Šta je novo?

AMD Phenom™ II X6 1100T

malo da razjasnim neke stvari.
ja sam svoj cpu prodao zerogravitiju, i to je onaj super primerak shto moze da ide na 4300 sa ~1.55v, a 4gh sa samo 1.416v (na sejberutu :D), sa super vazdushnim hladjenjem (broken push pul cm excalibur, provetreno kucishte i ~20c ambijentalne)
shotova imam poprilichno, koga zanima mogu okachti. tkdjer, to je ubedljivo najbolji primerak x6 koji sam ikada probao, a probao sam gotovo sve (neke i u nekoliko primeraka) pa je malo izjava da 1100t loshije klokuje od slabijih modela, po meni neistinita.
ne kazem da tamo negde ne postoji bolji 1075 i sl, ali shanse za to su mnogo male.
po mom iskustvu, linx dosta vishe zagreje sam cpu i i teze je stabilizovati ga na max klokovima jer temperatura postaje najveci neprijatelj. prajm vishe cima memoriju, kontroler, i moze se reci da je mozda kompletniji test od linx-a, ali ipak, kad je max przenje u pitanju, linx je zahtevniji i pre puca sa njim.
shto se tiche temperatura, senzora, nachina merenja, hvatanja shotova i dr, nemoguce je biti objektivan, previshe faktora je u pitanju, iskrenost takodjer :D, tako da...zato ja ni u shta ne verujem dok sam ne dofatim da izmesarim valjano ;)

Ma znam ja da je taj tvoj bivsi 1100t jako dobar primerak i tu nema diskusije. Zato sam te i pitao jel si ga prodao :p

Nego o ovome ja pricam, obrati paznju na moj screenshot, temperatura ambijenta oko 22C

A onda pogledaj Analyser-ov screenshot gde je po njemu temperatura ambijenta 25C

Ili ovako je lakse:
realnih 19C sa 12cm ventom uperenih direktno u NB i naponsku jedinicu
19c.jpg

realnih 22C sa 12cm ventom uperenih direktno u NB i naponsku jedinicu
linx-nova-memorija-1.jpg

njegovih 25C (po meni negde ispod 15C)
snap2012020107h01m34s001.png

I dalje ne kapiram zasto neko ovo radi :(

Poslednja izmena:
pa dobro, mozda je otvorio prozor, mozda senzori tripuju.
a ako i govori neistinu, shta te briga ako mu drugi veruju, rekoh, puno je tu faktora.

Zato sto je dosao da savetuje drugog, ako pogledas od prvog posta, savetuje vrlo pogresno, zasnovano na Dolk-ovom uputstvu koje je sve sem potpuno plus ga je on los skapirao, a onda jos na to sve, sedim kao budala da vidim sto mu baca tako malo GFlopsa, ne bih li mu pomogao jel'te, i onda skapiram da je patosirao CPU/NB i da proc trotluje i jos da temperature nemaju veze sa zivotom. A usput Zero pita koje hladjenje da uzme, i sad kad pogleda da Aquagate ima temp od 40C :p mozda covek ode i uzme to, iako to hladjenje D14 ubije kao muvu... Cela poenta je da ako on vec nije na pravom putu i da ne skrece ni druge, u ovom slucaju zerogravitija...

Ako se ne varam taj Aguagate je u rangu sa Corsair H50/H60?Nesto kao kompaktno resenje vodenog hladjenja..

Kako mislis bolji je od ND-H14? :D

I dalje ne mogu da sredim temperaturu,cim stavim all memory na linx-u,temperatura ode u nebo,bojim se da cu nesto shebati:)..probao sam sinoc da malo undervoltujem proc,i samim tim da smanjim temperature,i tako ga ja stavim na 1.375v u biosu na 4Ghz,i lepo krene Prime,i posle 4 sata restart..

Poslednja izmena:
Pozdrav svima ne bih da otvaram novu temu, zanima me kakav je AMD FX-6100 buduci da ima isto 6 jezgra i isti takt pa me zanima da li je FX-6100 mnogo losiji od PhenomII X6 1100T proscesora i ako je losiji zasto, kakav je u realnom radu i da li je bolji bar od Phenom II X4 960T i zanimaju me jos bolje iskustva onih koji imaju FX-6100 a jos bolje onih koji su koristili oba ili sva tri pomenuta...
Hvala svima unapred...

Poslednja izmena:
WTF?!

Pozdrav svima, ne bih zeleo da otvaram novu temu, zanima me da li neko ima iskustva sa AMD Phenom X4 970, zanima me kako se pokazao za svakodnevno igranje najnovijih igara, kakav je u poredjenju sa AMD Phenom X6 1100t iz naslova teme da li je bolji na default taktu, koji bi od ova dva CPU-a bio bolja kupovina, uopsteno kakvi su utisci kako se snalaze sa vecom kolicinom DDR3 memorije na 1600MHz, itd?
Hvala unapred na odgovorima...

Ako se ne varam taj Aguagate je u rangu sa Corsair H50/H60?Nesto kao kompaktno resenje vodenog hladjenja..

Kako mislis bolji je od ND-H14? :D

Malo sam losije napisao pa se izgubio kontekst, mislio sam reci da D14 ubije Aquagate kao muvu iliti D14 je bolji od Aquagate-a :)

Poslednja izmena:
nemoguce je bash svuda stici i ispravljati shta drugi prichaju :D ovo je forum i svako ima pravo da kaze shta misli, a na chitaocima, odnosno userima je da procene shta je istina, a shta ne.

imate sva trojica iste ploche i svi imate manje vishe shetanje napona na tim formulama i necete nikada postici osto kao ja na ovom sejberu ili formuli 5, jer cete uvek za korak dva morati dodavati napona kako bi prilikom variranja istog, donja granica uvek bila prihvatljiva, a skakanje je nemoguce kontrlisati na toj plochi (kao i na svim serije 8) i automatski visha temperatura. identichan sluchaj je sa sanashnjim gigabajtom, koji radi kao asus prethodne generacije. jedino na novijim asusima je moguca precizna kontrola napona i sigurno za barem 100mhz veci max oc uz manji napon i manje grejanje. druga stvar je shto novi asusi pokazuju vece vrednosti za cpu temp (ne jezgra) ali zato je kritichna granica pomerena sa 60 na 68c (u mom sluchaju sa tim 1100t i drugim x6 icama i x4 orkama na novim asusima), linxovao je na 68 za cpu :D

hyper 212 moze da drzi na granici mozda 4ghz max i to da niej bash pretoplo u sobi.

moj ti je savet da batalish vodene sisteme, i uzmesh malo jachi vazdushni kuler, ako ne dhd14 ili megishu, onda barem neki broken ako izbunarish, hyper 612s i sl.

Sta je tu cudno zanima me vec sam pisao u ovoj temi tj pitao, zeleo sam da poslusam savete onih koji su mi odgovorili ali trazio sam po svim online prodavnicama 1100T i 1090T i nigde ih nisam nasao i svi mi nude FX-6100 pa eto ljudski pitam koliko je losiji od procesora iz naslova teme i kako se pokazao u radu?
Molim za odgovore...
Nisam imao losu nameru...

onda nisi pratio dobro na chasu :d (tema ja mislim o 960t)
pisao sam ja malo utiske izmedju 6100 i 1100t. prvi je extra radi sa memorijom, klokuje je u nebesa, ne greje se bash kao buldi x8, dobro raruje i to je sve, ostalo je tuga i zalost :D vishe me nije nishta zanimalo kad sam dobio porazavajuci SLI skor u vantage-u, to je bio znak da leti iz kompa :D

Evo da vidite sa cime sa je bakcem u ovom SS..

Znaci prime je radio nekih 15min,samo 15 minutaaaaaaa,i pogledaj temperature..

Gde ja gresim?Napon u biosu je 1.3900v,cpuz pokazuje 1.416v..

Pasta je AS Ceramique..

Prilozi

• Screenshot - 2_3_2012 , 4_57_02 PM.jpg
    Screenshot - 2_3_2012 , 4_57_02 PM.jpg
    510.6 KB · Pregleda: 58
@demios
I ja sam to negde procitao secam se ali sada ovog trenutka stvarno nisam bio u stanju da pogledam kompletno celu prepisku posto sam iznerviran jer su me ceo dan vozali raznorazni iz vecine ONLINE prodavnica racunarske opreme i nigde nisam nasao 1100T ili 1090T, pa me zanima da li bi ti mogao da mi savetujes sta da uzmem tj koji CPU novac nije problem isao bih do 17k dinara ali problem je sto ne znam sta i gde vise da trazim a muka mi je od svih tih prodavnica koje nude na sajtu a kad narucim ni ne pozovu me a kad ja njih pozovem i pitam tek tada mi kazu da nemaju i da nece ni da imaju i nude mi ovo Buldozer s***anje...?

