Šta je novo?

iPad 3

Jel moze neko objektivno da kaze koje su razlike izmedju iPad-a 1, 2 i 3?

Citam ovu temu kako bi nepristrasno odlucio koji tablet (android, ipad ili windows 8) da uzmem u skorijoj buducnosti, ali postaje skoro nemoguce doci do informacija zbog krajnje subjektivnih predrasuda.

@priest77
Ako izneses nesto, onda to podkrepi i cinjenicama. Kazes
A5X je za svaku pohvalu jer sa 4 jezgra brise patos sa Tegra 3
.
telep te lepo pita 3 puta da kazes na osnovu cega si doneo takav zakljucak, a ti ne daljes odgovor nego ga napadas...
I mene zanima da li je to samo u benchamark testovima ili se to vidi u realnom radu. Ovo nije provokacija, nego najozbiljnije pitam! Nigde nisam video da novi iPad ima 3 puta veci FPS od Tegre 3 (ili nesto slicno) pa da bi prosudio da "brise patos"...

Da ponovim jos jednom: Ne vucem ni na jednu stranu, i hocu objektivne cinjenice kako bi odlucio koji tablet da kupim (znaci gledam prednosti i mane SVIH tablet uredjaja, i na kraju procenjujem da li mi te prednosti/mane trebaju i da li vrede razliku u ceni).

nema ništa loše u tome, bolje da potencijalni kupci saznaju za mane ovde, nego da se neprijatno iznenade kad kupe uređaj ;)

Meni je ipad 2 pao sa jedno metar i po direktno na plocice, dobio je beleg na jednom cosku i to bi bilo sve. Mislim da to pokazuje prilicnu robusnost glede padova i fizickih ostecenja, drugim recima meni je to bio znak da masinica nece tek tako da se raspadne od pada :) Mozda je novi ipad nesto mekaniji, ali ne verujem da i on tek tako puca.

^ Mozda se zato i zove i-pad (moze da pada_ :D
Ma mislim da je to samo srecna okolnost...npr, meni je pao logitech harmony one, jednom, i samo jednom, i to je bio njegov kraj :)

@nemanja123
vazi sto ces da dobijes objektivnu sliku ovde :D. Gizmo kako rece je tu da daje samo mane, Priest da hvali :D.

Kontam da ono sto treba obicnim korisnicima mozes da dobijes iz skoro svakog (iOs,Android,Win8) tableta. I na kraju uzmes sta ti se svidja :). Posebno ako su cene tu negde (sto sumnjam da ce da bude slucaj sa iPadom kad stigne kod nas, moja neka procena da ce najjeftiniji model da bude primetno skuplji od Primea sa tastaturom :)).
I ja sam trenutno u procesu kupovine, hteo sam Prime, sad izbacice ovi ludaci iPad3 :D, pa kontam da je lepo sacekati odgovor od ostalih proizvodjaca ili da se nadamo da ce ipak cena iPada kod nas da bude normalnija nego do sad :).

@Nemanja123 Ne moze priest da odgovori na to pitanje sve da zivi 1000 godina...

Sto se razlika tice, ja sam imao Ipad1, i koristio duze Ipad2. Ergonomski, 2 mi je bolje legla nego kec...Sto se OS-a tice, oba su radila veoma dobro, s tim sto sam na kecu radio raznorazne vratolomije da bih dosao do upotrebljivog multitaskinga. Na dvojci su to dosta popravili i nije previse komplikovano raditi (pretpostavljam da je uz gestures jos lakse). Baterija i na jednom i na drugom odlicna,stavise na kecu sam izvlacio i po 5-6 dana bez punjenja uz neko umjereno koriscenje i "konzumiranje" sadrzaja. Na dvojci mi se cini da je slicna, ako ne i ista autonomija. Sem angry birds, igrice nisam pretjerano igrao ni na jednom ni na drugom. Za neki ozbiljniji rad nije bas bio praktican, sto zbog form factor-a, sto zbog cinjenice da tableti po meni i nisu za ozbiljan rad :). Jednom prilikom sam trazio po sajtovima neke djelove za auto....majko mila koja je to muka :(:(:(

Primjer:Sajt sa milijardu padajucih lista, izaberem ja fino sve sto treba, tapnem SEARCH, otvori se nova stranica u browseru - ne da mi to sto hocu.Dobro, vratim se na prethodnu stranu, ona reload-uje....sve iz pocetka. Opet tapnem search, opet ne nadjem to sto zelim, ajmo sve jovo nanovo :) I tako jedno sat vremena, za stvar koju bih na komp-u sa misem i tastaturom zavrsio za 10-ak minuta....

Sto se aplikacija tice, ja sam imao jailbreak na kecu i imao sve i svasta natrpano jer jelte, kad je dz i Bogu je drago :) plus, nova igracka pa hoces sve da probas. Realno, od svega toga mi nije trebalo ni 10% a jb mi je 2 puta zadao jaku glavobolju (jednom zaglavio na jabuci, ja na moru, ni signala na telefonu a kamo li interneta i kompjutera :p). S obzirom da odavno koristim iTunes i imam citavu muziku sredjenu, bilo je ok iskustvo slusati muziku na njemu dok nesto citas/pises.Tada, kad se pojavio kec, iTunes je bio must have tako da sam bio prinudjen da kacim na kabl kad god sam htio nesto da odradim PC->iPad ili u obrnutom smjeru. Filmove sam gledao relativno cesto, na zalost, svakom pogledanom filmu je prethodila konverzija preko handbrake (smanjivanje velicine, lijepljenje titlova itd. itd. itd). Dan-dva pred recimo neko putovanje, sjednem za komp, pustim 3-4 filma da se konvertuju, pripremim novine/magazine i ostale stvari koje hocu da citam (i muziku koju hocu da slusam), prebacim to na iPad i put pod noge :) Za to je recimo bio, u najmanju ruku idealan.

Na kecu je realno falila prednja kamera za skype, medjutim kad sam vidio kakav je shit ubacen u dvojku, nije mi bilo vise zao :p. Izgleda da je ista i u novom iPad-u. Zadnju kameru na tabletu ne bih komentarisao :)

Eto, iz prve ruke iskustvo sa kecom/dvojkom. Dobra stvar je takodje, sto i u post prodaji drzi dobru cijenu (moj sam dobio iz USA odmah posto se pojavio, prodat je posle skoro godinu dana za 450e).

Trenutno,i ja gledam neki tablet da nabavim preko burazera iz USA, i s obzirom na cinjenicu da vec godinu dana koristim Android, i upoznat sam sa mogucnostima istog, mislim da ce izbor pasti na Galaxy Tab (8" ili 10"). Multitasking, nativ aplikacije, sam nacin rada os-a ... bez obaveze za iTunes-om i uopste veze sa nekim kompjuterom ako zelis nesto da odradis na njemu itd. itd. mi nekako mnogo bolje zvuci nego kad se sjetim keca i sta sam sve morao da odradim da bi mi bio upotrebljiv na nacin na koji mi sada recimo Desire HD zavrsava posao. Racunam da cu dobiti minimum to isto, samo na vecem ekranu. Takodje, racunam i da ce optimizacija Androida u buducnosti donijeti jos vecu prednost sto se mojih potreba tice.

Poslednja izmena:
nemanja123, velika je bila razlika izmedju 1 i 2, a manja izmedju 2 i 3. Trojka je trenutno najbolji tablet koji je proizveden. A i dvojka je bila u svoje vreme. Svako moze da vuce na svoju stranu, ali to je realnost. Mana iPada je sto nije prosiriv, tj sto nema SD card slot. Posle JB-a uz iFile i CCK moze da se "prosiri" ali to nije to, jer ta budza strci sa strane i nije bas najbolje resenje. Na Transformer prime uz dock i usb host ... skoro da mozes imati tablet sa 1tb prostora :) Ono sto se dogadja npr na TP-u a sto se redje dogadja na iPad-u je force close, iliti pucanje aplikacija. Ipad je daleko ispeglaniji (bolje optimizovan) od svih do sada proizvedenih tableta nebitno koji OS imaju na sebi. Sve video formate koje zamislis pusta bez problema u AV playeru ili drugom slicnom SW-u, dok je default player krs jednako onom na Android tabletima.

Mane kod iPada mozes lako da nadjes ... sam ekosistem sa iTunes-om u samom srcu tog sistema, neki samo njima jasan multitasking, bez JB-a ogranicena upotrebljivost u smislu modifikacije bilo cega ... Ali i pored svega toga, bar za mene, je daleko laksi rad (razonoda, citanje, gledanje nekih serija dok putujem i tsl) na iPad-u i to je ono sto je meni jedino bitno. A to da li ima 542 jezgra i 3,2ghz po jezgru ... to me ich ne zanima ukoliko to ne radi onako kako ja ocekujem da radi, tj ako stuca :)

@Uros Novakovic:
+1
Sto se surfanja tice, potpuno se slazem sa tobom. Ponekad je nemoguca misija surfovati na tablet uredjaju bas zbog toga sto ne mozes precizno da ubodes link prstom. Koristio sam iCabMobile na iPad1 i podesio sam da me za svaki link pita da li zelim da ga otvori u novom tabu ili u istom. Cesto je pucao, verovatno zbog nedostatka memorije.
Drugi problem koji sam primetio je da nece na svim sajtovima da scrolluje unutrasnje frejmove. Npr. ako listam neki forum i neko ubaci neki text u CODE tag, veoma je tesko procitati sta pise, jer ne mogu uvek da scrolujem text unutar CODE taga. Nekada hoce sa dva prsta, nekada nece. Nisam primetio pravilo.
Realno, poto mi je komp u kuci upaljen stalno, mnogo mi je lakse da pogledam nesto na kompu nego na iPadu.
Ovo generalno vazi za sve tablet uredjaje. Da ne pomisli priest da samo mislim na iPad.

Tablet uredjaji su mi upotrebljiviji u druge svrhe.. npr da upravljam nekim uredjajem. Npr:
PC + kinect + ipad app za konotrolu efekata (ovo je radio Vita.. ko ga zna):
http://www.youtube.com/watch?v=_5qBSdRljgA
Ili npr. virtuelna kamera iz MotionBuildera pa strimujem sliku preko wifi na iPad, zatim mogucnost pregleda snimljenog motion capture matrijala, ... Nazalost ne mogu da okacim snimke jer je to jos uvek work-in-progress. Trenutno koristim iPad za razvoj, ali definitivno prelazim na Android samo zbog lakse distribucije apllikacija. Ljudi koji ovo koriste su prilicno daleko i ne zele da se maltretiraju sa OSX-om i XCode-om.

@priest77
Ako izneses nesto, onda to podkrepi i cinjenicama. Kazes .
telep te lepo pita 3 puta da kazes na osnovu cega si doneo takav zakljucak, a ti ne daljes odgovor nego ga napadas...
I mene zanima da li je to samo u benchamark testovima ili se to vidi u realnom radu. Ovo nije provokacija, nego najozbiljnije pitam! Nigde nisam video da novi iPad ima 3 puta veci FPS od Tegre 3 (ili nesto slicno) pa da bi prosudio da "brise patos"...
U testovima ima bolje rezultate, ali posto je iPad u pitanju onda svaki drugi ce reci da su testovi nebitni. I moguce da nema cak 3 ili 4 puta veci FPS od Tegre ali uvek ga ima, i ja sam lepo rekao da je za pohvalu kako su to postigli sa 4 jezgra, ono sto Tegra ne moze ni sa citavih 12. Kada smo kod tog FPS-a, cak i da moze hardveski tegra tu da se priblizi, ostace problem sa izborom aplikacija/igrica koji ne moze da se poredi sa onim sto ti nudi iPad.
Mozes da pustas sta hoces od video fajlova recimo u AVPlayer HD, sa titlovima i bez konverzije, otvorice ti cak i .iso fajl. I sto je najbitnije sam OS je stabilan i aplikacije pored velikog izbora, imaju i kvalitet.
Mana jeste neprosirivost, narocito sada kada krecu retina aplikacije 3 do 4 puta vece i zato nema sta da se razmislja iko za bilo koju verziju bez 32GB.

Ako je za citanje onda novi iPad nema konkurenciju uopste jer ova ogromna rezolucija manje zamara oci i sve izgleda ostro kao da je stampano.
http://news.yahoo.com/ipads-retina-display-reduces-eye-strain-expert-says-105814668.html

Prednja kamera je napravljena za video pozive i za tu namenu radi posao, osim ako nemas potrebe za neki HD video poziv, onda ce ti zatrebati jaca kamera.

Android tableti imaju milion nedostataka, ali po tim temama ne vise android hejteri (kao sto se radi suprotno) i ne traze najmanju sitnicu da bi kukali. Recimo tamo ako se uredjaj zakuca ili restartuje iz cistog mira, to je potpuno nebitna stvar...
Mnogo ljudi se ovde preslo i bacili su pare za iPad kopije upravo zbog ovakvih tema i neralnih preporuka, i sto je najsmesnije upravo oni koji najvise pljuju taj iPad, za sebe kupuju, zamisli iPad.

Poslednja izmena:
@Uros Novakovic:
+1
Sto se surfanja tice, potpuno se slazem sa tobom. Ponekad je nemoguca misija surfovati na tablet uredjaju bas zbog toga sto ne mozes precizno da ubodes link prstom. Koristio sam iCabMobile na iPad1 i podesio sam da me za svaki link pita da li zelim da ga otvori u novom tabu ili u istom. Cesto je pucao, verovatno zbog nedostatka memorije.

To je do Safarija i načina kako je stranica napravljena. Nekada se isto dešava na Androidu sa Operom i Dolphinom.

^^ Mozda, ali na Android default browseru nikada, ali nikada nisam imao problem.

@ priest
Naravno. Da bih nekom uredjaju nasao manu ili istakao prednost moram ga koristiti zar ne?? Ja sam svoje utiske o konkretno iPadu i o Androidu formirao nakon 1 godisnjeg iskustva i svakodnevnog koroscenja obije platforme, za razliku od tebe koji si tipican primjerak danasnjeg "internet" strucnjaka koji sve zna i u sve se razumije na osnovu tekstova sa interneta.

Poslednja izmena:
Trenutno,i ja gledam neki tablet da nabavim preko burazera iz USA, i s obzirom na cinjenicu da vec godinu dana koristim Android, i upoznat sam sa mogucnostima istog, mislim da ce izbor pasti na Galaxy Tab (8" ili 10"). Multitasking, nativ aplikacije,......
Vidis ovo je najzanimljivija stvar, ne znam da li uopste imas jedan jedini postu u Galaxy Tab temi, a taj uredjaj ti se svidja i ima milion prednosti :), dok odavde ne silazis :)
I sta podrazumevas pod native aplikacije? Da li su to aplikacije napravljene za telefone pa rasirene vestacki na tablet ekranu tako da izgledaju katastrofalno? :)

Sto se surfa tice, retko ces naici na stranice koje nece raditi lepo na tabletu.
Ja kada trebam nesto na brzinu da potrazim na net, pre cu uzeti iPad u ruke nego pokrenuti PC ili laptop.

Poslednja izmena:
@ priest
Naravno. Da bih nekom uredjaju nasao manu ili istakao prednost moram ga koristiti zar ne?? Ja sam svoje utiske o konkretno iPadu i o Androidu formirao nakon 1 godisnjeg iskustva i svakodnevnog koroscenja obije platforme, za razliku od tebe koji si tipican primjerak danasnjeg "internet" strucnjaka koji sve zna i u sve se razumije na osnovu tekstova sa interneta.
Jeste imao si nekada iPad1 i dajes savete za iPad3 :D
Pricas kako si bespotrebno konvertovao filmove, i kako se tebi nije otvorio neki sajt... a da te podsetim ponovo i o GPS-u sta si rekao? :)

Poslednja izmena:
Vidis ovo je najzanimljivija stvar, ne znam da li uopste imas jedan jedini postu u Galaxy Tab temi, a taj uredjaj ti se svidja i ima milion prednosti :), dok odavde ne silazis :)
I sta podrazumevas pod native aplikacije? Da li su to aplikacije napravljene za telefone pa rasirene vestacki na tablet ekranu tako da izgledaju katastrofalno? :)

Sto se surfa tice, retko ces naici na stranice koje nece raditi lepo na tabletu.
Ja kada trebam nesto na brzinu da potrazim na net, pre cu uzeti iPad u ruke nego pokrenuti PC ili laptop.

Ovako, posto nisam od onih koji nasijedaju na tvoje "naivne" provokacije pa svaka tema u kojoj umijesas prste ode u tri lijepe, odgovoricu ti na svaki post sa zadovoljstvom, nije mi nikakav problem da se sa tobom bakcem. Obozavam da posmatram reakcije i citam sta pisu ljudi koji imaju mentalni sklop slican tvom.

Elem, da ti objasnim nesto...Prvo, nije uopste bitno da li ja imam 1000 ili nemam nijedan post u nekoj temi, ja sam probao galaxy tab i uz predznanje koje imam o androidu, dosao sam do zakljucka da mi se taj uredjaj svidja i da ce mi zavrsiti 99% posla za koji meni treba jedan tablet uredjaj, i to napisao. To sto se odavde ne micem ne treba da ti bude glavna preokupacija. Naisao sam na post gdje je covjek fino pitao za misljenje o iPadu i utiske i ja sam mu dao svoje vidjenje i utisak nakon koriscenja iPad-a od skoro godinu dana. Druga je stvar sto ti taj post koristis kao oruzje za provokaciju. Ako te bas toliko jako intrigira moje prisustvo u temi, reci cu ti da sam ispratio samo zadnjih 2-3 strane ove teme, ne vise.

Drugo, pod native aplikacijama sam prosto mislio youtube, gmaps, gmail, translate, googles i jos mnogo mnogo drugih google aplikacija koje dolaze preinstalirane uz Android tablete (telefone). Uopste me ne zanima tvoja konstatacija da su sve aplikacije rasirene, da izgledaju ovako ili onako. Te "native" aplikacije, meni licno, izgledaju sjajno i rade odlicno. To sto si se ti uhvatio za tu "aplikacije napravljene za telefone pa rasirene vestacki na tablet ekranu" floskulu pa je copy/paste-ujes po forumima u slicnim diskusijama je tvoja stvar koja, za tvoju informaciju, nema ama bas nikakve veze sa cinjenicnim stanjem.

P.S I ona pretraga za auto djelove koju sam opisao kao primjer je trebala da bude bas to sto si rekao "pogled na brzinu" pa se pretvorila u mucenje od sat i po vremena.

Ne znači da nećeš imati nikad, ali nikad.

btw. FYI
Taj android browser je zasnovan na Appleovoj tehnologiji. :)

Aj da odgovorim pod postulatom svih Apple zilota na ovom svijetu: "It just works" . (sirNemanja, ovo nemoj da shvatis kao da si ti jedan od njih ;) )

Dakle, ja blage veze nemam na kojoj tehnologiji je zasnovan niti kako je napravljen taj browser. Niti me to mnogo interesuje. Znam samo da radi perfektno ono sto ja zelim od njega da uradi.

Poslednja izmena:
Jeste imao si nekada iPad1 i dajes savete za iPad3 :D
Pricas kako si bespotrebno konvertovao filmove, i kako se tebi nije otvorio neki sajt... a da te podsetim ponovo i o GPS-u sta si rekao? :)

Posto si ovo dodao, obavijesticu te da sam pisao o svom iskustvu sa iPad1 u postu iz kog si izvukao kontekst. Pomenuo iPad3 nisam.
Bespotrebno ili ne, filmove sam morao da konvertujem jer na iPad-u od 16 gb koliko je bio kapacitet, ne mozes smjestiti bas puno hd filmova zar ne? Konverzijom full hd filma (jer razlike u rezoluciji filma na toj velicini ekrana su potpuno imaginarne) se dobija mnogo veci broj filmova na istom zauzetom prostoru.
Apple NE STAVLJA gps prijemnik u iPad wifi tablete.

Dokle, ali dokle ista priča sa priest-om? Kada ćete ukapirati da on uopšte nije zainteresovan za diskusiju, već da je tu da iskopira ono što je pročitao na nekom drugom sajtu? On se previše razume u Apple, ali nimalo u Android, tako da je to jedan ogroman cirkus neznanja i iznošenja netačnih stvari. Pitate priest-a da odgovori o razlici između iPad-a 3 i Tranformer Prime-a, a čovek nije uzeo taj model u ruke, a kamoli ga koristio.

Štaviše, čisto sumnjam da je on uopšte koristio neki Android uređaj. On je problematičniji od mene i svih androidaša zajedno. Zašto mu sve ovo prolazi? Zato što smo u "njihovoj" temi i po defaultu smo mi negativci. Aman, pa dokle više...

Jao bre svi kao koriste neke aplikacije na tabletima, neki oc, testiranja razna ovo ono. Ljudi, tablet je napravljen da bi se eto malo surfovalo, pogledao po koji film, čitanje, slušanje muzike, po koja igra, chat video, GPS(3g modeli) email i tako to. Vi ovde razglabate o nekakvim jezgrima, brzini ovoga ili onoga. Koga to još zanima? Da nećeš možda photoshop ili word na iPad-u da odradjuješ? To je gubljenje vremena jer tablet nije za to stvoren.
Uzeo sam iPad2 ženi umesto keca za 270$ od istog ortaka od koga sam i keca uzeo pre godinu dana. Koristio sam razne tablete. Ali, iOS je jednostavno rečeno SMOOTH. Android nikada ali nikada neće raditi tako. Stalno neko zastajkivanje, skrolovanje užas, kao da mu fali memorije, pričam generalno za sve android based tablete.
Apple po meni ima 2 velike mane a to je iTunes i flash sadržaj. Dati toliko para za nešto što nije 100% funkcionalno i podržano je smejurija.
Zato sam i rekao da je cena preterana. Svaki tablet ne bi trebao da košta iznad 250-300$ max. Za upotrebu koju ima.

Taj android browser je zasnovan na Appleovoj tehnologiji. :)

Ne nego je zasnovan na webkit-u, koji je pak zasnovan ka KHTML-u, koji je deo open-sors KDE-a od kasnih devedesetih. Obzirom da je KDE pod GPL licencom, fork koji je startovao apple (kasnije dobio ime webkit) takodje uvek mora da bude open-sors. Danas su najpoznatiji browseri koji koristi webkit guglov chrome i eplov safari a apple, google i nokia su najveci kontributori webkit koda.

Ne nego je zasnovan na webkit-u, koji je pak zasnovan ka KHTML-u, koji je deo open-sors KDE-a od kasnih devedesetih. Obzirom da je KDE pod GPL licencom, fork koji je startovao apple (kasnije dobio ime webkit) takodje uvek mora da bude open-sors. Danas su najpoznatiji browseri koji koristi webkit guglov chrome i eplov safari a apple, google i nokia su najveci kontributori webkit koda.

Apple je najviše doprineo tome da to zaživi. Nije sigurno samo od sebe se probilo na tržište.

Aj da odgovorim pod postulatom svih Apple zilota na ovom svijetu: "It just works" . (sirNemanja, ovo nemoj da shvatis kao da si ti jedan od njih ;) )

Dakle, ja blage veze nemam na kojoj tehnologiji je zasnovan niti kako je napravljen taj browser. Niti me to mnogo interesuje. Znam samo da radi perfektno ono sto ja zelim od njega da uradi.

Mislim da mu fali dosta opcija. Dolphin HD je tu negde, kao i Opera. Ništa nije savršeno, pa ni ovo. Dolphin HD ume da pukne kada se otvori više od 5-6 tabova. Opera, ne.

HA HA, pa zar ta ispranost boja nije realnost, kako se sada povećava zasićenost boja, šta je ovo, hoćemo nazad realnost, ne izgorele boje. Pogledajte tu ljubičastu pa neko će oslepeti od te boje, to nije realnost.

Poslednja izmena:
Apple je najviše doprineo tome da to zaživi. Nije sigurno samo od sebe se probilo na tržište.

Pa ako ces o probijanju trzista onda bi trebalo reci da je za to najzasluzniji guglov chrome. Danas webkit browseri drze oko 25% trzista, od toga chrome 20%, a safari 5%. Pre chroma udeo webkit browsera bio je tek 2 ili 3%. Najveci kontributor webkita danas je google, i to od neke 2009-te godine naovamo, sto se prakticno poklapa sa pojavom chrome browsera (beta izasla 2008-me, prve verzije pojavile su se krajem 2008-me i pocetkom 2009-te).

Interesantna stvar je recimo i to da je Nokia, posle gugla, najvise doprinela razvoju androida. Deluje cudno ali zaista jeste tako i to je posledica open-sors prirode projekta i toga sto maemo i android imaju mnogo dodirnih tacaka.

Nista specijalno vezano za ipad 3, ali eto.... interesantno je kako open-sors projekti dolaze u zizu interesovanja raznih kompanija, cesto cak i dijametralno suprotstavljenih.

edit i napomena: pomenuti procenti se odnose na stone i laptop racunare.

edit2: procenti dovedeni u red, misscalculated na pocetku :)

Poslednja izmena:
@telep:
nista to ne valja zato sto je to Samsungov display. ;)

Niti znamo u kakvom se društvu autor kreće niti kakvo je stanje u USA. Dok ne odeš tamo lično i ne prošetaš kroz Menhetn, 5. aveniju ili Sunset blv možeš samo da nagađaš... ili čitaš vesti.

EDIT: Cult of Mac nije na nivou kao Engadget ili Verve ili slično. Stil pisanja je možda tebi neodgovarajuči i neobjektivan, sa time se slažem. Ja sam preneo vest zbog činjenica koje su navedene.

Poslednja izmena:
Ja ti mogu reći za Kanadu što je otprilike copy/paste donekle. Većina fura iPad ali postoji i mali procenat
Android tableta. Većina ih koristi za filmove, mjuzu, email, GPS i ono što sam već naveo u prethodnom postu. Ali Kanada je smešan procenat. 33miliona stanovnika ukupno.

Nazad
Vrh Dno