Šta je novo?

iPad 3

Zanimljivo, možda uzmem dva komada, pa zavaljam za te pare, imam kombinaciju u Nemačkoj :) . Da ih stavim za 650-700e, i dalje bi otišli brzo, a fina zarada.

Ja bih iz USA mogao da nabavim, i da mi 2-3 komada zarade Galaxy Tab 10.1 isto iz USA :p:p:p

ne bih da vam kvarim zabavu ali bice jako brzo u Bgdu, po veoma pristojnim cenama, sa sve garancijom...

^
Tako je.
Zato, ko uvalja u narednih nedelju do dve uvalja, posle stiže (hvala Bogu) regulare i što je najvažnije cene neće biti ove sulude.
Iako... Ako neko smatra da je ok da se za običan 16gb Wi-Fi plati 600 evrića, samo napred. Zato Deki i kompanija na SMUG-u i zarađuju fine pare.

A apple care koji ces platiti nije *****izam?

Sent from SGS2 using Tapatalk2

A apple care koji ces platiti nije *****izam?

Nije poenta u tome da li ces uzeti peoduzenu garanciju sa razlikom u ceni ili ces te pare potrositi na zvake. Poenta je da su cene kod nas ljustenje...
I mene zanima kakva ce da bude ta pristojna cena:)

Ajde ljudi kada vec navodite cenu u USA onda barem navedite cenu sa porezom.

Ili još bolje, zaboravite na nju potpuno.
Ako cene kod nas budu bliske evropskim - biće ok.

Nije poenta u tome da li ces uzeti peoduzenu garanciju sa razlikom u ceni ili ces te pare potrositi na zvake. Poenta je da su cene kod nas ljustenje...
I mene zanima kakva ce da bude ta pristojna cena:)

Jel to i dalje oni ne daju 2 godine garanciju? Ja ne mogu da verujem... Ili jel to samo u Americi? Tek taj apple care je bespotrebno bacanje para, ajde da je 2+1, pa i da kazem da bi' mozda platio...

Garancija na svu Apple robu kod nas je od skoro pune 2 godine, od čega 1 godinu daje sam Apple, a drugu pokriva Apcom - zastupnik za ovo područje.
Što se tiče cena, dobio sam nezvaničnu, ali prilično pouzdanu informaciju koja kaže da će najjeftiniji model 16gb Wi-Fi koštati otprilike kolika je bila cena iPad2 kod nas kad se pojavio regularno, pa ko zna koliko je koštao u evrima pre godinu dana zna i cenu novog iPad-a.
A što se tiče Apple Care-a, po meni je on daleko manje isplativ sada, s obzirom da pokriva kod nas samo treću godinu, zato što su prve dve već pokrivene. Plus što i dalje ne može regularno da se uzme kod nas, već mora da se kupi u inostranstvu i odatle aktivira.

Poslednja izmena:
Aki, sta su po tebi pristojne cene? Razlika izmedju 500 US-350 eura i kod nas 600 eura?
Za te pare moze da se uzme i produzena garancija. Mislim da je proslo vreme punjenja dzepova nasim reseller-ima.
Uh, los ti je kurs... 500 dolara je oko 380 eura...

Kod nas ce biti izmedju 450 i 500 eura... sto je odlicna cena... u UK je 480, u FR je 490...

Svaka čast prodavnicama ako kod nas budu prodavali po 450, pa čak i 500 evra...

Za te pare ce da plane.

To bi bila odlicna cena, uredjaj sa tom cifrom bez konkurencije ikakve.

TT by Galaxy S

A za iPhone da li znate nesto, hoce li biti kod nas ili samo iPad?

iPhone kod nas jok, do daljnjeg.
Problem je do provajdera mobilne telefonije. Ustvari i nije samo do njih, s obzirom da je problem u parama - Apple ima ponudu koja je uzmi ili ostavi, a ona je ipak preveliki zalogaj za svakog od naša tri mobilna provajdera ponaosob.
Što se tiče iPad-a on ulazi regularno preko Apcom-a, kao što dolazi i sve ostalo od Apple robe.
Stvar je u tome da dok ne bude potpisan ugovor sa nekim od tri provajdera iPhone neće ući regularno na tržište (pa čak ni simfree varijanta), a problem je u količini komada koja treba da se uzme - prevelik zalogaj za svakog od ova tri. Najbliže potpisu smo bili prošle godine, negde oko izbijanja ovog drugog talasa krize, ali je zapelo i do danas ništa. Fora je što provajder mora da potpiše ugovor na određen broj aparata godišnje, a Apple boli uvce da li će da ih podeli/proda/baci, oni su te telefone prodali i ćao-zdravo. Ovi naši su procenili da bi se zajbali i ugovor nije sklopljen, pa nam nije ni došao iPhone.

Jel to i dalje oni ne daju 2 godine garanciju? Ja ne mogu da verujem... Ili jel to samo u Americi? Tek taj apple care je bespotrebno bacanje para, ajde da je 2+1, pa i da kazem da bi' mozda platio...

Mogu da daju i nedaju sta hoce, po zakonu je rok za saobraznost robe 2 godine sto se u narodu naziva garancijom.

@RingeRaja:
Malecki off... kolegi iz UK istekao ugovor kod O2 i imao je ip4. Hteo je da uzme ip4s, ali su mu za to trazili 120 funti i limitirani internet. Druga ponuda je bila SGS2 za dz i neograniceni internet. Minute i poruke sam zaboravio, ali isto tako neka nenormalna kolicina.
Hteo sam reci da tvoja prica itekako ima smisla. Predpostavljam da bi cena iPhonea na ugovor kod nasih operatera bila zestoko dranje.

To bi bila predobra cena za nasu zemlju i razmisljanje prodavaca. Cuj da prodas vise komada po normalnoj ceni nego da klepis jednog naivcinu mesecno..

@yooyo
Sve se jednostavno vrti oko para, a Apple, kao uostalom i svakog proizvođača, boli savršeno uvo šta će biti sa iPhone-ovima, dogod se isti prodaju tempom koji im odgovara.
Svaki provajder koji ima u ponudi iPhone ima ugovor sa Apple-om u kome je precizirana količina (broj) aparata koji će provajder godišnje da kupi od Apple-a. Šta će dalje biti sa aparatima Apple mnogo ne interesuje (da li će ih deliti džabe uz ugovor ili ne), bitno je da, što se tiče njih posao završen.
Nemam ja ništa protiv Apple-a, na kraju, koristim MBP i iPhone 4, ponašaju se kao i svaki drugi neoliberalni kapitalista - juri se profit i samo profit. Sve ostalo je u službi profita i sredstvo za ostvarivanje istog.

Ja ne verujem da je problem u broju telefona koji bi se prodali. Ajde kad smo već otišli u off da to razjasnimo do kraja, nadam se da se modovi neće naljutiti:
- ako se gleda kupovina koja će se ostvariti na nivou države, otkud iphone legalno u Crnoj Gori?
- ako je odgovor da je crnogorski T-Mobile ispostava strane kompanije, zar to nije slučaj i sa našim VIP-om i Telenorom? Npr hrvatski VIP ima iphone, a srpski nema?

Taj deo oko poreza svi "zaboravljaju" :) pa ni kod nas nije toliko skupo kad se oduzme porez i carina.

Ja ne verujem da je problem u broju telefona koji bi se prodali. Ajde kad smo već otišli u off da to razjasnimo do kraja, nadam se da se modovi neće naljutiti:
- ako se gleda kupovina koja će se ostvariti na nivou države, otkud iphone legalno u Crnoj Gori?
- ako je odgovor da je crnogorski T-Mobile ispostava strane kompanije, zar to nije slučaj i sa našim VIP-om i Telenorom? Npr hrvatski VIP ima iphone, a srpski nema?
Ne kažem ja da ovo tvoje razmišljanje nije rezonski, ali poenta je da je ovo info iz Telenora sa početka 2011., kada je postojala opcija da se iPhone pojavi kod nas regularno, ali se to nije desilo. Razlog je ovaj koji sam naveo, provajderi nisu pristali na ponudu kompanije Apple. E sad, da li je to celokupna istina ili ima još nečega to ne znam.
Na kraju svega, Montenegro i Croatia imaš i na iTunes-u, Serbia ne. Zašto? Ko će ga znati. Srbija je potencijalno veće tržište od Hrvatske i Crne Gore zajedno, ali poslovna odluka Apple-a je takva i to je to.
Ipak, za Hrvatsku me ne čudi, s obzirom da koreni prisustva Apple-a na ovim prostorima vuku baš iz ove sada države, nekad republike SFRJ.
A možda ovde ima uticaja i politika, ali ovo nije mesto za ovakav tip spekulacija.

Ljudi su slepi. Šta će im retina kada 50% ne vidi razliku sa te udaljenosti.

Nazad
Vrh Dno