Poslednja izmena:
@nultagravitacija
nemam pojma, loshe ti je hladjenje, mzoda si ga prelapovao, mozda taj AS nije neshto, oshrafi malo ventove, 1300 je nishta, koja ti je ambijentalana, kakvo je kucishte?

evo ti shot sa pochetka testiranja tog primerka. kod mene u sobi je uvek u proseku 22c (sad kad je zaladilo ide i do 18, pa do max leti 24c akd je klima uglavnom ukljuchena) i antec 900 sam tada imao.
samo je cpu na 4ghz, memorija je na 1333 ja mislim i NB an defoltu, samo cpu, ali evo divi, 52c maximum, sa brokenom u push pullu @1250rpm, shto je razlika od 14c u odnosu kod tebe. e sad, ti si nagruvao malko NB i imash loshiju plochu pa na to recimo neka ode 4c, neka je loshiji taj hyper od brokena za ~5c, ostaje josh da ti je u sobi toplije nego kod mene (~/25c) i da imash loshije provetreno kucishte i eto ti objashnjenja.

@veteha
ako nisi gadljiv na intela, za tu lovu (oglasi) ili malo jache imash i5 2500k sa ili bez ploche. u protivnom, vidi neki mozda 960t koji se provereno otkljuchava ili da rizikujesh, jer realno, ako ne radish u nekim programima, ona dva kezgra ce ti biti samo toplina oko srca i malo jachi rachun za struju :D ili uzmi bilo koji x6 i dobru plochicu, pa klokuj preko magistrale, vecina plocha ce chupati i 300fsb uz malko twikovanja, a kamoli 272 koliko treba za 1055t ili manje za 1075t. buldiaj zaobidji, moja topla (da ne kazem vrela) :D preporuka.

Prilozi

• ScreenShot601.jpg
    ScreenShot601.jpg
    334.5 KB · Pregleda: 35
Poslednja izmena:
@demois
Eh nisam gadljiv na Intel-a ali do skoro sam koristio Intel arhitekturu i eto resih da predjem malo na AMD i kupih ASUS Sabertooth 990FX i 1100T i prodade taj CPU drugaru a ja cu kao da opet kupim isti ali nov kad ono nema nigde da se nadje ni 1100T ni 1090T a sad sam pitao u par prodavnica nema ni 1075,1055 znaci ni jedan i svi mi kazu da je sada kao u opticaju samo buldi, mislim strasno, i sada gledam da li da uzmem Phenom X4 960T ili 970, posto ionako planiram da predjem na sledecu generaciju buldija "Buldozer II" ili kako ce vec da ga nazovu a do tada da se krpim sa nekim od ova dva sto sam sad pomenuo, nije mi prioritet trenutno da overklokujem tako da mi je bitno da mi kazes koji je 960T ili 970 bolji u radu na default podesavanjima i kako se koji pokazao u radu?

teshko da cesh naci vishe u prodaji thubane, samo zakljuchane zosme (960t) i mozda po negde poneki, ali i to teshko, deneb. ostalo sve buljdoze raspale.

uzmi 960t, to ti je zakljuchan tuban, 970 je obichan deneb i neam shta da se unlokuje, a dosta ljudi je otkljuchalo barem peto jezgro ili u fulu.

teshko da cesh naci vishe u prodaji thubane, samo zakljuchane zosme (960t) i mozda po negde poneki, ali i to teshko, deneb. ostalo sve buljdoze raspale.

uzmi 960t, to ti je zakljuchan tuban, 970 je obichan deneb i neam shta da se unlokuje, a dosta ljudi je otkljuchalo barem peto jezgro ili u fulu.

Ok hvala na savetu sada cu da se bacim malo na trazenje 960t pa videcemo da li njih ima na stanju pa javljam se kad nesto saznam i narucim...

nema na chemu, samo josh ejdan stvar. kad budesh nabacio taj cpu na sejbera, nemoj dirati mnozilac za NB jer ti se nece buditi komp. probah sa nekoliko verzija biosa i isto. ne znam razlog. nije do procesora 105%

E a sta kazes da probam sa drugom verzijom biosa?

Kuciste je otvoreno,u sobi je toplo,nemam termometar,jedino mogu da kazem da sam u majici non stop..evo sad cu da vratim sve na difolt osim CPU-a pa cu linxovati par krugova da uporedimo SS-ove..

pa probaj, ali mislim da ti nece puno pomoci, jednostavno su takve ploche.

ako sedish u majici, znachi da imash barem 25c u sobi i dakle, vrlo je moguce sve ono shto sam vec i naveo.

vrati sve samo cpu digni na 4ghz pa da uporedimo shto pribliznije i ako zelish spusti ambijentalnu na 20-22c

Koirsti bios 2002, malo su stabilizovali napon tu, pa ti mozda zbog toga greje malo vise...

Evo pa prokomentarisite..namestio sam sve ko demios,samo mi je napon veci ali znamo da je to boljka ploce..inace ploca je dosla sa 3017 bios-em,koliko sam citao taj bi trebalo samo da se koristi sa buldozerom ako sam u pravu..mozda je do toga..

