Šta je novo?

AMD Phenom™ II X6 1100T

Gospodo da se ne svađamo oko temperature ovo sada što sam testirao je na 20°C. Inače kako sam ja naučio od iskusnijih kada sam započeo OC 2005g sa mojim drugim procesorom Pentium D 915 bilo je to da ploče koriste ITE-ov čip za monitoring voltaže čipseta i temperatura i on varira od ploče dao ploče i nije tačan. Ovo mi je peti procesor a drugi AMD-ov. CoreTem meri temperature jezgra procesora. Kada sam pokrenuo coretemp na D 915 on je pucao. Tada sam pisao tvorcu CoreTempa zašto i on je rekao da D 915 nema diode ugrađene u procesor i zato ne može da radi. Treće, rezultat OC je validan jer radi. Ljudi koriste i suvi led i fazna hladjenja pa dobijaju rezultat koji je validan na takmičenjima. Inače ja ne bih išao preko 55°C za jezgra pri punom opterećenju na BILO kojoj sobnoj temperaturi. Drugari vi ste još mladi da se igrate sa mnom oc-a a ova igra dolazi do kraja, jer jednom kada naučiš kako da rukuješ sa sistemom pet napona u biosu onda je oc amd-a baby-game.
Ovo sam hteo i ovako sam dobio za svaki dan. Uostalom sa ovim TurboV EVO veoma je lako u letu spustiti voltaže i frekfencije i smanjiti temperaturu u windowsu. Uostalom uvek se juri igrač koji ima loptu a bogami i on daje golove. Dajte malo pustite prime95 da radi jedno PET sahata da vam zagreje cpu-eve i oc vaše procesore pa mi dajte da malo vidimo na kojoj voltaži vama radi a temperatura mi uopšte nije bitna na kojoj vam radi važan je samo overclok visoki takt na što manjoj voltaži i drugo ništa(temperatura je vama bitna jer će ti izgoreti prosesor ali za oc jok) ako sam se dobro izrazio. Inač gornja informacija je data "AS IS" bez ikakve garancije i nije podložna raspravi uzmi ako ti koristi ili ostavi ako ti ne koristi uostalom i HWMonitor ti pokazuje isto temp jezgra kao i CoreTemp zato ja držim ove gadžete na desktopu da bih video uvek koje su temperature. I na kraju validan je samo Prime95 ako on prođe klok radi inače rezultat nije validan bar za mene. To je to, vreme za igru je isteklo vreme je da se svede bilans sa obzirom da je ploča proradila kako treba i ja sam ostvario bolje rezultate sada. E ovo je pravi bizniss gospodo

@demios kao prvo ploča nije radila stabilno sa štelovanjima sa naponima a da bi radila na 240 trebalo je davati još više napona koji ja nisam hteo da dam jer sa drugim podešavanjima dobijao istu brzinu. Ukratko Oće on ali ne kako ja hoću u tome je problem jer sam za iste rezultate davao sve više napona jer se ploča ne gasi posle čačkanja u biosu i samim tim lažira rezultat a o tome sam već pisao....

Poslednja izmena:
Koji AMD + MB +RAM biste mi predložili da uzmem do 200e.Ne igram igrice, bitno mi je da ima preko 4GB RAM-a i da je CPU, naravno, sa što više sirove snage :)

U slucaju da raspolazes sa 225e [a vredi dodati jos 25e] 960t za oko 100e, Asus m5a97 pro za 90e i za 35e bi mogao da uzmes solidnu memaru 2x4Gb ddr3. I da ne otkljucas i ne ocujes preko 3,6Ghz [a preko 3,6Ghz ti treba dobar kuler, 25e racunaj] ovo je solidno jaka kombinacija. Sve ispod ovoga nikada ne bih razmatrao. Mozda za 200-210e iskombinujes sve ovo samo polovno.

Ako jos imas dobro hladjenje i otkljucas u x5 ili x6, ocujes na 3,8Ghz ili ako x4 ocujes na 4Ghz.. milina :)

Poslednja izmena:
Ne pratim AMD scenu..izgleda mi sve što si mi predložio i što sam uspeo da iscitam po Net-u, kao neki default za AMD quad ?
Da li je 960t u rangu i5-750/760?
MB mi je sasvim Ok..ima eSATA dva kom, što mi i treba..SATA je 600 i to svih 6 kontrolera, raskrstili su sa SATA 300 što je Ok..USB 3.0 dva komada, Ok.
Jel ima neka preporuka proizvodjača za RAM, ili na AMD ide bilo koji proizvodjač..jer znam da na Intel chipset-u mora da se gleda na sajtu proizvodjača za RAM sa kojom MB su kompatibilni..

Pogledao sam i oglase..može za 230e da se uzme i i5-750+Gigabyte MB + RAM.
Da li je ovaj AMD bolja investicija od polovnog Intel-a, stim što u oglasima postoje validne garancije još godinu +.

Ne bi bilo lose da razmislis o nekoj drugoj ploci ako zelis da ides na 960T proc... razlog je sto postoji neka nekompatibilnost/bag/stavec, a on se manifestuje u tome sto masina nece da pali iz prve nakon sto je ugasena. I nemoguce je podici NB mnozilac, masina odbija da POSTuje nakon promene. To se desava iskljucivo sa tom plocom (zapravo, sa plocama iz te M5A9X serije) i tim procesorom, i ima vise njih koji imaju taj problem (ukljucujuci i mene).
Takodje, ista ta ploca ne mirise svakakve memorije, ali Kingston provereno radi kako treba. Najbolje bi bilo da posetis temu Asus AMD ploce serije 9 i procitas iskustva, probleme ili bilo sta drugo sto te zanima.

To mi je puno izučavanja:D lakše mi je onda da pecam oglase ukoliko neko natrči sa cpu+ram+mb za 200-230e, upravo sam pogledao oglas od pre mesec dana /ali nije aktuelan/, i5-750 +Asus+RAM za 220e sa garancijom do 2013.god. što je očigledno sigurnija investicija.:wave:

btw, da li još neko ima isto isqstvo sa tim Asus modelom i 960t jer mi odgovara u tom cenovnom rangu, uz full garanciju.

Poslednja izmena:
E drustvo,doslo je vreme da se malo osvezi tema..:)

Pre neki dan sam uzeo Thermalright IFX-14,montirao i jedva cekao da zavrtim LinX kako bi se uverio da su moje patnje sa temperaturama proslost..Evo danas se i to desilo,rezultati su za mene san snova..

Ambijentalna temperatura u ovom slucaju je kao i do sada,znaci termometar nemam ali sedim u gacama :D

Razlika u odnosu na CM Hyper 212 je ocigledna,ali za to je i vecim delom verovatno zasluzan CM Excalibur..Uverite se i sami.. :smoke:

P.S. Prva fotka na 4.0 GHz ali sve ostalo na default(CPU/NB,Memorija,HT link),druga je sa istim setovanjima kao i sada(otvoreno sirom sve u sobi,napolju je bilo -10C)..

Prilozi

• Screenshot - 2_4_2012 , 4_39_06 PM.jpg
    Screenshot - 2_4_2012 , 4_39_06 PM.jpg
    312.7 KB · Pregleda: 66
  • Screenshot - 2_5_2012 , 4_57_11 PM.jpg
    Screenshot - 2_5_2012 , 4_57_11 PM.jpg
    344 KB · Pregleda: 68
  • LinX 25.02. 4.0GHz.jpg
    LinX 25.02. 4.0GHz.jpg
    713.6 KB · Pregleda: 64
Poslednja izmena:
61c sa lapovanim ifx-om i excaliburima i nije neki rez :D

Ne svidja mi se TDP na 1100T, zbog toga ću uzeti 960T.. i tako mu je pala cena ispod 100jedinica.

Poslednja izmena:
Posto neki ocigledno nisu shvatili,prva i druga slika su sa Hyperom a treca slika je sa IFX-om..ja ne verujem :))))))))

Pa majku mu kad je bilo -10C Demiose??? :D Pre tri nedelje :p

Poslednja izmena:
Bilo je nevezano za tvoje testove.

Ma znam..to je Demiosu bilo upuceno :)

Gde su sad s16 i Analayzer kad mi trebaju??

Extra , a shto ne probash 4.2ghz da izvuchesh 80flopsa?

Probao sam, bude i 81-82 Gflops-a sa CPU/Nb na 3000. Jos uvek ne mogu da nadjem optimalan napon, tako da cim to resim okacicu SS..

@ Demios

To sto mi u trecem SS-u pokazuje kao da imam dva CPU venta nije tacno,to je iz nekog razloga duplirano..Excalibur sam stavio na prednju kulu a Noctua p12 u sredinu,pozadi na kucistu je neki znj bezveznjakoovic..:)

Poslednja izmena:
Za 4.2-4.26 uglavnom traze od 1.50-1.56v, nemoj da se bojis da mu das napona, vole oni to :p Cestitam na novom kuleru :)

nishta ja nisam rekao za ventove.
turi exkalibura u sredinu, to je kljuchna pozicija. spora noktua u srecini, nece da valja.

@ s16

Hvala drug,vrlo sam zadovoljan istim..

@ demios

Isti rac..doduse nisam pratio temp tada i sada..mozda gresim?

Sutra cu isprobati i tu kombinaciju..

@ Mirza82 ako mi mozes reci u praksi koji je benefit toga?Sad tek videh da furas isti cooler :smoke:

Kako su ti se pokazali ti AC F12?Mislim da je ubedljivo best buy za te pare..Razmisljam da dodam jos jedan excalibur,ali nisam siguran da li bih mogao da osetim razliku u odnosu na sad..

Poslednja izmena:
Ne mogu u praksi jer nisam ni ja probao. :D
Oduvek sam na svom cooleru drzao dva identicna fana, sa istim brojem obrtaja.

Nije loše @zerogravity srećno sa novim kulerom temperature su maximalne u granicama to je dobro kao što sam i rekao ranije samo si mi ostao dužan da izvrtiš Optimus-Prime95 jedno pet(5) sahata i da postaviš sliku baš me zanima kako će onda da se ponaša tvoj kuler. Uzgred i ja sam kupio pre neki dan dva NoiseBlockera sada čekam još pastu articsilverV pa ću da vidim kada budem da je menjam.

@zerogravity pokušao sam da dupliciram tvoje rezultate reference radi :-devil-: ali moja memorija bez obzira na voltažu ne može raditi na 2800 mhz a i ovaj turboVevo neće takođe da radi na win 7_64 bit pa sam to uradio na xp i naravno šalio sam se ne moraš raditi prime pet sahata jer si već uspešno oc već samo jedno sat vremena kao ja, čisto da vidiš temperature. Sa obzirom da je sobna tem koliko vidim velika nemaš mogućnosti da probaš koji mhz više jer je to jak procesor i retko koja aplikacija ga može toliko opteretiti da se pregreje jer čim load jezgra varira on se odmah i ladi tako da se može držati i na većem taktu ako radi stabilno inače ovo sam radio na 23°C prema termometru. Inače ovaj 1100t prilično je ladan kada miruje međutim strašan je grejač kada se optereti u fulu a slabo podnosi vrućinu šteta.:mad:

Inače evo i sada kad već mećem slike u vezi onih temperatura i merenja evo kako moj dfi pravi veliku razliku između temp cpu i njegovih jezgara deset stepeni:

Evo rezultata Analayzer sa Prime-om.. Vrteo sam ga nekih pola sata cisto da vidis temperature,termometar kaze da je ambijentalna 23C..

Jako sam zadovoljan ovim IFX-om,stvarno je babaroga(mogu misliti kakve temp ce biti kad nabacim jos jedan Excalibur i kad uzmem neko HAF kuciste)..:smoke:

EDIT: U stabilnost nemoj da sumnjas jer imam u ovoj temi zakacen SS iz Linxa :)))

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    713.1 KB · Pregleda: 62
Poslednja izmena:
Nije loše nije loše ali ja sam bolji rasturam ovaj oc ,). Malo sam unapredio tvoju tehniku a i ovi noiseblockeri nisu loši bolji od originalnih na 24°C sobne temperature.... Možda ti posluže ove vrednosti a i radi to je najmanje što može.

koja to memorija radi na 2800mhz i to josh na tjubanu? :D:D

analajza, cepaj malko linx 64bit, da vidimo te noiseblocker 2000rpm temperaturice :D

mislim da ce zero da te otkine u kloku, djaba ti ventovi na 2k rpm

vrtite samo i iskljuchivo linx 64 bit, gledamo gigaflospe.
ko postigne vishe istih, sa istom iil manjom temperaturom, pobednik je u klokovanju, i dobija bonzitu od mene :D

takodjer, gledamo i rpm ventova i ambijentalnu temperaturu, valjda cete vbiti iskreni shto se tiche istih :D

Poslednja izmena:
Hahahahaha :) Idem da napravim kokice pa se vracam da gledam :p

koja to memorija radi na 2800mhz i to josh na tjubanu? :D:D

analajza, cepaj malko linx 64bit, da vidimo te noiseblocker 2000rpm temperaturice :D

mislim da ce zero da te otkine u kloku, djaba ti ventovi na 2k rpm

vrtite samo i iskljuchivo linx 64 bit, gledamo gigaflospe.
ko postigne vishe istih, sa istom iil manjom temperaturom, pobednik je u klokovanju, i dobija bonzitu od mene :D

takodjer, gledamo i rpm ventova i ambijentalnu temperaturu, valjda cete vbiti iskreni shto se tiche istih :D

Hehehe sto si takav, pogresio decko :D
Sto se bonzite tice, evo ja cu biti glavni sponzor :D

a malo, shta fali.
Imaju iste proceve, iste ploche, dobra ladjenja, slichne ambijentalne, pa neka opletu malo max klok, ili mozda bolje na 4ghz da fixiraju, pa ko postigne vishe gflopsa, a ima nize tempearture.

prajm je za devojchice, pogotovo kad chujem XP OS, najezim se :D

ma mozesh i ti sponzorisati.... ili josh bolje da se kladimo.

ulazem 500din na zero-a. (obecavam da mu necu pomagati) :D

Poslednja izmena:
Jedna od zanimljivijih tema na benchu :D , nastavicu da je lurkujem :D

Lepi primerci momci, u oba slucaja.

100 mhz gore-dole ne znace ama bas nista :)

Nazad
Vrh Dno