Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislio sam da ce od aprila biti neke nove akcije ali kako ja vidim,nista od toga... Akcija kao i jos jedna prethodna je produzena do 30.juna tako da bar do tada ne verujem da ce ista novog biti? http://www.open.telekom.rs/home/News.aspx?temp=8&cid=48140

Imam click 4 i ne treba mi veca brzina vec manja cena. S druge strane koristim total tv i gledam dosta sporta,tako da sad sportklub ima engleze+brdo liga i tenisa a od nove sezone i spance. Problem je sto pratim Zvezdu tj domaci fudbal i kosarku a to ima Arenasport i zato bi uzeo ovu ponudu click4+iptv na 2 god. Sad samo ne znam kolika ce cena biti za arenu posto je do 31.marta free uz osnovni paket,nece valjda vise od 500din??? Sad placam click4 2122din. A ovako bi placao 2052din prvu godinu(ako bi arena bila 500d) a drugu 3000din. Interesuje me i ako je tema adsl,da li se moze recimo gledati neki dodatni paket na iptv neko odredjeno vreme pa kasnije otkazati i ostati na osnovnom iz ugovora?!

Poslednja izmena:
Mislio sam da ce od aprila biti neke nove akcije ali kako ja vidim,nista od toga... Akcija kao i jos jedna prethodna je produzena do 30.juna tako da bar do tada ne verujem da ce ista novog biti? http://www.open.telekom.rs/home/News.aspx?temp=8&cid=48140

Imam click 4 i ne treba mi veca brzina vec manja cena. S druge strane koristim total tv i gledam dosta sporta,tako da sad sportklub ima engleze+brdo liga i tenisa a od nove sezone i spance. Problem je sto pratim Zvezdu tj domaci fudbal i kosarku a to ima Arenasport i zato bi uzeo ovu ponudu click4+iptv na 2 god. Sad samo ne znam kolika ce cena biti za arenu posto je do 31.marta free uz osnovni paket,nece valjda vise od 500din??? Sad placam click4 2122din. A ovako bi placao 2052din prvu godinu(ako bi arena bila 500d) a drugu 3000din. Interesuje me i ako je tema adsl,da li se moze recimo gledati neki dodatni paket na iptv neko odredjeno vreme pa kasnije otkazati i ostati na osnovnom iz ugovora?!
Što plaćaš ovoliko Click 4? Ja ga trenutno imam po ceni Click 1 a to je oko 1000 dinara.

Pre mesec dana mi je istekla ugovorna obaveza a bio sam na akciji 4 meseca po dinar a zatim do kraja ugovora punu cenu... A ti si uleteo na akciji posle ove moje kad je bilo duplo manja cena za bilo koji click koji izaberes! A click1 inace kosta 1532din :)

Poslednja izmena:
Pazi stvarno:wall: Click 1 je 1500 dinara. Znači kod SBB-a za 1500 din. imaš 10Mb/s a kod Telekoma 1Mb, pa dal su oni normalni? Da je sreća da svi mi sad koji smo pred kraj neke ugovrne obaveze ili koji su sada bez ugovorne obaveze da svi otkažemo ovim bezobraznicima u Telekomu pa da vidite dal će da i dalje ostanu ove cene. Ja nemam ništa drugo normalno kod mene u ponudi za internet ali kad bi se organizovali za momentalni bojkot Telekoma rado bih to prihvatio.

Ne stvarno ajde da prvo napravimo anketu na raznim forumima i facebooku ko bi hteo ovakav potez da podrži a onda i da krenemo u kampanju bojkot Telekomu? Ovo sad kad sam video baš sam se iznervirao. Sramota! Po kojem osnovu oni 1,5 Mb/s daju po bezobrazno viskoj ceni 1500 dinara? Jel normalni oni? 1 din. 1Kb a? Auuu *** šta sve neće da nas snađe u ovoj zemlji.

Poslednja izmena:
Sad sam gledao blueray 1080p film ciji bitrate dostize i do 40 mbps, pa sam se setio ove teme. Hocu za 5 godina da gledam tv kanale sa ovakvom slikom :d
Ako u kuci imam dva tv-a na to mi prakticno odlazi 80 mbps, a za net mi ostaje mizernih 20 mbps.
I kazete ne postoje potrebe za brzim netom? Eto vam potrebe. :D

Salim se naravno, mada u svakoj sali ima malo shale :p

kad nasa "mila i draga" vlada potpise ACTA sporazum nece vise moci da se skida nikakav blueray 1080p film(niti bilo sta slicno) vec ces moci samo da ga kupis u radnji ako budes hteo da ga gledas...ovih sadasnjih 1,5mb ce biti vise nego dovoljno za surfing i fb,a telekom nece morati ni dinara da ulaze u ubrzanje neta(nece im to tesko ni pasti al ce nastaviti da deru sa cenama)jer nikom brz net nece ni trebati

kad nasa "mila i draga" vlada potpise ACTA sporazum nece vise moci da se skida nikakav blueray 1080p film(niti bilo sta slicno) vec ces moci samo da ga kupis u radnji ako budes hteo da ga gledas...ovih sadasnjih 1,5mb ce biti vise nego dovoljno za surfing i fb,a telekom nece morati ni dinara da ulaze u ubrzanje neta(nece im to tesko ni pasti al ce nastaviti da deru sa cenama)jer nikom brz net nece ni trebati

Ma kakva bre ACTA uvek ce moci da se skida materijal sa neta na ovaj ili onaj nacin i dok bude interneta bice i piraterije.

Sad sam gledao blueray 1080p film ciji bitrate dostize i do 40 mbps, pa sam se setio ove teme. Hocu za 5 godina da gledam tv kanale sa ovakvom slikom :d
Ako u kuci imam dva tv-a na to mi prakticno odlazi 80 mbps, a za net mi ostaje mizernih 20 mbps.

Taj film kad se kompresuje u H264 bitrate se spusti na 10-12Mbps sto je vec prihvatljivo i za danasnje brzine.
Trenutno YT za 1080p koristi 5Mpbs bitrate, zamisli da ga dupliraju pa reci da ne bi bilo dovoljno.
Niko ti preko interneta nece pustiti nekompresovan video...

daj Boze da si u pravu...ja sam ipak da nasa "pametna vlada" ne potpise nikakav sporazum i da ostane slobodan net kao sto je i sada...ako se neki secaju bilo je ranije kod nekih provajdera ogranicavanje protoka i kod torenta tako da se treba zamisliti da li ce bas uvek biti resenja za pitareriju

U AmeriKi je vec standardno oko 21Mb/s po kanalu.

Taj film kad se kompresuje u H264 bitrate se spusti na 10-12Mbps sto je vec prihvatljivo i za danasnje brzine.
Trenutno YT za 1080p koristi 5Mpbs bitrate, zamisli da ga dupliraju pa reci da ne bi bilo dovoljno.
Niko ti preko interneta nece pustiti nekompresovan video...

Sto se mene tice, meni je bio dovoljan i divx u vreme dvd-a, pa cak i danas mnoge stvari gledam u tom formatu, ali ja nisam neka mera po tom pitanju. Medjutim ne mozemo reci da taj kompresovani snimak od 12 mbps izgleda dobro kao onaj od 35 mbps. Sto The Stig rece u nekim zemljama HDTV vec ide u ~20 mbps. Ubrzavanje interneta ce kod ljudi stvoriti potrebu za tih 30-40 mbps bitrate-om. Ljudi cim naviknu na malo bolje, ne zele da se vracaju na losije. Slazem se da preko neta nece nikada pustiti nekompresovani snimak, medjutim i blueray je kompresovan, isto kao i taj od 12 mbps. Samo je pitanje u nacinu/velicini kompresije. Danas se hdtv kompresuje izmedju 10-20 mbps, za pet godina ce se kompresovati ko zna u kojem bitrate-u. Zasto da ne u 30 mbps ako tehnologija dozvoli, kad izgleda bolje?
Da ne pricamo dalje o predvidjanjima da ce za 5-6-7 godina poceti da se proizvode masovno ultra high definition uredjaji, mnogo vece rezolucije od 1080p.

@matrixxsu

Piraterija nikad nece biti zaustavljena. Mogu da uvedu ACTA milion puta, ali njom ce najmanje biti pogodjeni pirati, jer ce se vrlo brzo pronaci jos savrseniji nacini za nelegalnu distribuciju sadrzaja. ACTA je mnogo opasnija iz nekih drugih razloga, a za pirateriju nikad nece biti zime. Uostalom, potreba za brzim internetom ne zavisi od piraterije. Sve ovo o cemu govorimo se odnosi na legalan sadrzaj. TV gledas legalno kod svog provajdera, igre mozes da skidas legalno preko Steama i slicnih servisa, filmove mozes da iznajmljujes legalno online, sportske streamove takodje mozes da gledas legalno ako platis itd.

U ala mi se usporio net danas oko 2MP [latency, mora da je do DNS-a]. I dalje ne popusta.

Vidim da su i na TV-u poceli da reklamiraju ovu, vec godinu dana staru, akciju (4Mbit za 1550 dinara + IPTV prve godine besplatno) sto znaci da od bilo kakvog ubrzanja ili pojeftinjenja nema ni govora. Ovu akciju bi samo potpuna neznalica ili neko ko nema apsolutno bilo kakvu drugu alternativu mogao da uzme i potpise ugovor na duge 2 godine. Vec sada kod SBB-a za taj novac moze da se dobije 10Mbit a za dve godine ce ta brzina sigurno biti jos puno veca. Inace, prosle godine sam i ja uleteo u paukovu mrezu i potpisao ugovor sa ovim derikozama na 2 godine upravo za ovu akciju i sada se gorko kajem zbog toga jer sam ugovorom vezan do kraja ove godine. Raspitao sam se danas u lelekomu i rekose mi da je dozvoljena promena kampanje 4+IPTV za BOX tako da cu vec sledece nedelje da raskinem oaj ugovor koji me vezuje do kraja ove godine i da sa njima potpisem novi ugovor za BOX paket ali ovog puta na samo 6 meseci tako da cu sebi skratiti muke za 3 meseca pa od oktobra meseca zbogom lelekome.

Ovo je vec drugo ili trece povecanje brzina od strane ostalih internet provajdera na koje odvratna lelekomska telekonjina ne odgovara i nisam od njih nista ni ocekivao, iako sam se potajno nadao...

I u selima :d...

Nažalost, SBB nije u svim gradovima :(

Nije ali ima Kopernikusa koji uz ugovor na godinu dana nudi paket 12Mbit za 2100 dinara uz to prva tri meseca besplatno sto je sasvim korektno. Takodje, sada kod Oriona moze da se uzme ADSL brzine 16Mbit za 2500 dinara sto kod Lelekoma kosta citavih 4500 dinara a tu su i wireless provajderi u zavisnosti od grada do grada koji su takodje mnogo jeftiniji od lelekoma. ZBOGOM LELEKOME, muzi nekog drugog, mene uskoro neces ...

U Bch jedina alternativa je SatTrakt - 6144/384 kbps za 1.480,00 din + 2 godine ugovor najmanje.

Jel se dešava nekome u zadnjih nedelju, dve da puca net na svakih pola sata, sat?

Verovatno nevezano za ovo, ali imao sam sličan problem negde na leto i jedno 5 puta su bili njihovi "tehničari" da poprave i naravno ništa pametno nisu uradili sem što su peti put konstatovali stručnjaci da kablovi na tavanima ne valjaju i to kao nije u njihovoj nadležnosti :trust: , pa sam na svoju ruku i o svoj trošak se vucarao po prašnjavim pacovarskim tavanima u kojima je bilo 50 stepeni celzijusovih ne bi li razvukao novi telefonski kabal. Sunce im njihovo, nikad im to neću zaboraviti, naplatiću im se tog razvlačenja kad- tad :smash:

Kod mene ne puca ništa, ali radi kao da su im DNS serveri u Narniji. Sa Gugli DNSom radi maaaalko bolje, ali i dalje očajno.

Jel se dešava nekome u zadnjih nedelju, dve da puca net na svakih pola sata, sat?

Verovatno nevezano za ovo, ali imao sam sličan problem negde na leto i jedno 5 puta su bili njihovi "tehničari" da poprave i naravno ništa pametno nisu uradili sem što su peti put konstatovali stručnjaci da kablovi na tavanima ne valjaju i to kao nije u njihovoj nadležnosti :trust: , pa sam na svoju ruku i o svoj trošak se vucarao po prašnjavim pacovarskim tavanima u kojima je bilo 50 stepeni celzijusovih ne bi li razvukao novi telefonski kabal. Sunce im njihovo, nikad im to neću zaboraviti, naplatiću im se tog razvlačenja kad- tad :smash:

Strvarno nije lepo od njih sto nisu hteli da se popenju na tavan i razvuku ti kabal.Mogli su i da ti urade ponovo instalacije po kuci,zamene uticnice na zidu,prikljuce ti svu opremu,telefon,reinstaliraju Windows,cisto da budu sigurni da je sve uredu....
Odavno sam se zarekao da necu odgovarati na ovakve postove ali ovo je bilo jace od mene.

Strvarno nije lepo od njih sto nisu hteli da se popenju na tavan i razvuku ti kabal.Mogli su i da ti urade ponovo instalacije po kuci,zamene uticnice na zidu,prikljuce ti svu opremu,telefon,reinstaliraju Windows,cisto da budu sigurni da je sve uredu....
Odavno sam se zarekao da necu odgovarati na ovakve postove ali ovo je bilo jace od mene.

Ne radi se samo o mom tavanu, radi se o 4 tavana kuća od ćoška (gde se nalazi neki razvodnik) pa do moje kuće- kabal koji se nalazi na mom tavanu je naravno moja odgovornost i uvek je bio uredan, ono tamo je bilo sastavljano od svega i svačega i bili su loši prelazi. Pošto su u komšiluku penzosi, niko drugi sem mene nije imao nikakvih problema sa instalacijom tako da je to nekako onda bio isključivo moj problem i moja odgovornost.
Koliko ja shvatam, njihova dužnost je da oni dovedu vezu do moje kuće, odatle je to moja stvar- što ovde očigledno nije bio slučaj.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje ako je neko radio kojim slucajem :)
Naime imam stari modem hg510c koji nema WiFi a od skoro sam dobio laptop pa bi mi znacio modem sa ugradjenim Wifi-em - da li je neko zamenio stari za novi modem kod Telekoma ( za noviji model posto vidim da sada dele uglavnom modeme sa WiFi-em) i kojom je procedurom isao ako uopste moze?

Samo ako se pokvari ili budes mastovit pa mu pomognes da ode u vecna lovista.

Taj postupak vec znam mada mi se to ne radi :)
Videcu da ih pozovem sutra pa da im objasnim situaciju :)

Onda ces morati da kupis wifi ruter posto ne verujem da ce ti izaci u susret.

Javi se korisničkoj službi ili preko mail-a prijavi smetnju i navedi da ti treba modem sa WiFi-em i biće ti ubrzo rešeno, jer i za Telekom je bolje da ne uništiš stari modem ako je ispravan. Pozdrav!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno