Šta je novo?

Prestigio MultiPad PMP5080B

ja bi reko da je Italijan clon Prestigia posto ga posedujem :)
Sjajan uredjaj odnos cene i kvaliteta.Moja zena ga dosta koristi i za citanje knjiga i zadovoljna je.

Da li je neko pokušavao da poveže 5080b sa HDTV-om (HDMI kablom)? Kako izgleda slika na TV-u?
Da li je rezolucija na HDMI izlazu 1080p ili je 800x600 (rezolucija ekrana)? Prethodno pitanje sam postavio jer je bilo priče da tableti kloniraju sliku sa ekrana na TV.
Da li je zvuk na HDMI izlazu 2.0 ili 5.1?

Pozdrav

Ipak mislim da je Prestigio klon. Kakav samo forum ima ovaj Italijan Mediacom!!! Da li je nekom uspeo da prepozna usb flash. Cujem da moze, ali treba da se ceprka...

Prestigio je i do sada radio klonove, sto bi ovaj put bilo drugacije. Jedino je pitanje da li su oba klonovi ili je Italijan original. To ne znaci da je Prestigio ista losiji, klonovi se rade vec ko zna koliko vremena i ponekad cak budu i malo bolji od originala, retko gori.

Prestigio od januara/februara iduce godine najavljuje skroz novu seriju koja ce biti veoma zanimljiva i po ceni i po hardveru :)

Prestigio je i do sada radio klonove, sto bi ovaj put bilo drugacije. Jedino je pitanje da li su oba klonovi ili je Italijan original. To ne znaci da je Prestigio ista losiji, klonovi se rade vec ko zna koliko vremena i ponekad cak budu i malo bolji od originala, retko gori.

Oba su klonovi nekog Kineza, tako da su isti (ni bolji ni gori).

I, da evo jos nesto.
"As of November 25th Prestigio MultiPad PMP5080 users can upgrade their device to the new firmware version v1.0.17
The new firmware allows now 3G Modem Support, meaning that you can connect your device to Internet anytime and anywhere with a 3G Modem by a provider of your choice.
Some of other improvements that stand out include a power consumption optimization, localization improvement and improved compatibility with Adobe Flash 11.1."

Poslednja izmena:
Gde ste videli ova 2 modela? Ima neki link sa najavom?

Poslednja izmena:
Nije jedina razlika, 5080 ima capacitive. Cela njihova 3xxx serija je serija ultrajeftinih modela, svi imaju resistive ekrane, pa i ovaj.

Drdekzar, ima jos nesto?

Prestigio ce izbaciti skroz novu seriju tableta...malo strpljenja :)
Ovo je samo jedno, bice Android 3.2 vise rama dosta iznenadjenja

Bilo bi dobro da neko proba da li zaista radi neki od ovih nasih usb modema? Vidim da svi traze Windows, ne verujem da ce raditi na Androidu...

Posto nameravam da kupim doticni model (koji ce naravno koristiti povremeno i moja lepsa polovina) zanima me da li na njemu rade standardne igre za Android kao sto je Plants vs Zombies, Cut the Rope, Angry Birds, itd...

Posto nameravam da kupim doticni model (koji ce naravno koristiti povremeno i moja lepsa polovina) zanima me da li na njemu rade standardne igre za Android kao sto je Plants vs Zombies, Cut the Rope, Angry Birds, itd...

Da, i to bez problema.

Sve radi savrseno, moja lepsa polovina ga koristi ( ali stalno:) )

Toga se i ja plasim, da ce ga moja lepsa polovina kompletno preuzeti kada ga kupim :) Vazno mi je eto zbog nje da vecina tih zabavnijih igara radi ;)

Sve radi extra i moja lepsa polovina je prezadovoljna.I mni se extra svideo, tvrdim da za te pare nema boljeg trenutno.Ja sam sad na Flyeru ali ce verovatno i on da ide na oglas:) idemo dalje

Koliko mu otprilike drzi baterija pri nekom umerenom koriscenju?

Moja zena cita na njemu najvise, ponka igrici i internet....traje dosta, nisam merio posto kad ga ne koristi iskljuci ga skroz

Ali bih hteo da dodam i neko moje subjektivno zapazanje. Kada sam stavio firmver 1.0.17 ucinilo mi se da baterija traje krace kada se koristi. Kada ode na spavanje, onda mi deluje da je zakucana na onaj procenat pre spavanja. U medjuvremenu je izasao i 1.0.18 pa dalje nisam testirao. Ali tesko je reci koliko traje baterija posto ne koristim tablet jednako svaki dan. Takodje, 1.0.17 je doneo podrsku za 3g modeme pa su se u podesavanjima pojavile i opcije za podesavanje mobilnih mreza. Ako uspem da nabavim modem, probacu mada kod Italijana kazu da radi sa Huawei modemima. E sad, treba to probati.

Izvinjavam se ako postavljam neuka pitanja, ali procitao sam negde da se prilikom svakog update-a resetuje na fabricka podesavanja i da je neophodno ponovo instalirati sve programe i podesavanja? Jel' postoji neki nacin da se to izbegne, odnosno jel' postoji neki efikasan backup?

Takodje, da li je neko pokusao da nakaci eksterni 3G modem? Vidim da nigde nema da se nabave kablici mini usb male => usb female.

Nemam ovaj konkretan model, tako da ne znam da li update radi reset, a sto se backupa tice postoji, za rootovane modele.

Ako si raspolozen da rootujes, instaliras Titanium Backup i backupujes i same aplikacije i njihov Data. Posle ga ponovo instaliras i vratis sve u predjasnje stanje.

Ako neces root, ne znam cak ni da li postoji neki backup. I ako postoji, sigurno nije ovoliko efikasan.

Ainol Novo7 Osnovni Tablet PC 7-inčni android 3,2 Dual Camera HDMI 1080P 8GB crna
e00f03b98e989160c2d55e729df17a7d.jpg

Kakve veze ovo ima sa temom?

Mozda i nema nikakve veze sa temom, ali mene je zaintrigiralo koji je to procesor u njemu...

CPU:Ingenic JZ4770 Xburst, 1GHz; GPU: GC860

Koji mu je ovo djavo???

Mogu li se na ovaj model priključivati usb dodaci, konkretno tastatura, miš, 3G modem, može li da proba neko opd vlasnika???

Ima USB host, tako da podrzava i 3G modeme i sve ostale uredjaje. Jedino sto je potrebno je adapter sa miniUSB na zenski USB. Ja sam ovaj adapter porucio sa dealextreme.com za oko $2 :)

Ima USB host, tako da podrzava i 3G modeme i sve ostale uredjaje. Jedino sto je potrebno je adapter sa miniUSB na zenski USB. Ja sam ovaj adapter porucio sa dealextreme.com za oko $2 :)

Daj link, ima ih milion tamo. I, kako placas, ja otvorio PayPal kao u Bosni, uzeo Intezinu Internet Vizu ali mi ne prihvata, a ne bih kreditnu vec samo neku debitnu?

U dilemi sam između ovog modela i huawei ideos slim, šta mislite, sličnih su cena (s tim što bi se ideos gledao polovan)???

Koristio bi se dosta za surf, da li bi i koliko značio veći ekran i rezolucija kod 5080, nisam siguran koliko to ima uticaja.
Napominjem da mi je do sada odlično služio netbook 10˝.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno