Mozda nisu podrzani u tom custom romuMa da,Menu>Wallpapers>Live Wallpapers (standardna procedura),ali nemam uopste opciju za live wallpapers. Evo i na drugi telefon sam ubacio FZF 5.1 i ista je situacija.Pokusavao sam da provalim gde su setovanja za tako nesto i ne nadjoh.
Znam da trosi bateriju,nije mi ni generalno bitno to toliko,ali nemam nacna da ih ubacujem...
Evo da pomognem djoletu malo, vidim da ste ga stisli za taj tut.
Sto se tice samog djoletovog objasnjenja ono je sasvim jasno samo treba da se prati korak po korak
Da bi stavio custom ROM telefon prvo mora da se root-uje.
1. Root-ovanje
Skinuti sa android marketa aplikaciju z4root (preko telefona naravno), instalirati je na telefon, pokrenuti je i kliknuti permanent root.
Nakon toga aplikacija odradi posao, resetuje telefon i to je to.
2. Recovery Mode
Ako nikada ranije nisi stavljao custom ROM na tvoj u8110 ona najpre moras da instaliras na njega Recovery Mode.
To ces uraditi tako sto ces najpre skinuti sa neta amonra recovery 1.6.2.
Mozes ga naci na https://rapidshare.com/files/457882089/AmonRaRecovery_1.6.2_.rar
kada ga skines raspakuj ga na, recimo, desktop.
Prikljuci telefon na racunar (naravno preko USB kabla) ukljuci USB Debugging mode. To ces uraditi na sledeci nacin Menu/Settings/Applications/Development i stikliraj USB Debigging.
Nakon toga ugasi telefon (da ne bude zabune on je i dalje naravno povezan putem USB-a na racunar, znaci ne vadi kabl dok ne zavrsis kompletno stavljanje roma na telefon) .
Sada drzi crvenu slusalicu i dugme za smanjivanje (Volume -) i dok ih drzis upali telefon pojavice se logo huawei, i racunar bi trebalo da instalira drajver.
Sada odes u prethodno raspakovani direktorijum (1.6.2-pulsemini-amonrarecovery) i pokrenes fajl install-recovery-windows.bat. Pojavice se Command Prompt i odradice posao.
Nakon ovoga uradi reboot telefona tako sto ces pokrenuti reboot.bat iz amonra foldera. Ako slucajno nece (mada ne bi trebalo, ja nisam imao nikakvih problema) mozes da izvadis bateriju.
Recovery mode: Da bi usao u recovery mode, moras najpre da ugasis telefon, a zatim da drzis + Volume i zelenu slusalicu i dok ih drzis upalis telefon.
Sada bi trebalo da si u recovery modu.
Ides u meni nandroid pa backup i sacekas dok se uradi backup. Bekap folder se zove nandroid i sacuvan je na SD kartici telefona.
Vrati se u glavni meni recovery moda pritiskom na Volume - i idi na Reboot system. Kada se telefon upali prebaci nandroid folder sa kartice na komp.
Sada ugasis telefon i ponovo udjes u recovery mode (znaci opet zelena slusalica i Volume + se drzi dok se pali telefon).
Ides na Partition SDcard, pa na Partition SD i potvrdis particionisanje pritiskom na centar kruga ispod ekrana (D-Pad).
Swap size ostavi na 32 mb, ponovo potvrdi, Ext2 ostavi na 512 MB, potvrdi, Fat 32 ce ti biti ostatak memorije na kartici.
Kada se formatira klikni na volume - (minus) da bi se vratio u glavni meni, ponovo udji na Partition sdcard i idi na SD:ext2 to ext3, potvrdi, sacekaj da se odradi.
Kada i to odradi ides ponovo na Volume - da se vratis u glavni meni pa na Reboot System.
3. Custom ROM
Konacno smo stigli do kraja
Skini zeljeni ROM https://rapidshare.com/files/458557384/FreshZodiacFruitv5.1.zip.
Kada se telefon upali prebacis zeljeni rom u zip formatu (znaci nemoj ga raspakivati) na sd karticu.
Ugasi telefon.
Konacno, poslednji put ulazis u Recovery Mode ( znaci dok drzis Volume + i zelenu slusalicu dok palis telefon).
U Recovery mode meniju ides na Wipe pa Wipe data/factory reset.
Kada to odradi pritisne volume - da se vratis u glavni meni i ides na Flash zip from SD card, izaberi ROM koji si stavio na karticu i potvrdi instalaciju na D-Pad.
Sacekas da se zavrsi instalacija (par minuta) i kada bude pisalo Instalation complete ides na Reboot System i to je to, sada jases na novom ROMu.
Nadam se da sam pomogao.
Prijatelju,vidim da se dosta razumes oko ovog modela telefona?! Jel bi mogao da mi preporucis neke programe koje bih trebao da ubacim u njega,tj. koji bi mi dosta koristili i ako moze kratki opis za sta sluze? Hvala puno,unapred!jesi ti siguran da si ugasio?
kako mozes da izmislis podesavanja za apn?
za aplikacije na sd ti treba link2sd. e sad ne znam da li rom podrzava. ja sam koristio gb 2.3.7 romove. ovaj sam samo jednom stavio i nisam se nesto zadrzavao. nemam telefon vec duze vreme. a od programa, pa ono sto ti mislis da ti treba, svi imamo drugacije zahteve.
usput sam koristio tweakzv skripte i v6 supercharger koji su bas lepo ubrzali taj tromi mob
Ljudi zna li neko mozda koji je fabricki ROm za ovaj telefon i gde mogu da ga skinem?
ako ti nije problem, malo preciznije objasni.Pomoć, root-ovo sam telefon, instalirao Recovery mode, uradio partition sd card i tu je kraj, neće ponovo da se uključi samo vrti ANDROID beskonačno.
ako si na mts-u onda bi trebalo da radi ovaj rom
http://www.4shared.com/zip/ZRGeMZ6W/firmware_huawei_flash_U8110_V1.html
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari