Šta je novo?

[HUAWEI U8110] custom romovi, instalacija, podesavanja, iskustva, sve na jednom mestu

teme ovde:
Kod:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1167075

a to sto tebi treba je u cyanogenmod settings>interface>status bar tweaks>battery status style

Znaci veliko veliko veliko hvala!!!!

Zdravo
imao sam C7. Radio je OK. Pre neki dan sam pokusao da instaliram drugi ROM, da probam nesto drugo.
Ne znam sta sam uradio, ali niti je prihvatio nov ROM niti hoce da mi instalira stari.
Tacnije, kada ukljucim telefon pojavi se samo logo HUAWEI i ni na jedno dugme ne reaguje. Kao da ima samo tu slicicu, i nista vise.

par dana pre ovoga, izbrisao mi je sve telefonske brojeve iz imenika (cca 1200).
Srecom da sam pravio back-up negde u martu, ap i nije mi toliko bilo strasno, ali....

Sve brojeve mi izbrisao, sam. CCCC

Zna li i ima li iko predstavu sta je i kako da resim problem.

Ma da,Menu>Wallpapers>Live Wallpapers (standardna procedura),ali nemam uopste opciju za live wallpapers. Evo i na drugi telefon sam ubacio FZF 5.1 i ista je situacija.Pokusavao sam da provalim gde su setovanja za tako nesto i ne nadjoh.
Znam da trosi bateriju,nije mi ni generalno bitno to toliko,ali nemam nacna da ih ubacujem...
Mozda nisu podrzani u tom custom romu

Evo da pomognem djoletu malo, vidim da ste ga stisli za taj tut.
Sto se tice samog djoletovog objasnjenja ono je sasvim jasno samo treba da se prati korak po korak

Da bi stavio custom ROM telefon prvo mora da se root-uje.

1. Root-ovanje
Skinuti sa android marketa aplikaciju z4root (preko telefona naravno), instalirati je na telefon, pokrenuti je i kliknuti permanent root.
Nakon toga aplikacija odradi posao, resetuje telefon i to je to.

2. Recovery Mode
Ako nikada ranije nisi stavljao custom ROM na tvoj u8110 ona najpre moras da instaliras na njega Recovery Mode.
To ces uraditi tako sto ces najpre skinuti sa neta amonra recovery 1.6.2.
Mozes ga naci na https://rapidshare.com/files/457882089/AmonRaRecovery_1.6.2_.rar
kada ga skines raspakuj ga na, recimo, desktop.
Prikljuci telefon na racunar (naravno preko USB kabla) ukljuci USB Debugging mode. To ces uraditi na sledeci nacin Menu/Settings/Applications/Development i stikliraj USB Debigging.
Nakon toga ugasi telefon (da ne bude zabune on je i dalje naravno povezan putem USB-a na racunar, znaci ne vadi kabl dok ne zavrsis kompletno stavljanje roma na telefon) .
Sada drzi crvenu slusalicu i dugme za smanjivanje (Volume -) i dok ih drzis upali telefon pojavice se logo huawei, i racunar bi trebalo da instalira drajver.
Sada odes u prethodno raspakovani direktorijum (1.6.2-pulsemini-amonrarecovery) i pokrenes fajl install-recovery-windows.bat. Pojavice se Command Prompt i odradice posao.
Nakon ovoga uradi reboot telefona tako sto ces pokrenuti reboot.bat iz amonra foldera. Ako slucajno nece (mada ne bi trebalo, ja nisam imao nikakvih problema) mozes da izvadis bateriju.

Recovery mode: Da bi usao u recovery mode, moras najpre da ugasis telefon, a zatim da drzis + Volume i zelenu slusalicu i dok ih drzis upalis telefon.
Sada bi trebalo da si u recovery modu.
Ides u meni nandroid pa backup i sacekas dok se uradi backup. Bekap folder se zove nandroid i sacuvan je na SD kartici telefona.
Vrati se u glavni meni recovery moda pritiskom na Volume - i idi na Reboot system. Kada se telefon upali prebaci nandroid folder sa kartice na komp.
Sada ugasis telefon i ponovo udjes u recovery mode (znaci opet zelena slusalica i Volume + se drzi dok se pali telefon).
Ides na Partition SDcard, pa na Partition SD i potvrdis particionisanje pritiskom na centar kruga ispod ekrana (D-Pad).
Swap size ostavi na 32 mb, ponovo potvrdi, Ext2 ostavi na 512 MB, potvrdi, Fat 32 ce ti biti ostatak memorije na kartici.
Kada se formatira klikni na volume - (minus) da bi se vratio u glavni meni, ponovo udji na Partition sdcard i idi na SD:ext2 to ext3, potvrdi, sacekaj da se odradi.
Kada i to odradi ides ponovo na Volume - da se vratis u glavni meni pa na Reboot System.

3. Custom ROM
Konacno smo stigli do kraja :)
Skini zeljeni ROM https://rapidshare.com/files/458557384/FreshZodiacFruitv5.1.zip.
Kada se telefon upali prebacis zeljeni rom u zip formatu (znaci nemoj ga raspakivati) na sd karticu.
Ugasi telefon.
Konacno, poslednji put ulazis u Recovery Mode ( znaci dok drzis Volume + i zelenu slusalicu dok palis telefon).
U Recovery mode meniju ides na Wipe pa Wipe data/factory reset.
Kada to odradi pritisne volume - da se vratis u glavni meni i ides na Flash zip from SD card, izaberi ROM koji si stavio na karticu i potvrdi instalaciju na D-Pad.
Sacekas da se zavrsi instalacija (par minuta) i kada bude pisalo Instalation complete ides na Reboot System i to je to, sada jases na novom ROMu :D.
Nadam se da sam pomogao.

jeste veliki citat, ali svaka cast na uputstvu! fenomenalno! sve je proslo ok.

da eventualno opet preformatiram SD karticu da sve bude jedna FAT32 particija (tj. da preuzme i onih 32+512MB) ili to ne smem da diram, ako to mozda zahteva ovaj Fruit ROM za svoj rad?

i neki link u toj poruci vise ne radi, ali daje se naci sta treba oko toga.

pozz

Drago mi je da sam mogao da pomognem ;) Taj havajac me je uveo u svet androida i za to sam mu zahvalan. Linkovi vrv ne rade ako nije dugo skidano sa njih, a ja nemam vise te fajlove da ih uploadujem ponovo, u svakom slucaju, kao sto ti rece, mogu se naci na netu.

Da li je neko voljan da mi pomogne vezano za ovaj telefon? :) Uzeo sam nedavno ovaj model pa bih hteo malo da ga "nabudzim"? Da li cu to postici sa instaliranjem tog Fresh Zodiac Fruit Eclair ROM i kako to tacno da izvedem,a da naravno nista ne zabrljam? :) HVALA PUNO!!!!
P.S.Ima li neko link za taj ROM,gde god krenem svugde suplje?

Poslednja izmena:
skines odavde
Kod:
http://db.tt/1QjOaPjw
a za ostalo imas na 4 ili 5 strani sve objasnjeno

Ljudi uspesno sam nabacio Fresh Zodiac Fruit Eclair ROM 5.1 i bas sam zadovoljan! Jedini "problem" mi je taj sto sada kada prikopcam telefon na usb automatski mi otvara neki autorun,a ne file transfer kao pre i samim tim nemogu da stavljam nista na sd jer je nemogu tako otvoriti. Sam telefon je prepoznaje i tu nema problema. Ima li neko nekakvo resenje? HVALA

u taskbaru klikni na usb connected i kliknes na turn on usb storage

Da li vam se desavalo da vam nesto i zbog necega nabija racun? A inace gprs mi je ugasen i izmislio sam neka APN podesavanja i aktivirao to umesto standardnog VIP podesavanja ! Dnevno mi nabije oko 100 din! Neznam sta da radim?

jesi ti siguran da si ugasio?
kako mozes da izmislis podesavanja za apn?

Pa izlupetao sam podesavanja i napravio neki profil koji sam kasnije aktivirao! A inace u podesavanjima sam iskljucio gprs konekciju,sve sto je imalo veze sa time sam iskljucio!

jesi ti siguran da si ugasio?
kako mozes da izmislis podesavanja za apn?
Prijatelju,vidim da se dosta razumes oko ovog modela telefona?! Jel bi mogao da mi preporucis neke programe koje bih trebao da ubacim u njega,tj. koji bi mi dosta koristili i ako moze kratki opis za sta sluze? Hvala puno,unapred!

Kako da namestim da prilikom instalacije programa oni idu na sd karticu i da li je to moguce? I da li bi mi neko preporucio koje bi programe trebao da instaliram u ovaj telefon za bolji i brzi rad? HVALA

za aplikacije na sd ti treba link2sd. e sad ne znam da li rom podrzava. ja sam koristio gb 2.3.7 romove. ovaj sam samo jednom stavio i nisam se nesto zadrzavao. nemam telefon vec duze vreme. a od programa, pa ono sto ti mislis da ti treba, svi imamo drugacije zahteve.
usput sam koristio tweakzv skripte i v6 supercharger koji su bas lepo ubrzali taj tromi mob

za aplikacije na sd ti treba link2sd. e sad ne znam da li rom podrzava. ja sam koristio gb 2.3.7 romove. ovaj sam samo jednom stavio i nisam se nesto zadrzavao. nemam telefon vec duze vreme. a od programa, pa ono sto ti mislis da ti treba, svi imamo drugacije zahteve.
usput sam koristio tweakzv skripte i v6 supercharger koji su bas lepo ubrzali taj tromi mob

A reci mi da li je taj ROM gb 2.3.7 po tebi bolji od ovog Fresh Zodiac Fruit Eclair ROM 5.1? I koji Battery Saver i neki prog. za odrzavanje telefona mi preporucujes? I jos ako nije problem da mi pojasnis ta dva programcica,jel to nesto poput 1.6.2-pulsemini-amonrarecovery i kako da ih instaliram? Ako moze uputstvo? HVALA

Poslednja izmena:
Ljudi zna li neko mozda koji je fabricki ROm za ovaj telefon i gde mogu da ga skinem?

Pomoć, root-ovo sam telefon, instalirao Recovery mode, uradio partition sd card i tu je kraj, neće ponovo da se uključi samo vrti ANDROID beskonačno.

jedino da probas factory reset iz recovery-a, ne znam sta bi jos moglo da pomogne
naravno gubis sve

Moze li mala pomoc? Na mom Huawei u8110 imam nabacen amonrarecovery i nista sem FZF romova nemogu da stavim na njega! vidim da mnogi koriste clockworkrecovery,ali moji pokusaji da ga stavim preko amonrarecovery-a nisu uspeli...!!! probao sam i da ga nabacim kao rom(flash zip to SD card),a probao sam i normalnim putem kao kad ni nemas recovery(preko pc-a) i nikakao!!!

Imam problem sa mojim u8110-om.Kada ubacio usb kabel u komp ne prijavljuje nista kao.U pocetku sam mislio da je problem usb kabel ali nije .Ima li neko da mi kaze nesto u vezi ovoga ?? Hvalla unapered .

Isto instalirao sam Frozen Zodiag Juice 2 (Cyanogemn 6) i od tada nece da prijavi sd kartu .

Ja moram zbog reklamacije da vratim telefon u fabricko stanje, i isao sam prvo na upgrade sa nekim romom koji je trebao da bude stock, a u stvari je ***** neko od T-mobile, i on ne radi uopste, izbacuje greske. Ovaj rom sa linka otpakuje, ali nece upgrade da izvrsi nikako, javlja gresku. Sta mi je raditi, istice mi garancija za nedelju dana, a moram da vratim stock rom. Cak ne mogu ni drugi recovery da stavim, pa da izvrsim vracanje preko nandroida. uzas!

trebalo bi da mozes amon ra recovery da stavis. kombinacija dugmica, prikacis ga na usb i iz windowsa kliknes na install-recovery-windows.bat

Nazad
Vrh Dno