Šta je novo?

ZTE Skate

Go Launcher Ex
Probao sam skoro sve moguce romove ali sam se zadrzao na pomenta dva. Atomic nikako da probam jer sam zaista zadovoljan logicom, a evo i najnoviji logic ima braviu(to nisam ni video).

Go Launcher Ex ima i Atomic ,po meni najbolji launcher.Probacu negde i logic ,mada kazem za sad sam prezadovoljan.

Na Telenor ROM-u Go Launcher EX krene da radi OK, ali posle par sati telefon uspori do neupotrebljivosti. Počne slabo da registruje dodir, sve akcije na telefonu su usporene i seckaju... Pretpostavljam da to nije slučaj na atomicu?

Poslednja izmena:
Da, ali ce pretpostavljam biti bar za trecinu skuplji.

Na Telenor ROM-u Go Launcher EX krene da radi OK, ali posle par sati telefon uspori do neupotrebljivosti. Počne slabo da registruje dodir, sve akcije na telefonu su usporene i seckaju... Pretpostavljam da to nije slučaj na atomicu?
Pa moguce ja ako nakacis 50 widgeta i stavis neki live wallpaper. To ce se desiti na svakom romu. U principu Telenorov rom je prilicno brz i stabilan ali ima los battery managment. Da li korisits neki task killer?

Imam 6 widgeta i nemam live paper. Stavio sam Go Task Manager da bih video kakvo je stanje, ne znam da li on automatski ubija nešto. Ali sam sve to koristio tri puta po nekoliko sati - kada počne da koči, ja odustanem i vratim se na fabrički launcher :(

Ne gasi ih automatski, moras preko X dugmeta na widgetu. Koliko ti rama ostane kada pocne da koci?

Pozz drugari,telefon je kupljen u telenoru i zakljucan je.Da li moram da ga otkjucam da bih ga rootovao ili ne mora.Unapred hvala.

Ne gasi ih automatski, moras preko X dugmeta na widgetu. Koliko ti rama ostane kada pocne da koci?
Trenutno ne koči (još). Za RAM, piše 182/421, ne znam da li to znači da je 182 slobodno ili potrošeno, ali nije bi bitno, dosta RAM-a je slobodno. U ovom trenutku ne koči pri listanju ekrana, ali slabije reaguje na dodir. Recimo, kontakt ikonica koju dodirnem zasvetli (znači registrovao je dodir), ali ne pokrene kontakte. Proradi iz drugog ili trećeg puta, a slično se ponaša i sa ostalim ikonicama iz donjeg reda ... :(

Poz,
Interesujeme kakav mu je zvucnik,dali je slican ko na telenor one touch-u,ili losiji?

Trenutno ne koči (još). Za RAM, piše 182/421, ne znam da li to znači da je 182 slobodno ili potrošeno, ali nije bi bitno, dosta RAM-a je slobodno. U ovom trenutku ne koči pri listanju ekrana, ali slabije reaguje na dodir. Recimo, kontakt ikonica koju dodirnem zasvetli (znači registrovao je dodir), ali ne pokrene kontakte. Proradi iz drugog ili trećeg puta, a slično se ponaša i sa ostalim ikonicama iz donjeg reda ... :(
182 je slobodno. Sto je i ok ako imas par widgeta i par ukljucenih programa. A to sa dodirom sam primetio i ja, desi mi se i na logic romu ali redje(i to samo sa go launcher exom). Valjda su ikonice sitnije pa moras tacno po sredini da ubodes.

Mene se to sa dodirom desava samo sa donjim redom ikonica.Tj . ono gde fabricki dodje meni(red koji se ne menja kad skrolujemo sa ekrana na ekran) i znate vec sta.Znaci tu slabije reaguje,ali gornji redovi ,oni normalni reaguju vrlo brzo i bez problema.Ovaj problem imam samo na Atomic modu ,nisam imao dok sam imao install Cynogen nightly .Znaci nije nista do telefona vec romova.Ali meni ne smeta toliko ,svakako sam makao ikonice odozdo(ostavio samo meni) .

@robes024 Zvucnik je dosta solidan,ne znam kakav je na tom one touch-u ,pa ga ne mogu uporedit sa njim.

Poslednja izmena:
Napravljen je i TPT za Telenor, tako da sada moze da se vrati stock rom ako je neko radio fles sa TPTom.

Kakva su vam iskustva sa kvalitetom prijema wireless signala sa različitim romovima?
Kod mene je ruter u prizemlju i sa Atomic (V3 doduše) romom u najudaljenijoj sobi na spratu imam jedva jednu crtu signala, a nekad se i ona gubi. Mislio sam da je do rutera, međutim juče sam probao suprugin HTC Explorer i sa njim je signal skoro pun, uglavnom tri crte.

Slabo hvata i sa stock romom koliko se ja secam, a na logicu mi je isto.

U prvih 6 meseci nije potrebno dokazivanje kvara, po zakonu o potrosacima. Trazi nov.

