Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tu ti se u sustini misli na gubitak brzine od 15% kod adsl-a(sta ces takva je tehnologija). 4Mbps bi trebalo da bude 512 KB/s, ali je u praksi oko 420-430 KB/s. Ako se prijavis za speedUp oni ti brzinu povecavaju na sledeci paket, pa onda softverski kod njih limitiraju. I time onda dobijes povecanje na oko 470-480 KB/s

Desavalo se da speedup i odmogne :)
Ako su ti dobri parametri na ruteru onda ga aktiviraj, a ako nisu nemoj.

Meni samo pomogne, nekad ide i preko 5 a Click1 bez ugovora.

1884719889.png

A kada istekne SpeedUP, to sam mislio? Kakva podesavanja? :) Fabricka su brate osim naravno za wlan.. :)

Kada istekne jel se brise taj overhead? :)

^...i ja sam bio srecnik jedno vreme, ali vise to ne radi kod mene. Negde sam procitao da telekom nece moci da pravi dobre ponude, jer ima jako puno zaposlenih pa ne moze da spusti cenu i bude konkurentan.:trust:

pretpostavljam ondak da taj visak zaposlenih zvrji bez veze i da placamo dzealebarose

e sad, da imaju visak zaposlenih i da imaju koristi od njih bilo bi i dobrih ponuda ...

ovako mislim da je ono prvo .... a niko nece da se seti da ih odpusti, tako da taj visak radio ne radio svira mu radio, a mi placamo radio :mad:
i bez punuda oni se lepo ususkali

fak men

a ja gulim najbedniji net :mad:

Poslednja izmena:
gledam sad ovu promociju... nude ugovor na dve godine, od koje je ona druga po punoj ceni.:zgran:? I nije bas primamljivo, IMO. Trebalo bi samo gledati sa sto kracim ugovorom. Ja moram da odlucim u ovih mesec dana sta i kako? jer mi istice stari ugovor.

Poslednja izmena:
koliko ja vidim , pise da dve godine placas CLICk4 po ceni CLICK1 ... znaci ne ide jedna godina cLICK4 po ceni CLICK1 a druga godina puna cena

jel moze samo ADSL bez IPTV-a?

To ne znam, ali pise da ukljucuje IPTV po ceni od 1 dinar samo jednu godinu, a ugovor je dve godine.

Pored toga, čak godinu dana uživaćete u programima Osnovnog paketa Open IPTV usluge po simboličnoj ceni mesečne pretplate od 1 dinar. Open IPTV ugovor se takođe potpisuje na 24 meseca.

Poslednja izmena:
aha, u pravu si ja gledao za ADLS

a jel moze samo ADSL bez televizije? Kolikoo sam cuo, neki su uzimali samo klot ADSL ....

Ja cu danas da uzmem SpeedUP.. Ako posle isteka njega ne bude poboljsanja necu ga vise ni koristiti... :)

Ne moras da ga uzmes da bi ti brzina skocila sa 420 na 470(ako imas 4Mbps), treba samo da se prijavis za uslugu. A ako hoces da probas da ti se zaglavi(na 6Mbps), e onda moras da aktiviras, ali imaj u vidu da se to veoma retko desava.

Samo da znas da SpeedUp ne mozes da koristis ako imas IPTV.

Interesuje me jel neko imao problema sa pucanjem veze juce i danas ? Nikad mi se nije desavalo da mi veza puca do sad ... A evo desilo se juce i danas dobrih 5-6 puta :/

Ne moras da ga uzmes da bi ti brzina skocila sa 420 na 470(ako imas 4Mbps), treba samo da se prijavis za uslugu. A ako hoces da probas da ti se zaglavi(na 6Mbps), e onda moras da aktiviras, ali imaj u vidu da se to veoma retko desava.

Samo da znas da SpeedUp ne mozes da koristis ako imas IPTV.

Nemam IPTV niti nameravam (znam da ne moze)..

Kako da se prijavim za tu uslugu? Imam zadnji racun zbog onog broja i to..

Pa preko tog linka koji je Kimins ostavio. Prvi put kad ga popunjavas ti se registrujes(prijavljujes za speedup), a posle toga ti tek mozes(preko tog istog linka) da ukljucis SpeedUp.

Znaci dovoljno je samo da se registrujes(osim ako neces da aktiviras SpeedUp(ne znam koliko se to placa) i vidis da li ce ti se zaglaviti na veci paket(1,5>4, 4>6, za sta ti ponavljam da je veoma retko- ja licno nisam ni pokusavao, ali ces u svakom slucaju i bez toga imati povecanje brzine od 10-15 %). Na tebi je da odlucis. Kao sto sam ti rekao, ja to nisam pokusavao. Ja sam se samo registrovao i brzina mi je sada oko 480KB/s, a bila je 425KB/s.

Nadam se da si me sada razumeo.

Pa preko tog linka koji je Kimins ostavio. Prvi put kad ga popunjavas ti se registrujes(prijavljujes za speedup), a posle toga ti tek mozes(preko tog istog linka) da ukljucis SpeedUp.

Znaci dovoljno je samo da se registrujes(osim ako neces da aktiviras SpeedUp(ne znam koliko se to placa) i vidis da li ce ti se zaglaviti na veci paket(1,5>4, 4>6, za sta ti ponavljam da je veoma retko- ja licno nisam ni pokusavao, ali ces u svakom slucaju i bez toga imati povecanje brzine od 10-15 %). Na tebi je da odlucis. Kao sto sam ti rekao, ja to nisam pokusavao. Ja sam se samo registrovao i brzina mi je sada oko 480KB/s, a bila je 425KB/s.

Nadam se da si me sada razumeo.

Hvala, sad cu da se reg pa da vidim sta ce biti.. Kada ocekujem ubrzanje? I naravno koliko para kosta to sto se prijavljujem, jel dz? :D

Edit: popunio sam ono i SpeedUP se aktivirao :D

Poslednja izmena:
Tek posle drugog uključivanja (aktiviranja-što je koštalo 2x59din.) Speed-up mi se zaglavio kompletno, prvi put mi je zabo samo upload a drugi put BINGO

1886906382.png

Ko želi ovakve rezultate ne treba odustajati, možda prvi možda drugi put a možda nikad.

Poslednja izmena:
dobio sam itekako ;) Sad download pici oko 480~500 mozda i vise kb/s .. :) Koliko li ce tako ostati? :)

1887757968.png

Poslednja izmena:
Dok ne odluce da ukinu SpeedUp, tj trebalo bi sada stalno da ti bude ta brzina (meni je oko 480)

A nista dodatno ne placamo? :)

Ne. Placas samo ako aktiviras SpeedUP, tj ako opet odes na onaj link sada kada ukucas podatke on ti daje da aktiviras SpeedUp na 3 sata (6 Mbps) i to ti je 59 dinara. Da ponovim jos jednom, registracija je besplatna(kada prvi put ukucas podatke na onoj strani) i njom dobijas povecanje za 50-60 KB/s, a SpeedUp naravno placas ako odes na sajt i posle registracije ga aktiviras - po meni cisto bacanje para.

Znaci nista vise ne diraj (onu SpeedUp stranu/link "zaboravi") i to ti je to.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno