Šta je novo?

AMD Phenom™ II X6 1100T

koliko treba da prodje dok ona ne pocne da radi punom parom?

nema na chemu, samo josh ejdan stvar. kad budesh nabacio taj cpu na sejbera, nemoj dirati mnozilac za NB jer ti se nece buditi komp. probah sa nekoliko verzija biosa i isto. ne znam razlog. nije do procesora 105%

Druze nasao sam samo 960T sinoc u nekoj Niskoj online prodavnici i narucio sam ga stize mi u ponedeljak jedino cena je malo mozda veca nego sto vredi otprilike 11k dinara sa sve postarinom tj dostavom kurirske sluzbe.
Ne znam da li sam napravio dobar potez ali trebao mi je procesor sto pre a nadam se da ce da me sluzi dobro dok ne izadje Buldi druge generacije pa cu tada da se pocastim najjacim iz te nove serije i to je to.
Nego da pitam ja sam resio kad ga dobijem da ga hladim pasivnim kulerom Cooler Master Hyper Z600 na koga cu da nakacim Noctua NF-P12 kuler, da li ce to biti dovoljno dobro resenje za hladjenje tog procesora posto bih ga overklokovao negde oko 3.5GHz ili mozda 3.8GHz?

ok si odradio, nije losha cena sve ukupno. josh samo sreca da te posluzi i da unlokujesh jezgra...

pasivno nece da moze, a sa noktuicom cesh moci vrlo verovatno 3800 kao x6 ili 4000 kao x4

ok si odradio, nije losha cena sve ukupno. josh samo sreca da te posluzi i da unlokujesh jezgra...

pasivno nece da moze, a sa noktuicom cesh moci vrlo verovatno 3800 kao x6 ili 4000 kao x4

Ma naravno da necu pasivno da ga hladim nego to je takav kupljen pasivan kuler pa sam ja dokupio Noctua kuler taman posla,
nadam se da cu da otkljucam jos neko jezgro ali videcemo kad dodje u utorak radim ceo dan znaci tek u sredu uvece cu znati kakav je kad sve to ja lepo sklopim i pustim u rad, samo razocaran sam sto juce nisam nasao 1100T ili bar 1090T nego nema veze mozda je i dobro sto je ispalo tako jer mozda je i glupo uloziti 160 evra i vise, ako cu za godinu dana da menjam CPU, u stvari ne znam ni sam da li sam ok postupio i sta mi je ciniti...

Poslednja izmena:
Ma sa 960t ne moze da pogresis jer mozes da dobijes full x6 cpu a u najgorem slucaju dobijas x4 koji se lepo klokuje :)

Evo ljudi i rezultata sa "malo provetrenom" sobom..:D

Nisam hteo da przim linx,vec sam samo hteo da dokazem sebi sa moze da uradi sobna temperatura..

Imam i jedan SS od cinebencha 11.5 cisto da prilozim.. :smoke:

Dugujem izvinjenje s16 jer sam rekao da imam skoro 79gflopsa u linxu(to je bilo sa CPU/NB na 3000,ali treba vise napona tj temperature,tako da sam odustao od testiranja tih postavki..:)

Ja zadovoljan:banana:

Prilozi

• Screenshot - 2_5_2012 , 4_57_11 PM.jpg
    Screenshot - 2_5_2012 , 4_57_11 PM.jpg
    344 KB · Pregleda: 72
  • Screenshot - 2_5_2012 , 5_03_54 PM.jpg
    Screenshot - 2_5_2012 , 5_03_54 PM.jpg
    276.8 KB · Pregleda: 44
Ma kao da je bitno, to ti je extra klok sa lepim temperaturama :)

Sad nista ne diraj dok ne uzmes D14 il tako neki :p

mali off topic:

Postavio sam pitanje u drugoj temi ali nema odgovora..da li znas neki od tih high end coolera koji mogu da se okrenu ka nazad?

Moze Megahalems, moja preporuka, super hladi. :)

Not bad ha.

Bravo Analayzer :banana:

Na koliko ti je NB i memorija? daj malo Linxa,neki rez..:)

Spusti HT link.
I pukni Linx malo, makar 30 min. :)

Gospodo overclokeri ništa vi ne znate a ni ja. Kao što sam rekao na početku ova ploča se zaista čudno ponaša i nikakvo tu klokersko znanje ne pomaže. Linx lažira rekao sam a gore negde imaš i sliku kako je radio 6.20 min ako se sećam seriju od 250 puta na above normal. Znači pustio sam ga uveče (na savet kolega)pred spavanje da radi pa do ujutru ću da vidim jer on neće da obori sistem i bio sam srećan jer je prošao. A onda sam odma posle toga ništa ne dirajuću pustio Prime i on je pukao na pola sata kao što sam zapazio treća mrtva tačka je oko 36 minuta. I onda sam dizao napone i dizao dok nisam dobio to što slike gore u postovima kazuju. Ali kao što sam rekao nisam bio zadovoljan da toliki napon treba da dam za bednih 100 Mhz dobitka jer je veliki u poređenju sa ovim do 4ghz u bilo kojim varijantima da'l množioc ili referentni takt dizao. Vratio sam na staro i ostavio pod led. Jučer uveče sam poslušao savet pa počeo da smanjujem voltaže i dobio ovo

A onda sam evo dok sada pišem smanjio još voltažu na evo kaže 1.459375 i dobio ovo prime još teče.

Vidim da su svi zaljubljeni u taj Linx ne znam zašto kada može da lažira rezultat (za mene ako ne prođe prime95 barem pet sati rezultat OC nije validan ) međutim prime95 nikada ne lažira a i sam kaže da je optimizovan K10 arhitekturu. S'druge strane ako je malo napona može ti oboriti sistem u stotinku vremena i pokazati ti da li ti puca jedno jezgro ili više njihi treće imaš mogućnost da samo testiraš cpu a ne i da mi drnda memoriju koja radi u specifikacijama i samo mi pravi dodatnu toplotu u kućištu koju ne želim a to ne želim klokujem cpu ne memoriju. Zapazio sam interesantan patern sa ovim 1100t i prime95. Ako ti ne pukne odma pašće ti na oko 8 min ako prođe pašće oko 36 min ako prođe pašće oko 1.30 sata ako prođe pašće između 2 i 2.30 mi ako i to prođe poslednja mrtva tačka je na 3.30 i ako mi i to prođe onda prime95 teče celi dan. Šta kažete na ovo hmmm. Neobično zar ne? Što se linkova tiče jedan kolega je rekao da to nije mnogo i nije a drugo AMD kazuje da ide odnos 3x800Mhz(ddr1600)=2400Mhz i ja sam malo dodao i radi bez problema. Kada ćorava koka potrefi neko zrno valjda ću i ja. Izgleda da ova ploča kako sam zapazio ne radi isto OC u let kao i posle paljenje-gašenje računara zato i ne mogu da dobijem ništa konkretno već stalno lutam jer mnogo brate laže evo i za kraj trenutne slike

Evo i Linxa na kraju za one koji ne mogu bez njega upravo je završio

pokrenuo si 32bit linx ili pak vozish 32bit OS.
Ako je ovo drugo, onda ti rezovi nisu bash merodavni, jer 64bit solidno vishe opterecuje cpu i izbacuje vishe gigaflopsa.
takodjer, po linxu mozesh da znash da li ti cpu trotluje i izbacuje manje gflospa. tj, moze da radi i on i prajm, ali ne punom snagom.
neka ti s16 kaze neshto na tu temu :D

edit, sad videh da ti linx zauzme samo 1700mb, shto u prevodu znachi 32bit sistem i nedovoljno da se optereti cpu kako valja i dolikuje. zato ti je i prolazio on, a pucao prajm

Poslednja izmena:
Posle ispade mi neznalice. :D

Treba to opeglati na linxu x64, vec rece gore demios za opterecenje pod x64orkom.

E pa drugari pogrešno onda je radio Linx na 7_x64 bit 6.20 minuta na količini memorije na kojoj je moglo (above normal). Ali sam prešao na xp jer mi ikonice na primeu pocrvene dok na 7 neće. A drugo Prime95 je bar za mene važan ne Linx. A i rekao sam da je tada Linx izvrteo svih 250 Timesa i da sam onda pokrenu Prime i da je pao. That's the problem!?

Poslednja izmena:
Problem je sto klok na 64bit i 32bit OS-u nije isto. Pored ovoga sto je demios rekao, dosta se vise cpu i zagreva na 64bitnom windowsu a isto tako lako moze u linxu i da pukne taj OC sto opet ukazuje na nestabilnost sistema. Druga stvar je direct x 9 u Windowsu XP i ne iskoriscenje tvog 64bitnog proca na 32bitnom Winu. Naravno na direct x 11 zaboravi.

tek sad videh, na pochetku je okachio analajzer 6h linxa 64bitnog sa 2500 giga memorije, shto je super (3. strana teme, post #50).
jedino je startovao hwmonitor po zavrshetku istog, pa se ne vide temperature koje su bile on load.

Evo danas i linx ponovo to jest isto samo na sedmici 64bitnoj

Nema kada radi radi svuda ali važan je samo optimus-prime95 drugari i nema tu mnogo filozofije.

Poslednja izmena:
zasto konstantno fail 2.5 GFlopsa? Jel trotluje ili?

Lepo se obuci da ne ozebes od tolikog testiranja :)

hahaha....lele, koje temperature. ajde josh navedi ambijentalnu temperaturu i skidam kapu :D

pa fale mu gigaflopsi na ramu i nb-u.

Poslednja izmena:
@Analayzer, spusti HT link na 1900-2000MHz ako je moguce pa probaj opet Prime, ako bude opet pucao, dodaj malo voltaze za cpu.

@s16 stede ljudi, mojne si takav. :D

Ma sada više ne puca Prime ovo je stabilna verzija to je važilo za onda sada sve radi stabilno ovaj Linx sam dao zbog vas a ne zbog mene. Temperatura varira ali sada nije bila iznad 20°C jer nisam stalno pored računara pa ne ložim fest ali jesenas nije sa ovim voltažama prelazila 55°C u biosu sa punim opterećenjem a ovoga leta ću da vidim kada zagreje sunce ali biti će i air kondišn pa će se održavati. Temperatura mi nikada nije bila problem za ovaj 1100t već za moj q9300 ali sam i to rešio. I zaista nema potrebe za nekom zajedljivošću.

Poslednja izmena:
prosto mi neverovatno zvuchi da ti prajm pre obori cpu, kad ocujesh samo cpu preko mnozioca, a ostalo na default.
da si cepao po NB-u i memoriji pa i da razumem.
i nije mi jasno kako to ne uspevash preko 240fsb? gotovo svaka plocha uz svaki fenom cpu ide za fsb 300 i malo preko, uz naravno obaranje drugih mnozioca. ti si verovatno ostavo na 1600 i naravno na 240 ti se raspadalo jer je mema bila na 1920 shto je neki gornji limit za veliku vecinu deneb\tuban proceva.
a temperature su neverovatno niske (sem procesora, zbog chega i misilm da si obarao ambijentalnu).
uzmi termometar i izmeri lepo pa javi i to. opravdaj svoj nick pa da izanaliziramo sve u sitna creva :D

Aquagate ima malo bolje temperature od high-end vazdusnih kulera... Temperatura sobe u kojima su radjeni oni screenshotovi gore nije iznad 15C...

Ali da to ostavimo po strani, na tom procu mora da se spusti HT na 2ghz i da se podigne CPU/NB na bar ~2.6ghz pa se tek onda isplati izanalizirati...

Pa ako mu pise da je min temperatura 10 stepeni, onda je u sobi moralo da bude 5 stepeni, a ne 15. Znaci , prilicno hladno.

Nazad
Vrh Dno