Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Trenutne cene:

ADSL 1.5 - 1530 dinara
linija sa "besplatnim impulsma" - 740 dinara (šta li tu plaćam)

Ukupno: 2270 dinara

OMG WTF kakav lopovluk
idu izbori, ćeraćemo se mi još

kako vam radi net zadnja 2-3 dana? kod mene bas lose, ping ogroman, speedtest pokazuje duplo manje :(

Koliko vremena treba da prođe se aktivira veća brzina? Pre otprilike sat vremena sam u poslovnici Telekoma potpisao novi ugovor za 4mbps po ceni 1,5mbps. Radnik na šalteru mi je rekao (dok je popunjavao moje podatke) da mi je već aktivirao 4mbps i da će me ta brzina sačekati kad se vratim kući. Međutim, evo me kod kuće i brzina je i dalje ista stara! Speedtest.net pokazuje iste rezultate kao i ranije, a i download (sa ubuntu.com sajta) ide istom brzinom kao i ranije. Koliko treba da prođe pre nego što pozovem korisnički servis? Kako su mi rekli, ovo je trebalo već da radi na 4mbps?!

I odgovor za pivce - nisam primetio ovih dana da mi net radi drugačije nego inače.

EDIT: Evo sad sam pogledao i konfiguraciju rutera. Piše:
Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 9408 / 1104
Bandwidth Down/Up(kbps) 4095 / 507

Piše da je setovan "na četvorku", ali realna brzina je i dalje ista?!
Kada sam ranije uključivao SpeedUp uslugu, onda mi je brzina momentalno skakala na 6mbps i to se itekako osećalo.

Poslednja izmena:
Budi malo strpljiv pa sacekaj jos sat dva pa ih pozovi

Probao restart rutera?

Onda ih zovi spopadaj budi dosadan , tako to kod njih ide . Npr sta se meni desilo odem i online aktiviram speedup i ostane mi zaglavljen pa sam morao da se cimam sa matorim posto je tel na njemu do Telekoma i problem je resen iz 3 puta

Od pre par dana sam povecao brzinu na 6Mb , medjutim spidtest mi pokazuje puno manji protok
1673617894.png
.
Jeli ima smisla da reklamiram , ili ce reci da je to normalan protok za tu brzinu ?
:crash:

Poslednja izmena:
Moram da pohvalim Telekom jer su u rekordno kratkom roku rešili problem. Samo par sati nakon što sam prijavio problem, pozvali su me serviseri, pitali da li sam kod kuće, došli i sredili stvar. Kažu da je definitivno problem bio do SpeedUp-a. Nekako sam zbog njega bio zaglavljen na 1,5mbps. Ruter je bio setovan na 4, tako da kada su se oni ulogovali sa svojim serviserskim šiframa imali su punih 4mbps na mom računaru, a kada se uloguju sa mojom šifrom zaključano je na 1,5. Nekako zbog SpeedUp-a brzina nije bila povećana iako je ruter dobio nova podešavanja, moj nalog je bio vezan na nižu brzinu. Obavili su par razgovora sa nekim likovima iz centrale Telekoma, koji su proverili moj nalog i uključili brzinu za koju sam potpisao ugovor.
Uglavnom, sve je sređeno i sada net radi baš dobro.

Približno i meni tako pokazuje, isto 6/1Mbps. Kada nešto skidam preko html-a, iz browser-a, vidim da je brzina u DL stream-u, regularna. Ne verujem da je taj speedtes tačan.

U dilemi sam da li da se obavezem na ugovor od dve godine za 4mb koji traje jos dva dana ili da propustim to i cekam neku novu akciju, mozda kod drugog provajdera. Mislim, previse je dve godine ali sa druge strane gledano, ne znam kada ce i da li biti neke dobre akcije. Ako neko ima predlog...

Ni slucajno, cekaj nesto drugo (ili predji kod nekog drugog). 4Mb/s za 1500,00 i to 2 godine je previse. U Beotel-u je 4Mb/s 1000,00 na 18 meseci pa ni to nije povoljno, a ne ovo...

Od pre par dana sam povecao brzinu na 6Mb , medjutim spidtest mi pokazuje puno manji protok
1673617894.png
.
Jeli ima smisla da reklamiram , ili ce reci da je to normalan protok za tu brzinu ?
:crash:
Kod mene speedtest pokazuje skoro identicne rezultate,Verat 6/1.