Mozes li reci o cemu je tacno rec odnosno koji tacno zakon, clan, stav je u pitanju?! Moze i na pm da ne budjavimo temu!
Inace ovi ZTA telefoni mi sve primamljivije izgledaju.

Može li mi neko dati uputstvo kako da da rootujem telefon? Sa superbootom neće, samo zaglavi na početnom ekranu (ne restartuje se). Verzija je orange monte carlo android 2.3.4.

Jel moguce da jos nema kod nas da se nadju one silikonske futrole(bez narucivanja sa strane)?

@NikolaT Ja sam moj telefon rootovo tako sto sam instaliro jedan od onih custom rom-ova(cynogen nightly) .Oni su valjda rootovani ,tako da posle imas rootovan telefon.

Poslednja izmena:
Jel moguce da jos nema kod nas da se nadju one silikonske futrole(bez narucivanja sa strane)?

@NikolaT Ja sam moj telefon rootovo tako sto sam instaliro jedan od onih custom rom-ova(cynogen nightly) .Oni su valjda rootovani ,tako da posle imas rootovan telefon.

NEMA futrola kod nas. Da su skupe pa da čovek i razume. Naruči sa neta ili ebay-a ako možeš....

Pozdrav svima,

planiram da kupim ovaj telefon, ali me malo nervira slab kvalitet videa (640x480 i to jos u 15fps sto je slabije od moje trenutne n95 8gb stare 5 godina!).

da li neki rom i/ili app omogucavaju snimanje u boljem kavalitetu? ne treba mi veca rezolucija ali bar 25fps bi bilo pozeljno.

unapred hvala,

milan.

Poslednja izmena:
Ne znam, pitam, za Android sam potpuni laik.

NEMA futrola kod nas. Da su skupe pa da čovek i razume. Naruči sa neta ili ebay-a ako možeš....

E i meni ovo nije jasno. :(
Znaci kupio bih 5 futrola i zastita za ekran da ih ima ovde, jer su se i par mojih ortaka primila i uzela ovaj ZTE.
Osecam da ce uskoro da padne prvi "greb" i da cu da popizdim jer zaista sam lik koji voli da cuva stvari. :/

Pozdrav svima,

planiram da kupim ovaj telefon, ali me malo nervira slab kvalitet videa (640x480 i to jos u 15fps sto je slabije od moje trenutne n95 8gb stare 5 godina!).

da li neki rom i/ili app omogucavaju snimanje u boljem kavalitetu? ne treba mi veca rezolucija ali bar 25fps bi bilo pozeljno.

unapred hvala,

milan.

I meni je isto oko 15-16. Imam custom rom Atomic(inace jedan od,ako ne i najbolji) ,i ako je na njemu tako onda cisto sumnjam da moze biti bolje.Stvari stoje ovako.Ako je tebi bitna toliko kamera,uzmi neki drugi telefon.Kamera mu je najveca mana ,mada nije toliko losa kolko se cini na prvi pogled.Ali sve ukupno telefon je najbolji moguci za te pare(i vise od toga ,po meni vredi barem 50% vise nego sto kosta). Da mu je jos i kamera na vrhunskom nivou,onda bi verovatno bio jedan od najprodavanijih telefona.

koliko vidim, niko se do sada nije zalio na neke vece probleme sa ovim modelom, a zaista za te pare izgleda da nema telefona ni priblizno slicnih karakteristika.
izgleda da cu se posle 5 godina konacno odluciti da svoj vrhunski SE K800i zamenim novim Kinezom! uopste nisam razmisljao o promeni telefona, ali kada sam video
ovaj Skate, zaista mislim da za cenu od 140e ne moze bolje u ovom trenutku, obzirom da ne zelim da bacam 500-600e za telefon, cak ne bih ni preko 200e davao!
zbogom Eriksone, hvala na vernoj petogodisnjoj sluzbi! :))))

Uf, ja nisam imao tako lepo iskustvo sa "Skate"-om. Kupio sam ga preko oglasa, bio je stvarno neotpakovan, softwer u njemu je bio OMC (Orange Monte Carlo). Na prvi pogled - oduševljenje. U poređenju sa mojim Desire HD-om, nisam video neke preterane razlike. Ok postoje ali ništa drastično. Ali... Posle nepunih 48h sati, telefonu je, ničim izazvan, otkazao mikrofon. Bukvalno uveče ga ostavili na stolu, ujutru mikrofon nije radio. Telefon sam vratio, momak od koga sam ga uzeo je stvarno koretan ispao, ali pošto je taj telefon bio namenjen kao poklon, uzeo sam za 10€ manje nov LG Optimus HUB sa 2 godine pisane garancije u našim servisima. Na "Modaco" forumu ima više tema u kojima se spominje ovaj problem sa mikrofonom. Kvar nije čest, naprotiv, ali koga zadesi a nema garanciju ...:S:

Vrh Dno