Šta je novo?

[HUAWEI U8110] custom romovi, instalacija, podesavanja, iskustva, sve na jednom mestu

taj apn serbia ne radi na ginger 2.3.7

TvXZs.png
xGCh1.png

GQs2F.png
VMpNi.png

eLwgW.png
tVBlI.png

JbYFX.png

Ajde ako može link ka nekom dobrom novijem romu naravno po mogućnosti da sve radi..

ja sam na cobaltum mod-u cm7 2.3.7....radio samo ne radi inace sve ostalo funkcionise i ne jede bateriju...pri normalnom koriscenju moze da izvuce i vise od 2 dana
svi ostali romovi su imali neke nedostatke ili se baterija trosila nenormalno brzo
Kod:
http://4pda.ws/forum/index.php?showtopic=191148&st=1760
link je u prvom postu u delu android 2.2/cm6/cm7
usput i skini gapps odavde
Kod:
http://wiki.cyanogenmod.com/index.php?title=Latest_Version/Google_Apps
i flash-uj odma posle roma

Ajde napiši iskustvo.Šta radi a šta ne i kolika je potrošnja baterije.
Naravno ClockWorkMOD

izvinjavam se sto sam zeznuo oko postovanja linkova. dakle, link za clockworkmod http://www.mediafire.com/?2cj6r4zxcype2jc
flesuje se iz recoveryja kao rom.
link koji sam dao ka romu, kao sto vidite, sadrzi 2 roma - englesku i madjarsku verziju. razlika je sto engleska ima advanced task killer na engleskom, google maps i jos par aplikacija ali mu, koliko vidim na nekim forumima, baterija traje krace u odnosu na madjarski. na mom telefonu je engleski rom i materija mi je trajala oko dan i po, tako da cu koliko danas preci na madjarski i vidim da li je istina oko toga da baterija traje duze. romove i pomenuti tweak mozete naci na http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1455700 , a da ne bude zabune tweak je u attachmentu prve poruke. pre instalacije se iz recoveryja uradi factory i cache wipe, a u advance se uradi wipe dalvik cachea i battery status. ako zelite da vam na telefonu umesto vodafone nesto ensto pise da je model huwaei u8110 skinite i http://www.mediafire.com/?0hgs73b264cc7yk dakle:
1. poskidate sta treba/zelite
2. wipeujete sve kao sto je pomenuto
3. fleshnete rom
4. fleshnete update za model name
5. tweak zv4.zip

meni kalibracija na pocetku nije odgovarala ali rom ima aplikaciju za kalibraciju tako da to resava i taj problem. :) koliko vidim nema potrebe za instaliranjem advanced memory optimizera. standardno, na jucie defenderu sam stavio balanced dok setcpu nisam instalirao jer ne osecam potrebu za overclockom.
e da, engleska verzija ima ex pro launcher dok madjarska ima adw launcher. za adv stavite u settings - drawer settings - app drawer style horizontal filing i horizontal margin na nulu

Poslednja izmena:
Kod mene ta aplikacija popravlja kalibraciju delimicno,ali i dalje mi brljavi sa donjim desnim uglom telefona...Madjarsku verziju nisam instalirao,tako da za nju ne znam kakva je situacija sa baterijom. A sa ovom eng verzijom,sa ukljucenim data enabled i nekim prosecnim koriscenjem telefona za razgovore i sms iscuri za manje od dana.

sta da ti kazem, vidis da je u8110 kao jugic - razlikuje se od primerka do primerka i ako je isti model :D

i meni program obavlja posao sa kalibracijom...medjutim ovaj rom od madjara mi je mnogo stabilniji i daaaaleko brze radi od cobaltum...meni je cak cobaltum u poslednje vreme poceo da blokira i jedino je vredelo vadjenje baterije...i nije bilo sigurno da li ce ili nece blokirati pri startu...s ovim nemam tih problema...testiram vec nekoliko dana...kod mene radi savrseno...po meni i za moj mob najbolji rom do sad
neki se zale da wifi nece da se pokrene nekad...ispravljeno je u zadnjoj verziji...meni je isto malo radio malo ne...ali nabacio wifi fixer s marketa i on resava problem

ovaj madjar razbija bogte :))))) uf. ljudi, stavljajte njega i ne boli glava vise :)

I ja sada nabacih madjarsku verziju rom-a,update 1,pa cu videti kako mi se ponasa telefon u narednih dan-dva i da li ce mi praviti probleme koje sam imao sa engleskom verzijom. Prvo sto primetih je da mi je prilicno kocio telefon kod downloada i instlacija gapps i jos par aplikacija sa marketa i prvih setovanja,ali posle restarta i upotrebe task killer-a sve je pocelo da radi normalno.

pozz drugari,ovde sam nov, i pomocu tutorijala ko sam nasao ovde uspeo sam da sredim svoj telefon,medjutim kad sam dosao do kraja i samog cina ubacivanja custom roma nije hteo da mi prihvati neke gde sam dosao do sloma zivaca :D posto sam lutao pre toga 12 sati po netu dok nisam nasao ovaj tutorijal ovde koji je zaista detaljan i sve pohvale za autora istog!!!
e sad ja sam ubacio CyanogenMod 7.1.0 update12 http://www.mediafire.com/?60m2lp2renar4tz
i za sad sam zadovoljan,podesio sam procesor na 630MHz a maximum je 760MHz...telefon radi neuporedivo brze nego sa osnovinim romom,banalno poredjenje angrybirds igrica koja mi je nenormalno zakucavala na fabrickom rom-u sa ovim leti!!!
nisam do sad naisao ni na jedan problem sem FM-a koji ne radi,sve ostalo 10-tka!
Da li neko ima iskustva sa ovim ROM-om i da li bi mi preporucio mozda neki jos bolji od ovoga?
e sad jedno amatersko pitanje,kako da sacuvam kontakte pre nego sto bih mozda opet menjao ROM,posto sam ovaj put izgubio sve contakte.... :(

najlakse resenje je da uradis export na sd karticu pa posle lepo samo import. mozda je jos bolje resenje uraditi import kao google contacts (pre toga obrisati kontakte iz telefona da se ne bi duplirali...ili samo iskljucis vidljivost kontakta sto se nalaze u telefonu) i lepo svaki put kad ubacujes novi rom on ce prilikom sinhronizacije povuci sve kontakte sa gmail-a

Mozes da probas i sve ostale rom-ove koji se ovde u temi spominju,razlike su male,pa je sve stvar nekog subjektivnog osecaja a i generalni zakljucak je da nema pravila kako ce se koji rom ponastai od telefona do telefona,uglavnom ne ocekuj previse :)
Sto se tice kontakata,najbolje i najsigurnije je da ih sacuvas na svom gmail nalogu.

Poslednja izmena:
malo me muci ovo sa gmailom,ne znam kako to da odradim :) auuu ala me sad smatrate za tutumraka :D ja sam sinhronizovao kontakte sa gmailom pre nego sto sam radio sve ovo ali kad sam sad ponovo sinhronizovao,nema ih u telefonu :/
inace interesuje me postoji li resenje za pojacavanje zvuka telefon,sto slusalica sto rington-a

Trebalo je da iskopiras kontakte sa telefona na gmail i na gmail nalogu da sacuvavas sve nove kontakte,sinhronizacijom ne mozes iskopirati brojeve koji su sacuvani na sim kartici ili na telefonu u gmail kontakte. Ali sinhronizacijom postojecih kontakata na gmail-u i telofana,imaces ih sve i na telefonu posle instalcije novog rom-a.

posto mi za sad sljaka sve super sa ovim rom-om nadam se da necu morati da brisem a kad za to dodje vreme onda cu se posavetovati sa vama :)

nego interesuje me ima li resenja za zvuk ovog telefona da se pojaca? jako je slab i zvuk poruke i zvuk zvona a i zvuk pesama,tj izlazna slaga u slusalice

Pisano je o tome vec u temi,pa ti preporucujem da je malo procesljas pre nego sto postavis svako sledece pitanje...Svi imamo isti problem sa zvukom,spominjana su neka resenja,ali pitanje koliko su i efikasna...

da li je izasao neki novi ROM? :))) koristim CyanogenMod 7.1.0,pa me interesuje ima li nesto novije i bolje naravno ;)

Jel neko nosio telefon na reklamaciju? Ne radi mi gps vec neko vreme, a i signal za vezu pocinje da gubi sve cesce.

Ljudi, koji je na kraju najbolji Custom Room za Huawei U8110?

Hocu da instaliram novi rom prema uputstvima sa ovog foruma, veoma lepo je objasnjeno na pocetku, ali ne znam koji je nabolji (priblizno najbolji) za ovaj telefon.
Prvi put bih radio instalaciju......pa ne bih hteo da bude :crash:!!!!

Da li ako nesto krene kako ne treba u toku instalacije ili posle nje moze da se vrati fabricki rom koji sada imam?

Poslednja izmena:
Ni sa jednim neces u potpunosti biti zadovoljan...Ako trazis neki na kojem ce sve raditi,ali je rom vec "prevazidjen" onda FZF Eclair 5.2. Sa Gingerbread-om kao sto mozes videti razlicita su iskustva i stvar je subjektivnog osecaja. Po pitanju razvoja Gingerbread-a mislim da je trenutno najdalje otisao Link
Drzi se uputstava,imas uputstvo kako da napravis i backup fabrickog roma pre nego bilo sta pocnes,kaceni su i linkovi gde mozes da download-ujes fabricki rom...Pa tu smo ako zaskripi negde :)

Poslednja izmena:
Ni sa jednim neces u potpunosti biti zadovoljan...Ako trazis neki na kojem ce sve raditi,ali je rom vec "prevazidjen" onda FZF Eclair 5.2. Sa Gingerbread-om kao sto mozes videti razlicita su iskustva i stvar je subjektivnog osecaja. Po pitanju razvoja Gingerbread-a mislim da je trenutno najdalje otisao Link
Drzi se uputstava,imas uputstvo kako da napravis i backup fabrickog roma pre nego bilo sta pocnes,kaceni su i linkovi gde mozes da download-ujes fabricki rom...Pa tu smo ako zaskripi negde :)

Hvala puno!
Vidim da su razlicita iskustva, zato me interesovalo koji rom je medju najboljim, probacu sa FZF Eclair 5.2.
Praticu upustva sa posta #43.

Imam jos jedno pitanje, kada zelim da menjam custom rom, a pre toga sam vec to radio po uputstvu posta #43, sada samo prelazim na novi rom, da li isto pratim sva uputstva sa posta #43 ili samo neki korak u upustvu? :)

pratis samo deo pod 3
ne treba opet da stavljas recovery jer ga imas, isto tako ne treba da pravis particije
samo pre flash-ovanja odradis wipe svega..factory reset, cache, dalvik cache i tek onda biras zip i flash
ako stavljas neki noviji rom ubaci cwm recovery 5.0.26

pratis samo deo pod 3
ne treba opet da stavljas recovery jer ga imas, isto tako ne treba da pravis particije
samo pre flash-ovanja odradis wipe svega..factory reset, cache, dalvik cache i tek onda biras zip i flash
ako stavljas neki noviji rom ubaci cwm recovery 5.0.26

Hvala!!!

E brate nemogu da instaliram z4root na telefon... Kaze "Pojavio se problem prilikom obrade paketa".. Sta da radim??

Nazad
Vrh Dno