U dilemi sam da li da se obavezem na ugovor od dve godine za 4mb koji traje jos dva dana ili da propustim to i cekam neku novu akciju, mozda kod drugog provajdera. Mislim, previse je dve godine ali sa druge strane gledano, ne znam kada ce i da li biti neke dobre akcije. Ako neko ima predlog...

Ne potpisuj nista na duze od 1 godine... cene interneta padaju, a povremeno naidju mnogo bolje ugovorne ponude od te gore pomenute... Ja sam se na akciji 50% off za bilo koji paket letos ogrebo za 16 mbit-a za 2250 mesecno...

Ne potpisuj nista na duze od 1 godine... cene interneta padaju, a povremeno naidju mnogo bolje ugovorne ponude od te gore pomenute... Ja sam se na akciji 50% off za bilo koji paket letos ogrebo za 16 mbit-a za 2250 mesecno...

A ja bio pod obavezom, i zahvaljujući telekomu koji je ukinuo akciju, ja kod PTTa dobio isto 16/1 za 1400 mesečno ;) dakle, samo na 12 meseci gledaj šta ima ...

A ja bio pod obavezom, i zahvaljujući telekomu koji je ukinuo akciju, ja kod PTTa dobio isto 16/1 za 1400 mesečno ;) dakle, samo na 12 meseci gledaj šta ima ...
Meni je i 6Mbps puno, bilo mi je i 1.5Mbps Ok, ne bavim se profesionalno;) on line gaming-om, ne stovaram terabajte..tako da ne znam čemu svo to utrkivanje oko brzine.Jedino što bi mi značilo je da kada kliknem na link, ili otvorim stranicu, da se otvori trenutno:) zbog toga razumem, ali za sve ostalo je manje-više nebitno da li je transfer 6 ili 16Mbps.Umreti neću ako film ne pogledam večeras, već sutra.Ili ja ne pratim dešavanja?

... zbog "overhead"-a u najboljem slučaju korisnik može da dobije max. 85% od protoka koji "je na papiru", znači gubitak je u najboljem slučaju 15% a ide i više ponekad.
U tom slučaju tačno tako što reče kolega..to je normalno:)

trenutna brzina youtube-a, 1080p rezolucija sasvim glatko ide:

29mn62o.png

Evo i ja koju da kazem o Telekomu.

Crkne ti meni adapter na ruteru u subotu, pozovem tehnicku podrsku, sve lepo, i oni posalju nekog njihovog "strucnjaka" tek u utorak, sva sreca pa adapter proradi po nekad pa sam koliko toliko imao internet, to jest kad recimo uvece pokrenem nekako, ne iskljucujem iz struje do ujutru, jer ako se iskljuci onda sledeceg dana mozda proradi tek oko 6-7h popodne. :)
Dodje taj strucnjak i ja mu lepo kazem adapter (sve je ujutru radilo jer sam ostavio preko noci pod naponom adapter i ruter), strucnjak meni zameni ruter koji mesecima radio bez problema i nista mu nije falilo, a adapter je vec jednom bio menjan i ode strucnjak.

Radilo ovo dva dana, kad danas opet nece, ja odem do Telekoma jer tehnicka na 0800 ne moze da se dobije nikako, kad tamo sluzbenica kaze ne moze nikako da mi pomogne samo da prijavi, ja ono da poludim dok oni reaguje eto ti i Srpske Nove Godine! Kao javila nekom pa ce taj veceras da me kontaktira da mi zamene, od toga naravno ne bese nista, a meni na srecu ovaj kineski krsh od adaptera prorade opet.

Znaci jedva cekam da mi istekne ugovor, i da se otkacim od njih za sva vremena! Zeznu oni stvar, jer imaju nestrucan kadar i opet korisnik ispasta, nedelju dana imam polovican internet uz nerviranje, a ovamo na kraju meseca cu morati da im platim ceo iznos racuna. Najvise od svega me nervira sto nema nekog prijemnog mesta gde moze lepo da se odnese oprema i da ti daju drugu ispravnu kad crkne, nego cekam nekog *****a tri dana i jos me budi ujutru ulazi mi u gajbu (koji ce mi moj neki čilac, bar da posalju neku ribu, pa adje) i zameni mi deo opreme koji je ispravan!

