Šta je novo?

[HUAWEI U8110] custom romovi, instalacija, podesavanja, iskustva, sve na jednom mestu

Jel vidi sd karticu kad se poveze na komp?

Sad gledam na xda kazu da nije froyo?

to sam i ja video pa me zanima sta donosi osim kloka? i sta oduzima?

Izgleda bas nista.Isto sam i ja zakljucio,takodje video na xda da nije ni froyo i nisam ga ni isprobao.
Ja sam juce nabacio CM 7.1. Android 2.3.7 i prvi utisci su sasvim zadovoljavajuci,sem sto naravno Mount SD i dalje ne radi...

E svasta, ja sam izgleda dobio najgori primerak U8110 - nece ni ovaj zeleni tigar da bootuje.
Otprilike 1 od 10 custom romova hoce da podigne.
Zanimljivo je i sto se tice cyanogen Rom managera, nece da ga instalira preko marketa jer
prijavljuje da aplikacija ne podrzava moj telefon, a sto je najgore kad instaliram preko .apk fajla
stvarno i ne radi :(
Vec ima dosta CM romova ali dzaba kad ne mogu ni da ih probam.

Žališ se da nemožeš većinu romova instalirati pa Jer radiš Wipe svega??

Naravno, pokusavao sam i format kartice pa snimim samo rom na nju ali nece.
Videcu da vratim stock rom pa da probam ispocetka :)

Uspeo sam konacno da pokrenem neki CM7.
U pitanju je ovaj rom
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1295844
Clockworkmode sam instalirao preko fastboota i onda rom.
Radi zaista lepo, baterija bas dobro drzi, jedina mana (osim mounta kartice) je kalibracija
koja je dosta traljava. Aplikacija za kalibraciju koja je preinstalirana je dosta traljava tako
da mozda moze i da se poboljsa sa nekom normalnom aplikacijom za kalibraciju.

Instalirao sam ga i ja i bas mi iscedi bateriju pri razgovoru,a pri svemu drugom ne trosi previse zaista. Svi ti romovi su bazirani na anryl-ovom romu i muce istu muku,kalibracija i mount sd a ostale razlike su izgleda nijanse.

uzeo sam ovaj tel. prosle nedelje i koliko sam mogao do sad da zakljucim tel je super osim sto mi baterija traje jedva jedan dan uz normalno koriscenje(bez nekog preteranog kacenja na net)......interesuje me da li neko ima neki savet?!!!
Hvala unapred...

Imam mali problem, telefon registruje da su slušalice priključene a nisu. Ima li nekog rešenja, sem da ga resetujem na fabričko stanje?

Jok. To sam prvo uradio, bez uspeha. Vadio sam i bateriju, ali isto. Skidao neku aplikaciju za kontrolu headset-a. ni to nije pomoglo.

Evo, posle par restarta se vratio u normalu:p

android!!! kad ne znas sta je... restartuj; ako nece, opet restartuj....ako i tad ne radi...restartuj....onda probaj jos jednom, pa jos jednom i to je to. :)

ljudi kad sam vec ovde... ima li neki rom da mu sve radi...? ali sve. ne mogu bez bilo cega :) sve mi treba i to da radi extra a ne ok. ajmo sad.

Pa onaj prvi rom ovde opisan na početku teme Fresh Zodiac Fruit ROM

mislio sam da ne valja ali se to odnosilo na neki drugi :)
instalirao sam fzf5,2 sa XDA. svidja mi se. extra radi sve. kloknuo sam na 650MHz. bas sve radi glatko. ni jedan bug. samo me sad mrzi da opet sve instaliram ponovo ali sta se moze...

Kolege imam bas gadan problem -kalibracija ekrana je odlepila totalno, reaguje na otprilike 15mm iznad
mesta dodira. Uz to ne radi ni autorotate.
Instalirao sam neke CM7 romove sa losom kalibracijom i tad se javio problem, ali sinoc sam ga vratio na
stock i opet je isto. Nece da odradi kalibraciju preko setingsa. Ne znam da li se podaci o kalibraciji cuvaju
unutar rom-a (os-a) ili u nekom lupam epromu telefona? Da li je moguce da je senzor zvekno?

Jel ima neko ideju sta bih mogao da probam, ili da odmah nosim fon na reklamaciju?

Probaj prvo ADW LAuncher pro njega nađi instaliraj i podesi na opcije za senseie na fast
Ako i to neće neznam dali je telefon dobro radio dok nisi instalirao novi rom onda nije do telefona već je u pitanju rom.
Nadam se da si uradio backup.
Ako nisi ,jednostavno instaliraj neki drugi rom.

Poslednja izmena:
Da li moze neko da mi da link za fabricki custom ROM koji je stigao uz paket mt:s?
Nervira me sto nisam uspeo da podesim da se poruke prosledjuju, nego ih uvek pisem iz pocetka.
Uzas.
Sada sam probao CM 7 update 6, i ne mogu da vidim dolazne pozive, ne vidim ko me zove. Ekran crn, kao noc. Nista.

skini fzf 5.2 sa xda sajta. ja sam izbegavao ali radi mnogo bolje od fab. roma. sve radi kao sat.

vise ne mogu da se setim, mislim da sam i sa njim probao, pa se vratio na 5.1. nesto mi se nije svidelo, nemam pojma vise sta je u pitanju.
u svakom slucaju hvala ti

Kolege imam bas gadan problem -kalibracija ekrana je odlepila totalno, reaguje na otprilike 15mm iznad
mesta dodira. Uz to ne radi ni autorotate.
Instalirao sam neke CM7 romove sa losom kalibracijom i tad se javio problem, ali sinoc sam ga vratio na
stock i opet je isto. Nece da odradi kalibraciju preko setingsa. Ne znam da li se podaci o kalibraciji cuvaju
unutar rom-a (os-a) ili u nekom lupam epromu telefona? Da li je moguce da je senzor zvekno?
Ipak je touch screen bio zveknuo, zamenjen je i sad sve fercera. Cak imam utisak da bolje reaguje na dodir sa novim
ekranom. Secam se kad sam tek uzeo telefon, dok nisam nabacio prvi custom rom jedva je reagovao.
Sad cu da nabacim Pro celestial jer sa njim sve radi kako treba, dok konacno neki CM7 ne bude do kraja ispeglan.

da li bi neko bio ljubazan da ispise parametre za sve apn, za telekom mrezu...stavio sam cm7 2.3.7 by slyking421 i nikako da podesim da sve radi kako treba...mms posalje ali ne prima..
znaci ako ima nekog da mu radi sve komplet neka ispise

Bilo bi lepo da postaviš link i naravno upustvo jer bi svakome koristilo.

Parametre za apn možete podesiti tako što ćete sa marketa skinuti aplikaciju APNSerbia i pokrenuti je. Ko hoće ručno može videti podešavanja na srbodroidu, samo neka ukuca apn u search baru.

Nazad
Vrh Dno