Doduse imam veci Gflops :smoke:

HEHEHE

Prilozi

• Screenshot - 2_3_2012 , 7_00_10 PM.jpg
    Screenshot - 2_3_2012 , 7_00_10 PM.jpg
    315.7 KB · Pregleda: 61
Ja bih se licno vratio na 2002 ili na 1902, ljudi sa tim novijim 3xxx biosima prijavljivali i vece grejanje i pad performansi i do 5% na istom kloku.

E pazi sad ovo,uflesovao sam 2002 bios naravno iz biosa,i kad mi je sve na difoltu normalno ulazi u windows..

Cim sam kloknuo sve onako kako je bilo,idem f10 i posle pistanja mi komp zakuca i kaze cheking NVRAM..sta je sad to?

Primetio sam da imam novu opciju u CPU configuration nesto mikro-bla bla..da li tamo sve treba da bude na disabled?

Isto tako i CPU spestrum i Spread Spectur drzim na disabled?

EDIT:

Evo SS sa novim biosom..jos je veca temperatura :( u idle-u je sad 28 stepeni..
I dobio sam 1 Gflops vise..

Prilozi

• Screenshot - 2_3_2012 , 7_57_44 PM.jpg
    Screenshot - 2_3_2012 , 7_57_44 PM.jpg
    317.3 KB · Pregleda: 50
Poslednja izmena:
ee...kad bi temp proa bila kao ona u gornjem desnom uglu :D

***, neam shta da se komentarishe, ili ti je pakleno u sobi + hyper nemere da izadje na kraj sa x6 ili nisi neshto lepo montirao

Jedno pitanje, cisto iz radoznalosti, posto vidim da zelis da ti CPU radi na 4GHz.
A sto ne bi probao da ga stavis na 3.9GHz, ili 3.85, malkice smanjis voltazu i vidi kako ce tad da se ponasa?
Razumem tu milinu kad vidis da ti pise u specifikaciji da radi na 4GHz, ali tih 100MHz nece da napravi TOLIKU razliku da rizikujes da se CPU toliko greje za tako kratko vreme, pa da ti u odredjenom trenutku napravi neku brljotinu.
Probaj kako ce da radi, istestiraj sa malo manjom frekvencijom, mozes cak voltazu da ostavis da bude ista, ili je malkice smanji, pa ces sam da zakljucis da li vredi da toliko zagrevas CPU.
Stabilnost i pouzdanost CPU-a su ti bitnije nego brojka od 4GHz. Veruj, znam :)
Pozz ;)

***, neam shta da se komentarishe, ili ti je pakleno u sobi + hyper nemere da izadje na kraj sa x6 ili nisi neshto lepo montirao

Na ovo da ti dodam da je Arctic Ceramique, hmm cekaj da vidim kako bi je opisao, a da, jedno veliko ***** od paste. I to pod kulerom koji ima zestok pritisak na proc na to Hyper nema, tako da je kod tebe to doslo na jos veci haos.

Kupi Prolimatech PK-1 (jedna od najboljih kod nas, ako ne i najbolja) mada od te paste ce ti bolje raditi i CoolerMaster koji dolazi uz taj Hyper.

Sta imas od ventova na hyper-u? Stavi push/pull i odvrni ventove...

E da, i sad sam stavio taj bios sto si ti imao, meni greje isto al sam izgubio jedan ceo GFlops...

Poslednja izmena:
ja sam ti lep orekao da uzmesh noktuu nth1 :D jer chak i used bi bila bolja (moguce da je used bila dok sam testirao tada) :D:D....shalim se za ovo, daavno sam koristio tu pastu i ne secam se da je bila nesht ospeshal, a bogami ni da je bila lesh.

tako da...izmeri sobnu temperaturu, to je dosta subjektivno, neko u majici moze da seci i na 20c a neko tek na 30c :D. ako je ovo drugo, neam shta da te chude temeprature. kod mene je delta T ako je 20c bilo 32c, kod tebe ako je 30c ambijentalna delta T 34c, shto je realno za ochekivati. veruj mi, ambijentalna je chudo i pored chinjenice da svi misle da su vrsni majstori i klokeri, ona ima najveci uticaj kod sharenisha temperatura i najvishe buni.
zato i na benchu imamo jedno 1000 slichnih pitanja sa shablonskim pitanjima "temperatura fenoma 955". pa u njoj lik pita zashto se njemu vishe greje cpu, a komshiji koji nema centralno grejanje manje. itd itd.

Imam u fioci coolink chillaramic i neku cooler maste high performance compound..koju od te sve?

sad cu da rasturim masinu i sve ispocetka,pa cu staviti SS..

coolink...

Vrh Dno