PS/Ja od njih nisam ni ocekivao da nesto znaju, lepo kazem tom strucnjaku adapter, on zameni ruter, znaci niko od njega ne trazi da razmislja lepo sam mu rekao sta je problem, pa bar da je zamenio celu opremu nego mi odnese ruter, a ostavi ovaj krsh, nije problem kad neko ne zna nesto, ali kad ne ume da slusa to je najgore! :)

Poslednja izmena:
U januaru ove godine sam potpisao ugovor i uzeo Click 4 + IPTV, pri cemu prvih godinu dana placam 1530 dinara, a drugu pun iznos.
U septembru sam se selio i od tada mi nijedan racun nije stigao na kucnu adresu.
Pre 2 dana mi je iskljucen internet i danas sam otisao u poslovnicu da mi isprintaju neplacene racune.

Racuni su sledeci:
- septembar 5300 dinara
- oktobar 1530 dinara
- novembar 1530 dinara

Trazio sam da mi obrazloze septembarski racun i receno mi je da osim osnovnog racuna moram da platim i :
- naknadu za selidbu ADSL-a 1000 dinara
- naknadu za selidbu IPTV-a 1000 dinara
- dodatni IPTV paket 1500 dinara

Meni prilikom selidbe niko nije rekao da se ista placa. Sto je jos cudnije, prosle godine sam radio istu stvar i nista mi nije naplaceno.
Kada sam pitao o kakvom dodatnom paketu se radi, zasto mi je to naplaceno iako nisam trazio da se aktivira i zasto mi uostalom onda taj paket nije naplacen i za preostala 2 meseca, receno mi je da je rok za zalbe mesec dana i da je istekao.
Kada sam rekao da nisam mogao da se zalim jer nisam ni dobio racun receno mi je da je to problem poste, a ne njihov i da sam mogao da prosetam do njih kada vec racun nije stigao.

Receno mi je da ako zelim mogu da napisem zalbu, ali da ce ona biti prosledjena direktoru tek sutra, a da ce on biti u stanju da odgovori na nju tek sledece nedelje i da ce mi odgovor poslati postom :D.

Zaista ne znam sta da radim.
Sa jedne strane mi se ne daje novac za nesto sto nisam trazio, a sa druge, lako moze da se desi da 10-15 dana budem bez interneta.

Poslednja izmena:
@shin-bojan ako imas mozga platices i zaboraviti sve ovo, posto si mislio da su te nekim cudom zaboravili!!?!

^^Ako te naknade postoje u nekom cenovniku (na site-u, po poslovnicama i sl.), nema veze sto ti nisu rekli... Takodje, cim ti nije stigao taj racun za septembar, trebao si da reagujes, sad je kasno

@shin-bojan ako imas mozga platices i zaboraviti sve ovo, posto si mislio da su te nekim cudom zaboravili!!?!

Odakle ti uopste ideja da sam se nadao da su zaboravili?
Na stranu troskovi selidbe od 2000 dinara, zasto da platim 1500 dinara za dodatni paket koji nisam trazio da se aktivira?
Ako imam mozga ... ***.

Poslednja izmena:
Pa ostaje ti ili da platis (jer je rok za zalbu istekao), ili da ne platis - iskljuce ti ADSL/IPTV/telefon, i verovatno tuze

To je upravo to, ti tu ne mozes da se zalis, ne mozes da ih tuzis, jer pravosudni sitem ne funkcionese, a i zasticeni su svojim ugovorom gde nigde ne pise koja je procedure ako oni nesto zeznu, vec samo kako tebe da oglobe, nema raskid ugovora ako oni ne mogu da ispostuju uslugu, ali ako hoces da prekines ti ugovor 5000 moras da im platis i mesece sve koji ti oni obracunaju. To za mesec dana je pa tek na brzinu sam citao ali ima neki fazon mesec dana unapred i slicno da im posaljes dopis, komedija. Ali pazi kao meni za ovo zeznuli stvar i umesto odmah da mi rese problem sto je njihova duznost da mi obezbede nesmetano koriscenje interneta, koji im placam, nista ko me shisha, jer radnica na salteru nije u mogucnosti da bilo sta uradi, kraj price. I to je to cim istekne ugovore necu vise ni dinara od mene da vide.

Trazio sam da mi obrazloze septembarski racun i receno mi je da osim osnovnog racuna moram da platim i :
- naknadu za selidbu ADSL-a 1000 dinara
- naknadu za selidbu IPTV-a 1000 dinara
- dodatni IPTV paket 1500 dinara

Hajde ovo za selidbu se zna koliko klepaju ali kakav dodatni IPTV paket od 1500din?

Da li je jos nekom skocio ping ovih dana? Meni je sa oko 15 skocio na 40....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno