Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme djalf
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne moras, idi sada podpisi ugovor na dve godine i po istoj ceni dobijas klik 6.. Ja sam tako imao klik 1 i podpisao ugovor na 2 godine i po istoj ceni(1500) dobio klik 4... Ili mozes da smanjis cenu , isto tako, podpises ugovor na 2 godine i bude ti cena kao meni za klik 4...

Pa to je super!Takodje me ne interesuje televizija.Meni sad u aprilu istice ugovor.4 mb placam 2100din,znaci mogu da smanjim cenu placanja na 1500 din,a da mi ostane 4mb?Uz ugovor na 2 godine?

Poslednja izmena:
Recimo da se prijavim za ovu akciju
Click4 po ceni Click1+gratis IPTV god dana, opet im je skup net, trenutno placam kod Beotela 4mbit-a oko 1100din, druga stvar, morao bih da otkazem kablovsku (nije neki problem), ali na koliko TV uredjaja moze da se prati IPTV (cini mi se da je bilo samo 1!) i da li moze na ompu da se gleda, imam analognu TV karticu?

Pa to je super!Takodje me ne interesuje televizija.Meni sad u aprilu istice ugovor.4 mb placam 2100din,znaci mogu da smanjim cenu placanja na 1500 din,a da mi ostane 4mb?Uz ugovor na 2 godine?

Najbolje je da se informises u njihovoj najblizoj radnji(tebi najblizoj). Ja sam tako. Imao sam click 1 koji sam placao 1500, otisao podpisao ugovor na jos 2 godine i za nepunih 3 sata mi ukljucili click 4 🙂 To je fora ako podpises ugovor da placas za jedan manje paket od tog koji imas. 🙂

Recimo da se prijavim za ovu akciju
Click4 po ceni Click1+gratis IPTV god dana, opet im je skup net, trenutno placam kod Beotela 4mbit-a oko 1100din, druga stvar, morao bih da otkazem kablovsku (nije neki problem), ali na koliko TV uredjaja moze da se prati IPTV (cini mi se da je bilo samo 1!) i da li moze na ompu da se gleda, imam analognu TV karticu?

Ako hoces IPTV na 2 tv-a placas dodatnih 300 din mesecno jer dobijas jos jedan IPTV uredjaj.. Znam jer moj komsija to radi..

Akcije za ADSL su uvek vazile za sve, svako moze da potpise ne samo novi...

+1, imao sam njihov click 4 placao 2 i nesto hiljade, potpisao ugovor na 2 godine i za 1401 din sam imao IPTV za dinar godinu dana i dve godine 4mb za 1400 din... Do duse sad trenutno me deru jer mi isteklo to "IPTV za dinar" pa placam klasicnu preplatu za IPTV plus 400 din za HD STB, 300 din za normalan STB na drugom tv-u plus HBO i jos neke gluposti 😛 Tako da mi sad stize racun na oko 3000din... Sto tehnicki opet nije lose za 4mb internet plus HDTV sa malo HD i brdo SD kanala 😛

Interesuje me nesto: Ako hipoteticki receno click1 u buducnosti bude kosta recimo 1000din a ja sam uzeo akciju click4+iptv a click4 placam kao click1 da li se i meni cena u toku ugovora menja ili ostaje onakva kakva je bila kad sam potpisao ugovor? Cini mi se da u ugovoru negde pise da ukoliko dodje do promena one ce biti dodate u postojeci ugovor...E sad na sta li se to misli,nemam pojma. Posto se cene nisu dugo menjale ne verujem da ima nekog sa iskustvom po ovom pitanju?!

Znam da se ponavljam ali evo i ja da stavim ^^
1333479486.jpg

Da li vam torrenti rade normalno ? Ne znam da li je do Telekoma ili do mene.

Kakvi prevaranti, ocigledno je da u skorije vreme nece biti nikakvog ubrzanja jer da bi se tako nesto dogodilo morao bi da se sastane upravni odbor i izglasa odluku a realno gledano vecina korisnika nema ni tehnickih mogucnosti za neko osetnije ubrzanje (recimo 16Mbit). Kao sto mozemo da vidimo najnovije ponude Verata a i jos nekih provajdera cena za 16Mbit adsl je oko 2200 dinara sto je sasvim realna cena za tu brzinu i nesto sto bih ja rado platio. Medjutim, nas lelekom tu brzinu naplacuje bezobraznih 4500 dinara sto je suludo. Meni ugovor sa lelekomom istice za manje od 6 meseci pa ako do tada ne spuste cenu za 16Mbit na oko 2100 dinara odoh ja na Kopernikus 12Mbit za 2100 dinara koji pri tom radi kao lelekomovih 14Mbit. Eto, sto se mene tice (a i mojih petoro drugova) imaju fore jos tih 6 meseci a nakon toga zbogom i to najverovatnije zauvek (ili bar dok ne uvedu optiku sto se nece desiti u narednih 3-5 godina ili vise)

Da li vam torrenti rade normalno ? Ne znam da li je do Telekoma ili do mene.

ja imam onaj najosnovniji click 1 paket(1.5 mb u sekundi) i od nedavno mi brzina prilikom skidanja fajlova preko torenta nikako ne ide iznad 1 mb ....a trebalo bi 1,5

ne zanm o cemu se radi....

ljudi,a da li je tacna ona (laicka) prica kako je lelekom glavni operater u zemlji,i onda svi ostali provajderi "uzimaju internet" od njega,pa dele korisnicima......(kao neka druga ruka)?

onda ispada,kako god okrenete svi su kod lelekoma...doduse po drugacijim cenama 🙂

Da, radi veleprodaju portova.. Ali vazi samo za ADSL .

Pa do skoro je Telekom bio jedini prodavac net-a na veliko. Sad ima više kompanija sa linkovima ka inostranstvu. A u svakom slučaju koristiš njihove portove i infrastrukturu, tako da na račun toga veliki deo tvoje pretplate ide njima 🙂

P.S. ovo sa portovima važi samo za adsl, kablovski/wireless operateri imaju svoju infrastrukturu.

Poslednja izmena:
Od pre koji dan sa Rapidsher-a kad skidam preko browser-a, a imam premium, ne prelazi oko 200kb/s, a preko Jdownloader-a ide preko 480kb/s, tako recimo i sa Mediafire? Na speedtest-u normalno pokaze paket od 4mbps.

1882404047.png

Zvao sam internet podrsku, ona zenica nema veze blage o cemu ja pricam.

Poslednja izmena:
Ako do kraja Maja ne ponude bar slične pakete kao SBB, napuštam ih 🙂

Meni i petorici mojih drugova istice ugovor u septembru a nakon toga zbogom Lelekome ...

Lelekom nije ni svestan koliko ce korisnika uskoro izgubiti.

Od pre koji dan sa Rapidsher-a kad skidam preko browser-a, a imam premium, ne prelazi oko 200kb/s, a preko Jdownloader-a ide preko 480kb/s, tako recimo i sa Mediafire? Na speedtest-u normalno pokaze paket od 4mbps.

1882404047.png

Zvao sam internet podrsku, ona zenica nema veze blage o cemu ja pricam.

Brate, imam isti paket kao ti ali mi nikada toliki rezultat nije pokazao speed test... 😵

Taj rad, meni retko kad ide preko 3.6mbs

1883103828.png

Lelekom povecao brzine uskoro ili ne, moracu da ih trpim jer ovde samo ADSL mogu da imam.

polgedaj ovo je*em ti glupi Telekom!!

1883116392.png

em mi je veci ping em manji upload..

+ imam veeeelikih problema sa hostovanjem necega..

Ranije je rešavao, opšte poznata stvar. Ja sam uvek imao punu brzinu paketa dok sam imao IPTV, kao i ostali koji su ga imali. Isti slučaj i dok je radio onaj SpeedUP, kada se jednom prijaviš za njega eliminišu ti overhead i tako je ostajalo. Šta se dešavalo u međuvremenu, ne znam, ali to su bile dve metode da se izvuče puna brzina paketa.

Ranije je rešavao, opšte poznata stvar. Ja sam uvek imao punu brzinu paketa dok sam imao IPTV, kao i ostali koji su ga imali. Isti slučaj i dok je radio onaj SpeedUP, kada se jednom prijaviš za njega eliminišu ti overhead i tako je ostajalo. Šta se dešavalo u međuvremenu, ne znam, ali to su bile dve metode da se izvuče puna brzina paketa.

Meni je samo speedup resavao problem overhead-a dok sa IPTV-em to nije slucaj.

Kod mene je speedup resio overhead
1883662233.png

Jos sam pre neki dan vratio pppoe na mikrotik tako da mi se adsl ruter vise ne zakucava par puta dnevno.
Radi savrseno dobro ali mogli bi dici na 6/1 dok ne stigne taj vdsl ili sta vec spremaju.

Ali meni download speed normalno ide 430 kb/s bez problema samo pokazuje manje.. Znaci da uradim ja SpeedUP da vidim da li ce pomoci?

Ugasite AV pre testiranja speedtestnet pa cete dobiti druge rezove 😉

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno