojnik. Ima nas jos kao sto sam ja :( A to znaju i oni vrlo dobro ...

U Zaječaru baš nema nikakve alternative osim ADSL-a (interneta za drvoseče) ali zato za seču drva mogu da biram (Stara Planina, Rtanj, Tupižnica, Deli Jovan, Crni Vrh...).:p

Poslednja izmena:
a zamislite kako je meni...
kod telekoma mi je ugovor istekao pre 4 meseca, ali nema nigde bolje opcije za adsl, smanjio sam brzinu sa 4Mb/s na 1.5, jer su mi *****i podigli cenu na 2200 din.(istekao studentski paket)

a kod vektora (kabl) ne mogu da pređem jer imam previše televizora(porodična kuća) priključenih na televiziju (po 3 na oba sprata). Kažu slepci iz vektora da mi ne garantuju za rad interneta, jer garantuju do 3 televizora. kažu da moram da potpišem ugovor ako hoću, a ako ne bude radilo kako treba nema sporazumnog raskida, nego plaćam 18 mesečne penale. Kažu *****čine da moram da uvedem novi kablovski priključak na moju adresu i da plaćam ubuduće 2 računa za televiziju+1 za internet....

ništa mi više nije jasno...

nadam se da će uskoro biti neke akcije...tipa 8 Mb/s za oko 1500din, ili čak i više...kako je radio PTT

Ovo su napisali uskoro, da li to znaci da ako ja sada imam ugovor od 2 godine(opet sam potpisao da bih dobio 4mb/s za iste pare kao 1.5mb/s) da cu dobiti brzi net za iste pare?

da, trebalo bi...
tako su i nama pod ugovorima kada je bilo sveopšte ubrzanje svima ubrzavali... a sad, ako bude neka akcija samo za nove korisnike, neće ti povećati brzinu.

Glupo je sto ne misle o starim korisnicima... Pa treba da nas zadrze da ostanemo kod njih...

nista od ubrzanja u martu, sad vidimo da smo pukli i za april, znaci eventualno maj...

^ LOL

Tražena vest nepostoji ili je izbrisana

01.04.2012

Tako je i sa mt:s karticama, samo daju akcije za nove korisnike, a ja koji koristim 9 godina karticu imam samo skuplje pozive i sms..

Ne verujem da ce nam skoro uzbrzati net...

Katastrofa !! Umesto da budu najjeftiniji i dalje drze monopol....Ja placam 2200 4 mb....

Tako je i sa mt:s karticama, samo daju akcije za nove korisnike, a ja koji koristim 9 godina karticu imam samo skuplje pozive i sms..

Ne verujem da ce nam skoro uzbrzati net...

Imam MIX 400 postpaid za upola cene (270din) sa ugovorom bez aparata. Ja mislim da je to sasvim dobra ponuda u MTS-u a inače imam isti broj 13god.
Da se ispravim sa PDV-om izađe 236din. upola cene za MIX400 sad sam pogledao račun a upola cene važi i za jače pakete ko želi više.

Poslednja izmena:
Akcije za ADSL su uvek vazile za sve, svako moze da potpise ne samo novi...

Akcije za ADSL su uvek vazile za sve, svako moze da potpise ne samo novi...

A kada sam pod ugovorom ? Pa nemoj zaje*avati.. Ja sam morao da podpisem ugovor na 2 godine da bi mi povecali na 4mb/s za iste pare, sto je po meni *****no jer kod drugih provajdera placaju jeftinije brzi net bez ugovora. Retardirano svce u svemu...

Nov ugovor može da se potpiše ako nisi već pod nekom akcijom od Telekoma tipa Click 4 po ceni Click 1 ili 50% popusta.

Nov ugovor može da se potpiše ako nisi već pod nekom akcijom od Telekoma tipa Click 4 po ceni Click 1 ili 50% popusta.

Ali moras da uzmes i iptv. A ja necu iptv.
Neka makar povecaju brzinu za istu cenu konu sada placam za klik 4 - 2200din.

Poslednja izmena:
Ali moras da uzmes i iptv. A ja necu iptv.
Neka makar povecaju brzinu za istu cenu konu sada placam za klik 4 - 2200din.

Ne moras, idi sada podpisi ugovor na dve godine i po istoj ceni dobijas klik 6.. Ja sam tako imao klik 1 i podpisao ugovor na 2 godine i po istoj ceni(1500) dobio klik 4... Ili mozes da smanjis cenu , isto tako, podpises ugovor na 2 godine i bude ti cena kao meni za klik 4...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno